|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  123 124 [125] 126 127   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
12.4.2013 16:00:30   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

poštovanje je nešto drugo
al ako se slažeš sa odredjenom osobom, ne mora značiti da se slažeš i sa osobama koje su ga rodile
te da su vam poimanja o životu ista

Čoveče,ne slažem se često s mojim roditeljima po određenom pitanju...da se slažem s bilo čijim user posted image .
Poštovanje je zaista nešto drugo,ja mogu da poštujem osobu koja ne poštuje mene. Takva sam kakva sam,sebi sam dobra,pa se druži il produži user posted image .

da al kad se ne slažemo sa svojim roditeljal...evo majci niko neće zamjeriti milion stavri koje svekarava zamjeraju...

ja se ne mogu otgnuti rečenici koju je meni moja mjaka rekla kad sma se udavala...
''ideš tamo svojom voljom, ima da poštuješ sestre, nemoj riječi ružne da si rekla...''
tako je i bilo...
al me majka naučila i da kada meni ružno kažu one il bilo ko drugi znam šta mi je činiti...bez da vrijeđam i iakžem potšvanje, nego priznam sebi da sma pogriješila u porcjeni i nađem sebi mjesto gdje ću biti poštovana zbog onoga što jesam...a ne što ću eventulano postati činjenjem prema nekome
ja se ne bih mogla udati i ostati živjeti sa insanom gdje on dozvoljava vrijeđanje njegove žene...
sreća nas su sve isto odgajali...voljeti se ne moramo...al poštovati da...
ja sam žena njihovoga brata a one su njegove sestre i svako svoje mjesto ima...poštovat se moramo..takvim donosom svaka do nas poštuje i njega...
ja bih sebi jezik pregrizla da sam ikada rekla nešto na zaove svoje ...
pomislim...da on to kaže za moju seku...oči bih mu iskopala

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3101
12.4.2013 16:04:38   
Bebica11

al ako se slažeš sa odredjenom osobom, ne mora značiti da se slažeš i sa osobama koje su ga rodile

slazem se... Mm npr dosta lici na svog oca, jako su razboriti, emocionalni, njezni, i mnogo drugo sta dok je sveki drugi svijet, i vjerujte i njena mama i sestre su slicne sa te strane cesto govore dvosmisleno, prebacuju indirektno neke komentare, dosta ironije koriste u govoru, ja to ne volim...
Al hB u mene je sve pod kontrolom bar dok je svekar tu, jer on ima OGROMNO postovanje prema meni i vidim da neke dobre stvari sto svekrva cini radi pod njegovim uticajem cak ona to javno prizna kroz razgovor tipa 'on me pitao jesam li zvala da pitam kako si ili kako je mala i sl', cak se zeza kad ja kuham rucak 'sad ce njemu to sladje biti jesti' valjda vidi nase simpatije:)
tako da ne mora znaciti da se moras slagati sa cijelom familijom muza, to je sirok dijapazon raznih karaktera,mentaliteta,navika itd al postovati se moramo
glupo mi kad cujem 'biras tazbinu' mislim da je to nemoguce

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 3102
12.4.2013 16:11:05   
Bebica11
Kad sam bila trudna s N morala san strogo lezati al eto mi smo krsili to pravilo samo da idemo njegovim u posjetu svako 15dana posalji je put (toliko o nasem postovanju roditelja) i sad jednom lezim ja kod sveki i ona mi neki caj pravila a ja sam htjela sama,ona nije dala, helem nosi mi sveki caj i kaze 'ovo ja tebi sve sad radim i pazim da zasluzim kad ostarim da ti meni vratis' a ja njoj odgovaram 'Ti si moju paznju ako zatreba vec zasluzila time sto si N(mm) rodila' :))) ona se zbunila skroz:D

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3103
12.4.2013 16:11:31   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Mene su učili da se poštovanje treba zaslužiti, ne može se nametnuti.

Postoje ljudi koji ne zaslužuju da zaslužiš njihovo poštovanje user posted image .

Sa takvim ljudima onda ne ulaziš u tazbinske odnose. user posted image

To kod mene nije pravilo,jer bi se onda rijetko našao savršen partner user posted image .
Ne bih odustala od ljubavi zato što neko iz tazbine nije ok.
Na kraju krajeva,takve osobe su dosta same sebi.

Kako je moguće da nađeš savršenoga partnera čiji roditelji ne zaslužuju da ih poštuješuser posted image
Kako su dosta same sebi zaboga ako su tog sina i rodile i odgojile te osobe.
Oženio se sin i nemaju ga više, jel ???

pa ovo je strašnouser posted image

Joj Hanady user posted image .
Prvo pitanje: Savršen partner ne postoji,baš zato što se ne može naći čovjek ili žena kod kojih sve savršeno funkcioniše user posted image . Baš zato i rekoh da kod mene nema tog pravila.
Drugo pitanje: Odgajali su kako su znali i htjeli.
Treće pitanje: Ja sam naučena da su roditelji ispred svega dok su živi user posted image .

Ako je ovo nekome strašno,njegov problem.

nisi to rekla...
rekla si na komenatar da ne ulaziš u tazbinkse odnose sa ljudima koji ne zaslužuju da tvoje poštovanje zasluže da to kod tebe nije pravilo jer bi onda rijetko našli savršenog partnera...

izvini al porčitah što ste napisaleuser posted image

sad ovako napisano sve drugačije zvuči...

stavrno ja ne mogu reći da majka onoga koji je moj suprug ne zaslužuje moje poštovanje...voljeti je ne moram nit ona mene al poštovati da...ako ništa rodila ga zaboga...da nje nije nebih ni njega našla

Rekla sam da kod mene nije pravilo da mi tazbina mora biti super. Jer takvih skoro da nema user posted image . Balkan je ovo,malo se radi o tome da se ne obrazujemo dovoljno,malo o tome da i pored obrazovanja slijedimo neke x običaje,malo da smo konzervativan narod...ma ima tu koliko hoćeš,osim kome se Bog smilovao pa je drugačiji. Kada bih gledala da je sve kako treba,ne bih se nikada udala,niti bi mene ko ikada oženio user posted image .
Tražila sam obrazovanog čovjeka koji živi po onome što je naučio i to mi je bilo dovoljno da znam s kim spokojno živjeti,s kim rađati i odgajati djecu. Moji roditelji i familija jesu bitni meni,njegovi jesu njemu,imamo zajedničkih međusobnih bitnosti,ali puno je stvari koje se tiču samo mene i mog supruga,naše djece,ali ne i naših roditelja.
Njegovi s moje strane imaju poštovanje,moji od strane mm,poštovanje je za mene osnova kulture.
No ako se desi nepoštovanje prema nama od strane suprotne strane naših roditelja,onda dolazi do izražaja ona moja rečenica da neki ljudi ne zaslužuju da zaslužim njihovo poštovanje...da pojasnim,kako ne bih pogrešno bila shvaćena...dakle,imaće osnovno poštovanje,u smislu da se pristojno upitam,da odgojim djecu da ih poštuju,a da se namećem i ponižavam,da se smijem na poniženja ili ružno ponašanje,ne!!!
Najprije poštujem sebe user posted image
!
A svakako da će svako od nas biti dovoljno sposoban da svojim roditeljima čini dobročinstvo,ali i da zna pametno razdvojiti prava roditelja od prava supružnika.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3104
12.4.2013 16:14:55   
Anoniman
Prije svega, nisam Hercegovka user posted image

Dobro, nisam postavili svoj stav iz početka jer je moj dogovor prije braka s muzem bio potpuno drugaciji od ovog kako sad zivimo. Rekao je da cemo ziviti svoj zivot, organizovat sami zivotne aktivnosti i ono sto zelimo raditi i sl. To nije tako sada.
A evo sta sada bi. Njegov otac je odlucio danas da popodne ode sijat krompir i odmah i mm ide, ima obavezu da mu pomogne. I to je ok, treba pomoci. Ali o cemu se radi. Neki dan sam mog muza pitala hocemo li mi nesto sijati i voljela bih da nas dvoje to sami organizujemo, da svoje imamo i o tome se brinemo. Ako naravno njegov otac dozvoli dio zemlje. On mi je tada rekao, ma daj, kako cemo sad odvajat, ko sijat cemo, ali zajedno s njima, ko zajednicko. Onda sam rekla, ma ne bih ni sijala. A za ovaj plan danas mi nije ni rekao, sve se dogovorio s ocem sta i kako. I pitam ga kad je krenuo hocemo li se mi sta dogovarat po tom pitanju, on kaze, ma de sve je to nase, a ja njemu mi smo porodica za sebe, oni za sebe i ne bih nista dok finansijski u tome ne ucestvujem. Ko njegovi ce kupiti, posijati, i to je nase. Ma de kaze mi cemo nesto kasnije posijat jos, to je izgovor. Znaci, on ima takvo misljenje da je sve nase i zajednicko s njegovim roditeljima. To naravno nije slucaj kad su moji roditelji u pitanju, po njemu je tad to njihovo. Jel to ok od njega po vama, bil reagovale i kako?

Neposredna veza do poruke: 3105
12.4.2013 16:19:27   
jasmin

Čoveče,ne slažem se često s mojim roditeljima po određenom pitanju...da se slažem s bilo čijim user posted image .
Poštovanje je zaista nešto drugo,ja mogu da poštujem osobu koja ne poštuje mene. Takva sam kakva sam,sebi sam dobra,pa se druži il produži user posted image .

da al kad se ne slažemo sa svojim roditeljal...evo majci niko neće zamjeriti milion stavri koje svekarava zamjeraju...

ja se ne mogu otgnuti rečenici koju je meni moja mjaka rekla kad sma se udavala...
''ideš tamo svojom voljom, ima da poštuješ sestre, nemoj riječi ružne da si rekla...''
tako je i bilo...
al me majka naučila i da kada meni ružno kažu one il bilo ko drugi znam šta mi je činiti...bez da vrijeđam i iakžem potšvanje, nego priznam sebi da sma pogriješila u porcjeni i nađem sebi mjesto gdje ću biti poštovana zbog onoga što jesam...a ne što ću eventulano postati činjenjem prema nekome
ja se ne bih mogla udati i ostati živjeti sa insanom gdje on dozvoljava vrijeđanje njegove žene...
ja sam žena njihovoga brata a one su njegove sestre i svako svoje mjesto ima...poštovat se moramo..takvim donosom svaka do nas poštuje i njega...

U ovome se potpuno slažemo. To je ključni problem kod ovih anonimnih,njihov suprug nema snage da postavi granice koje nijedna strana ne treba preći.
Ne bih mogla minute živjeti s čovjekom koji ne brani moju čast i koji dozvoljava da me neko ponižava.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 3106
12.4.2013 16:22:50   
bebaa
draga zeno udaraj se nogom u straznjicu kad neko hoće da posije da ti na gotovo...misliš da se ovdje i jedna na to ljuti,,,ma daj svaka bi od nas to jedva docekala,hem posijano hem džaba...a mi na potrošačkoj se ubismo sabirajući šta nam i koliko treba a ti dobiješ gratis...blago tebi...boga mi ja se ne ljutim kad sveki sta posije da meni od toga...ih meni to ko kuća,...ja sretna i presretna...user posted image user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3107
12.4.2013 16:25:31   
chuci

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Dobro, nisam postavili svoj stav iz početka jer je moj dogovor prije braka s muzem bio potpuno drugaciji od ovog kako sad zivimo. Rekao je da cemo ziviti svoj zivot, organizovat sami zivotne aktivnosti i ono sto zelimo raditi i sl. To nije tako sada.
A evo sta sada bi. Njegov otac je odlucio danas da popodne ode sijat krompir i odmah i mm ide, ima obavezu da mu pomogne. I to je ok, treba pomoci. Ali o cemu se radi. Neki dan sam mog muza pitala hocemo li mi nesto sijati i voljela bih da nas dvoje to sami organizujemo, da svoje imamo i o tome se brinemo. Ako naravno njegov otac dozvoli dio zemlje. On mi je tada rekao, ma daj, kako cemo sad odvajat, ko sijat cemo, ali zajedno s njima, ko zajednicko. Onda sam rekla, ma ne bih ni sijala. A za ovaj plan danas mi nije ni rekao, sve se dogovorio s ocem sta i kako. I pitam ga kad je krenuo hocemo li se mi sta dogovarat po tom pitanju, on kaze, ma de sve je to nase, a ja njemu mi smo porodica za sebe, oni za sebe i ne bih nista dok finansijski u tome ne ucestvujem. Ko njegovi ce kupiti, posijati, i to je nase. Ma de kaze mi cemo nesto kasnije posijat jos, to je izgovor. Znaci, on ima takvo misljenje da je sve nase i zajednicko s njegovim roditeljima. To naravno nije slucaj kad su moji roditelji u pitanju, po njemu je tad to njihovo. Jel to ok od njega po vama, bil reagovale i kako?

svašta
vi se očito niste dogovorili prije braka.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3108
12.4.2013 16:25:53   
mala_sa
Tvoj muz izgleda "jos uvijek" nije svjestan da je odrastao, samostakan covjek; koji ima SVOJU
porodicu user posted image user posted image

Izvini, ali kako ti ovo da tek sad skontas, pa to se jos u vezi vidi???

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3109
12.4.2013 16:26:13   
Hanady RR

tako je i bilo...

U ovome se potpuno slažemo. To je ključni problem kod ovih anonimnih,njihov suprug nema snage da postavi granice koje nijedna strana ne treba preći.
Ne bih mogla minute živjeti s čovjekom koji ne brani moju čast i koji dozvoljava da me neko ponižava.

slažem se i ja sa djelom ovim tvojim gore...samo ja moram poštivati starije...
i ako zasita da sam se udala za nekoga gdje niko ne valja a samo on mi valja...nešto nije OK...sreća kod nas nije tako jer davno bih ja to ratjerala...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3110
12.4.2013 16:26:20   
jasmin

IZVORNA PORUKA: bebaa

draga zeno udaraj se nogom u straznjicu kad neko hoće da posije da ti na gotovo...misliš da se ovdje i jedna na to ljuti,,,ma daj svaka bi od nas to jedva docekala,hem posijano hem džaba...a mi na potrošačkoj se ubismo sabirajući šta nam i koliko treba a ti dobiješ gratis...blago tebi...boga mi ja se ne ljutim kad sveki sta posije da meni od toga...ih meni to ko kuća,...ja sretna i presretna...user posted image user posted image user posted image

bebooo srećo,različiti smo.
Ja prva ne volim da neko išta radi za mene,jednostavno ne volim user posted image . Radije ću kupiti nego da mi sutra taj tuđi trud zapne u grluuser posted image . Hvala Bogu i mm je takav i uvijek gledamo ako nešto moji ili njegovi daju od svog truda,da vratimo na drugi način user posted image . Na kraju krajeva,roditelji su,i da ništa ne daju nikada,naše je da im budemo na usluzi.

Ali,moja parola je,sve ću sama i tad mi je sve najslađe...od igle do odgoja djece.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 3111
12.4.2013 16:27:12   
Bebica11
Anonimna ja 'sijem' na dvije strane tj moja mama sije kod vikendice a svvekiji kod kuce, mm pomaze njima kad stigne ako budemo tu kad se ore,sije
vjeruj mi glupo je odvajati se i sijati posebno jos ako nemate svoju zemlju,to je preglupo eto sta ces puno drugacije posijati Boga ti???izvinite al to je moj stav....pusti ih bona nek siju,rade, ja samo predlozim sta ce jos dodat haha a svekar mi prepusti gust da berem paprikice i paradajz kad uzrije....ja se puno ne petljam u to
kod mame pomognem kad stignem al najvise ona to devera,i posalju mi s dvije strane zimnicu:)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3112
12.4.2013 16:28:25   
jasmin

tako je i bilo...

slažem se i ja sa djelom ovim tvojim gore...samo ja moram poštivati starije...
i ako zasita da sam se udala za nekoga gdje niko ne valja a samo on mi valja...nešto nije OK...sreća kod nas nije tako jer davno bih ja to ratjerala...user posted image

Ne može biti ni da niko ne valja,ne bi onda ni on valjao. Ali zaista ima da neko ne štima,kao što sigurno i kod nas ima user posted image .

Neposredna veza do poruke: 3113
12.4.2013 16:28:48   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Anoniman

aman ženo...
ti s eništa nisi dogovorila ni prije braka ni u braku...pomaže babi svom...idi i it pomozi šta si sjela na internet...
a nemoj da uzimaš iz bašče...ništa...
nemoj d ajedeš...pokaži mužu da želiš da pomognete njima i oonda i svoje posadite...

e svaštauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3114
12.4.2013 16:29:54   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Tvoj muz izgleda "jos uvijek" nije svjestan da je odrastao, samostakan covjek; koji ima SVOJU

Složila bih se !

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 3115
12.4.2013 16:31:18   
Bebica11

vala bas

porodice se skupe da zajedno siju,to su dozivljaji a sad da muz 'isce' od babe zemlju i to poseban komad da ne siju skupa to bar kpd tih poslova ne ide tako,to se ne razdvaja

ako bas ne mozes gledati da siju tebi reci da preferiras kupovno i mirna Bosna

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 3116
12.4.2013 16:33:36   
jasmin
Da,ako nemate svoju zemlju,nemaš šta da se ljutiš.
A on svakako treba pomoći svom ocu i nema šta tebe pitati za to.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3117
12.4.2013 16:35:14   
bebaa

Ja prva ne volim da neko išta radi za mene,jednostavno ne volim user posted image . Radije ću kupiti nego da mi sutra taj tuđi trud zapne u grluuser posted image . Hvala Bogu i mm je takav i uvijek gledamo ako nešto moji ili njegovi daju od svog truda,da vratimo na drugi način user posted image . Na kraju krajeva,roditelji su,i da ništa ne daju nikada,naše je da im budemo na usluzi.

Ali,moja parola je,sve ću sama i tad mi je sve najslađe...od igle do odgoja djece.

izvini molim ta ja ne zivim u zajednici pa ne znam kako je...smo kazem da dobijem na gotovs i koliko god hvala im...a od roditeljskog truda nam sigurno nece zapet u grlu,valjda roditelji halale...a ja kad budem u starosti otisla na selo i tada budem svekrva nadam se da ce me zdravlje sluziuti ako bog da da i ja svome obezbijedim onoliko koliko je u mojoj moci ne gledam hoce li mi vratiti...
to da se sije odvojeno su nebuloze...mene bi bilo stid i sram...ako hoces da se osjecas da je tvoje a ti brate motiku u ruke i prioni pa ces da vidis kako je njima orat i kopat a ti bi to sama radila...tebi očito dosadno...čisti kuću,žena u kući UVIJEK ima posla pa privrijedi i na taj način...pusti nek radi ko hoće i ako može...a ako si prava i ti ćeš uletit i pomoć...ma bjaaaaži...

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3118
12.4.2013 16:37:18   
chuci

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Izvini, ali kako ti ovo da tek sad skontas, pa to se jos u vezi vidi???

i ja ovo danas pisah.

anonimna tebi si sve mi se čini ti najveći problem. ti bi da živiš kao u zgradi, a ne u zajednici. ne znam šta više pišeš ovdje i šta očekuješ. ti i tm nemate dogovora, očito imate razgovore i ti misliš da je to dogovor a tm misli da je to samo neka priča i sam donosi odluku. fazon je što po tvom pisanju ti nećeš ništa uraditi, tako da samo bezveze pišeš i nikakve koristi ni rješenja

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 3119
12.4.2013 16:39:04   
Daliyah92
Meni je to glupo sto tm nije samostalan ama bas ni malo. On pomaze svojima i to je ok.. ali kasnije ces ti njima citav zivot biti duzna za te krompire. Tm bi prvi govorio kako im moras pomagati jer jedes iz njihove baste. Mislim, da se ti i njegovi plaho volite pa se pomazete to je ok, ali ti molis Boga da svako zivi svoj zivot a tm to nije briga, on se zalijepio za njih... user posted image Neka se i lijepi za njih ali sto i tebe lijepi kad ti neces... Bezveze mi to...

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3120
12.4.2013 16:42:32   
jasmin

izvini molim ta ja ne zivim u zajednici pa ne znam kako je...smo kazem da dobijem na gotovs i koliko god hvala im...a od roditeljskog truda nam sigurno nece zapet u grlu,valjda roditelji halale...a ja kad budem u starosti otisla na selo i tada budem svekrva nadam se da ce me zdravlje sluziuti ako bog da da i ja svome obezbijedim onoliko koliko je u mojoj moci ne gledam hoce li mi vratiti...
to da se sije odvojeno su nebuloze...mene bi bilo stid i sram...ako hoces da se osjecas da je tvoje a ti brate motiku u ruke i prioni pa ces da vidis kako je njima orat i kopat a ti bi to sama radila...tebi očito dosadno...čisti kuću,žena u kući UVIJEK ima posla pa privrijedi i na taj način...pusti nek radi ko hoće i ako može...a ako si prava i ti ćeš uletit i pomoć...ma bjaaaaži...

Ne znam što ti je post ovako grub prema meni.
Nadam se da imaš dovoljno godina da razumiješ da su ljudi različiti. Samim tim su različiti i djeca i roditelji.
Drago mi je ako nikada nisi čula za slučaj u kome je neko rekao snahi ili zetu npr. ja im pomažem na ovaj ili onaj način,oni ovako ili onako.
S pravom ili bez prava,ovu rečenicu sam puno puta čula da se nekome izrekla. Možda ja i ti imamo sreće pa nismo to doživjele,ali moraš shvatiti da se to nekome svakodnevno dešava i da se ne halali svakome kao nama.

Ako nešto hoću da je moje,ne moram baš motiku u ruke. Recimo da imam puno prečeg posla trenutno. Ako mi nekad bude ćeif,možda uzmem i motikicu pa na zemlju. A ako to ne radim sad,ne znači da mi je dosadno. I ako ne uletim,ne smatram da nisam prava. Uostalom,ne razumijem tvoj post i ovakvo obraćanje,ali eto,tvoje pravo user posted image .

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 3121
12.4.2013 16:43:13   
Medić*
Aman zene, prosta vam dusa kako vam se ne dosadi vise na ovom problemu user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3122
12.4.2013 16:43:24   
Anoniman
ja sam ko jasmin, volim sve sama.
ali sadanije u tome stvar i mislim da me ne shvatate.
Samo mi je krivo sto taj moj muz nema osjecaj da smo mi zasebna porodica i da se u 4 zida mi trebamo dogovarat oko naseg zivota. On i dalje zivi ko dijete, sve kad i kako babo kaze. Sve je nase. Sta ako mene danas boli stomak pa ne ide mi se na njivu. A oni skontali da idu i mobilizirali sve. A i oni, o tome nikad nisu sa mnom pricali nego samo s muzem, a tako i on.

Neposredna veza do poruke: 3123
12.4.2013 16:43:44   
koka i po
postoji rjesenje za sve probleme pa i za ovaj.samo treba biti hladne glave i cistog razuma.
meni se cini da je ovo jedna od tipicnih situacija koje se desavaju kada se zivi u zajednici.
meni licno je smijesno,apsurdno i jadno da se sve dijeli u kuci u kojoj svi zajedno zive.
ne kaze se džaba gdje celjad nisu bijesna ni kuca nije tijesna.
ja mislim da ovdje celjad(pogotovo ova mladja) moraju malo da poravne pa ce i zivot biti laksi.
toliko od mene.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 3124
12.4.2013 16:46:18   
jasmin

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Aman zene, prosta vam dusa kako vam se ne dosadi vise na ovom problemu user posted image

Ispane da se zabavljamo user posted image .

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  123 124 [125] 126 127   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  123 124 [125] 126 127   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *