jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: hanabanana Mene su učili da se poštovanje treba zaslužiti, ne može se nametnuti. Postoje ljudi koji ne zaslužuju da zaslužiš njihovo poštovanje . Sa takvim ljudima onda ne ulaziš u tazbinske odnose. To kod mene nije pravilo,jer bi se onda rijetko našao savršen partner . Ne bih odustala od ljubavi zato što neko iz tazbine nije ok. Na kraju krajeva,takve osobe su dosta same sebi. Kako je moguće da nađeš savršenoga partnera čiji roditelji ne zaslužuju da ih poštuješ Kako su dosta same sebi zaboga ako su tog sina i rodile i odgojile te osobe. Oženio se sin i nemaju ga više, jel ??? pa ovo je strašno Joj Hanady . Prvo pitanje: Savršen partner ne postoji,baš zato što se ne može naći čovjek ili žena kod kojih sve savršeno funkcioniše . Baš zato i rekoh da kod mene nema tog pravila. Drugo pitanje: Odgajali su kako su znali i htjeli. Treće pitanje: Ja sam naučena da su roditelji ispred svega dok su živi . Ako je ovo nekome strašno,njegov problem. nisi to rekla... rekla si na komenatar da ne ulaziš u tazbinkse odnose sa ljudima koji ne zaslužuju da tvoje poštovanje zasluže da to kod tebe nije pravilo jer bi onda rijetko našli savršenog partnera... izvini al porčitah što ste napisale sad ovako napisano sve drugačije zvuči... stavrno ja ne mogu reći da majka onoga koji je moj suprug ne zaslužuje moje poštovanje...voljeti je ne moram nit ona mene al poštovati da...ako ništa rodila ga zaboga...da nje nije nebih ni njega našla Rekla sam da kod mene nije pravilo da mi tazbina mora biti super. Jer takvih skoro da nema . Balkan je ovo,malo se radi o tome da se ne obrazujemo dovoljno,malo o tome da i pored obrazovanja slijedimo neke x običaje,malo da smo konzervativan narod...ma ima tu koliko hoćeš,osim kome se Bog smilovao pa je drugačiji. Kada bih gledala da je sve kako treba,ne bih se nikada udala,niti bi mene ko ikada oženio . Tražila sam obrazovanog čovjeka koji živi po onome što je naučio i to mi je bilo dovoljno da znam s kim spokojno živjeti,s kim rađati i odgajati djecu. Moji roditelji i familija jesu bitni meni,njegovi jesu njemu,imamo zajedničkih međusobnih bitnosti,ali puno je stvari koje se tiču samo mene i mog supruga,naše djece,ali ne i naših roditelja. Njegovi s moje strane imaju poštovanje,moji od strane mm,poštovanje je za mene osnova kulture. No ako se desi nepoštovanje prema nama od strane suprotne strane naših roditelja,onda dolazi do izražaja ona moja rečenica da neki ljudi ne zaslužuju da zaslužim njihovo poštovanje...da pojasnim,kako ne bih pogrešno bila shvaćena...dakle,imaće osnovno poštovanje,u smislu da se pristojno upitam,da odgojim djecu da ih poštuju,a da se namećem i ponižavam,da se smijem na poniženja ili ružno ponašanje,ne!!! Najprije poštujem sebe ! A svakako da će svako od nas biti dovoljno sposoban da svojim roditeljima čini dobročinstvo,ali i da zna pametno razdvojiti prava roditelja od prava supružnika.