|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  254 255 [256] 257 258   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
22.4.2013 12:19:47   
manfri
Jao lopovluka u ovoj nasoj drzavi mati milauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Samo su kod nas objekti vazniji od djece user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako oslovljavaš druge i drugi će tebe tako oslovljavati.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6376
22.4.2013 12:21:20   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: paris

A zna li iko šta je sa 13 tom naknadom???? jel se i ona ukida ??user posted image user posted image

DA to je ta od gradske uprave...
ona se ukida...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu paris)
Neposredna veza do poruke: 6377
22.4.2013 12:40:29   
jasmiiiiiina
ma nemamo mi vise sta cekati,trebamo što prije izaci na ulicu.

Neposredna veza do poruke: 6378
22.4.2013 12:40:52   
jasmiiiiiina
ja sam za i to sa bebom.

Neposredna veza do poruke: 6379
22.4.2013 15:00:02   
ISHAK
DRAGE MAME AKO STA SAZNATE ZA 13 NAKNADU AKO JE IKO DOBIJE NEKA JAVI user posted image

(odgovor članu paris)
Neposredna veza do poruke: 6380
22.4.2013 15:42:33   
Nane2012
Evo oficijelno:

Grad Sarajevo zbog slabog priliva sredstava u budžet i zato što to nije u njegovoj već u nadležnosti Kantona i općina, ove godine neće moći izdvojiti 1,6 miliona KM za podjelu novčanih naknada porodiljama. Naknade od Grada dobivale su samo žene iz četiri gradske općine - Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada. Osim toga, novca neće biti ni za realizaciju projekta "Posao za sve".
U prošlom sazivu Grada broj uposlenih je povećan sa 76 na 120. Zbog toga je poništen nedavno raspisani konkurs za prijem još 12 uposlenika, jer u kasi nema novca za njihove plaće i doprinose.

Na loše punjenje gradske kase znatno je utjecalo to što su općine smanjile komunalne takse, kao i to što se tranše Kantona prema Gradu iz godine u godinu smanjuju.

Ovogodišnji gradski budžet iznosi 12.116.351 KM i manji je za četiri miliona KM od onog iz 2012. O budžetu će gradskim vijećnici raspravljati na sjednici zakazanoj za 24. april.

Kako trenutno stvari stoje, Grad će ove godine jedino uspjeti izdvojiti 900.000 KM za nastavak radova na Vijećnici, 1,5 miliona KM za bazen "Otoka" i 200.000 KM za stipendiranje učenika i studenata.
Radiosarajevo.ba

(odgovor članu ISHAK)
Neposredna veza do poruke: 6381
22.4.2013 15:57:43   
anđelo
krasno......user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6382
22.4.2013 16:07:41   
Nane2012
PS: zvala sam da vidim kada ce biti dj.doplatak i dobihh info (koja opet nije 100% sigurna ali eto )
- " to ce vam vjerovatno sve biti isplaceno zajedno sa naknadama u maju"
- samo martovska ?
- ne , mislim da ce mart i april biti isplaceni zajedno.
...........

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6383
22.4.2013 16:30:06   
I love youu
Posto se ja slabo razumijem u te naknade, jel to znaci da je 13.naknada od grada ukinuta, ali da se I dalje dobiva onih120km za 12mj za nezaposlene mame?

(odgovor članu manfri)
Neposredna veza do poruke: 6384
22.4.2013 16:38:24   
chuci

IZVORNA PORUKA: I love youu

Posto se ja slabo razumijem u te naknade, jel to znaci da je 13.naknada od grada ukinuta, ali da se I dalje dobiva onih120km za 12mj za nezaposlene mame?

da 12 mjeseci se i dalje dobija naknada od kantona. ukinuto je ono što se od grada dobivalo a to je 13ta nadoknada i 6 mj po 220 KM za one koji imaju dječiji doplatak

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 6385
22.4.2013 16:48:18   
I love youu

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: I love youu

da 12 mjeseci se i dalje dobija naknada od kantona. ukinuto je ono što se od grada dobivalo a to je 13ta nadoknada i 6 mj po 220 KM za one koji imaju dječiji doplatak

Hvala ti na odg.Ne cudi me nista od ove drzave, kako je krenulo sve ce ukinuti.user posted image Evo nema ni maticnih brojeva, I onda se pitaju sto natalitet opada, pa I ne opao.Bas fuj user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 6386
22.4.2013 17:16:30   
raspolozena mama

Ja sam prošli mjesec dobila 12.-u (curica je rođena 29. februara) i ovih dana sam ali baš željno očekivala tu famoznu trinaestu, koja nije bila kada sam stariju rodila i sad se baš razočarah, ako neću ni ovu dobiti... Imam pitanje: možete li saznati hoće li isplatiti nama koji smo već dobili 12 nadoknada, ili startuju od beba koje će se roditi nakon tog datuma donošenja odluke ili kako već? Možda isplaćuju po abecedi, a naše prezime tek u sredini, nisam pametna, bilo mi je nadohvat ruke, pogotovo što trebamo malenu opet voditi na elektrostimulaciju, fizioterapiju i bioptron zračenje (jedna tura = 450 KM) user posted image
Unaprijed zahvalna za svaku konkretnu informaciju user posted image

Jedan osmijeh ne košta ništa, a daje mnogo
Obogaćuje onog koji ga prima
A ne osiromašuje onog koji ga daruje
Ne traje dulje od jednog trena
A sjećanje na njega ponekad je vječno

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 6387
22.4.2013 17:25:40   
chuci
svaki mjesec su ovi iz općina slali spisak ko je na redu za 13tu nadoknadu. možda griješim ali mislim da ni ove što su prošli mjesec trebale dobiti 13tu nisu dobile, osim toga žene koje su dobijale 220 KM od grada tokom 6 mjeseci ne dobijaju iako su npr dobile 2 ili 3 dosada. tako da na osnovu ovoga moglo bi se zaključiti da se ta odluka sprovodi od dana kada je donešena.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu raspolozena mama)
Neposredna veza do poruke: 6388
22.4.2013 17:34:29   
Hanady RR

svaki mjesec su ovi iz općina slali spisak ko je na redu za 13tu nadoknadu. možda griješim ali mislim da ni ove što su prošli mjesec trebale dobiti 13tu nisu dobile, osim toga žene koje su dobijale 220 KM od grada tokom 6 mjeseci ne dobijaju iako su npr dobile 2 ili 3 dosada. tako da na osnovu ovoga moglo bi se zaključiti da se ta odluka sprovodi od dana kada je donešena.

Upravo ovako...
neće je niko više dobibiti...

i kada je krenula 2010 po ponavaljm se Odluci gradonačelnika i gradskoga vijeća krenula je i za one koje su tada već po 7...9 ili 12 mjeseci primale nakandu kantonalnu...

Odluka je tako u startu kontruisana da kada ne bude novaca u budžetu nakanda neće ni biti.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 6389
22.4.2013 18:14:16   
mama Nermina
http://radiosarajevo.ba/novost/110255/
ma stvrno uzas......... da li je istina?

Neposredna veza do poruke: 6390
22.4.2013 18:31:41   
mama Nermina
i ja sam ZA da izadjemo na ulicu user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama Nermina)
Neposredna veza do poruke: 6391
22.4.2013 19:34:33   
mamma mumi
znate li da li daju naknadu za pola mjeseca. Naaime, ja sam zavrsila sa porodiljskim zakljucno sa 12.03, e sad me interesuje hocu li se nadati parama ikakvim ili ce i to mahnuti

Neposredna veza do poruke: 6392
22.4.2013 19:39:55   
Alverde
Drage moje,procitala sam vase postove,ali mi opet nije jasno da li se ovo ukidanje odnosi i na naknade za zaposlene ili samo nezaposlene? Zaposlena sam,za koji dan idem na porodiljsko pa ne mogu da vjerujem da ukidaju naknade?

Neposredna veza do poruke: 6393
22.4.2013 20:00:30   
mamich
mamma mumi da sljeduje te novac za tih 12 dana u martu user posted image

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu Alverde)
Neposredna veza do poruke: 6394
22.4.2013 20:55:51   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Alverde

Drage moje,procitala sam vase postove,ali mi opet nije jasno da li se ovo ukidanje odnosi i na naknade za zaposlene ili samo nezaposlene? Zaposlena sam,za koji dan idem na porodiljsko pa ne mogu da vjerujem da ukidaju naknade?

ama žene drage...

ne ukida se nakada za porodilje koju nam garantira kantonalni zakon...a to je za zaposlene 60% prosječne plaće federacije i nezaposlene 120 Km u kantonu sarajevo...

ukida se naknada koju je davala gradska uprava porodiljama...
to nije zakon, to je bila dobra volja gradonačelnika...
nju su primale smao žene iz starog grada, centra, novog sarajeva i nobog grada u sarajevu...u vidu 13 nakande kad istekne ovih 12 kantonalnih...i dobivale su žene u ''stanju socijalne skrbi veće'' po 220 Km 6 mjeseci...
al opva naknada je neovisna od kantonalnih naknada...TO SE NE UKIDA

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Alverde)
Neposredna veza do poruke: 6395
22.4.2013 20:57:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

znate li da li daju naknadu za pola mjeseca. Naaime, ja sam zavrsila sa porodiljskim zakljucno sa 12.03, e sad me interesuje hocu li se nadati parama ikakvim ili ce i to mahnuti

ako nisi sa prvom dobila taj novac...onda ćeš ih sada dobiti jer moraš imati u isplatama punih 12 mjeseci

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 6396
22.4.2013 21:22:09   
chuci

IZVORNA PORUKA: mama Nermina

ovo mi je glavni post. palamudi se danima o istom objašnjava i dođe neko i ovo postavi.
mislim niđe veze

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 6397
22.4.2013 21:24:41   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mama Nermina

ovo mi je glavni post. palamudi se danima o istom objašnjava i dođe neko i ovo postavi.
mislim niđe veze

ja više ne mogu majkemi...user posted image
toliko pišemo, objašnjavamo...
imama nekada sojećaj da se postovi uopće ne čitajuuser posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 6398
22.4.2013 21:36:40   
Ramona11
user posted image ovdje treba hepek upaliti da zenama dodje u glavu da je ovo od gradske uprave bilo gratis.

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

Neposredna veza do poruke: 6399
22.4.2013 21:43:23   
Visnja RR
hanady ajd mi lijepo kako već znaš sroči obavjest da žene znaju šta se ukida a šta ne ... pliz

user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 6400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  254 255 [256] 257 258   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  254 255 [256] 257 258   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *