|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
14.6.2013 11:21:39   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

zar za zarad nekog zida neke kuće oo uništavamo...
nikad...
niti se o imovini priča a mašallah i dječaka i djevojčica imamo

pa kako ne priča?
zaova ti jedna ako se ne varam nije riješila stambeno pitanje
znaš kad je dolazila kod mene da vidi uvjete kupovine stana al jbg nije valjd amogla finansijski izdržati
ajde nadam se da ćete io to završiti, aBd

pričajte o tome, zašto da ne

izvini nemaš pojma...
tebi sma je dovodila 2000 godine....
tada si je htjela uzet iza ramenica.....pa je imala mene da joj kažem jok...čekat ćemo...

i da si ti živa i zdrava...moja zaova ima svoj stan 1/1...sad će u junu godina...
i učešće je dobila na poklon....

al je kupila stan do 80 m2 velikiiiiiiiiiii svako dijete sobu ima pored ostaloga....

i opetttttttttt sad da hoće da ga napusti d adođe kod nas ja bih je dočekala širom otvorenih vrata
i riječi ne bih rekla ni za poklon ni za podjelu.....

jer su to živi ljudi a u mezar svako 2 m bez giometrauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 751
14.6.2013 11:24:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma kakav su ti ovo pitanja....

sad treba sjediti i razmišljati kad neko umre šta će biti sa ''dvorima''...gluho bilo

još snaha o tome da misli...ta nije njeno o tome da misli...ima njih varće i sestra dogovore se il roditelji to rješe...

čuj nje šta pita...
majketi jesi normalna...šta će snahe mislit kad će ko umrijet i kako će se djeliti touser posted image

ja ne milim ni o imovini moje majke...gluho bilo da o tome mislim a kamoli naglas pričam o djelidbi dok je živa...pu pu...il moj muž da me pita kako ćemo podjeliti ja i sestra...pa ubila bi gauser posted image

Ne bih nikoga da branim, ali sigurna sam da i vi oko sebe imate situacije koje vas često demantuju.
Koliko god mi živjeli u sreći i rahatluku, kad je imovina u pitanju, uvijek dolazi do nepredvidjenih situacija.

Iz moje okoline imam tri situacije koje su mi život na trenutak smučile.
Kolega živio s majkom u stanu, imao troje djece. Majka nakon procesa otkupa, prepiše stan na sina. Živjeli sretni u sreći i veselju narednih godina. Kolega umre iznenada, mlad.......njegova sestra je zemlju okrenula da nadje modus da se stan vrati na majku da bi majka mogla njoj stan prepisati, a snahu i troje BRATOVE djece istjerati na ulicu!

Komšije iz moje stare zgrade. Braćni par bez djece. U braku 60 godina. Umrla je žena, njene sestre su prisilile starca od 80 godina da proda stan i isplati im zakonski dio koji ih sljeduje po zakonu o nasljedjivanju budući da oni nisu imali djece. Čovjek je morao napustiti dom u kojem je zivio 30 godina sa svojom suprugom.

Muž od moje drugarice je umro iznenada u 33 godini. Njegovi roditelji su prije dvije godine svu svoju imovinu testamentom ostavili njegovom bratu. Djeca od moje drugarice neće dobiti apsolutno ništa. A moram reći da su imali divan brak i divne medjusobne odnose. Ali kako im je umro sin, " umrli " su i unuci.

Dakle, ovo je život. I ovo se dešava. Bez obzira što neko od nas ima ružičaste naočale.

istina kako siješ tako žanješ...ja i rekoh....

vidiš da se obretim...
jasno mi je da ima i biti će svega kad se nahe evo pitaju kako svekijevci djele imovinu...
još bi trebale aktivno oko toga da se uključimo...

gdješ očekivat nešto dobro...nikad

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 752
14.6.2013 11:27:02   
hanabanana
Pa u ovim slučajevima je teško bilo primjenjivo " Svakome po zaslugama ".....

Jer snaha ih prve priče je ostala u stanu koji je bio stan njenog muža, ali mu staru majku nije istjerala, još uvijek živi s njima.
Ja ne znam da bi bila baš toliko merhametli. user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 753
14.6.2013 11:29:37   
tajra26

ma kakav su ti ovo pitanja....

sad treba sjediti i razmišljati kad neko umre šta će biti sa ''dvorima''...gluho bilo

još snaha o tome da misli...ta nije njeno o tome da misli...ima njih varće i sestra dogovore se il roditelji to rješe...

čuj nje šta pita...
majketi jesi normalna...šta će snahe mislit kad će ko umrijet i kako će se djeliti touser posted image

ja ne milim ni o imovini moje majke...gluho bilo da o tome mislim a kamoli naglas pričam o djelidbi dok je živa...pu pu...il moj muž da me pita kako ćemo podjeliti ja i sestra...pa ubila bi gauser posted image

Ne bih nikoga da branim, ali sigurna sam da i vi oko sebe imate situacije koje vas često demantuju.
Koliko god mi živjeli u sreći i rahatluku, kad je imovina u pitanju, uvijek dolazi do nepredvidjenih situacija.

Iz moje okoline imam tri situacije koje su mi život na trenutak smučile.
Kolega živio s majkom u stanu, imao troje djece. Majka nakon procesa otkupa, prepiše stan na sina. Živjeli sretni u sreći i veselju narednih godina. Kolega umre iznenada, mlad.......njegova sestra je zemlju okrenula da nadje modus da se stan vrati na majku da bi majka mogla njoj stan prepisati, a snahu i troje BRATOVE djece istjerati na ulicu!

Komšije iz moje stare zgrade. Braćni par bez djece. U braku 60 godina. Umrla je žena, njene sestre su prisilile starca od 80 godina da proda stan i isplati im zakonski dio koji ih sljeduje po zakonu o nasljedjivanju budući da oni nisu imali djece. Čovjek je morao napustiti dom u kojem je zivio 30 godina sa svojom suprugom.

Muž od moje drugarice je umro iznenada u 33 godini. Njegovi roditelji su prije dvije godine svu svoju imovinu testamentom ostavili njegovom bratu. Djeca od moje drugarice neće dobiti apsolutno ništa. A moram reći da su imali divan brak i divne medjusobne odnose. Ali kako im je umro sin, " umrli " su i unuci.

Dakle, ovo je život. I ovo se dešava. Bez obzira što neko od nas ima ružičaste naočale.

istina kako siješ tako žanješ...ja i rekoh....

vidiš da se obretim...
jasno mi je da ima i biti će svega kad se nahe evo pitaju kako svekijevci djele imovinu...
još bi trebale aktivno oko toga da se uključimo...

gdješ očekivat nešto dobro...nikad

" u se i u svoje kljuse" najbolja i da nemam nista imam svojih 10prstiju i zdravu djecu to je najvaznije... a imovina bude i prođe..moj deda je 10-toro odgojio i svima fakultete dao a sam je radio.. i ima posla ko hoce da hrani svoju djecu nemojmo se zavaravati... nista ni od koga ne ocekuj pa mozda sta i dobijes.. nazalost da je nepravedno jeste ali takav je i zivot... samo zdravlja

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

Neposredna veza do poruke: 754
14.6.2013 11:30:00   
Nedi
Komsije izndas nas isto nisu imali djece i covjek od 70godina je poslije smrti supruge imao stan 1/23...pa hejjjj gdje to ima smisla i svih 22 djece od brace i sestara njegove supruge su dosli po dio love iako nisu znali ni gdje se stan nalazi a ti jadni starci su tu zivjeli od 1977.

Znaci potpisujem hanubanu.

I da ne spominjem ono sto se meni nedavno dogodilo i znam sigurno da bi ta osoba (krvno povezana sa mojom djecom) istu ostavila na ulici bez da se okrene.

Mrzim ljudsku gadost i pohlepuuser posted image user posted image

A zaovu nemam ali cu biti jednog dana, nadam se prstojnim i normalnim odnosima

24.12.2007.
24.o9.2013.

Neposredna veza do poruke: 755
14.6.2013 11:30:04   
selebriti
Ma Hanady ja govorim o neki drugim stvarima, gdje fakat nema veze kako posijes, vec jednostavno npr. kako god da je tvoja majka se ponasala, da si nekim slucajem ostala i bez nje, niko ti ne garantuje da bi se njena recimo sestra o tebi brinula.

Life begins at the end of your comfort zone

Neposredna veza do poruke: 756
14.6.2013 11:31:24   
Medić*
Naravno da ima ovoga sto hanabanana opisuje. Ih koliko primjera znam zaratila braca i sestre oko parceta zemlja..strasno.
No ovdje mi svoja razmisljanja i situacije iznosimo.
Ono sto znas sigurno da bih ja za bratsku i sestrinsku djecu bila kao i za svoju, oni takodjer za moju. Muzeva familija takodje ( uza)

A nvjerovatnih prica i sutacija ima user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 14.6.2013 11:33:53 >

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 757
14.6.2013 11:31:44   
Hanady RR

Pa u ovim slučajevima je teško bilo primjenjivo " Svakome po zaslugama ".....

Jer snaha ih prve priče je ostala u stanu koji je bio stan njenog muža, ali mu staru majku nije istjerala, još uvijek živi s njima.
Ja ne znam da bi bila baš toliko merhametli. user posted image

eeeeeeeee

ima hinja...
svakojakih......

svakojakih....
sa različitim ciljevima...

a ne živi sa zaovom...zaova je zemlju okretala....

pazi...nikada ne zaš šta te čeka...zato je po pravdi završilo...user posted image

i divan nrak i dovni odnosi...među 4 zida samo oni znaju...

pa imamo mi jednog u familiji kojeg bi na grdnu ranu privio kad ga vidiš...
al ne leži vraže...
svega su ga rješili testamentom jer ko zna ga zna da bi sve porkockao da je na njemu

svega ima...
svega...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 758
14.6.2013 11:33:12   
veeseelaa
i da si ti živa i zdrava...moja zaova ima svoj stan 1/1...sad će u junu godina...

hB user posted image jer danas je teško biti postanar
Vi ste joj dali učešće? valjda na ime onog što se odrekla porodične kuće, al opet lijepo od vas user posted image
a lijepo i od nje user posted image

tada si je htjela uzet iza ramenica.....pa je imala mene da joj kažem jok...čekat ćemo...

pa ne radim ja na procenat user posted image
a ti si mi poslije rekla: eh da je Bog do tad uzela stan
Joj Bože Hanady user posted image user posted image user posted image koja si ti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 759
14.6.2013 11:37:24   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: selebriti

Ma Hanady ja govorim o neki drugim stvarima, gdje fakat nema veze kako posijes, vec jednostavno npr. kako god da je tvoja majka se ponasala, da si nekim slucajem ostala i bez nje, niko ti ne garantuje da bi se njena recimo sestra o tebi brinula.

e vidiš...kod nas je drugačije...pa ja valjda od toga i krenem

da nemam mamu imala bih svoju tetku Sadu kao što je i sada imamuser posted image ja za ovu izjavu ruku u vatru staviti sad mogu

možda smo mi posebna vrsta...
al smo neopterećeni imovinom, parama, materijalnim....i onda uopšte ne brinemo o tome...živimo život punim plućima

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 760
14.6.2013 11:38:22   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: selebriti

baš tako

ima divnih ljudi koji su izradjenine vraća se svo dobro na ovom dunjaluku, neka čeka na onom, da je tako super bi bilo
što kaže moja mama jedina pravda na ovom svijetu za sve je što ćemo svi umrijeti, koliko god love imali i ma ko god bili
još da tui ima protekcija, bio bi haos

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 761
14.6.2013 11:39:58   
jasmin

nikad...

pa kako ne priča?
znaš kad je dolazila kod mene da vidi uvjete kupovine stana al jbg nije valjd amogla finansijski izdržati

izvini nemaš pojma...

al je kupila stan do 80 m2 velikiiiiiiiiiii svako dijete sobu ima pored ostaloga....

i opetttttttttt sad da hoće da ga napusti d adođe kod nas ja bih je dočekala širom otvorenih vrata

Ti si čo'jek i po ako je ovo tačno.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 762
14.6.2013 11:40:55   
Hanady RR

hB user posted image jer danas je teško biti postanar
Vi ste joj dali učešće? valjda na ime onog što se odrekla porodične kuće, al opet lijepo od vas user posted image
a lijepo i od nje user posted image

pa ne radim ja na procenat user posted image
a ti si mi poslije rekla: eh da je Bog do tad uzela stan
Joj Bože Hanady user posted image user posted image user posted image koja si ti

jesam....
rekla sma jer nije mogla doć na red po povljnijim uvjetima o onih koji su po dva kupili sa istim uvjetom...al ima Boga...

a ne nismo mi njoj dali jer se dorekla u kući...i da s enije odrekla 1997 u kući djela ja bih isti poklon njoj poklonila...
ona ga zaslužilauser posted image
i da joj ga nisam dala isto bi bilo u našim donosima...al ja sam željala da joj poklonimo da ne vraća dva kreditauser posted image

i dobila je povoljnije uvjete sada za veći stan nego onda za manjiuser posted image
samo da se zna ja onda nisma bila snaha neko poznanicauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 763
14.6.2013 11:45:23   
veeseelaa
a ne nismo mi njoj dali jer se dorekla u kući...i da s enije odrekla 1997 u kući djela ja bih isti poklon njoj poklonila...

pa ja to ne razumijem, odrekla se i otišla u podstanare
od ove priče je sve počelo
zašto se neke žene odreknu imovine i odu u postnare, sa svojom obitelji
jesu li te žene, sestre, zaove toliko dobre il šta???

i to je sva priča

ja da imam zaovu logično mi je da ona ima dio kuće kao i mm a ne da ide u postanare, u protivnom bi jako promijenila mišljenje o roditeljima mm
to je moj stav

ja da imam sina i kećrku i da mi kći ide u postanare a sin sa ženom da dobije etažu??? budi Bog s nama

ne treba ja da umrem da se riješi stvar user posted image o tome ja svo vrijeme
inače al zaista poznata sam u familiji i raji kao osoba koju materijalno ne zanima, ni sama ne znam šta imam, jako sam površna
i masu puta sam rekla da ono što je imovima svekrve i svekra je njihova imovina i masu puta im rekla da sve rasprodaju i uživaju, djeca nek sebi zarade

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 764
14.6.2013 11:45:42   
Anoniman
jao vas jeste se udubili u problem user posted image user posted image user posted image vala ne znam sta nosi dan, a sta noc...ne volim da se plaho zamaram ŠBB KBBuser posted image

Neposredna veza do poruke: 765
14.6.2013 11:47:13   
Nedi

možda smo mi posebna vrsta...
al smo neopterećeni imovinom, parama, materijalnim....i onda uopšte ne brinemo o tome

Eh vako je i mm dok ga nije tresnulo sa neba pa u rebrauser posted image
user posted image

24.12.2007.
24.o9.2013.

Neposredna veza do poruke: 766
14.6.2013 11:47:54   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jasmin

nikad...

pa kako ne priča?

izvini nemaš pojma...

Ti si čo'jek i po ako je ovo tačno.

100%

to znaju i one i moj suprug...
nikada nikada ne bih osporila nekome dom...nikada.....

ja bih sebe mrzila da mislim i radim drugačije...

ja nikada ne radim stavri u svom životu očekujući nešto za uzvrat...ja znam ko piše i gdje piše i kad će me to dočekati...

sikluka me najviše strah...
i djecu svoju učim...ništa nije vrjednije do toga biti čovjek...to se ''vrati'' kad tad....

ja kada posmilm na moju Miku kojoj mjaka umire na rukama a njoj 16 godina...
brat na liniji, babi treba tevhid da psreme, sestra starija ranjena a zet bez noge ostao...

ja bih njoj po svoga srca dala sad...
i nije život počeo jutros kda sam je ja porbudila...već njima dvoma davno....nebi moj suprug ni fakultet lahke šale završio da ga nije ona dočekivala, domanćinstvo odražavala, na njega pazila....

i hvala joj što je bila setra sestrom...nikada joj ne bih rekla potamo se...nikada kunem se

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 767
14.6.2013 11:49:22   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

jao vas jeste se udubili u problem user posted image user posted image user posted image vala ne znam sta nosi dan, a sta noc...ne volim da se plaho zamaram ŠBB KBBuser posted image

Ni ne zamaramo se, diskutujemo user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 768
14.6.2013 11:51:38   
veeseelaa

Hanady to je lijepo al to je njen dom, ne može niko njoj ništa da osporava il odobrava
to je njeno kao i tm, i njene sestre
ko su snahe i zetovi da budu protiv il daju blagoslov za nešto što nije njihova imovima?

meni to čudno, takvo redanje stvari

nemam ja šta djevera sutra da dočekujem raširenih ruku, njegova je kuća kao i kuća mm, on ima dio i ode u njega, ko sam ja da o tome vazim, dajem mišljenje i sl

i čini mi se spominješ jednu zaovu, šta je sa drugom?

< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.6.2013 11:53:39 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 769
14.6.2013 12:00:34   
anja anjica
Na neke stvari prostobte zivot natjera, pa zato kao biser cuvam oto mal zrno biberaaaaaaaa,
Zapjevajte zene, kazu konpjeva zlo ne misli
Zivot je jedan i u trenu prodje,kao da na jedna vrata udjes a na druga izadjes
Nigdje veze s temom
Al zar niste pobjednice zar vam jos bodovi trebaju
Zovo samo zivo

Neposredna veza do poruke: 770
14.6.2013 12:00:42   
Hanady RR

pa ja to ne razumijem, odrekla se i otišla u podstanare
od ove priče je sve počelo
zašto se neke žene odreknu imovine i odu u postnare, sa svojom obitelji
jesu li te žene, sestre, zaove toliko dobre il šta???

i to je sva priča

ja da imam zaovu logično mi je da ona ima dio kuće kao i mm a ne da ide u postanare, u protivnom bi jako promijenila mišljenje o roditeljima mm
to je moj stav

ja da imam sina i kećrku i da mi kći ide u postanare a sin sa ženom da dobije etažu??? budi Bog s nama

ne treba ja da umrem da se riješi stvar user posted image o tome ja svo vrijeme
inače al zaista poznata sam u familiji i raji kao osoba koju materijalno ne zanima, ni sama ne znam šta imam, jako sam površna
i masu puta sam rekla da ono što je imovima svekrve i svekra je njihova imovina i masu puta im rekla da sve rasprodaju i uživaju, djeca nek sebi zarade

ona nije morala u podstanare...
ona je mogla ostati u kući, imala je i gdje...
al nije želio njen budući muž...

njega joj nije birao brat...

nikada joj nije rekao da ide iz kuće...
nikadaaaaaaaaaaaaaaaaa....
čak šta više ....

otišla je al Bog je svjedok...svjedok svemu pa i kiriji...

a odrekle su se tada obe ...
jer kuća nije bila legalizirina i lakše bilo te papire ganjati jednom...
pa je bila devastirana...on imao pogodnisti...
i svo održavanje on je radio one nisu mogle pomoći...od toga su krenuile a ne od prakse i tradicije vesela...jer nedavno su oni poklonili nešto imovine koja je nasljedtvo njihove rahmetli majke koja ima 3 brata...

zato nemoj da dereš mečku...
u tuđim cipelama bila nisi i ne znaš jel žuljaju

al jedna je tvrdnja koja stoji
snahe se ne mješaju u to...i nije njihovo da se mješaju...

sad je drugi par rukava što sma ja sebi našla muža koji misli isto kao i ja...hB....jer jednom da je napravio razliku među spolovima u bilo kom smislu...ja bi mu ga otkinula da vidi kako je biti žena....i ne bih sa njim djecu rađala sigurno

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 771
14.6.2013 12:03:05   
veeseelaa
Zivot je jedan i u trenu prodje,kao da na jedna vrata udjes a na druga izadjes

tako je !

Hanady čudan neki taj zet, neće u kuću al hoće pare za kiriju i učešće u stan, slab neki čovjek po mom mišljenju
prodaje muda za bubrege

i on vam hebe prosjek, inače vi ostali ste ok, što kaže E.Jevrić mnogo dobri

< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.6.2013 12:06:14 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu anja anjica)
Neposredna veza do poruke: 772
14.6.2013 12:06:00   
Hanady RR

Hanady to je lijepo al to je njen dom, ne može niko njoj ništa da osporava il odobrava
to je njeno kao i tm, i njene sestre
ko su snahe i zetovi da budu protiv il daju blagoslov za nešto što nije njihova imovima?

meni to čudno, takvo redanje stvari

nemam ja šta djevera sutra da dočekujem raširenih ruku, njegova je kuća kao i kuća mm, on ima dio i ode u njega, ko sam ja da o tome vazim, dajem mišljenje i sl

i čini mi se spominješ jednu zaovu, šta je sa drugom?

jel ti mene zahbevaš....
onako iza ramenica i ispituješ malo...

da ti ja to potnako sve....ispričam da budeš mirnija ....

ja nisma ni rekla da nekome osporavam ti si ta koja smatra da snahe trebaju da brinu o tome ...ja upravi pišem da to snahino nije niti bih s eu to mješala...
mi počesmo priču tako što ti na temi zaove pitaš snahe kako svekijevci djele imovinu....user posted image

a moja starija zaova je rješena također...
ona ima stan napravljen 1/2 sa svojim suprugom...i uknjiženo
prije toga živjela je u zajednici i odmah su krenuli sa gradnjom
i da da ne ostaneš uskarćena za infomaciju i ona je dobila poklon isti al mnogo prije...u vrijeme gradnje user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 773
14.6.2013 12:10:10   
veeseelaa
ti si ta koja smatra da snahe trebaju da brinu o tome ...

ma ne, kako može moja snaha brinuti o mojoj imovini? il ja o imovini mogh djevera? neee, kao što rekoh ni svoje obaveze prema onom što imam ne ispunim do kraja zbog nedostatka vremena
pogrešno si shvatila

tebe pitam jer si aktivna na ovoj temi, ostale su se povukle
a vidim imaš i poprilično iskustvo, ipak imaš dvije zaove

dalje imam pitanje od kud tm tolike pare da dijeli sestrama ? user posted image

šalim se ja malo, ne zahatari, samo ne bi da se pogrešno shvatim, ja nisam rekla da moja snaha treba da upravlja mojom imovinom, zar misliš da bi to rekla? ni u ludilu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 774
14.6.2013 12:12:01   
veeseelaa
na kraju krajeva on im ispade da je isplatio njihov dio, u biti imovina je podijeljena uz naknadu, nit su se one odrekle nit se on pravio memo, pošteno se rastalili
i sad samo nek imaju fin odnos a imovinu su lijepo podijelili

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *