teacher75
|
IZVORNA PORUKA: niki83 Kaktuscic, a da promijenite "kaznu", neka to bude nesto drugo umjesto oduzimanja igracke.. Ti ces najbolje znati sta je to sto njemu tesko pada. Moja je inace dobra mislim kad je to slaganje/neslaganje u pitanju.. Dogovorimo se skoro uvijek, nadjemo kompromis, ali sam primjetila da je u zadnje vrijeme postala pravo vjest pregovarac kad nesto zeli, sto sigurno nije od mene naucila mm pregovara bolje Moja seka bas nedavno rece, kod nje je jedina caka sto ne voli autoritet! I zapravo jeste, na prijateljski nacin ces uvijek moci njoj, ali naredjivati, to joj bas tesko pada i onda naravno daje kontra efekat! E tu je na mamu Jedina stvar koja mi se ne svidja kod nje je upravo nesamostalnost o kojoj su mame ranije pisale Ja moram "pogurati" i kad jede, i kad kupi igracke, i da pospremi sad svoju sobu ili namjesti krevet, itd. Mislim jako je osjecajno dijete, i ne mozes s njom sve odjednom, kod nje mora ici postepeno, tako da opet kad malo bolje pogledam stvari, pa dobro neke navike smo vec dobro promijenili, npr. sama pere ruke, zubice, ide u toalet, uglavnom sve sama moze i obuci, odjeca, obuca, itd. Sve su to faze, naravno, pa i ovo 3-4 godine, ali opet je svako dijete posebno, i mora mu se prilaziti drugacije, iznalaziti razlicite pristupe dok neki ne upali. i moja je ovakva s tim da u zadnje vrijeme nece ni u wcc sama ni da pere zube ni da jede, sve hoce da joj ja radim, vjervatno podjetinila zbog alana