amra_sa
|
IZVORNA PORUKA: amelicameli Drage forumašice, imam zaista jedan možda neobičan problem, ali ogroman, ne znam šta da radim, i kome da se obratim. Jako dugo sam u vezi, planiramo brak jer smo odavno i zaručeni. Moj dečko je visokoobrazovana osoba, jako fina i dobra prema ljudima. Prije nekoliko godina mi je priznao da me prevario sa mojom najboljom prijateljicom, jer se osjecao napusteno kao zbog mog posla i nekih mojih porodicnih problema koje sam tada imala. Oprostila sam mu. Tvrdio je da ce se popraviti, biti fin, dobar kako prema dr ljudima koji ga ne poznaju tako i prema meni. Zadnjih 8 mjeseci konstantno želi da igramo neke igrice, i ne bi mi to smetalo sve da razbijemo monotoniju, da ne forsira da maštamo o trojci sa mojom prijateljicom ( nije u pitanju ista, ova prijateljica je prijateljica u svakom smislu).To me jako vrijedja, plasi, osjecam se lose i cak i izbjegavam svoju prijateljicu Mnogo puta sam mu jasno davala do znanja da mi to smeta, da to ne zelim, da me vrijedja, ali u trenucima strasti, on to sve zaboravi. Sve ovo me dovodi do toga da se plašim braka sa njim, čak razmišljam da prekinem zaruke i da svatko krene svojim putem. Imate li neki savjet, zaista ne znam kome da se obratim, jeste li bile nekada u slicnoj situaciji, sta bi vi uradile? Ja bih rekla da je on dobro egoističan i perverzan. Uvijek sam bježala od tih uštirkanih finjaka, pogotovo još ako su mamini sinovi uz sve to ... Narcisi što dalje od mene, ne volim takve ljude općenito ... Gdje si u svemu tome ti, pita li on tebe šta ti osjećaš, želiš, voliš ... Pričaš li s njim o tom problemu.