rerica
|
zašto je nevjernicima teško prihvatiti da je svemir i život na zemlji stvorio Intiligentni dizajner , intiligentnije biće od čovjeka- Stvoritelj svega vidljivoga i nevidljivoga- Bog?! gdje je taj nevidljivi zid , ta nepremostiva barijera da se ne ide u velika filozofiranja i rasprave koje obično ništa ne dokažu, a da se ipak ostavi mogućnost da je Bog stvorio svemir i život na zemlji? ne kažem da nevjernici trebaju vjerovati u to, ali me čude mnogi koji ne ostavljaju ni teoretsku mogućnost da je Bog sve to stvorio? zašto je lakše vjerovati da je neko razgranato i lijepo drvo nastalo pukim slučajem , spontano samo od sebe, a ne da je to čudesno biće koje kroz fotosintezu i druge biokemijske iz sunca , vode i minerala stvara prelijepe listove, plodove na granama , cvijetove isl. zar je ta čudesna tvornica koja radi na principu fotosinteze mogla sama od sebe , slučajno nastati, bez dizajnera koji je već unaprijed smislio šta i kako ćre raditi? i koliko samo ima raznolikih i prelijepih vrsta bilja, stabala , voćki ...ne znaš koji plod je sočniji od kojeg i da ne idemo u daljnja detaljnja nabrajanja ljepota na zemlji koja nas okružuju u prirodi , biljnom i životinjskom svijetu ili na koncu sam čovjek- to daleko nasloženije biće na zemlji ....sa toliko organa, tkiva, dijelova organizma koji su u takvoj čudesnoj koordinaciji i međuodnosu da je naprosto nemoguće da sva ta interakcija među svim dijelovima organizma , među svim organima , svim hormonima , enzimima itd. da sve bude tako usklađeno i da na kraju sve dobro funkcionira ( impozantni su podaci da u čovjeku ima na stotine kilometara krvnih žila, kapilara i masa drugih velikih brojki vezano za neke spojeve, tkiva isl u čovjeku , koje čovjek kad ih prvi put čuje teško i povjeruje!) zašto , mnogi ateisti i agnostici kažu da im je lakše vjerovati u puki slučaj, prije negoli u moćnog dizajnera koji je prvo nešto isplanirao, pa počeo stvarati i na kraju sve stvorio...poput umjetnika koji prvo zamisli neko unjetničko djelo u glavi pa ga onda tek i napravi ili inžinjera koji prvo osmisli neki aparat, stroj, pa onda napravi nacrt dijelova stroja, pa nadalje se sve to fino sklopi i napravi konačan stroj
< Poruku je uredio rerica -- 10.6.2013 20:53:14 >