|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci
13.5.2013 8:13:12   
mala86
mi cemo u septembru napuniti 4 godine

sa pricom jos nismo nacisto,ali svaki dan je sve bolje i stvarno je samo lijen nista drugo,kad polako govori sve ga se razumije i sastavlja pravo velike recenice,ali kad ubrza samo ja mogu skontat sta hoce user posted image

vecinom jede sam,trudi se,gacice,hlace,patike oblaci sam

vecinom je dijete za pozelit ne pravi scene u trgovini,ako se nesto ne moze kupit ne moze i on to prihvata,ali i bas pokaze srecu kad mu nesto uzmes nedavno se zaljepio za romobil i kad smo ga kupili samo sto nije krenuo spavat s njim user posted image user posted image

zna se sam igrat,kockice su jos uvijek omiljene,najdrazi crtani dora user posted image ali meni i drago jer je pravo puno rijeci od nje naucio...

jos pije mlijeko navece na flasicu user posted image strah me ako mu je bacim da ne prestane

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 701
13.5.2013 9:50:10   
škorpija

IZVORNA PORUKA: mala86

mi cemo u septembru napuniti 4 godine

sa pricom jos nismo nacisto,ali svaki dan je sve bolje i stvarno je samo lijen nista drugo,kad polako govori sve ga se razumije i sastavlja pravo velike recenice,ali kad ubrza samo ja mogu skontat sta hoce user posted image

vecinom jede sam,trudi se,gacice,hlace,patike oblaci sam

vecinom je dijete za pozelit ne pravi scene u trgovini,ako se nesto ne moze kupit ne moze i on to prihvata,ali i bas pokaze srecu kad mu nesto uzmes nedavno se zaljepio za romobil i kad smo ga kupili samo sto nije krenuo spavat s njim user posted image user posted image

zna se sam igrat,kockice su jos uvijek omiljene,najdrazi crtani dora user posted image ali meni i drago jer je pravo puno rijeci od nje naucio...

jos pije mlijeko navece na flasicu user posted image strah me ako mu je bacim da ne prestane

pa super je on, moj ne bi sam obukao nešto nema šanse, patike i cipele i nekako, ali odjeću nema teorije, zna ali neće

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 702
13.5.2013 12:37:15   
reallove
Moj Ameen se trudi da se obuce sam,hoce i u wc sam,ja ga pustim i cekam ispred vrata dok zavrsi .samo nece sam da jede,ponekad hoce,ali uglavnom mene zove da ga hranim...i on jos uvijek pije flasicu mlijeka uvece,ja necu da mu to izbacim jer je to jedini nacin da popije mlijeko..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 703
13.5.2013 13:17:28   
mala86
u wc ide sam,ja mu samo po potrebi svjetlo upalim

cak i navece,posto jos spava u kreveticu sam izadje ode,vrati se,nekad znam da je bio u wc-u samo po tome sto vecinom poslije wc dodje kod nas spavatuser posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 704
13.5.2013 13:28:34   
Apotekarka
Moj ce napuniti 4 god za 1,5 mjesec,zna se obuci sam ali uglavnom mu je mrsko pa ga netko mora obuci,doduse majica mu teze ide,patike sam obuce kad se vani ide moze sveuser posted image ,u wc sam ide s tim da mu brisemo guzu mi...Mlijeko pije iz boce to mu je nesto...S jelom kazem zna sam ali rijetkost da sam pojede cijeli obrok uvijek ga netko mora nahraniti,nedavno je napokon naucio i slovo R ,ima 21 kg imao je 22 sletio kad je bio bolestan...Dosta je visok...Voli se igrati vani najvise a po kuci su to uglavnom alat,kuhanje rucka s maminim serpamauser posted image , voli pomagati u kucanskim poslovima,igrati igrice tipa slagalice i huhanje na kompu,a od crtanih najvise voli pingu i nodija.izjasnoio se da zeli tortu Nodi za rodjendan...Broj odjece koji nosi je 110,u vrticu je vec godinu dana i super se prilagodio,mali voli provoditi vrijeme s nama,u zadnjem periodu bas je vezan za nas...Bio je strasno ljubomoran na sestru a sad je sve brabi tipa nemoj joj mlijrko davati na silu,nemoj je u oci kad je kupas i sl,ima jos pomalo ljunbomore ali iz pocetkas je htio udaritimsad je ljubi,dodaje dudu i voli da ucestvuje kad je kupamo,presvlacimo...IMa faze bezobrazluka iu psovki ali zna biti i dobar i slusat kao i svako dijete...Zivahan jer od malih nogu pa je takav i ostao...Imamo jednu manu dudla jos dudu kuci kad ide na spavanje jednu duda s drugom se ceskiuser posted image

< Poruku je uredio Apotekarka -- 13.5.2013 13:29:15 >

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 705
13.5.2013 22:38:34   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Moj ce napuniti 4 god za 1,5 mjesec,zna se obuci sam ali uglavnom mu je mrsko pa ga netko mora obuci,doduse majica mu teze ide,patike sam obuce kad se vani ide moze sveuser posted image ,u wc sam ide s tim da mu brisemo guzu mi...Mlijeko pije iz boce to mu je nesto...S jelom kazem zna sam ali rijetkost da sam pojede cijeli obrok uvijek ga netko mora nahraniti,nedavno je napokon naucio i slovo R ,ima 21 kg imao je 22 sletio kad je bio bolestan...Dosta je visok...Voli se igrati vani najvise a po kuci su to uglavnom alat,kuhanje rucka s maminim serpamauser posted image , voli pomagati u kucanskim poslovima,igrati igrice tipa slagalice i huhanje na kompu,a od crtanih najvise voli pingu i nodija.izjasnoio se da zeli tortu Nodi za rodjendan...Broj odjece koji nosi je 110,u vrticu je vec godinu dana i super se prilagodio,mali voli provoditi vrijeme s nama,u zadnjem periodu bas je vezan za nas...Bio je strasno ljubomoran na sestru a sad je sve brabi tipa nemoj joj mlijrko davati na silu,nemoj je u oci kad je kupas i sl,ima jos pomalo ljunbomore ali iz pocetkas je htio udaritimsad je ljubi,dodaje dudu i voli da ucestvuje kad je kupamo,presvlacimo...IMa faze bezobrazluka iu psovki ali zna biti i dobar i slusat kao i svako dijete...Zivahan jer od malih nogu pa je takav i ostao...Imamo jednu manu dudla jos dudu kuci kad ide na spavanje jednu duda s drugom se ceskiuser posted image

eee mi smo mislili da se nikad dude nećemo riješiti, kad sam se nje kutarisala bila sam presretnauser posted image

Neposredna veza do poruke: 706
14.5.2013 13:18:45   
mamma mumi
Moj sin ima 4,5 god, to je jedno hiper,hiperaktivno dijete, ide u vrtic, tamo kad god dodjem neke primjedbe na njega, skace, ma ludim sa njim, a jedno pametno dijete, inteligentno, obuce se sam, jede sam, ide u wc, zna brojati, napisati svoje ime, hoce sada igrica na mob., mada mu ja to nedam , niti kompjuter. Nista ga posebno ne interesuje, bojice, crtanje, slovarice, sve brzo izgustira. Planiram ga upisati u skolu sporta, ma neznam kako da mu istrosim energiju. Postaje iz dana u dan bezobrazniji prema nama, marska oca, nema postovanja ni prema kome, sta da radim, pricam danim ali nista ne pali, mislila sam da je beba u pitanju ( brat od 1 god), mada ima i toga, sve gleda kako da mu podapne.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 707
29.5.2013 10:12:06   
Apotekarka
Imam problem vezan za mog djecacica,ustvari za njegov vrtic pa ne znam gdje da napisem...
Prije par dana je ispricao baki da je iso s jednim djecakom u wc,imenovao ga....Kao taj mu djecak pricao kako se dira po cuni i hoce li ga on dirati?Zgrozila sam se...Mislite li da trebam reci tetama u vrticu da malo povedu racuna i da upozore mamu od tog djecaka....Ne vjerujem da je to slagao jer nista takvo nije imao prilike nigdje cuti...Momn ce 4 godine a taj djecak je malo mladji....Stvarno sam sokirana,nije aljda da ti roditelji dopustaju da dijete po tv gleda takve gluposti i kopira iline znam vec sta...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 708
3.6.2013 19:50:24   
reallove
Apotekarka,ja bih rekla,nebih sutila...Tetama,roditeljima,kome god...

Moj Ameen nista ne slusa,ja ne znam je li ovo faza,sta je,ali ja ludim sa njim..Sinoc sam fino sjela i plakala,nisam mogla vise...Ne slusa sta mu govorim,radi po svom sve.Ako nesto nije po njegovom place...Uzas...Jucer sam ga jedva uvela u kucu ,okupala ga,sve je to bilo sa vriskom..
Bila sam sva mokra kada sam zavrsila..Eh onda idu zelje..Daj vodu,daj cokoladu,hocu crtani,necu crtani,opet plac...Stavila ga u krevet na spavanje,hocu da jedem,gladan..Donesem mu da jede,naravno samo je sve smrvio i ostavio,da bi nekad tamo u 12 zaspao...Poslije toga ja sam sjela i sama onako mislila,sta da radim,je li grijesim ja negdje pa je moje dijete ovakvo..Ne smije mu se reci ne,samo place i histerise..Ako se igra sa djecom,mora biti po njegovom inace ce plakati,gdje god da odemo,vise me stid,svugdje je on u centru paznje

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 709
3.6.2013 20:25:12   
tekja
Apotekarko obavezno skreni tetama paznju.
Vedad se jedno vrijeme dirao po stomaku, grudima. Kaze, mazim se. Pokupio isto od jednog djecaka iz vrtica. Skrenula sam teti paznju, ona ih malo pratila i ne radi to vise hB. U fazi su kada im je istrazivanje tijela jako zanimljivo.

Reallove, Ameen je malo razmazen, mada ima i do karaktera. Lav je to, vazda ce morati da bude u centru paznje i da se oko njega sve vrti.
Moj almost 4 mi poceo praviti scene u kupovini. Ako nesto necu da mu uzmem naljuti se i kaze: Sram te bilo, ja to bas zelimuser posted image . Al' ja ne popustam, moze da se dere, protestvuje, ljuti do sutra, sto ne moze, ne moze. Bude mi neugodno kad pocne da nabraja kao veliki covjek, al' iskuliram user posted image sve sa ovim fake osmjehom. Ovo znam da je faza, jer do sada nije nikad scene pravio. Samo treba biti istrajan.

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 710
3.6.2013 22:04:25   
salmy
A joj ko ce njima vise vjerovati

Moj danima prica kako se ljubi u usta sa jednim djecakom i curicomu vrticu

Kaze meni mama hajmo se ljubit u ustauser posted image
Rekla sam tetama,ona je sokirana i kaze da ce popricati sa njim....
mozda on izmislja,ma nemam pojma viseuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 711
3.6.2013 22:33:39   
reallove

IZVORNA PORUKA: tekja

Apotekarko obavezno skreni tetama paznju.
Vedad se jedno vrijeme dirao po stomaku, grudima. Kaze, mazim se. Pokupio isto od jednog djecaka iz vrtica. Skrenula sam teti paznju, ona ih malo pratila i ne radi to vise hB. U fazi su kada im je istrazivanje tijela jako zanimljivo.

Reallove, Ameen je malo razmazen, mada ima i do karaktera. Lav je to, vazda ce morati da bude u centru paznje i da se oko njega sve vrti.
Moj almost 4 mi poceo praviti scene u kupovini. Ako nesto necu da mu uzmem naljuti se i kaze: Sram te bilo, ja to bas zelimuser posted image . Al' ja ne popustam, moze da se dere, protestvuje, ljuti do sutra, sto ne moze, ne moze. Bude mi neugodno kad pocne da nabraja kao veliki covjek, al' iskuliram user posted image sve sa ovim fake osmjehom. Ovo znam da je faza, jer do sada nije nikad scene pravio. Samo treba biti istrajan.
ima i ovog,a i ovog drugog..tesko je sa njim bas..danas me mama nazvala i pokusavam da pricam,a on oko mene,place,vristi,ma sta ne radi..naljutio me strasno..pucnem ja njega,ali ne ide..danas mu kazem,onako iznervirana i ljuta da ne prica samnom,kaze on,dobro i okrenu se,svejedno mu je..ja se toliko naljutim,a on nista,svejedno mu..

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 712
3.6.2013 22:39:48   
reallove
I jos nesto,prica samnom kao sa jaranom..Kazem mu jedi,kaze on meni,pa jedem,sta ti je..Ili mi kaze,joj jesi ti smijesna,luda itduser posted image ..Milion puta sam rekla da samnom ne moze tako,da to nije lijepo...I ja njemu nisam mama,ja sam Edita,samo kad mu sta zatreba,zove me mamauser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 713
11.7.2013 21:26:35   
salmy
Danas bili na igralistu i bilo puno vece djece
igrali se lopte i psovali kao i bacali po podu
I sad...momak hoce kikiriki ja ne dam previse...samo se okrenu i kaze: Bem ti to be jarabi sunceuser posted image ..odvela ga u sobu i po goloj guzici ispucala....jos se tresem koliko mi je zao

Pitam ga gdje je to cuo: kaze danas na igralistu od velike djece

i sta ja sad da uradim...upija isto spuzvauser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 714
11.7.2013 21:42:40   
InLove
Salmy user posted image

Vjerujem da si sve pokusala, al ne vjerujem da ces batinama sta rijesi ,pricati,pricati i mnoooogo pricati.. Vjerujem da si i to pokusala.
Zao mi je djecaka..ipak nije ni on kriv user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 715
11.7.2013 21:46:33   
salmy
Pricala ucjenjivala molila kumila....inace psuje ali ovu psovku nikad niko u kuci nije psovao...totalno sam poludila i zato ga ispucala...
Sad gledamo film Halimin put i neko je opsovao isto to,kaze on evo vidis i ciko psujeuser posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 716
11.7.2013 21:51:08   
InLove

IZVORNA PORUKA: salmy

Pricala ucjenjivala molila kumila....inace psuje ali ovu psovku nikad niko u kuci nije psovao...totalno sam poludila i zato ga ispucala...
Sad gledamo film Halimin put i neko je opsovao isto to,kaze on evo vidis i ciko psujeuser posted image

Pokusaj mu reci da kad neko opsuje ALLAH ga kazni Ja mojima kad me ne slusaju tako kazem, da su se npr. udarile jer nisu mamu slusale, Allah ih kaznio... user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 717
11.7.2013 21:58:11   
škorpija
moj isto psuje, ali pokupio od oca, i kako ja sad dijete da ubijedim da ne valja kad mm to isto govoriuser posted image , kad mužu skrenem pažnju na to (čitaj posvađama se na mrtvo ime s njim zbog toga) on se samo smije, njemu to šega. a meni vala nije pogotovo kad pred mojom mamom malac kaže jbt ti majku, moja mama jadana mislila da tako meni muž psuje majku, a on ustvari malcu psuje majku, tj meneuser posted image , u svakom slučaju grozno, nervira me to, ali ne znam šta više da radim.

ima i ja pitanje za mame naše generacije, da li se vaši malci sami oblače i obuvaju, ajdin je obući gaše ili trenerku, majicu nije nikad, ali sad neće ni da se obuva ni oblači, tobe jarabi isto mrtvo tijelo se opusti da ga ja oblačim, ne znam kako da ga natjeram da to sam radi, ipak je njemu 4 godine, i da šta mislite kad je vrijeme da se dijete počne samo brisati poslije velike nužde

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 718
11.7.2013 22:03:06   
salmy
Skorpija da tm i mm nisu braca...isto i ovaj....

Momak meni najnormlanije kaze pi*ka ti materina....ubicu te....i za pola sata me ljubi i kaze: neda tebe tvoj A...ti si moj zivot...i sta da ja na to uradim,kazem

Momak se oblaci sam vec odavno...otvori ormar i sam uzme sta hoce...meni je vise zlo od toga..

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 719
11.7.2013 22:05:01   
InLove

IZVORNA PORUKA: škorpija

moj isto psuje, ali pokupio od oca, i kako ja sad dijete da ubijedim da ne valja kad mm to isto govoriuser posted image , kad mužu skrenem pažnju na to (čitaj posvađama se na mrtvo ime s njim zbog toga) on se samo smije, njemu to šega. a meni vala nije pogotovo kad pred mojom mamom malac kaže jbt ti majku, moja mama jadana mislila da tako meni muž psuje majku, a on ustvari malcu psuje majku, tj meneuser posted image , u svakom slučaju grozno, nervira me to, ali ne znam šta više da radim.

ima i ja pitanje za mame naše generacije, da li se vaši malci sami oblače i obuvaju, ajdin je obući gaše ili trenerku, majicu nije nikad, ali sad neće ni da se obuva ni oblači, tobe jarabi isto mrtvo tijelo se opusti da ga ja oblačim, ne znam kako da ga natjeram da to sam radi, ipak je njemu 4 godine, i da šta mislite kad je vrijeme da se dijete počne samo brisati poslije velike nužde

Mojoj ce u avgustu 3 godine aBd, a sve od navedenog radi. Ima dana kad nece(lafo boli je noga,ruka) al rijetkost. A starija ima 6 god, obrise se posle velike nuzde sama s tim da svaku noc opere guzu pred spavanje, i promjeni ves. Mladjoj jos uvijek ja perem guzu.. user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 720
11.7.2013 22:05:50   
InLove
STa ja uradi majko draga user posted image user posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 721
11.7.2013 22:48:29   
kaktuscic
Moj se odavno sam oblaci, sve sam obuce, ali koliko mi zivaca to oblacenje uzme bolje da ga ja obucem, ali mi neda! 100X moram reci, obuci to i to, idemo, mi smo spremni, on se glupira... i to zna trajat sat, ali na kraju kad krenem izaci, a on nije spreman krece plac... i onda se za minut obuce. Prestao je psovati, i sad opominje svakoga ko psuje. Ali s njim je nadmudrivanje svakodnevno i konstantno! Ja sam toliko umorna, sa svima pricam u siframa...
Guzu mu ja perem poslije svake nuzde, ne mogu mu jos uvijek to dopustiti da radi sam, sve ostalo radi sam, pere zube sam, umiva se sam, 100x dnevno ruke pere sam, jede konacno sam!
Ali kod nas je i beba prohodala, odnosno sad vec protrcala kroz kucu, pa je sad sve haos... do kad ce trajati ovo ludilo ni sama ne znam, manji se penje po svuda, veci mu pomaze, manji skace veci ga hvata, veci grli manjeg, pa oboica padnu, manji se razbije veci se smije, veci se igra, manji mu rusi sve, veci vristi na njega, onda manji place... veci hoce manjeg da seta, manji se ozari od srece, veci ga vuce pa manji padne i tako po cio dan! a uz sve to valja se s vecim nadmudrvati i objasnjavati... Ja sam totalno pukla! Prije sam samo govoila da hoce ovaj porasti, prohodati, sad vise nista ne cekam, pomirila sam se sa cinjenicom da ce narednih nekoliko godina biti ovako...

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 722
16.7.2013 15:22:51   
Alma_27
Zene, de recite mi jel nama stvarno treba pomoc ili savjet od koga ili ce ovo proci a predugo traje. Za vogo mog starijeg

dakle on ima 3,5 brat 21mj. Lijepo je prihvatio brata kad se rodio, nismo ga nikad zapostavili kad je beba dosla, igraju se zajedno (brat ga obozava), imao onog da se poguraju, oplacu pa se pomire ma tipicno za djecu...

al on nikada nije bio gori! znate kakva su djeca sa onim tantrumima? ono sa 1,5 god? e takav je sad. nije bio takav nikad ranije. krevelji se na sve, ponekad tepa iako to nije prije radio, sve odbija, svemu kontrira, hranjenje je borba prava, uspavljivanje, ne slusa, onog trena kad kazemo "ne" (posebno ja), on to MORA uraditi iako ja kazem "ne" i objasnim zasto (npr., tu ima otrov - zna sta je to) i onda ja zagalamim pravo, uplasim ga pa mi bude zao. zar da se moje dijete mene plasi? znala sam ga i pucnuti kad brata dovede u opasnost tako sto skoci na njega pa mu ja 100 kazem da to ne treba pa ga 101put pucnem pa mi opet bude zao. sad i on strepi hocu li ga udariti ili zagalamiti a stvarno to radim jako rijetko.

gdje ode onaj nas trud oko odgoja, pa prica... user posted image

bebast je jakoi to kao ona najgora faza kod male djece.

u obanistu je samostalan, dobar ma sve za 5. user posted image user posted image user posted image

dajte mi konkretan savjet, molim vas, jer cu da izludim.
meni treba da znam sta da radim a ja cu to uraditi i izdrzati.
ako treba da ignorisem bezobrazluk, to cu. ako treba da kaznjavam (kako da bude adekvatno?) i to cu i bit cu dosljedna. uvijek smo bili al haman dzaba sve

jos ovaj mali koji nije takav pokupio sve bebaste fazone od ovog velikog...

udaram glavom o zid

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 723
16.7.2013 15:24:26   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Zene, de recite mi jel nama stvarno treba pomoc ili savjet od koga ili ce ovo proci a predugo traje. Za vogo mog starijeg

dakle on ima 3,5 brat 21mj. Lijepo je prihvatio brata kad se rodio, nismo ga nikad zapostavili kad je beba dosla, igraju se zajedno (brat ga obozava), imao onog da se poguraju, oplacu pa se pomire ma tipicno za djecu...

al on nikada nije bio gori! unazad 2-3 mjeseca. znate kakva su djeca sa onim tantrumima? ono sa 1,5 god? e takav je sad. nije bio takav nikad ranije. krevelji se na sve, ponekad tepa iako to nije prije radio, sve odbija, svemu kontrira, hranjenje je borba prava, uspavljivanje, ne slusa, onog trena kad kazemo "ne" (posebno ja), on to MORA uraditi iako ja kazem "ne" i objasnim zasto (npr., tu ima otrov - zna sta je to) i onda ja zagalamim pravo, uplasim ga pa mi bude zao. zar da se moje dijete mene plasi? znala sam ga i pucnuti kad brata dovede u opasnost tako sto skoci na njega pa mu ja 100 kazem da to ne treba pa ga 101put pucnem pa mi opet bude zao. sad i on strepi hocu li ga udariti ili zagalamiti a stvarno to radim jako rijetko.

gdje ode onaj nas trud oko odgoja, pa prica... user posted image

bebast je jakoi to kao ona najgora faza kod male djece.

u obanistu je samostalan, dobar ma sve za 5. user posted image user posted image user posted image

dajte mi konkretan savjet, molim vas, jer cu da izludim.
meni treba da znam sta da radim a ja cu to uraditi i izdrzati.
ako treba da ignorisem bezobrazluk, to cu. ako treba da kaznjavam (kako da bude adekvatno?) i to cu i bit cu dosljedna. uvijek smo bili al haman dzaba sve

jos ovaj mali koji nije takav pokupio sve bebaste fazone od ovog velikog...

udaram glavom o zid

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 724
16.7.2013 15:25:11   
Alma_27
ja da dodam "unazad 2-3 mjeseca" i citiram samu sebe user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *