Daliyah92
|
IZVORNA PORUKA: zumbulcica IZVORNA PORUKA: Anoniman Ali on danas po nekoliko puta dnevno, ma kad god izadje vani, sjeda s njima (jer su stalno vani) i vodi dijete. Ako je odveo dijete u setnju i vraca se, ne ide u kucu nego opet sjeda s njima, a da dijete tu oko njih hoda. Dijete kaze "hamo kuci", a on fol zabavi ga s necim samo da zaboravi i da bude s njima vani (a tu se ubace i oni: sta ces kuci, ovdje budi). Cujem to sve, sve se cuje, kod mene prozori vjecito otvoreni. Ja znam da su mu oni to govorili (jer dijete cesto place kad ostane s njima samo, ama dotuzi djetetu, sta ce sa starcima od 60 godina). Je li to vama forsiranje djeteta? Biste li reagovale i kako, sta bi rekle? Ja, kad su moji u pitanju, stvarno vodim racuna o umjerenosti, nekad dijete odvedem u dva dana, nekad u cetiri, nekad ne stignem, (naravno, mm se nikad ne bi sjetio mojim tako odvesti dijete), ali nikad svoje dijete ne bi pritiskala ni toliko navikavala da samo udovoljim tati i mami. Zato sam negativna prema muzu, a ne znam kako reci da ne dodje do jos jedne svadje. Bas si mi izvukla zivac . Ne znam sta su ti svekar i svekrva tako strasno uradili .Nemoj da se ljutis ali ti si jedna jako sebicna osoba.Da Bog da ti zatrebao neko da ti cuva dijete, pitala bih te onda valjaju li ti a trebace ti, tako to obicno biva. Hmmm I ja bih rekla da anonimna malo pretjeruje, ali mi se ni malo ne svidja to prisiljavanje djeteta da bude negdje gdje ne zeli. I to svaki dan po Bog zna koliko puta Ne znam... Meni se sve cini da oni namjerno rade jer vide da njoj smeta. A sad zasto joj smeta.. e pa ja ne vjerujem da su joj svekijevci bili zatni a ona ih ne voli samo zato sto su to sto jesu - svekijevci. Nazalost, nekad ljudi "pomazu" samo da bi imali sta prigovarati, ili ako vide da ti ta pomoc nimalo ne treba onda se pokazuju, i na kraju je kriv onaj ko nije ni trazio pomoc, jer nije zahvalan sto su oni pomogli, a ustvari cesto sa tom ne trazenom pomoci, nazalost, samo odmazu. I od ovakvih osoba kad zatrazis pomoc, kad ti stvarno treba, nisu ni na vidiku.