SdZ
|
IZVORNA PORUKA: Alhemicarka Pa ne znam zašto tolika frka, ulaze u EU, ne idu na Mars. Prije nego sam ostala trudna mi smo dvije godine ljetovali u Sloveniji, jednom nam je trebala viza, drugi put nije i prošli granicu bez ikakvih problema (slovenačku), a isto su nas prepadali kako će nam Slovenci skinuti gaće , pa ništa, skenirali pasoš, udarili pečat, sve uredu, sretan put. Ja ne planiram nikakvu posebnu proceduru, ponjeću potvrdu da sam uplatila akontaciju, uplatiću zdravstveno osiguranje (ali to mi uvijek platimo) i imaću para koliko mi treba za smještaj i hranu. Mi hranu nikad nismo ni nosili, pa nećemo ni ove godine i ne mislim da ćemo imati nekih problema. A kontam, ako je smještaj recimo 60 eura i bude se 10 dana, to je 600 eura, ja vala ne bi ni išla ako ne bih ponjela još 400, treba i za hranu, i svakake đakonije, a treba imati i za nedaj Bože, pogotovu kad se ide sa bebom ili djetetom i to taman dođe toliko. Pa i da se ponese sto manje ne mislim da će praviti probleme, pogotovu kad vidi normalnu porodicu, krenuli na ljetovanje. Ne znam, ja nikad nisam bila to sumnjivo lice , nikad me nisu pretresali, a putovalo se baš. Valjda tako i ostane. Mm i ja smo prije 1,5 godinu isli u Sloveniju i bez ikakvih pitanja samo pregledavanje dokumenata, udaranje peceta smo presli granicu... A sveki zadnja dva puta kad je isla svaki put joj sveeee pregledali, lijekove, trazili da pokaze novac koji ima za boravak tamo, gdje ce boraviti.... A jedna poznanica dobila kaznu pri izlasku iz Slo jer nisu nasli podatke gdje je bila prijavljena tih 10 dana sto je boravila u Slo... Razna iskustva....