|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
29.5.2013 12:37:46   
henna ze
po meni ovdje nema problema...

il sam ja ošla s ovog svijetauser posted image

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 3276
29.5.2013 12:55:10   
EEDITH

IZVORNA PORUKA: henna ze

kada odeš sa ovog svijeta iliti umreš ti nisi svjestan toga i nije ti teško,drugima je teško,
tako ti je i sa glupošću user posted image

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 3277
29.5.2013 13:02:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: muaaa

Koji crni problemi

Jeste li zdravi/pravi?

Imate li sta jesti,i djetetu dati da jede sta zeli?

Imate li krov nad glavom ili se potucate po podstanarima?

Anonimna,pravis problem gdje ga nema.

Ta roditelji su mu,vase djete im je unuk...ti imas sama sa sobom problem.

I na kraju moj savjet...zlatni razvod,ne samo tebi nego svakoj zeni koja nemoze prihvatiti muzevu porodicu i zivjeti s njima.

Mua, Bogme ga i ti pretjera.
Pa sta ako su mu roditelji i ako im je njeno dijmete unuk, to nikome ne daje za pravo da se ponasa kao kauboj...To jesu sitnice, nama, ali njoj koja zivi sa njima, nagomilaju se te sitnice...Iz posta se vidi da nema slobode i da se osjeca kao pod lupom.

A za rjesenje problema neka poslusa Veselu.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3278
29.5.2013 13:09:40   
Anoniman

[/quote]
Mua, Bogme ga i ti pretjera.
Pa sta ako su mu roditelji i ako im je njeno dijmete unuk, to nikome ne daje za pravo da se ponasa kao kauboj...To jesu sitnice, nama, ali njoj koja zivi sa njima, nagomilaju se te sitnice...Iz posta se vidi da nema slobode i da se osjeca kao pod lupom.

A za rjesenje problema neka poslusa Veselu.
[/quote]

Evo upravo ovako se osjecam. I moram pojasniti MIci Tici da svekrva nije dosla da mene pita imam li obaveza tad i tad, nebitno. Dosla je da me pita pet dana ranije hocu li imati te obaveze da ONA moze ostati s djetetom (sve ce odgoditi da ostane s djetetom). Nisam ja njoj toliko bas draga da mi cini toliku uslugu. Zna ona da ja imam dijete gdje ostaviti, ostavim ga kod svojih. U zadnje vrijeme primijetim da im to smeta, vidim krivocu na licu i zatisje cim kazem da cu kod svojih ostavit ga. Pa mislim da je ovo njeno bilo samo iz razloga da ne vodim dijete kod svojih nego ce ona ostati.

Vesela, skuzila si me. MIslim da si jedina koja me u potpunosti skuzila za ovo vrijeme moje tegobe. Samo sam htjela privatnost u svom zivotu i postovanje od strane njih. Valjda je neka kultura ne ulaziti u tudji kat tek tako i dolaziti kad tebi odgovara bez obzira sto je ista kuca. Ja njima nikad nisam usla a da nisam pokucala i pitala jesu li slobodni. Ali po njima sam ja ispala namcor, puhander i pretjerujem sto ucim dijete kulturi. Oni mene s tim provociraju i u sitnicama izvrcu moje.

A kad hocu svojim cak i pred muzem osjecam pritisak da kazem da sam planirala svojim jer oni sve to prenose i na njega samo sto on glumi da nije tako, a ko i oni je sklon provokacijama. Koliko puta sam ga samo zamolila neke stvari da ne radi, sitne, ali on opet to radi, cini se ko namjerno iako kaze da nije. i tako. nesretna sam. Da je bar on uz mene i da shvata, ali ne. Ja se glupiram po njemu i ja belajisem.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3279
29.5.2013 13:18:57   
SailorMoon
Zajednica - jadnica. Uvjek bila i uvjek ce biti.
Vodi djete svojima i neka ti ga oni cuvaju ako treba. A muzu reci tako je i tako ce biti i ako mu smeta nek se nosi sam s timew. Bolje da se on oko tebe sikira nego ti oko njega

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3280
29.5.2013 13:25:19   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Zna ona da ja imam dijete gdje ostaviti, ostavim ga kod svojih. U zadnje vrijeme primijetim da im to smeta, vidim krivocu na licu i zatisje cim kazem da cu kod svojih ostavit ga.

Zašto ikome govoriš gdje planiraš ostaviti dijete ili uopće šta planiraš uraditi?
Tvoj život,tvoja stvar.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3281
29.5.2013 13:29:49   
jasmin

IZVORNA PORUKA: henna ze

Ošla si,vrni se user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 3282
29.5.2013 13:32:18   
Daliyah92

Evo upravo ovako se osjecam. I moram pojasniti MIci Tici da svekrva nije dosla da mene pita imam li obaveza tad i tad, nebitno. Dosla je da me pita pet dana ranije hocu li imati te obaveze da ONA moze ostati s djetetom (sve ce odgoditi da ostane s djetetom). Nisam ja njoj toliko bas draga da mi cini toliku uslugu. Zna ona da ja imam dijete gdje ostaviti, ostavim ga kod svojih. U zadnje vrijeme primijetim da im to smeta, vidim krivocu na licu i zatisje cim kazem da cu kod svojih ostavit ga. Pa mislim da je ovo njeno bilo samo iz razloga da ne vodim dijete kod svojih nego ce ona ostati.

Vesela, skuzila si me. MIslim da si jedina koja me u potpunosti skuzila za ovo vrijeme moje tegobe. Samo sam htjela privatnost u svom zivotu i postovanje od strane njih. Valjda je neka kultura ne ulaziti u tudji kat tek tako i dolaziti kad tebi odgovara bez obzira sto je ista kuca. Ja njima nikad nisam usla a da nisam pokucala i pitala jesu li slobodni. Ali po njima sam ja ispala namcor, puhander i pretjerujem sto ucim dijete kulturi. Oni mene s tim provociraju i u sitnicama izvrcu moje.

A kad hocu svojim cak i pred muzem osjecam pritisak da kazem da sam planirala svojim jer oni sve to prenose i na njega samo sto on glumi da nije tako, a ko i oni je sklon provokacijama. Koliko puta sam ga samo zamolila neke stvari da ne radi, sitne, ali on opet to radi, cini se ko namjerno iako kaze da nije. i tako. nesretna sam. Da je bar on uz mene i da shvata, ali ne. Ja se glupiram po njemu i ja belajisem.

U ovom prvom dijelu posta se vidi da je njima samo krivo ali da ti ne prigovaraju, (nadam se da ne prigovaraju user posted image ) Pokusaj se opustiti i nemoj ni primjecivati da im to smeta. Je li se oni brinu i razbijaju glavu ako tebe vide namrstenu, ako vide da ti nesto smeta? Vjerujem da ne. Tako i ti, samo hladno. Slobodno reci da imas gdje ostaviti dijete ali i pravi se da ne kontas sta ona s tim hoce. Pokusaj par dana ovako, i vidjet ces. user posted image

A to za tm, ako je njemu i krivo prestace kad vidi da ti to ne primjecujes. Zato sto on nema raloga da se puse, ides svojima, nemas razloga za brigu. Ne radis nista krivo pa da moras misliti da si pogrijesila i njega jadnog naljutila user posted image

A veeseela, ona nas sve najbolje razumije user posted image Slobodno slusaj sta ti ona kaze, i radi tako. Neces se pokajati. user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3283
29.5.2013 13:34:52   
salmy

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Vodi djete svojima i neka ti ga oni cuvaju ako treba. A muzu reci tako je i tako ce biti i ako mu smeta nek se nosi sam s timew. Bolje da se on oko tebe sikira nego ti oko njega

user posted image a muzevi nisu " svoji"
Eto meni roda donijela djete pa ga vodim svojima...bez konsultacije sa mmuser posted image

ja fkt ne kontam kako Vi to djelite na svoje i tvoje..
Kod Anonimne je problem u njenom muzu....on treba da kaze svojima sta ima..nikako se prebijati preko djeteta
To je i njihovo unuce kakvi god da su...

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 3284
29.5.2013 13:35:22   
Daliyah92

Zna ona da ja imam dijete gdje ostaviti, ostavim ga kod svojih. U zadnje vrijeme primijetim da im to smeta, vidim krivocu na licu i zatisje cim kazem da cu kod svojih ostavit ga.

Nemoj ovo vise primjecivati user posted image Ne radis nista pogresno da se oni ljute.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3285
29.5.2013 13:43:51   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: salmy
Eto meni roda donijela djete pa ga vodim svojima...bez konsultacije sa mmuser posted image

Kod Anonimne je problem u njenom muzu....on treba da kaze svojima sta ima..nikako se prebijati preko djeteta

user posted image Oni (svekar i svekrva) ne moraju biti "njeni" ako ona neće, ali njenom djetetu jesu "njegovi" i on je "njihov".
Ja ne kontam tu teoremu : moji roditelji žele dobro mom djetetu, njegovi ne žele (izuzev ako su neki nasilnici i slično)user posted image

< Poruku je uredio MicoTico -- 29.5.2013 13:48:36 >

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3286
29.5.2013 13:46:50   
salmy

IZVORNA PORUKA: MicoTico

user posted image Oni (svekar i svekrva) ne moraju biti "njeni" ako ona neće, ali njenom dijetetu jesu "njegovi" i on je "njihov".
Ja ne kontam tu teoremu : moji roditelji žele dobro mom djetetu, njegovi ne žele (izuzev ako su neki nasilnici i slično)user posted image

Ja nikako,ali nikako da skontam sta je fol..svoje dizati...a njegove vjecito spustati...
Ali kakvi god da su "oni" takav je i moj muz i tacka.....svidjalo se meni ili ne
Ja ga birala

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3287
29.5.2013 13:55:57   
jasmin

user posted image Oni (svekar i svekrva) ne moraju biti "njeni" ako ona neće, ali njenom dijetetu jesu "njegovi" i on je "njihov".

Ja nikako,ali nikako da skontam sta je fol..svoje dizati...a njegove vjecito spustati...
Ali kakvi god da su "oni" takav je i moj muz i tacka.....svidjalo se meni ili ne
Ja ga birala

Nije tako niti mora biti tako.
A očito niste skontale...niko ne uzdiže svoje a muževe ne ponižava.
Svako ima pravo odlučiti gdje ostaviti dijete. Npr.možda muževi puše i psuju,ženini ne. Možda obrnuto. I sasvim je shvatljivo ako neko ne želi ostavljati dijete u atmosferu koja mu ne odgovara. Nismo mi baš kompetentne da sudimo zašto neko nešto radi.
Ja npr,ne ostavljam ni kod mojih ni kod njegovih...osim ako nešto kratko trebam da obavim,brzinski. Ali imam svoje razloge i nije mi bitno šta neko misli o mojim razlozima user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 29.5.2013 13:56:46 >

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3288
29.5.2013 13:58:58   
salmy

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja ga birala

Nije tako niti mora biti tako.
A očito niste skontale...niko ne uzdiže svoje a muževe ne ponižava.
Svako ima pravo odlučiti gdje ostaviti dijete. Npr.možda muževi puše i psuju,ženini ne. Možda obrnuto. I sasvim je shvatljivo ako neko ne želi ostavljati dijete u atmosferu koja mu ne odgovara. Nismo mi baš kompetentne da sudimo zašto neko nešto radi.
Ja npr,ne ostavljam ni kod mojih ni kod njegovih...osim ako nešto kratko trebam da obavim,brzinski. Ali imam svoje razloge i nije mi bitno šta neko misli o mojim razlozima user posted image .

Atmosfera koja ne odgovara kome? meni ili mom djetetu( unucetu moje svekrve)
Ja mislim kakvi god da su roditelji mjeni ili njegovi...tom djetetu nikako,ali nikako ne moze biti lose....
ps: ovo da je muski forum,garant bi muzevi stalno pisali kako ne podnose "nicapu"..ovdje se stalno pise o tome...ruzno brate dragi

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3289
29.5.2013 14:01:21   
MicoTico

Izvini jasmin, ali ako sam skontala ti ne radiš, a to je itekako druga priča.
ja nekad moram ostati na poslu do 7-8 uveče, a mm npr. na sl. putu. Vrtić i produženi boravak rade do pola 5. Kome djecu da ostavim, ako ne baki i dedi? I najlakše mi i najpraktičnije, a ako ćemo pravo i najdraže i meni i njima.
I to nije jednom u 100 godina, nekad se zana zaredati dosta takvih dana.
Ali, nije to tema "emisije"user posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3290
29.5.2013 14:02:08   
jasmin
Pa valjda roditelj odlučuje u kakvoj atmosferi će većinski dio vremena provesti njegovo dijete...ili ne user posted image ?!
Ne bih da me se shvati pogrešno,moja djeca su često s nanom,u istoj smo kući,ali bih da me se dobro shvati kako poštujem svačije razloge za nešto ili protiv nečega.
I naravno da može biti djetetu loše od svakoga ko širi bilo što loše.
Čak i od loših roditelja mu može biti loše user posted image . Svakodnevno svjedočimo tome.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3291
29.5.2013 14:03:46   
jasmin

Izvini jasmin, ali ako sam skontala ti ne radiš, a to je itekako druga priča.
ja nekad moram ostati na poslu do 7-8 uveče, a mm npr. na sl. putu. Vrtić i produženi boravak rade do pola 5. Kome djecu da ostavim, ako ne baki i dedi? I najlakše mi i najpraktičnije, a ako ćemo pravo i najdraže i meni i njima.
I to nije jednom u 100 godina, nekad se zana zaredati dosta takvih dana.
Ali, nije to tema "emisije"user posted image

Djeca su mi jedan od razloga zašto ne radim van kuće.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3292
29.5.2013 14:05:35   
salmy

Ne bih da me se shvati pogrešno,moja djeca su često s nanom.

Zato ti dzincaha vrijeme provodis u prirodi i drustvuuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3293
29.5.2013 14:06:57   
jasmin

S djecom,naravno. Ne ostavljam ih kad izlazim.
Ostavila bih ih kod seke jedino,ali dosta njoj njena 4 mušketira user posted image .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3294
29.5.2013 14:07:50   
salmy

Ostavila bih ih kod seke jedino,ali dosta njoj njena 4 mušketira user posted image .

znas da se zezamuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3295
29.5.2013 14:08:15   
veeseelaa
kakav odnos imamo sa snahama takav ćemo i sa unučadima
ne znam situaicju da svekar i svekrva nisu u ok odnosima sa snahom a da su u ok odnosima sa unučetom

kad je malo dijete mama ga ne da, koji će tamo kad njegovu majku ti ljudi ne poštuju
kad je unuče veliko ono gleda, šta će tamo gdje mu majku ne vole il ne poštuju

pa ta priča ako sveki nije dobra sa snahom šta ima veze da unuče ide kod nje i bude tamo. ono ne bi trebalo da ima veze al prirorda se pobrinula da ima vezeuser posted image

sasvim prirodno, sasvim normalno za moj pojam

< Poruku je uredio veeseelaa -- 29.5.2013 14:09:14 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3296
29.5.2013 14:09:04   
jasmin

znas da se zezamuser posted image

user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3297
29.5.2013 14:12:17   
Anoniman
Zene drage, nije uopce, koliko skontah, akcenat da ona vise voli ostaviti dijete ko svoje mame nego kod sveki, vec na tome sto je njena sveki pita unaprijed 5 dana, da bi se ona(sveki) mogla organizovati i ujagmiti prije njene mame da cuva dijete.

Anonimna, jesam u pravu?

Nemoj sebi plaho uzimati srcu to.
Mozda je iz najbolje namjere, mozda se fakat zeli bolje organizovati...Misli najbolje!
Isto tako nemoj ni da joj budes rob informacija...budi neodredjena...Lakse je.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 29.5.2013 14:15:54 >

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 3298
29.5.2013 14:13:16   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

a šta ako muž hoće da i njegovi ponekad čuvaju?valjda je to i njegovo dijete

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 3299
29.5.2013 14:14:34   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Zene drage, nije uopce, koliko skontah, akcenat da ona vise voli ostaviti dijete ko svoe mame nego kod sveki, vec na tome sto je njnea sveki pita unaprijed dana, da bi se ona(sveki) mogla organizovati i ujagmiti prije njene mame da cuva dijete.

Anonimna, jesam u pravu?

Nemoj sebi plaho uzimati srcu to.
Mozda je iz najbolje namjere, mozda se fakat zeli bolje organizovati...Misli najbolje!
Isto tako nemoj ni da joj budes rob informacija...budi neodredjena...Lakse je.

Da,baš ovako mislim.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *