|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  248 249 [250] 251 252   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
5.4.2013 15:43:50   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

IZVORNA PORUKA: lepirica

Izgleda da neće više biti 13-te naknade!Juče sam zvala poštu i rekoše mi da se neznaju hoće li gradska uprava (novi gradonačelnik) uopšte nastaviti "tradiciju" sa 13-tom naknadom.user posted image user posted image user posted image user posted image LP

cuj to? jel zna neko nesto o ovome .. kad ti trebas da dodbijes ... koga si zvala moze broj da i ja zovem...

A sto se tice opstine Stari grad .. da znate ... ako s eneko nadje u ovoj situaciji kao ja . nema ispalte za ove dane kad ostanu u mjesecu kao to sam dobila na pocetku jer oni ne ispalcuju po danima nego po mjesecima .... eto tako. i sa dme ubjedi d aja nisam dobila prije 4 godine tako a 100% znam da jesam al hajde sad nema veze. Cak mislim d aimam kuci i papiric jer znam da sam dobila nekih 50 ak km za par dana jula i pocela se taman djeliti ta od grada i to mi doslo zajedno ja s ebas iznenadila. al necu vise istrazivati samo se sekiram .... jos me napade ona tamou opstini ko vam je rekao st avi milite da mi to po danima racunamo....

ovo je laž...
mora ti isplatiti svaki dna na porodiljskom....
nemoj mi sad reći kad je neko do 15 na porodiljkom a 16 nas posao neće dobiti 15 dana iste...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6226
5.4.2013 17:22:31   
abh
Ima li neko da nije dobio naknadu u NS, jer meni postar nije dolazio.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6227
5.4.2013 17:30:20   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Izgleda da neće više biti 13-te naknade!Juče sam zvala poštu i rekoše mi da se neznaju hoće li gradska uprava (novi gradonačelnik) uopšte nastaviti "tradiciju" sa 13-tom naknadom.user posted image user posted image user posted image user posted image LP

cuj to? jel zna neko nesto o ovome .. kad ti trebas da dodbijes ... koga si zvala moze broj da i ja zovem...

A sto se tice opstine Stari grad .. da znate ... ako s eneko nadje u ovoj situaciji kao ja . nema ispalte za ove dane kad ostanu u mjesecu kao to sam dobila na pocetku jer oni ne ispalcuju po danima nego po mjesecima .... eto tako. i sa dme ubjedi d aja nisam dobila prije 4 godine tako a 100% znam da jesam al hajde sad nema veze. Cak mislim d aimam kuci i papiric jer znam da sam dobila nekih 50 ak km za par dana jula i pocela se taman djeliti ta od grada i to mi doslo zajedno ja s ebas iznenadila. al necu vise istrazivati samo se sekiram .... jos me napade ona tamou opstini ko vam je rekao st avi milite da mi to po danima racunamo....

ovo je laž...
nemoj mi sad reći kad je neko do 15 na porodiljkom a 16 nas posao neće dobiti 15 dana iste...

m akao kaze u onoj prvoj sam dobila taj iznos....
i ja mislim da je na moju stetu . al kako cu sad ja da nadjem taj papir na koje m sam zajedno dobila 3 porodiljske i ukupni iznos nesto preko 1000 km . kako ja znam kolike su pojedinacne za februar , mart i april 2012.... da znam ja bih sabirala trazila i dokazivala jesam li u manjku.... a ovako ...sta ces...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 6228
5.4.2013 19:54:52   
Hanady RR

ovo je laž...

i ja mislim da je na moju stetu . al kako cu sad ja da nadjem taj papir na koje m sam zajedno dobila 3 porodiljske i ukupni iznos nesto preko 1000 km . kako ja znam kolike su pojedinacne za februar , mart i april 2012.... da znam ja bih sabirala trazila i dokazivala jesam li u manjku.... a ovako ...sta ces...

evo ja nađoh podatke...

februar 2012 - 447
Mart 2012 - 474
April 2012 - 468
Maj 2012 - 447 ti si dobila 18. maja lovu...
tvoj post
''evo i meni bio konacno postar i donio sve zaostatke do danas :) Stari grad''

eh sad u martu se prima februarska ...što znači ovako

janura 2012 - 447- tebe ne sljeduje
februar 2012 - 474
mart 2012 - 468
april 2012 - 447 ( dobila si 18. maja)

elem ako si odbila 915 KM nisi naplatila februar...
a ako si dobila 147 + 915= 1062 naplatila si februar
147 je 9 dana februara...bio prestupni, podjeliš 474 /29 = 16,344...to je dana pomnožiš sa 9 dana =147

eh kako te sjećanje služi da si dobila nešto preko 1000...tonešto je ovo 62 Km i naplatila si februar 9 dana tadauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6229
5.4.2013 21:12:18   
mamina princeza
pamcenje bez papira me ne sluzi ...
hval aHanady....
evo situacije da zakljucim. nije meni trebalo samo tih devet dana februara 2012 jer sm ja na porodiljskom od 9. februara . Dakle ja sam milsila da mi je isplaceno od 9-29 februara. sad kad sve saberem vidim da mi je isplacen cijeli februar. Dobila u maju 1362 i kad ove tvoje brojke saberem to je tprilike to u 20ak km.
Znaci ogrijesih se vezano za opštinu i Drzavu:))
ovaj put su mi regularno islatili sve :)

gdje li potrosih ovu lovu da mi je znat ....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 6230
5.4.2013 21:19:05   
Hanady RR

pamcenje bez papira me ne sluzi ...
hval aHanady....
evo situacije da zakljucim. nije meni trebalo samo tih devet dana februara 2012 jer sm ja na porodiljskom od 9. februara . Dakle ja sam milsila da mi je isplaceno od 9-29 februara. sad kad sve saberem vidim da mi je isplacen cijeli februar. Dobila u maju 1362 i kad ove tvoje brojke saberem to je tprilike to u 20ak km.
Znaci ogrijesih se vezano za opštinu i Drzavu:))
ovaj put su mi regularno islatili sve :)

gdje li potrosih ovu lovu da mi je znat ....

e da ti si 9-tog stupila na porodiljsko...

elem skontasmo...
ja namjerno računah...ako su te zeznuli da nađemo dokaze da su te uzeli da ''gonjamo''user posted image
a tema puna podataka ...sve sma sa nje skinula :)

a lahko je bilo potrošit kad se se ti iste pofino načekala...
tada su krenula i kašnjenja već...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6231
5.4.2013 23:46:22   
abh

IZVORNA PORUKA: abh

Ima li neko da nije dobio naknadu u NS, jer meni postar nije dolazio.

Izgleda da su samo mene zaboravili.user posted image

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 6232
6.4.2013 10:10:07   
baby asija
Ni ja nisam dobila naknadu, još uvijek čekamo čika apoštara..user posted image

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 6233
6.4.2013 10:45:11   
Damirema
U kom ste dijelu novog sarajeva pofalici jedan postar izgleda dijeli

(odgovor članu baby asija)
Neposredna veza do poruke: 6234
6.4.2013 10:58:01   
baby asija
Ja sam u Novom Gradu..

(odgovor članu Damirema)
Neposredna veza do poruke: 6235
6.4.2013 11:38:24   
laylaa
Ja sam u Pofalicima i jos uvijek cekam postara.....

(odgovor članu baby asija)
Neposredna veza do poruke: 6236
6.4.2013 11:58:21   
mamaibabo

ovo je laž...

evo ja nađoh podatke...

februar 2012 - 447
Mart 2012 - 474
April 2012 - 468
Maj 2012 - 447 ti si dobila 18. maja lovu...
tvoj post
''evo i meni bio konacno postar i donio sve zaostatke do danas :) Stari grad''

eh sad u martu se prima februarska ...što znači ovako

janura 2012 - 447- tebe ne sljeduje
februar 2012 - 474
mart 2012 - 468
april 2012 - 447 ( dobila si 18. maja)

elem ako si odbila 915 KM nisi naplatila februar...
a ako si dobila 147 + 915= 1062 naplatila si februar
147 je 9 dana februara...bio prestupni, podjeliš 474 /29 = 16,344...to je dana pomnožiš sa 9 dana =147

eh kako te sjećanje služi da si dobila nešto preko 1000...tonešto je ovo 62 Km i naplatila si februar 9 dana tadauser posted image

eh ja sad nista nekontam od 9 aprila sam na porodiljskom elem 18.maja 2012 sam dobila 793km i sad kad sam bila rekli su mi da imam pravo jos za mart i to je to kao nakih 7 dana (user posted image a ja na porodiljskom od 9 aprila) su mi uplatili na pocetku po mojoj racunici nista se neslaze pooooomocuser posted image user posted image user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

Neposredna veza do poruke: 6237
6.4.2013 13:24:26   
GARAA
Pozdrav drage mame u kojem dijelu starog grada je bio postar,na sedreniku ga nema jos:-(

Neposredna veza do poruke: 6238
6.4.2013 14:04:56   
Damirema
Pofalici rudera boskovica'humska i taj dio rekose u posti da su neki novi postari pa ne znaju adrese a ne daju njihov broj mobitela pa da vidimo gdje su ovo ce da se otegne do petka izgleda

(odgovor članu GARAA)
Neposredna veza do poruke: 6239
6.4.2013 14:05:38   
mirelaf
na vratniku je u petak bio postar oko 12h

(odgovor članu GARAA)
Neposredna veza do poruke: 6240
6.4.2013 14:18:59   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

eh ja sad nista nekontam od 9 aprila sam na porodiljskom elem 18.maja 2012 sam dobila 793km i sad kad sam bila rekli su mi da imam pravo jos za mart i to je to kao nakih 7 dana (user posted image a ja na porodiljskom od 9 aprila) su mi uplatili na pocetku po mojoj racunici nista se neslaze pooooomocuser posted image user posted image user posted image user posted image

pa očito si dobila od 9 do kraja aprila i majsku toga 18. maja...

a primaš ovako svih 12
3.april do 30 aprila - I
majska- II
juni-III
juli-IV
avgust-V
septermba-VI
oktobar-VII
novembar-VIII
decembar-IX
januar-X
februar-XI
martovska ti je 12 i posljednja...nema dalje

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 6241
6.4.2013 14:50:37   
ISHAK
user posted image nista od 13 naknade od gradonacelnika i onda se pitaju sto natalitet opadauser posted image

Neposredna veza do poruke: 6242
6.4.2013 17:09:50   
smjeskica
e cuj nista od 13-te...jel to definitivno da je vise nece nikako dijeliti.... pa stvarno nema smisla... cudi me da jos nisu skroz ukinuli porodiljsku naknadu... znate li neki broj na koji se moze zvati da se pita za tu 13-tu... neko kaze bit ce neko nece nikako... user posted image

moje januarsko sunce...

(odgovor članu ISHAK)
Neposredna veza do poruke: 6243
6.4.2013 17:47:40   
beri

IZVORNA PORUKA: beri

Jeli neko zna ista za Unsko Sanski kanton o porodiljskim naknadama .
Rodila sam u oktobru a primila sam samo jednu naknadu u januaru i to je to.

Ja se izvinjavam sto ponavljam ovaj svoj post , jos jednom , ako neko nesto zna neka napise , na Unsko Sanskom kantonu je katastrofa user posted image a kako stvari stoje sa ovim politicarima porodilje sa USK nece dobiti nista , jer je ta oktobarska nadoknada bila zadnja.

(odgovor članu beri)
Neposredna veza do poruke: 6244
6.4.2013 18:57:31   
sprinter
beri,ja ti ne znam ništa za vaš kanton (ja sam sarajevski)ali mogu misliti kako je grozna situacija.možda se konačno nešto riješi za zapadno-herc.i vaš jer znam da je u ta dva kanton užasna situacija.najbolje ti je da nazoveš službu u općini i provjeriš.ili nađi na internetu je li šta izlazilo u službenim novinma vezno u z naknade.mi se na forumu zabavile sarajevskim kantonom a nemamo pojma kakva je katastrofa u ostalim.....user posted image

(odgovor članu beri)
Neposredna veza do poruke: 6245
6.4.2013 19:02:38   
mamaibabo

a primaš ovako svih 12
3.april do 30 aprila - I
majska- II
juni-III
juli-IV
avgust-V
septermba-VI
oktobar-VII
novembar-VIII
decembar-IX
januar-X
februar-XI

hvala drag Hanadi pogrijesila sam dobila sam to prvo 793km na njemu pise maj 2012 u JUNU
zar nemam prav na naknadu od 9 aprila 2012-9 aprila 2013 u opstini su rekli da u mi vec s prvom naknadom uplatili za cijeli april i maj a po mojoj racunici nije tako ici cu opet u ponedeljak imam svaki taj cek nisam ih bacala ja mislim da su mi duzni i tih 9 dana aprila 2013 user posted image nedam svoje valjda negrijesimuser posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

Neposredna veza do poruke: 6246
6.4.2013 19:34:46   
buci buci
evo broj gradske uprave,pa koga zanima 13-a i porodiljska od grada,nek zove user posted image 202 883 . javite ako sta saznate user posted image

(odgovor članu smjeskica)
Neposredna veza do poruke: 6247
7.4.2013 18:48:31   
Nane2012
Drage moje , oprostite mi ako ponavljam , ali ne najoh odgovor.....
Nego ,
porodila sam se 28.12.2012. te sam nezaposlena pa su mi odobrili sve one naknade sto me kao sleduju....

U pitanju je opstina Novo Sarajevo

- Prosle sedmice sam dobila prvu isplatu 360,00 KM pa me zanima za koje je to mjesece ? Da li je uopste bila isplata za mart ?

- Kada se isplacuje djeciji dodatak ? To jos nisam dobila

- I gdje se podize taj dodatak prehrani majci koja doji ?!?! Sta je to uopste ?

Molim vas sve za sto hitniji odgovor.user posted image

Hvala

(odgovor članu buci buci)
Neposredna veza do poruke: 6248
7.4.2013 21:43:35   
Hanady RR

a primaš ovako svih 12
3.april do 30 aprila - I
majska- II
juni-III
juli-IV
avgust-V
septermba-VI
oktobar-VII
novembar-VIII
decembar-IX
januar-X
februar-XI

hvala drag Hanadi pogrijesila sam dobila sam to prvo 793km na njemu pise maj 2012 u JUNU
zar nemam prav na naknadu od 9 aprila 2012-9 aprila 2013 u opstini su rekli da u mi vec s prvom naknadom uplatili za cijeli april i maj a po mojoj racunici nije tako ici cu opet u ponedeljak imam svaki taj cek nisam ih bacala ja mislim da su mi duzni i tih 9 dana aprila 2013 user posted image nedam svoje valjda negrijesimuser posted image

ovako...
dobila si prvu u junu ...u nju ti ne ulazi junska jer junsku dobijaš u julu :)
a na porodiljskom si od 9. aprila...
što znači da si trebala dobiti od 9. aprila do 30 aprila komletan maj i to se isplaćuje u junu :)
elem cifre ovako glase za 2012 godinu

april 2012 - 447
maj-432

kad izbiješ 9 dana aprila dođeš na ovu cifru koju ti i jesi dobila

i onda ovo što te sljeduje primaš ovako

a primaš ovako svih 12
3.april do 30 aprila - I
majska- II
juni-III -primila za april i maj to su I i II
juli-IV- primila za juni to je III
avgust-V primila ua juli - IV
septermba-VI- primila za avgust to je V
oktobar-VII- ovo ti je VI
novembar-VIII- ovo ti je VII
decembar-IX- ovo ti je VIII-a
januar-X- ovo ti je IX-ta
februar-XI- ovo ti je X-ta...
mart XII - ovo ti je onda XI
i 12-ta će tebi doći u aprilu koja se odnosi na komletan mart iznos...puni mjesec...i to je to

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 6249
7.4.2013 22:26:20   
adonermy
drage moje mame..mene interesuje posto ja primam 120 KM ,a porodila sam se 11.aprila,da li cu dobit samo jos za mart ili cu dobit i za tih 11 dana u aprilu novac..ako ko zna neka javi user posted image

daris sreca najveca :) 11.04.2012.

Neposredna veza do poruke: 6250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  248 249 [250] 251 252   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  248 249 [250] 251 252   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *