|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: potrošačka korpa
6.4.2013 0:45:06   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: zaha

user posted image u pravu si Visnja,nekad moze biti i tri dana

a tek sarma ....

zaho dolazis li na bb

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 451
6.4.2013 0:45:56   
Honey3
dolazim aBd user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 452
6.4.2013 0:46:01   
animagical
kod mene se nikad ne zna koliko ce sta trajati, evo sad smo vecerali ponovouser posted image ne bez sale, ne jedemo svi isto, ni kolicinom ni vrstom hrane... ne mogu nikako ja isto potrositi koja jeden 4-5 puta na dan i ti koja jedes jednom... a tek mm, kom na poslu ne moze biti ispod 5km da doruckuje... mi stvarno puno jedemo...pa i samo dijete mi ima tri obroka i dvije uzine...

Neposredna veza do poruke: 453
6.4.2013 0:47:39   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Samo jedan obrok za dvoje, eventualno troje, košta minimalno 10 KM zato ja ne mogu shvatiti kako neko izdura mjesec sa 300 KM ili čak manje za hranu user posted image

pa 10x30je 300 km ada ne kazem da ima jela koja se jedu 2 dana npr. grah ili sarma...a rijetko me taj obrok kosta 10 km...pola kg fileta 4 km + krompir 0.5 pf+ supa 1 km i eto rucka ah da i hljeb 1 km ako ne ispecem...

izvini al kako ovo...

sad si me zaintrigirala...

evo ja kupujem grah na stupu...10 kg je 20 KM dole bilo kupovinom za zimnicu...
ja koristim 600 gr za grah jedan iz pretisa 5 litara... meni je to 1 KM eto
trebam luk crveni, luk bijeli, mrkvu, ...eto sve po jedno da kupim ( ja vrećom uzimam i iz bašte imam) bez 2 Km ne može
suhe kosti koje kupujem kilom, oko 400 gr u ovaj grah stavljam....to je oko 3 KM
ulje, so, biber, aleva paprika, ako ko stavi vegetu a ja i nju pravim pa imama suh peršun mrkcu i so ...al nema veze eto i tu ti 2 Km treba

eto moj je grah 9 KM ovako....
a pazi mi cijena jer uzimama na ''veliko'' i jer imama po bašti...
user posted image

ne treba ti 2km zacina za grahuser posted image ali ostala racunica stoji...ni ja ne znam napraviti rucak za 5km, ama nikako..jedino da nam ponesem po hamburger od otrova

ali ako je taj grah napravljen za 9 km...on traje 2 dana ...dakle dva dana po 4,5 km user posted image

jest višnja...
al uz njega ide hljeb ...ha kupila ha skuhala nema mimo 2 Km da nama biti može...

a gdje salata...kiseli kupus, svjež kupus, krastavica il paprika...nije to roda donijelauser posted image

mene dođe ovaj dvodnevni grah ovom vrrstom kupovine 10 Km brat bratu da daje ručak u jednom danu od ova dva...+ voće+ kolač...

al hajd eto nek ne jedu to u tom danu...
pa nemojte me zezat user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 454
6.4.2013 0:47:56   
ananas_ze

a tek sarma ....

zaho dolazis li na bb

Meni babo poslao MMSom sliku, serpa sarme se kuha, a kod njih u kuci ih troje user posted image zeza mamu, al zato kad mm i ja dodjemo pa mama sarmu izvadi iz zamrzivaca...mmm...
ps ja sarmu ne pravim - idem kod mame user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

Neposredna veza do poruke: 455
6.4.2013 0:48:28   
animagical

Samo jedan obrok za dvoje, eventualno troje, košta minimalno 10 KM zato ja ne mogu shvatiti kako neko izdura mjesec sa 300 KM ili čak manje za hranu user posted image

pa 10x30je 300 km ada ne kazem da ima jela koja se jedu 2 dana npr. grah ili sarma...a rijetko me taj obrok kosta 10 km...pola kg fileta 4 km + krompir 0.5 pf+ supa 1 km i eto rucka ah da i hljeb 1 km ako ne ispecem...

izvini al kako ovo...

trebam luk crveni, luk bijeli, mrkvu, ...eto sve po jedno da kupim ( ja vrećom uzimam i iz bašte imam) bez 2 Km ne može
suhe kosti koje kupujem kilom, oko 400 gr u ovaj grah stavljam....to je oko 3 KM
ulje, so, biber, aleva paprika, ako ko stavi vegetu a ja i nju pravim pa imama suh peršun mrkcu i so ...al nema veze eto i tu ti 2 Km treba

user posted image

ne treba ti 2km zacina za grahuser posted image ali ostala racunica stoji...ni ja ne znam napraviti rucak za 5km, ama nikako..jedino da nam ponesem po hamburger od otrova

pa nemoj me zezat...
još nisma stavila recimo sos paradjz koji ja redovno dodoam u grah...
pa hebote treba to kupit...
podjeli po cijeni svakoga artikla na pretis od 5 litara pa vidi...al eto nek je i 1 KM...8 izađe moj grah kupovinom na moj način..
a zanš koliko bi me došo da nemam veliku navaku i da recimo sve to kod naše hajre ujutro kupimuser posted image

kod hajre mi ne bi vec ni palo na pamet kupiti grahuser posted image ja cesto u corbe dodajem ajvar, tegla mi bude za mozda pet serpi variva...super ide i u grah

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 456
6.4.2013 0:49:00   
Hanady RR

ma nema šanse ...
kakav tri dana iz pretisa od 5 litara...i na drugi što podjelim računam štrudlu il pačlačinke da ksnije jedu...jer nema repete drugi danuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 457
6.4.2013 0:49:22   
amra_sa
Moje dijete pojede haman kao odrastao insan. Ja i mm smo to nedavno provalili. Samo trpa u sebe user posted image Mašala, nek jede, nije mi žao sekunde. Samo što pojede, za 15 minuta kaže ja gladna. Dnevno po 6-7 puta nešto jede + voće između obroka.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 458
6.4.2013 0:49:52   
Hanady RR

izvini al kako ovo...

user posted image

pa nemoj me zezat...
još nisma stavila recimo sos paradjz koji ja redovno dodoam u grah...
pa hebote treba to kupit...
podjeli po cijeni svakoga artikla na pretis od 5 litara pa vidi...al eto nek je i 1 KM...8 izađe moj grah kupovinom na moj način..
a zanš koliko bi me došo da nemam veliku navaku i da recimo sve to kod naše hajre ujutro kupimuser posted image

kod hajre mi ne bi vec ni palo na pamet kupiti grahuser posted image ja cesto u corbe dodajem ajvar, tegla mi bude za mozda pet serpi variva...super ide i u grah

a hebote i ja ajvra stavljam...koji sma napravila...
pa do čega sma ga napravila...od have...sve to koštauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 459
6.4.2013 0:50:36   
bebaa
ja se natipka i izbaci me nesto...hele ovako...za pitu mi treba kila krompira 1 km,biber so ulje struja brasno kako god 3 km...
za grah mi treba 300gr...ne koristim meso ni kosti...ne volim...volim solo grah ili komadic suhog mesa samo da zamirise...i opet ga jedem 2-3 dana...

Neposredna veza do poruke: 460
6.4.2013 0:51:44   
animagical
znam kono da kosta, ja i priznam da ne znam jeftino kuhati...a vala da jedem neke razljevake vazdan, ne mogu... sve me potsjeti na mekinje u ratu i smuci mi se...ja ni rizu od rata ne volim,osim kad je dobro sakrijem nekim mesnim saftom..sjetim se one fule s pitom od rize..ne znam dal da se smijem ili da placem

Neposredna veza do poruke: 461
6.4.2013 0:52:12   
M kao Mama

Moje dijete pojede haman kao odrastao insan. Ja i mm smo to nedavno provalili. Samo trpa u sebe user posted image Mašala, nek jede, nije mi žao sekunde. Samo što pojede, za 15 minuta kaže ja gladna. Dnevno po 6-7 puta nešto jede + voće između obroka.

znači i kod vas, ali i kod nas kao na Farmi, doručak, pa užina, ručak pa užina, večera pa užina, pa još jedna večera pa užina, pa kasna večera i užina, i onda ono pred spavanje, pa zajutrak, pa doručak, hahahahhahha

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 462
6.4.2013 0:55:08   
Hanady RR

a tek sarma ....

zaho dolazis li na bb

šerpa od 5 litara...najveća ona iz komleta

kilo i 300 mesa...
dvije glavice kupusa naš mi kiselili
riža 350 gr ( i u dolem uzmem K + rižu, preberm operem shebem se jer daska splender i basamti su mi ksupe za dolmi)
začini
povrće
komada suhog mesa i to ostavljam one krajiće što se ne pojedu u zamrzivač i na sarmu
i to dva dana...
ako nas je bilo više od 4 za rukom u drugom danu ja pire dodat moram...
i hljeba i pavlake jer moja H samo u supu i grah pavlaku ne stavlja
pa nemojte me zezatuser posted image

a ja u fAmaliji najekonomičnijauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 463
6.4.2013 0:55:50   
amra_sa
Ma ne da jede, meteeeee ... Evo i sad govori hoću sendvič user posted image A maloprije smo jeli palačinke user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 464
6.4.2013 0:56:23   
bebaa

IZVORNA PORUKA: mama_alma

ili pite koje me sa svim ne kostaju ni 3 km a napravim srednju tepsiju moze 4-ero jesti...mislim na pite od krompira,kupusa...cak in sirnica nije skupa...ja razvijam jufke,ne kupujem...

e sad me zezaš...

za pleh iz rerne i pleh 28 okrugli koliko napavit moram razvijam dvije jufke...
i trebam i brašno i ulje i so (et a i vodu plaćam)

na sve to krompira trebam 2 kg najmanje, a iskreno volimo i 2 i pol...
i trebam luka crvenog
i začine...

hajd ovu do kupusa samo sebi i starijoj pravim il i kupus i luk i začini...gdje bona to 3 KM + sve za jufrkuuser posted image

a tek sirnica...
1 kg sira, pavlaka-kajmak, jaja, začiniuser posted image

meni za 3 Km ni jedna biti ne možeuser posted image

e, vjeruj damože, ja znam jednu kod kojemože i za marku sirnica, ja onoliko sira stavim u jedan zvrk, koliko ona u pleh, znači golub više prhne, samo jufka, i te negdje trag sira, jedno jaje,ja kad sam vidjela, ibretila se, haman mi došlo da se prekrstim, hahahahaha, da ne povjeruješ, ali eto nismo sve iste, možđe bit da sam ja troškali, i da ne zna uštediti,

ja i nisam rekla da me sirnica dodje 3 km ali sam rekla da ni ona nije skupa...pa i sa kilom sira i svim ne moze doci vise od 5-6 km...koliko vi racunate da trosite struje...pa dok se ispece necete potrositi puno...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 465
6.4.2013 0:57:06   
ananas_ze
zavisi od toga koliko porodica broji clanova, sta i kako se kuha
niko me ne slusa user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 466
6.4.2013 0:57:18   
Hanady RR

ja se natipka i izbaci me nesto...hele ovako...za pitu mi treba kila krompira 1 km,biber so ulje struja brasno kako god 3 km...
za grah mi treba 300gr...ne koristim meso ni kosti...ne volim...volim solo grah ili komadic suhog mesa samo da zamirise...i opet ga jedem 2-3 dana...

e izvini al vi fakat malo jedeteuser posted image

300 gr graha na 2-3 dana user posted image

meni muž to sam jede a mi ostali 300 gr djelimouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 467
6.4.2013 0:58:25   
animagical
meni je odlicna seti riza, nema otpada uopste, fina cijela zrna...

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 468
6.4.2013 0:59:57   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Ili nije, nego kakva ja ko kuharica. Ja sam očigledno čisti promašaj. user posted image Domaćica = 0 bodova. user posted image

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 469
6.4.2013 1:01:57   
animagical
ja sam prije nekako racunala da je jeftinije kuhati, nego jesti vani, ali kako god okrenem, na isto mi dodje, osim sto volim domacu hranu i ne bih mogla stalno jesti cevape i sl.

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 470
6.4.2013 1:03:05   
Hanady RR

meni je odlicna seti riza, nema otpada uopste, fina cijela zrna...

i meni...kad je nađem uzmem nju...nekad je u DP-u nema
pa to uzimam K+ ...uglavnom povoljniju...i onu rial sma probala ona je dosta rprljava...al to smao za dolme koristim

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 471
6.4.2013 1:03:49   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Ili nije, nego kakva ja ko kuharica. Ja sam očigledno čisti promašaj. user posted image Domaćica = 0 bodova. user posted image

i to user posted image , citam Hanady ko da mamu svoju slusam, a sjetim se jedne tete koja u grah ubaci makarona,stedi zena grah, nema veze sto se to sve skuha u istoj vodi user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 472
6.4.2013 1:04:09   
Hanady RR

ja sam prije nekako racunala da je jeftinije kuhati, nego jesti vani, ali kako god okrenem, na isto mi dodje, osim sto volim domacu hranu i ne bih mogla stalno jesti cevape i sl.

meni ne...ma kakavi...

nas 4 kad bi svaki dan vani jelo il naručivalo...
niđe nas nebi bilo vjeruj...

al ja moram reći stavrno kod na se puno jede

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 473
6.4.2013 1:04:40   
hanabanana

e ne znam ...ne pravim kolace,ne kupujem teletinu NIKAD...kuham jedan obrok,jer i kad doruckujem sama sam jer mm radi i ne jede do rucka...i to malo doruckujem,ne pravim si nista posebno,malo prezalogajim radi terapije...ne veceramo opet ponavljam sem nekad grickalica...sad se osjecam glupo fakat sto ja trosim toliko...user posted image

Ma nije glupo....ja sam tek sada skontala ( kolumbo, šta ima ) da je vas dvoje.
Nas je cetvero, a moje starije dijete vjeruj kolicinski jede vise od mene.
Pa na kraju balade nas dvije, ili nasa dva domacinstva dodju na isto.
Tristo maraka ti, puta dva moja clana dodjemo na ovih 600 sto ja pominjem. user posted image

Moja H. uvijek doruckuje, to je uglavnom kriska kruha s nekim namazom, ili najcesce zitarice.
Mi na zitarice mjesecno potrosimo barem 50 maraka.
U skolu nosi uzinu. Kupujemo crni hljeb sa zitaricama, od namaza koriste maslac, topljeni sir, filadelfiju ili neki drugi sirni namaz.
Uz to ide kriska sira i list zelene salate. I tako pet dana u sedmici.
Mladja popije ujutro mlijeko ili zitarice nekad.
Rucamo kad dodjemo kuci, i vecera je obavezna.
Uvijek je to nesto lagano....voće, mlijeko, sendvic i slicno.
Piletinu ne jedemo previse jer pilice najvise kljukaju antibioticima.
Junetinu dok skuham potrosim vise struje nego da kupim teletinu.

Ali recimo, rucak od piletine mogu napraviti za 10 maraka.
Tri krilca ubacim u pretis sa mrkvom, jednim krompirom isjecenim na kockice, persinom, sakom graska, celerom. Super supa za dva dana, ukupno 4 KM. Paket pilećih prsa izrezem na kockice, proprzim na tavi, dodam zacine ( uvijek su to trave ), u to veliku solju rize, isjecem jednu tikvicu, podlijem soljom temeljca iz supe i jos jednom soljom vode. Lagano se kuha 10 minuta, naribam parmezana i eto rizoto. To kosta recimo 6 KM.

Od kad sam rodila prvo dijete nisam pojela supu iz vrečice, a i inače su mi mrske.

< Poruku je uredio hanabanana -- 6.4.2013 1:15:57 >

Neposredna veza do poruke: 474
6.4.2013 1:04:46   
M kao Mama
nećemo o grahu u mojoj familiji, moj bi svoh 7 dana u sedmici jeo grah, hahahahahah

ma jeste istina je koliko ima članova porodica, ja kažem ja nikada ne mogu skuhati striktno za nas 4 + beba, jer nama uvijek neko ima, ali uvijek, a i kada se desi da nema, mene je moja nana naučila ako da uvijek pravim barem jednu porciju više, jer se nikada ne zna ko će banuti, pa da ne dođem u sitiaciju da gledam kome ću dati komad mesa, a kome ne,

amra sa dobro si rekla, dosta mi je bila rata, ja kažem naša sva primanja odoše u gu.. da prostite, ali tako je, volimo da pojedemo, pa kad većvolimo gledamo da bude i kvalitetno, i zaista dosta, dosta para ode u hranu, ali neka ja uvijk kažem bolje na to,nego na lijeove ne daj bože, evo npr današnji ruka, sad računam

pola kg fileta, oko 5 km,
gljive 2 km,
glavica salate i dva paradajza ( 3 km pijaca markale),
vrhnje za kuhanje megle ligh ono 250 dl, 2 i po km,
hljeb farmer 1,5 km
makarone ne znam koliko su imala sam ih kući, ali pasta zara su, pa računam da su oko 2 i po sigurno
supa terhana domaća, al i ona se mora od nećega napraviti
znači nema šanse cener da me poklopi

Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *