Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Izgleda da neće više biti 13-te naknade!Juče sam zvala poštu i rekoše mi da se neznaju hoće li gradska uprava (novi gradonačelnik) uopšte nastaviti "tradiciju" sa 13-tom naknadom. LP
cuj to? jel zna neko nesto o ovome .. kad ti trebas da dodbijes ... koga si zvala moze broj da i ja zovem...
A sto se tice opstine Stari grad .. da znate ... ako s eneko nadje u ovoj situaciji kao ja . nema ispalte za ove dane kad ostanu u mjesecu kao to sam dobila na pocetku jer oni ne ispalcuju po danima nego po mjesecima .... eto tako. i sa dme ubjedi d aja nisam dobila prije 4 godine tako a 100% znam da jesam al hajde sad nema veze. Cak mislim d aimam kuci i papiric jer znam da sam dobila nekih 50 ak km za par dana jula i pocela se taman djeliti ta od grada i to mi doslo zajedno ja s ebas iznenadila. al necu vise istrazivati samo se sekiram .... jos me napade ona tamou opstini ko vam je rekao st avi milite da mi to po danima racunamo....
ovo je laž... mora ti isplatiti svaki dna na porodiljskom.... nemoj mi sad reći kad je neko do 15 na porodiljkom a 16 nas posao neće dobiti 15 dana iste...
A sto se tice opstine Stari grad .. da znate ... ako s eneko nadje u ovoj situaciji kao ja . nema ispalte za ove dane kad ostanu u mjesecu kao to sam dobila na pocetku jer oni ne ispalcuju po danima nego po mjesecima .... eto tako. i sa dme ubjedi d aja nisam dobila prije 4 godine tako a 100% znam da jesam al hajde sad nema veze. Cak mislim d aimam kuci i papiric jer znam da sam dobila nekih 50 ak km za par dana jula i pocela se taman djeliti ta od grada i to mi doslo zajedno ja s ebas iznenadila. al necu vise istrazivati samo se sekiram .... jos me napade ona tamou opstini ko vam je rekao st avi milite da mi to po danima racunamo....
ovo je laž... mora ti isplatiti svaki dna na porodiljskom.... nemoj mi sad reći kad je neko do 15 na porodiljkom a 16 nas posao neće dobiti 15 dana iste...
m akao kaze u onoj prvoj sam dobila taj iznos.... i ja mislim da je na moju stetu . al kako cu sad ja da nadjem taj papir na koje m sam zajedno dobila 3 porodiljske i ukupni iznos nesto preko 1000 km . kako ja znam kolike su pojedinacne za februar , mart i april 2012.... da znam ja bih sabirala trazila i dokazivala jesam li u manjku.... a ovako ...sta ces...
Izgleda da neće više biti 13-te naknade!Juče sam zvala poštu i rekoše mi da se neznaju hoće li gradska uprava (novi gradonačelnik) uopšte nastaviti "tradiciju" sa 13-tom naknadom. LP
cuj to? jel zna neko nesto o ovome .. kad ti trebas da dodbijes ... koga si zvala moze broj da i ja zovem...
m akao kaze u onoj prvoj sam dobila taj iznos.... i ja mislim da je na moju stetu . al kako cu sad ja da nadjem taj papir na koje m sam zajedno dobila 3 porodiljske i ukupni iznos nesto preko 1000 km . kako ja znam kolike su pojedinacne za februar , mart i april 2012.... da znam ja bih sabirala trazila i dokazivala jesam li u manjku.... a ovako ...sta ces...
evo ja nađoh podatke...
februar 2012 - 447 Mart 2012 - 474 April 2012 - 468 Maj 2012 - 447 ti si dobila 18. maja lovu... tvoj post ''evo i meni bio konacno postar i donio sve zaostatke do danas :) Stari grad''
eh sad u martu se prima februarska ...što znači ovako
janura 2012 - 447- tebe ne sljeduje februar 2012 - 474 mart 2012 - 468 april 2012 - 447 ( dobila si 18. maja)
elem ako si odbila 915 KM nisi naplatila februar... a ako si dobila 147 + 915= 1062 naplatila si februar 147 je 9 dana februara...bio prestupni, podjeliš 474 /29 = 16,344...to je dana pomnožiš sa 9 dana =147
eh kako te sjećanje služi da si dobila nešto preko 1000...tonešto je ovo 62 Km i naplatila si februar 9 dana tada
pamcenje bez papira me ne sluzi ... hval aHanady.... evo situacije da zakljucim. nije meni trebalo samo tih devet dana februara 2012 jer sm ja na porodiljskom od 9. februara . Dakle ja sam milsila da mi je isplaceno od 9-29 februara. sad kad sve saberem vidim da mi je isplacen cijeli februar. Dobila u maju 1362 i kad ove tvoje brojke saberem to je tprilike to u 20ak km. Znaci ogrijesih se vezano za opštinu i Drzavu:)) ovaj put su mi regularno islatili sve :)
pamcenje bez papira me ne sluzi ... hval aHanady.... evo situacije da zakljucim. nije meni trebalo samo tih devet dana februara 2012 jer sm ja na porodiljskom od 9. februara . Dakle ja sam milsila da mi je isplaceno od 9-29 februara. sad kad sve saberem vidim da mi je isplacen cijeli februar. Dobila u maju 1362 i kad ove tvoje brojke saberem to je tprilike to u 20ak km. Znaci ogrijesih se vezano za opštinu i Drzavu:)) ovaj put su mi regularno islatili sve :)
gdje li potrosih ovu lovu da mi je znat ....
e da ti si 9-tog stupila na porodiljsko...
elem skontasmo... ja namjerno računah...ako su te zeznuli da nađemo dokaze da su te uzeli da ''gonjamo'' a tema puna podataka ...sve sma sa nje skinula :)
a lahko je bilo potrošit kad se se ti iste pofino načekala... tada su krenula i kašnjenja već...
evo ja nađoh podatke...
februar 2012 - 447 Mart 2012 - 474 April 2012 - 468 Maj 2012 - 447 ti si dobila 18. maja lovu... tvoj post ''evo i meni bio konacno postar i donio sve zaostatke do danas :) Stari grad''
eh sad u martu se prima februarska ...što znači ovako
janura 2012 - 447- tebe ne sljeduje februar 2012 - 474 mart 2012 - 468 april 2012 - 447 ( dobila si 18. maja)
elem ako si odbila 915 KM nisi naplatila februar... a ako si dobila 147 + 915= 1062 naplatila si februar 147 je 9 dana februara...bio prestupni, podjeliš 474 /29 = 16,344...to je dana pomnožiš sa 9 dana =147
eh kako te sjećanje služi da si dobila nešto preko 1000...tonešto je ovo 62 Km i naplatila si februar 9 dana tada
eh ja sad nista nekontam od 9 aprila sam na porodiljskom elem 18.maja 2012 sam dobila 793km i sad kad sam bila rekli su mi da imam pravo jos za mart i to je to kao nakih 7 dana ( a ja na porodiljskom od 9 aprila) su mi uplatili na pocetku po mojoj racunici nista se neslaze pooooomoc
eh ja sad nista nekontam od 9 aprila sam na porodiljskom elem 18.maja 2012 sam dobila 793km i sad kad sam bila rekli su mi da imam pravo jos za mart i to je to kao nakih 7 dana ( a ja na porodiljskom od 9 aprila) su mi uplatili na pocetku po mojoj racunici nista se neslaze pooooomoc
pa očito si dobila od 9 do kraja aprila i majsku toga 18. maja...
a primaš ovako svih 12 3.april do 30 aprila - I majska- II juni-III juli-IV avgust-V septermba-VI oktobar-VII novembar-VIII decembar-IX januar-X februar-XI martovska ti je 12 i posljednja...nema dalje
e cuj nista od 13-te...jel to definitivno da je vise nece nikako dijeliti.... pa stvarno nema smisla... cudi me da jos nisu skroz ukinuli porodiljsku naknadu... znate li neki broj na koji se moze zvati da se pita za tu 13-tu... neko kaze bit ce neko nece nikako...
Jeli neko zna ista za Unsko Sanski kanton o porodiljskim naknadama . Rodila sam u oktobru a primila sam samo jednu naknadu u januaru i to je to.
Ja se izvinjavam sto ponavljam ovaj svoj post , jos jednom , ako neko nesto zna neka napise , na Unsko Sanskom kantonu je katastrofa a kako stvari stoje sa ovim politicarima porodilje sa USK nece dobiti nista , jer je ta oktobarska nadoknada bila zadnja.
beri,ja ti ne znam ništa za vaš kanton (ja sam sarajevski)ali mogu misliti kako je grozna situacija.možda se konačno nešto riješi za zapadno-herc.i vaš jer znam da je u ta dva kanton užasna situacija.najbolje ti je da nazoveš službu u općini i provjeriš.ili nađi na internetu je li šta izlazilo u službenim novinma vezno u z naknade.mi se na forumu zabavile sarajevskim kantonom a nemamo pojma kakva je katastrofa u ostalim.....
a primaš ovako svih 12 3.april do 30 aprila - I majska- II juni-III juli-IV avgust-V septermba-VI oktobar-VII novembar-VIII decembar-IX januar-X februar-XI martovska ti je 12 i posljednja...nema dalje
hvala drag Hanadi pogrijesila sam dobila sam to prvo 793km na njemu pise maj 2012 u JUNU zar nemam prav na naknadu od 9 aprila 2012-9 aprila 2013 u opstini su rekli da u mi vec s prvom naknadom uplatili za cijeli april i maj a po mojoj racunici nije tako ici cu opet u ponedeljak imam svaki taj cek nisam ih bacala ja mislim da su mi duzni i tih 9 dana aprila 2013 nedam svoje valjda negrijesim
- Prosle sedmice sam dobila prvu isplatu 360,00 KM pa me zanima za koje je to mjesece ? Da li je uopste bila isplata za mart ?
- Kada se isplacuje djeciji dodatak ? To jos nisam dobila
- I gdje se podize taj dodatak prehrani majci koja doji ?!?! Sta je to uopste ?
hvala drag Hanadi pogrijesila sam dobila sam to prvo 793km na njemu pise maj 2012 u JUNU zar nemam prav na naknadu od 9 aprila 2012-9 aprila 2013 u opstini su rekli da u mi vec s prvom naknadom uplatili za cijeli april i maj a po mojoj racunici nije tako ici cu opet u ponedeljak imam svaki taj cek nisam ih bacala ja mislim da su mi duzni i tih 9 dana aprila 2013 nedam svoje valjda negrijesim
ovako... dobila si prvu u junu ...u nju ti ne ulazi junska jer junsku dobijaš u julu :) a na porodiljskom si od 9. aprila... što znači da si trebala dobiti od 9. aprila do 30 aprila komletan maj i to se isplaćuje u junu :) elem cifre ovako glase za 2012 godinu
april 2012 - 447 maj-432
kad izbiješ 9 dana aprila dođeš na ovu cifru koju ti i jesi dobila
i onda ovo što te sljeduje primaš ovako
a primaš ovako svih 12 3.april do 30 aprila - I majska- II juni-III -primila za april i maj to su I i II juli-IV- primila za juni to je III avgust-V primila ua juli - IV septermba-VI- primila za avgust to je V oktobar-VII- ovo ti je VI novembar-VIII- ovo ti je VII decembar-IX- ovo ti je VIII-a januar-X- ovo ti je IX-ta februar-XI- ovo ti je X-ta... mart XII - ovo ti je onda XI i 12-ta će tebi doći u aprilu koja se odnosi na komletan mart iznos...puni mjesec...i to je to