|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
25.4.2013 0:38:31   
Galicia
IZVORNA PORUKA: ananas_ze

i ja volim brata user posted image
a ne mogu vjerovat da je ova anonimna jos uvijek aktuelna user posted image

Meni je cudno kako nema vise. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3251
25.4.2013 0:42:35   
ananas_ze
a da,obicno anonimna savjetuje anonimnu pa usput iznese i svoj problem user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3252
25.4.2013 0:57:32   
amra_sa
Sve fol anonimne a sve se zna ko je ko. user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3253
25.4.2013 7:49:50   
rerica

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Sve fol anonimne a sve se zna ko je ko. user posted image

user posted image user posted image user posted image
u pravu si

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 3254
25.4.2013 8:03:24   
Taii
I jos samo nesto, nit sam kad bila "anonimna " niti imam namjeru, a na kraju krajeva , ovo je i posljednje mjesto na kojem bi iznijela ovakvu vrstu problema... Doduse kad se sve sagleda, u vecini slucajeva problem su uvijek muzevi , svekrve, zaove, jertve, stricevi, djedovi peti i deseti, ali nikad i NIKAD ni slucajno nije problem ona koja iznosi situaciju, ma nikad... Uvijek su te koje pisu ma jadnice i pacenice...
Ma dajte molim vas... Nije moguce da svaka zivi sa kretenom, koji ne vidi dalje od kucnog praga kuce svojih roditelja ili blize porodice.
Ja ne kazem da ne postoji i takvih situacija, ali ona koja ima takav problem sigurno ga nece rjesavati na rr...
I ako je eto vec doslo do te granice da mora podijeliti to s nekim i to mora biti bas ovdje, zasto ni jedna ne bude takva pa iskreno ne iznese i drugu stranu price... A ne hraniti ego time sto ce neko napisati "jadna ti bla bla bla"... Danas bi izgleda svi trebali prije stupanja u brak ici na kurs i potpisati ugovor na 6 mjeseci pa da se vidi ko je kakav... Jer izgleda da smo spali na to da se buduci supruznici gotovo i ne poznaju... Pa Boze dragi , s kim ste li onda bile u vezi prije braka...?!

Nemam namjeru nikog da uvrijedim, niti da zalazim u dalje rasprave... Napisala sam to sto sam napisala, jer mi je na kraju krajeva situacija smijesna, kao i vecina tih "anonimnih" slucajeva, jer oni koji zaista imaju problem rijese ga u cetiri zida a ne ovdje...

To da li je ova anonimna aktuelna ili ne , to me zanima kao lanjski snijeg, samo mi je bilo simpaticno vidjeti koliko su ljudi spremni brinuti tudje brige i glumiti psihijatre... I samo jos da dodam da su ljudi prema tebi onakvi kako se ti prema njima postavis, ako si ti cangrizav i sve ti smeta, pa normalno je da ce svi traziti 1001 razlog da se ispred kuce okrene i pritekne u pomoc mahalskoj macki koja lovi misa ako treba samo da ne mora gledati i slusati osobu koja do podne mrzi sebe, a od podne i sebe i citav planetarni sistem...
Elem odoh ja predaleko...

Drage drage moje , fine , krasne anonimne, razmislite malo o tome kakve ste zaista vi, i da li slucajno djelic problema postoji u vama pa onda iznosite mracne price svojih zlih muzeva i njegove porodice, ili svoje...

Zivot nije bio zivot , sve dok u njega nisi usla ti... Volimo te pahuljo nasa... 21.12.2012... .H.

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 3255
28.5.2013 20:01:09   
Anoniman
Ja zaista imam problem. Sigurno nije najveci na svijetu, ali je problem. Posavjetujte me. Sta bi uradile na mom mjestu? Opet se radi o problemu zajednice. Zivimo sa svekrom i svekrvom u istoj kuci, odvojen kat. Imamo dijete. Ti ljudi imaju nacin zivota koji je totalno drugaciji od moga. Ne kazem da je ijedan pogresan, ali ne slazu se. Kako dani prolaze, odnosi su sve zategnutiji izmedju mene i njih. Svako od nas glumi da je ok sve, ali nije. Nisam prihvatila da mi namecu svoje odrednice u zivotu, posebno kad je dijete u pitanju, nastavila sam po svome i to je njima islo uz nos. Znala sam se usprotiviti, priznajem, nekad i bespotrebno na neke njihove savjete, prijedloge, ono tipa de ovako, de onako i to im je krivo. Nisam osoba koja stalno moze sjediti i bezveze pricati, pa im i to bude krivo jer znam danima ne sjesti s njima, ali se svakodnevno vidjamo jer smo u istoj kuci. Sve je pocelo tako sto su od pocetka mog braka nastavili da zive s mojim muzem ko i do tada. Ulaze u nas kat bez kucanja, njega angazuju za neke aktivnosti bez da su ikad pitali:a jeste li vi mozda sta planirali, ako niste mozes li to i to... Docu kad hoce i sjede, bilo to jutro, vece, bez da imaju obzira da mozda nesto radimo, imamo plan i sl. I tako svaki dan. Meni to islo na zivce i na meni su primijetili i naravno to protumacili onako kako im odgovara:da meni oni smetaju (a ne da mozda ipak nije ok tako stalno dolaziti, planirati preko nas i sl) i u zadnje vrijeme i ne dolaze, a kako oni ne dolaze, taj su osjecaj prema meni prenijeli i na muzevog brata, njegovu djecu i ostale. Pa me svi s prezirom gledaju. Sad kako imamo dijete, kad imam obaveze ostavim dijete kod svekrve, a nekad kod svojih, ali sam primijetila da im uzasno smeta sto ostavim dijete kod svojih pa mi tako jedan dan dolazi svekrva da pet dana ranije me pita hocu li tad i tada morati na posao, ako hocu ona ce odgoditi svoje obaveze i odlazak negdje planiran, pa ostat s djetetom. Ja sam to protumacila na nacin da je to iz razloga da ne bih ja planirala ostaviti dijete kod svojih (pet dana ranije me pita). Samo sam rekla na to da se ne obavezuje, da imam gdje ostaviti dijete, nekad kod nje, nekad kod svojih. Moj muz na sve to samo suti. A kad sam mu to iznijela doslo je do svadje, on je uvijek na njihovoj strani, a mene tada ignorise i ponasa se prema meni ko da sam zadnje g.... . Kad god mu sta kazem za njih vezano. Nikakav je odnos. Ja osjecam veliki pritisak kad moram doci u kucu uopste, nimalo u ovoj kuci nisam sretna. Pored toga, boli me sto moj muz se tako ponasa. Uvijek uz njih i uvijek se iskucuje iz problema i ovakvih situacija. Zdravlje mi se narusava. Ne kazem da moja narav prema njima ponekad nije uticala da se i oni rezervisu jer im malo fali, ali ja sam samo zivjela svoj zivot i brate ne znam glumit. Sad u zadnje vrijeme stalno neke sitne provokacije s njihove strane, ako znaju da mi nesto smeta oni to rade i sl. Gledaju me s prezirom, ne mogu vise ni sjest s njima, gorim na stolici i sva nesto drhtim. A muza se bojim po tom pitanju.

(odgovor članu nejsonka)
  Neposredna veza do poruke: 3256
28.5.2013 20:06:51   
jasmin
Ako je ovako kako pišeš,ti zbilja imaš problem s mužem,do njega je.
A nije mi jasno što se bojiš muža user posted image ???

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3257
28.5.2013 20:16:21   
MicoTico
Ti uopšte nemaš problem sa svekijevcima. Oni ti više ne dolaze svaki dan, non-stop, još te pita kad imaš obaveze , da ti pričuva dijete . Nudi se , ali ne insistira. Ne smaraju te. Baš dobrouser posted image
Po meni,tvoj problem je u mužu , ako se ponaša, kako ti pišeš, prema tebi kao prema g...
Ti to riješi sa njim, a s moje tačke gledišta, sa svekijevcima ti je odnos skroz OK. Ili bi ti možda više voljela da te grle , ljube, maze, tepaju ti kad god te vide.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3258
28.5.2013 20:16:42   
rerica
anonimna razgovor i samo razgovor rijesava ssve,ako ne zeli razgovarati on gubi,imas djete njemu si potrebna...

Boj se Boga samo,ko je "on" da ga se bojis,mali mrav....

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3259
28.5.2013 20:39:34   
mnn
shvatila sma iz tvog posta da ti imas problema sa muzem u komunikaciji sa njim jer ako mu nesto kazes bojis se da ces se jako posvadjati..a to nije uredu..po meni ti nemas problem sa svekrvom i svekrom meni to nije problem..budi sretna da vole tvoje djete..ja ne zivim sa svojom sveki i svekrom ali postujem njihov nacin zivota..meni mogu svasta reci ..to su razlike u razmisljanju..neznam moras sa muzem razgovarati...u njemu je problem a ne u njegovim roditeljima...sjedni reci mu sto ti smeta i gotovo..smatram da se sve moze rjesiti

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3260
28.5.2013 20:42:46   
muaaa
Koji crni problemi

Jeste li zdravi/pravi?

Imate li sta jesti,i djetetu dati da jede sta zeli?

Imate li krov nad glavom ili se potucate po podstanarima?

Anonimna,pravis problem gdje ga nema.

Ta roditelji su mu,vase djete im je unuk...ti imas sama sa sobom problem.

I na kraju moj savjet...zlatni razvod,ne samo tebi nego svakoj zeni koja nemoze prihvatiti muzevu porodicu i zivjeti s njima.

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3261
29.5.2013 9:31:21   
Anoniman
Hajde Bogati ne glumi. Izvini ako sam gruba. Tebi kao ne bi smetalo i smaralo te. Procitaj ponovo post pazljivije.

(odgovor članu muaaa)
  Neposredna veza do poruke: 3262
29.5.2013 11:21:35   
veeseelaa
Anonimna pa šta sjediš s njima, sjedi tamo gdje ti odgovara
dijete ostavljaj tamo gdje tebi paše
ne dozvoli da ti drugi kroje kapu
a tm ne spominji više njih, samo furaj svoj fazon, kultura al distanca

šta si se uhvatila toga oni tebe preziru??

budi čovjek, nemoj ih povrijediti a Bgm da te smaraju i sl ne dozvoli

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3263
29.5.2013 11:28:45   
jasmin

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

user posted image user posted image user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 3264
29.5.2013 11:32:23   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: muaaa

Koji crni problemi

Jeste li zdravi/pravi?

I na kraju moj savjet...zlatni razvod,ne samo tebi nego svakoj zeni koja nemoze prihvatiti muzevu porodicu i zivjeti s njima.

Mua, Bogme ga i ti pretjera.
Pa sta ako su mu roditelji i ako im je njeno dijmete unuk, to nikome ne daje za pravo da se ponasa kao kauboj...To jesu sitnice, nama, ali njoj koja zivi sa njima, nagomilaju se te sitnice...Iz posta se vidi da nema slobode i da se osjeca kao pod lupom.

A za rjesenje problema neka poslusa Veselu.

(odgovor članu muaaa)
  Neposredna veza do poruke: 3265
   [Obrisana poruka]
29.5.2013 11:40:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 3266
29.5.2013 11:41:42   
jasmin
A vrata zaključavaj.
Ili nekako se pobrini da shvate da se ipak treba kucati user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3267
29.5.2013 11:42:11   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: muaaa

Koji crni problemi

Jeste li zdravi/pravi?

Mua, Bogme ga i ti pretjera.
Pa sta ako su mu roditelji i ako im je njeno dijmete unuk, to nikome ne daje za pravo da se ponasa kao kauboj...To jesu sitnice, nama, ali njoj koja zivi sa njima, nagomilaju se te sitnice...Iz posta se vidi da nema slobode i da se osjeca kao pod lupom.

A za rjesenje problema neka poslusa Veselu.

Potpisujem user posted image

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3268
29.5.2013 11:46:55   
Medić*

Aferim.

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 3269
29.5.2013 11:57:10   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: jasmin

A vrata zaključavaj.
Ili nekako se pobrini da shvate da se ipak treba kucati user posted image .

Napisala post i izbacilo meuser posted image
Oni koliko sam skontala to više ne rade.
Elem, Anonimna je dobila što je tražila i tu ne vidim nikakav problem.
Smetalo joj što ulaze bez kucanja, dolaze u nevrijeme i sl, oni to ne rade više i njoj opet ne odgovarauser posted image

Smetao joj njihov način ponašanja i odgoja ili šta već, oni sad je za sve pitaju, ništa ne rade bez njene dozvole, njoj opet ne odgovarauser posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3270
29.5.2013 12:06:46   
muaaa
Znate sta,ja sam zena s malo vise bracnog staza i sve sto napisem stojim iza toga...

Tako da

Ne bih se prepustila osjecajima i razmisljala vole li me ili ne

Otisla bih od njih s mm i djecom,sto dalje to bolje...

Zivjela svoj zivot...

Dijete...uh Boze da sam imala kome ostaviti pa i na 15 min.zahvalna bih mu bila do kraja zivota

Bezveze trosite svoj zivot i zivce na stvari koje nisu bitne....

Nadjite zajednicki jezik kad vec morate dijeliti zajednicki krov,ovako ce biti bezbolno za sve vas

Covjek/zena u zivotu mora nesto i progutati i biti tolerantan zaradi mira i sloge

to vam je moj savjet...svi siti a ovce na broju

a vi opet radite kako zelite i mislite da je najbolje

I ne pretjerujem zaista

E sada odoh...zadrzavate meuser posted image user posted image user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3271
29.5.2013 12:07:55   
veeseelaa
ma očito da bi anonimna htjela jedan fin i kulturan odnos a oni su se ljutnuli jer im je isto dala do znanja, pa sad je prckaju s ovim i onim a njoj to teško

ne možeš anonimna seljaka ubijed da je kucanje i najava lijep gest i obavezan, on odmah misli da ti smeta, da si ti namćor i da s tobom neš nije ok user posted image

slušala sam ja te teorije....

ti treba da se kultarišeš tog osjećaja krivnje jer si im dala do znanja da želiš uljudnjiji odnos... ti si ispravno postupila a oni neispravno i ne sekiraj se i ne beri briga..... ti si se vjeruj mi , na duže staze gledajući, urahatila

vidjećeš

< Poruku je uredio veeseelaa -- 29.5.2013 12:08:15 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3272
29.5.2013 12:26:39   
SailorMoon

ma očito da bi anonimna htjela jedan fin i kulturan odnos a oni su se ljutnuli jer im je isto dala do znanja, pa sad je prckaju s ovim i onim a njoj to teško

ne možeš anonimna seljaka ubijed da je kucanje i najava lijep gest i obavezan, on odmah misli da ti smeta, da si ti namćor i da s tobom neš nije ok user posted image

slušala sam ja te teorije....

ti treba da se kultarišeš tog osjećaja krivnje jer si im dala do znanja da želiš uljudnjiji odnos... ti si ispravno postupila a oni neispravno i ne sekiraj se i ne beri briga..... ti si se vjeruj mi , na duže staze gledajući, urahatila

vidjećeš

Ovo je najgore. Mlada hoce malo privatnosti, kulture i obraza da uvede u svoja 4 zida i odma je vjestica kojoj smetatu svekijevci.

Neposredna veza do poruke: 3273
29.5.2013 12:31:42   
Arijana2
...najbolje da jednom upadnu bez kucanja a ti i muz u krevetu ,niko vise nebi upadao a muz sretan ;) user posted image

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 3274
29.5.2013 12:33:32   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: Arijana2

...najbolje da jednom upadnu bez kucanja a ti i muz u krevetu ,niko vise nebi upadao a muz sretan ;) user posted image

Nepratis temu. Ima slucajeva gdje muz extra ostavi vrata otkljucana da mu mama ujutru moze uci i da ih üposmatra kako spavaju.....

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 3275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *