|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  250 251 [252] 253 254   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
8.4.2013 14:27:50   
Nane2012
Ja sam N.Sarajevo - Hrasno , dobila u petak u poslepodnevnim satima a drugarica d.velesici zvala postara pa ti javnem cim dobije povratnu info

(odgovor članu ini246)
Neposredna veza do poruke: 6276
8.4.2013 15:10:35   
abh
Ja sam isto NS-HRasno, ali nisam dobila naknadu? Ima li neko broj postara?

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6277
8.4.2013 15:11:03   
ini246
hvala nane2012 puno

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6278
8.4.2013 16:04:46   
Nane2012
Nista Ini ,

@ABH ja sam nazvala postu , DO 9 UJUTRU ! , i trazila postara , posto mi niko neda njegov licni br

(odgovor članu ini246)
Neposredna veza do poruke: 6279
8.4.2013 16:07:03   
abh
e hvala na info. mozes mi dati broj poste, molim te?

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6280
8.4.2013 16:10:14   
ISHAK
e drage mame zvala sam jutros gradsko i nista od 13 naknade nisu usvojili budzet nemaju para sramota )))))))))user posted image

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 6281
8.4.2013 16:15:40   
Nane2012
Evo trazim , ne znam gdje zapisah ali pozovi 1312 i oni ce te uputiti ako ne onda ce ti na info dati direktan br. Ne posustaj posto se ne jave cesto to kada ih zoves ujutru posto znaju da je neki prigovor

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 6282
8.4.2013 17:08:14   
between
Meni nesto nije jasno,ja sam prosli mjesec dobila 90 km,nije moguce da mi je to bila 13-ta.Pa ako moze da mi samo neko kaze sta pise na ceku kada dobijes tu famoznu 13-tu naknadu.

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6283
8.4.2013 17:25:25   
abh
Hvala ti puno.

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6284
8.4.2013 21:33:44   
chuci

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

chuci

juni-474
juli-452
avgust- 483

410, 80 + 452 = 862

i z avgust je bila 483 tako su ovdje prijavile

elem tebi fali 12 KM uz ovog gore zbira
i fali ti 23 Km u avgustu

papire, uplatnice i u opštinu...
a tim da najprije u kantonu ili kod njih napimseno tražiš mjesečno koliko jeste iznosila naknada za porodilje

meni 35 Km nije malo user posted image

a kako ti dođe do ovog iznosa podebljanog

fali mi 7 KM u avgustu (dobila 476 KM), i taj fenomen se konstantno ponavlja kod zaposlenih ena. dobijemo u prvoj turi dvije ili tri nadoknade. a u drugoj turi se dobije 7 ili 9 KM manje od ostalih. različite općine su u pitanju. ali svima mrsko da se peglaju sa tetom za manje od 10 KM.

chuci koja si ti opstina ja za juni dobila 465 km a za juli 450 km nekontam nije mi to te sice ALI NEDAN NJIMA SVOJE ja sam ilidja ako mi nevjerujete slikat cu cekove da vidite nerazumijem teta u opstini je izracunala da mi trebaju isplatiti mart i + 7 radnih dana aprila 2013 tako ona kaze

ja sam Novi Grad. Koliko su ti ostale nadoknade bile jesu li uvijek manje od ostalih žena? KAko si zaposlena na neodređeno ili na određeno?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 6285
8.4.2013 21:39:19   
M kao Mama
ja danas išla u općinu da pitam koliko je iznosila za januar i februar, jer sam dobila retroaktivno, uglavnom kako sam ja retroaktivno zbog ugovora koji se svake godine radi, iako sam na neodređeno, dobijem i u januaru i u februaru po 461, km i pitam za juni, rekoh ako neću dobiti da idem na posao, veli žena, dobit ćeš za 11 dana juna akobogda

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 6286
9.4.2013 11:13:08   
ajla86
mi nemamo regrres cini mi se ili.....
pocinjem raditi 25.9 neko kaze dobit cu neko ne.....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 6287
9.4.2013 11:49:47   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: ajla86

mi nemamo regrres cini mi se ili.....
pocinjem raditi 25.9 neko kaze dobit cu neko ne.....

naravno da imaš ali ako si potrošola stari godišnji prije poroda...a novi moraš iskorititi po povratku na posao...bar prvih 12 dana ...
porodiljski dopust daje ista prava kao i radni odnos jer isti nije prekinut...
tako da...ako ti ga ne isplate kada i svima do 9 mjeseca...dužni su ga dati po povratku na posao kada odeš na godišnji

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 6288
9.4.2013 14:20:35   
ajla86
e za mustuluka si....
iskoristila sam stari godisnji a novi u aBd cim pocnem raditi jer imam 27 radnih dana pa da ispucam to....hvala na info

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6289
10.4.2013 7:50:52   
mirela123
Drage moje mame,

juce sam zvala Upravu grada i ona fina teta mi je ovako rekla:

"Sa novim gradonačelnikom dosao je i novi pravilnik koji kaze da nema vise 13-te plate i ukinuto je primanje po 220km sest mjeseci sto su djelili poslije 13-te."

Meni su po starom pravilniku trebali jos dva mjeseca dati po 220km(po djetetu),ali od toga nema nista.

A juce sam ciltala u novinama da su sebi povecali plate...ma ljepota,a meni i drugim mamama su uzeli ono malo crkavice....

Nemam vise komentara!!!!!!!Grozno!!!!user posted image

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6290
10.4.2013 8:41:05   
Nane2012
Kakve su sanse da se nekome pise pismo ili peticija? Pretpostavljam da ce ih nasmijati ali barem da se proba? Ne samo gradonacelniku , nego redom institucijama? Da se vodimo onom "zena je bespomocna samo dok joj se ne osusi lak na noktima"...

(odgovor članu mirela123)
Neposredna veza do poruke: 6291
10.4.2013 9:23:56   
omnia
Ja sam trebala jos 3 mjeseca da primam to i necu se odreci toga tek tako.. stoga nek se jave sve mame koje zele da napisemo neku peticiju i da to predamo..i naravno da medije alarmiramo... jer i po zakonu ne mozemo se retroaktivno ukidati to,kad je vec neko poceo primati.. mislim ovo je teski bezobrazluk! moramo hitno reagovati!

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6292
10.4.2013 9:34:30   
Nane2012
Racunajte na mene

(odgovor članu omnia)
Neposredna veza do poruke: 6293
10.4.2013 9:41:45   
omnia
Sad sam zvala gradsku upravu i receno mi je da postoje naznake,tj.ukinuce naravno za sve porodilje i koje su primale i koju su trebale da prime. i kada sam pitala kako je to zakonski moguce,receno mi je da jeste,no medjutim to u pravilniku nigdje nisam nasla.. stoga ako ima neki pravnik nek se javi,da me ispravi, jer ovo ne trebamo pustiti tek tako..vec ukoliko ne budu htjeli da isplacuju treba da ih kolektivno tuzimo.. ko god bude za,nek se javi.

evo link pravilnika : http://www.sarajevo.ba/ba/files/pravilnik-porodilje-2011-bos.pdf

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6294
10.4.2013 10:23:16   
treće
jooj i gradonačelnik,
ništa lijepih vijestiuser posted image

(odgovor članu omnia)
Neposredna veza do poruke: 6295
10.4.2013 12:54:11   
Mamica0612
Žene, majke, kraljice! nova sam na forumu, imam dvoje dječice. užasnuta sam posljednjim dešavanjima oko kašnjenja naknada i odlukom da se ukinu plaćanja majkama iz budžeta Grada. Meni je krajem marta završeno porodiljsko i očekivala sam da ću dobiti 13. naknadu i računala sam na nju. ne smijem ni pomisliti koliko su na svojih 360 i 220 Km računale nezaposlene mame. Molim vas da se sve uključimo i vidimo šta je s tim plaćanjima od strane grada. ako je donesena odluka da nam je daju na uvid, da vidimo sa kojim datumom prestaje naše pravo i kako nema plaćanja za mart. Molim vas pravnice javite se. meni kako se čini iz ovog pravilnika, sve što je potrebno da se ukinu ova sredstva jeste odluka o izmjeni pravilnika. pitanje je da li je ona napravljena i kada. ako nije, a spore nam sredstva, onda imamo pravo da ih zahtijevamo i da ih eventualno tužimo. ja ću se za svojih 260 KM boriti, nije 1000KM, ali ako pripdaju meni i mom djetetu, neće mi ih niko uzeti. dosta je više njihove strahovlade!!!!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6296
10.4.2013 13:20:38   
buci buci
pregrozno user posted image
prvo sam trebala dobit 13-u u oktobru,a dobila sam je tek u februaru,i sad kad trebam dobivat to po 220 (koje sam do sad trebala isprimat),ukidaju to . Boze sacuvaj !!!!!!!!
zenice ako budete sta organizovale,javite. tu sam......

(odgovor članu Mamica0612)
Neposredna veza do poruke: 6297
10.4.2013 13:33:38   
omnia
ja sam prva nezaposlena i kao sve ostale racunala sam na to.. ni oni ne mogu tek tako da ukidaju to,pogotovo ko je vec poceo da prima naknadu.. prema tome samo treba da se organizujemo,tj. kasnije cu da zavrsim sa clankom, i da ih posaljem svim medijima,pa ce valjda neko i objaviti.. pa da se i sam gradonacelnik izjasni.. sve se nema para, a sebi plate povecavaju.. nije poenta iznosa, vec da je dosta da se vise prave ustede na kategorijama, pogotovo majkama i djeci.. nek ustede na sebi i nek ukinu svoja povecanja.

(odgovor članu buci buci)
Neposredna veza do poruke: 6298
10.4.2013 14:20:20   
jasmiiiiiina
trebamo poslati pismo gradonačelniku,možda čovjek i nezna da nam je ukinuto. Možda Hanady ima neki prijedlog?
poz

(odgovor članu omnia)
Neposredna veza do poruke: 6299
10.4.2013 14:52:55   
ksily
ako je to istina treba da se predoci novi pravilnik ili izmjene postojeceg da se vidi da li je to istina i od kada stupa na snagu. nesto ne vjerujem da su vec-jer je proslo kratko od imenovanja gradonacelnika vec uspjeli usvojiti isti. ako nema pravnog osnova za ukidanje isplate treba se pobuniti. a ako ima nazalost necemo moci nista osim da opet trazimo novi pravilnik ili izmjenu kojom ce se vratiti staro stanje

Život ćine male stvari, koje se rade na veliki način

Nas svijet je postao ljepši kada se rodila nasa grudvica 31.10.2012.

(odgovor članu jasmiiiiiina)
Neposredna veza do poruke: 6300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  250 251 [252] 253 254   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  250 251 [252] 253 254   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *