|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
12.4.2013 16:48:47   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Tvoj muz izgleda "jos uvijek" nije svjestan da je odrastao, samostakan covjek; koji ima SVOJU
porodicu user posted image user posted image

Izvini, ali kako ti ovo da tek sad skontas, pa to se jos u vezi vidi???

Slažem se! I u svemu ovome je ključan tm a ne ostali.

A za sjetvu, ne znam zašto je glupo sijati odvojeno od roditelja user posted image Pa ne živimo skupa s njima, niti jedemo sa iste trpeze.
A velika je razlika kada ti imaš nešto svoje. Ja ne smatram da je ono što je njihovo i moje a ne bih ni čekala da mi neko drugi radi za mene i da uzmem gotovo. Kao što jasmin reče, volim sve sama. Ok mi je da ponekad uzmem nešto, posebno ako je dobar urod, ali sad da mi kompletnu zimnicu daju a ja čekam gotovo mi nije u redu.

Ja sam prošle godine na istom zemljištu uzgojila zimnicu sa svojim roditeljima. Mi kupili sebi sjeme, oni sebi. Zajedno smo posijali i obrađivali ali se znalo koje je njihovo, koje naše. Od svog uroda smo i svekrvi dali, a da je to bilo samo mojih roditelja ne bismo mogli to. I ne smatram da je to loše, čak naprotiv.

Ali kod anonimne treba da to žele oboje, ne samo ona. I da ih na lijep način obavijeste da i oni planiraju za sebe nešto uzgojiti. Da oni smatraju da je to njima potrebno i da to žele.

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 3126
12.4.2013 16:52:00   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Tvoj muz izgleda "jos uvijek" nije svjestan da je odrastao, samostakan covjek; koji ima SVOJU
porodicu user posted image user posted image

Izvini, ali kako ti ovo da tek sad skontas, pa to se jos u vezi vidi???

Slažem se! I u svemu ovome je ključan tm a ne ostali.

A za sjetvu, ne znam zašto je glupo sijati odvojeno od roditelja user posted image Pa ne živimo skupa s njima, niti jedemo sa iste trpeze.
A velika je razlika kada ti imaš nešto svoje. Ja ne smatram da je ono što je njihovo i moje a ne bih ni čekala da mi neko drugi radi za mene i da uzmem gotovo. Kao što jasmin reče, volim sve sama. Ok mi je da ponekad uzmem nešto, posebno ako je dobar urod, ali sad da mi kompletnu zimnicu daju a ja čekam gotovo mi nije u redu.

Ja sam prošle godine na istom zemljištu uzgojila zimnicu sa svojim roditeljima. Mi kupili sebi sjeme, oni sebi. Zajedno smo posijali i obrađivali ali se znalo koje je njihovo, koje naše. Od svog uroda smo i svekrvi dali, a da je to bilo samo mojih roditelja ne bismo mogli to. I ne smatram da je to loše, čak naprotiv.

Ali kod anonimne treba da to žele oboje, ne samo ona. I da ih na lijep način obavijeste da i oni planiraju za sebe nešto uzgojiti. Da oni smatraju da je to njima potrebno i da to žele.

user posted image user posted image user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 3127
12.4.2013 16:52:52   
bebaa

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: bebaa

draga zeno udaraj se nogom u straznjicu kad neko hoće da posije da ti na gotovo...misliš da se ovdje i jedna na to ljuti,,,ma daj svaka bi od nas to jedva docekala,hem posijano hem džaba...a mi na potrošačkoj se ubismo sabirajući šta nam i koliko treba a ti dobiješ gratis...blago tebi...boga mi ja se ne ljutim kad sveki sta posije da meni od toga...ih meni to ko kuća,...ja sretna i presretna...user posted image user posted image user posted image

bebooo srećo,različiti smo.
Ja prva ne volim da neko išta radi za mene,jednostavno ne volim user posted image . Radije ću kupiti nego da mi sutra taj tuđi trud zapne u grluuser posted image . Hvala Bogu i mm je takav i uvijek gledamo ako nešto moji ili njegovi daju od svog truda,da vratimo na drugi način user posted image . Na kraju krajeva,roditelji su,i da ništa ne daju nikada,naše je da im budemo na usluzi.

Ali,moja parola je,sve ću sama i tad mi je sve najslađe...od igle do odgoja djece.

izvini molim ta ja ne zivim u zajednici pa ne znam kako je...smo kazem da dobijem na gotovs i koliko god hvala im...a od roditeljskog truda nam sigurno nece zapet u grlu,valjda roditelji halale...a ja kad budem u starosti otisla na selo i tada budem svekrva nadam se da ce me zdravlje sluziuti ako bog da da i ja svome obezbijedim onoliko koliko je u mojoj moci ne gledam hoce li mi vratiti...
to da se sije odvojeno su nebuloze...mene bi bilo stid i sram...ako hoces da se osjecas da je tvoje a ti brate motiku u ruke i prioni pa ces da vidis kako je njima orat i kopat a ti bi to sama radila...tebi očito dosadno...čisti kuću,žena u kući UVIJEK ima posla pa privrijedi i na taj način...pusti nek radi ko hoće i ako može...a ako si prava i ti ćeš uletit i pomoć...ma bjaaaaži...

Ne znam što ti je post ovako grub prema meni.
Nadam se da imaš dovoljno godina da razumiješ da su ljudi različiti. Samim tim su različiti i djeca i roditelji.
Drago mi je ako nikada nisi čula za slučaj u kome je neko rekao snahi ili zetu npr. ja im pomažem na ovaj ili onaj način,oni ovako ili onako.
S pravom ili bez prava,ovu rečenicu sam puno puta čula da se nekome izrekla. Možda ja i ti imamo sreće pa nismo to doživjele,ali moraš shvatiti da se to nekome svakodnevno dešava i da se ne halali svakome kao nama.

Ako nešto hoću da je moje,ne moram baš motiku u ruke. Recimo da imam puno prečeg posla trenutno. Ako mi nekad bude ćeif,možda uzmem i motikicu pa na zemlju. A ako to ne radim sad,ne znači da mi je dosadno. I ako ne uletim,ne smatram da nisam prava. Uostalom,ne razumijem tvoj post i ovakvo obraćanje,ali eto,tvoje pravo user posted image .

ovo se odnosi na gospođicu anonimnu...nisam mislila da ti kopaš...sorry..nisam navela i boga mi nisam imala namjeru biti gruba...halali molim te...user posted image user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3128
12.4.2013 16:53:44   
mishkica

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Aman zene, prosta vam dusa kako vam se ne dosadi vise na ovom problemu user posted image

user posted image user posted image e vala bas ovako, btw juce moji svekijevci kupus i krompir posadili, sad ce dalje saditi tek se vrijeme ukazalo, a ja nisam pomagala, eh ne valjam ni ja eto, ali sad necemo o tomeuser posted image user posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3129
12.4.2013 17:01:20   
jasmin

ovo se odnosi na gospođicu anonimnu...nisam mislila da ti kopaš...sorry..nisam navela i boga mi nisam imala namjeru biti gruba...halali molim te...user posted image user posted image user posted image

Peace user posted image user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 3130
12.4.2013 17:02:20   
bebaa

IZVORNA PORUKA: mishkica

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Aman zene, prosta vam dusa kako vam se ne dosadi vise na ovom problemu user posted image

user posted image user posted image e vala bas ovako, btw juce moji svekijevci kupus i krompir posadili, sad ce dalje saditi tek se vrijeme ukazalo, a ja nisam pomagala, eh ne valjam ni ja eto, ali sad necemo o tomeuser posted image user posted image user posted image

ovo je izvučeno iz konteksta...

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 3131
12.4.2013 17:02:55   
bebaa

Peace user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3132
12.4.2013 17:04:22   
SailorMoon
ja mislim da anonimnoj vise smeta sto je ona htjela nekiu zajednicki projekt s muzem i on je na to reko da mu se nesije, da bi sutredan kreno da sije sa babom.
I mislim svakoj bi to bilo krivo. Ja te pitam neda ti se, a babo te pita onda hoces. Hebiga nije fer.
Ja iskreno bi njega pitala samo;: Ko je ta tebe tvoja porodica, ja i djete ili babo i mama. I po odgovoru odlucila dali ici ili ostati

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

Neposredna veza do poruke: 3133
12.4.2013 17:10:28   
ljubičica 28
Ne znam jesam li ja dobro skontala, ali žena nije u zajednici, zar ne?

I slažem se s izrekom za čeljad user posted image user posted image

Poznajem ženu koja je donedavno živjela sa tri sina i njihovim ženama (i djecom) u jednoj kući. Svima je dodijelila istu kvadraturu u kući tako da su svi dobili po garsonjeru, zajednički su im bili kupatilo, hodnik i dvorište. Svako je poštovao prostor onog drugog i sve je super funkcionisalo. Kada si u gostima nekog od njih imala sam osjećaj da su samo domaćini jedini u kući. I napominjem da su svi imali i odvojene bašte. Po meni su oni sasvim normalno funkcionisali. Mogu samo da zamislim kako bi im bilo da im je sve bilo zajedničko user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 3134
12.4.2013 17:12:25   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

ja mislim da anonimnoj vise smeta sto je ona htjela nekiu zajednicki projekt s muzem i on je na to reko da mu se nesije, da bi sutredan kreno da sije sa babom.
I mislim svakoj bi to bilo krivo. Ja te pitam neda ti se, a babo te pita onda hoces. Hebiga nije fer.
Ja iskreno bi njega pitala samo;: Ko je ta tebe tvoja porodica, ja i djete ili babo i mama. I po odgovoru odlucila dali ici ili ostati

Da, upravo ovo boldirano. Ne mogu da shvatim kako nema zelju da nesto planira i organizuje sa svojom porodicom, suprugom u svom zivotu, mimo i roditelja i svih, da nesto privrijedi sa porodicom koju je osnovao. Ma nista ne mozes uradit da i oni nisu ukljuceni, a mm to ok. Kaze, sve je to nase.
A ovo za sijanje Sailor, nije on rekao meni da mu se neda da sijemo pa otisao s babom, nego je on meni rekao: daj kako sad odvajat, zajedno cemo sijat, sve je to nase, j.... lijehu (nek bude zajednicka), a ja sam onda rekla u sebi: onda mi se i ne da sijat. Jer sam zeljela nesto sa njim i onda se jos jednom uvjerila da je nemoguce.
A otici, i ja pomislim da je to najbolje rjesenje. Kako ovako, ko zatocenik se osjecam. Ali ja nemam mogucnosti da odem, nemam posao, trazim jos, a imamo dijete, a nema sanse da dijete ostavim. i kako onda jer s njim je nemoguce pricat jer vidite kakvo mu je razmisljanje.

(odgovor članu SailorMoon)
  Neposredna veza do poruke: 3135
12.4.2013 17:13:31   
bebaa

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

e vidis ja sam x puta uradila ,rekla ili ne znam više šta što nije odgovaralo mom mužu i kad me je pitao za to vezano za familiju-ko mi je preci- nije me ostavio,nismo se razveli...neke situacije jednostavno zahtjevaju više posvećene pažnje roditeljima nego porodici...
ma ja se samo rukovodim ovim...relativno sam mlada...kad moji presele na onaj svijet(mada se ne zna ko ce prije) onda ce mi faliti stosta a bice mi i krivo sto im nisam vise pomagala a mm ce tada imati moju punu pažnju aja necu imati roditelje..kako smo nekad sebicni i mislimo samo na sebe...

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 3136
12.4.2013 17:32:48   
sabinos
trla baba lan da joj prodje dan...
gdje god je ovakav nacin zivota,vazda isti problemi.
sve je do muza i dalje nema rasprave!

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 3137
12.4.2013 17:49:05   
Galicia
A u cemu je problem?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 3138
12.4.2013 17:50:16   
chuci

IZVORNA PORUKA: Galicia

A u cemu je problem?

neke bi da se udaju za amerikanca i žive u americi ali da im bude kao u parizu

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3139
12.4.2013 17:52:46   
Galicia

user posted image
Mere i to, ko hoce.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3140
12.4.2013 17:54:53   
chuci

IZVORNA PORUKA: Galicia

user posted image
Mere i to, ko hoce.

e problem je u tome ko hoće i šta hoće
a neko drugi neće tako nego drugačije

komplikovano user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3141
12.4.2013 22:26:15   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Prije svega, nisam Hercegovka user posted image

Dobro, nisam postavili svoj stav iz početka jer je moj dogovor prije braka s muzem bio potpuno drugaciji od ovog kako sad zivimo. Rekao je da cemo ziviti svoj zivot, organizovat sami zivotne aktivnosti i ono sto zelimo raditi i sl. To nije tako sada.
A evo sta sada bi. Njegov otac je odlucio danas da popodne ode sijat krompir i odmah i mm ide, ima obavezu da mu pomogne. I to je ok, treba pomoci. Ali o cemu se radi. Neki dan sam mog muza pitala hocemo li mi nesto sijati i voljela bih da nas dvoje to sami organizujemo, da svoje imamo i o tome se brinemo. Ako naravno njegov otac dozvoli dio zemlje. On mi je tada rekao, ma daj, kako cemo sad odvajat, ko sijat cemo, ali zajedno s njima, ko zajednicko. Onda sam rekla, ma ne bih ni sijala. A za ovaj plan danas mi nije ni rekao, sve se dogovorio s ocem sta i kako. I pitam ga kad je krenuo hocemo li se mi sta dogovarat po tom pitanju, on kaze, ma de sve je to nase, a ja njemu mi smo porodica za sebe, oni za sebe i ne bih nista dok finansijski u tome ne ucestvujem. Ko njegovi ce kupiti, posijati, i to je nase. Ma de kaze mi cemo nesto kasnije posijat jos, to je izgovor. Znaci, on ima takvo misljenje da je sve nase i zajednicko s njegovim roditeljima. To naravno nije slucaj kad su moji roditelji u pitanju, po njemu je tad to njihovo. Jel to ok od njega po vama, bil reagovale i kako?

Ja moram reći da sam oplakala.
Izvinite, ali ja zemlju ne volim ni u saksiji.
Ko tebi brani da svojim roditeljima odneseš zimnicu iz te bašte. Ako je zajedničko, onda je i tvoje, pa ti možes svojim od toga dati.
Tvoj muž će poštovati tvoje roditelje onoliko koliko ih poštuješ ti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3142
14.4.2013 13:38:36   
Anoniman
A meni samo treba sad kratak odgovor i savjet od vas zene.
MM radi i vikendima, nedjelja, dolazi kuci s posla i nije ni usao jos u kucu, nismo se mi jos ni vidjeli, njegova sestra mu govori da je ide odvuc u podmjeru odmah, naravno ne pita za planove. MM na to kaze ok bez pogovora, a nije se ni vidio sa mnom, ni pitao treba li meni sta, jesam li sta ja planirala i sl. I naravno, ako primijeti da mi je krivo zbog toga, naljuti se odmah. To naravno nije jedini put, to se tako cesto desava i planovi njegovih su na prvom mjestu pa ostatak vremena za nas.
Bil Vama to smetalo ili ja pretjerujem?

Neposredna veza do poruke: 3143
14.4.2013 14:02:22   
Anoniman
Ako mi neko ne dadne brzo neki savjet, cini mi se da cu se dobr zakaciti s muzem jer mi zivci titraju od huje. user posted image

Neposredna veza do poruke: 3144
14.4.2013 14:19:23   
mimh
smetalo bi mi da me ne pita treba li meni šta i da li sam šta planirala, uradio je to par puta i neće više. ja sam se sa svojim svađala grmilo je i sijevalo. sad uvijek kaže može samo da pitam ženu treba li njoj šta i problem riješen.... mi smo naučili vremenom šta kome smeta i toga više nema. pa ako ti se svađa, onda se svađaj mirnim putem s eneke stvari ne rješavaju

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3145
14.4.2013 14:37:19   
tinkivinki

MM radi i vikendima, nedjelja, dolazi kuci s posla i nije ni usao jos u kucu, nismo se mi jos ni vidjeli, njegova sestra mu govori da je ide odvuc u podmjeru odmah, naravno ne pita za planove. MM na to kaze ok bez pogovora, a nije se ni vidio sa mnom, ni pitao treba li meni sta, jesam li sta ja planirala i sl. I naravno, ako primijeti da mi je krivo zbog toga, naljuti se odmah. To naravno nije jedini put, to se tako cesto desava i planovi njegovih su na prvom mjestu pa ostatak vremena za nas.

i ja bih išla s njima,usput izađem iz kuće,a i budem s mužem za to vrijeme,a ne da kipim kod kućeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3146
14.4.2013 15:12:37   
muaaa
Mene toliko pojedini postovi tj.pojedine forumasice ovdje iznenadjuju da mogu samo reci Vela Havle...eto

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 3147
14.4.2013 15:46:16   
rerica
muaaa user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 3148
14.4.2013 15:55:52   
jasmin

Smetalo bi mi. Jako.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3149
14.4.2013 18:50:48   
Anoniman
Pa i meni smeta, a moj muz cim je vidio da mi je krivo, napuho se, ko sta mi ima biti krivo. Meni nije krivo sto je vuce, nego sto im je do do znanja da se ne obazire na mene i da mu nije bitno trebam li ga ja tad sta ili ne.
A to da se otkloni sto nam smeta, moj muz se ne trudi da to otkloni jer misli da je njegovo ispravno, nego se naljuti na mene ako mi sta tako zasmeta. A to nekim nebi smetalo, sto?

Neposredna veza do poruke: 3150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *