|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: potrošačka korpa
6.4.2013 0:22:24   
amra_sa
Samo jedan obrok za dvoje, eventualno troje, košta minimalno 10 KM zato ja ne mogu shvatiti kako neko izdura mjesec sa 300 KM ili čak manje za hranu user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 426
6.4.2013 0:24:49   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebaa

moze li mi neko od vas napisati priblizno koliko vas kosta jedan rucak...samo jedan obrok...evo npr. sa piletinom jer nju ja koristim...user posted image

mene danas džaba takav...
jer sam sve za isti kupila u navkama...

ali relano ako spremam filete ja bez 750 gr ne mogu ručak spremiti + prilog + supa...+ salata

pile čitavo jedemo nas 4 komada...

pileće karabatake kilo, batake, kilo, batak sa karabatakom 4 komada...

kupim pa istranžiram za ručak u planovima nekim smjestim u zamrzivač...

relano ručak pileći u mojoj kući bez 20 KM nemauser posted image

moram reći da djeca fino jedu, već su velike...
a i suprug dosta jede za ručak...
jedem i ja naravno ...
djeca smao večeraju u našem domu...
doručaj ja slabo, na poslu ništa posbeno više da ne jdem nego jedem...e suprug jede na poslu, on mora...
inače i radi poslove koji zahtjevaju da je najeden jer nebi taj gladan mogao funcionisati

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 427
6.4.2013 0:26:42   
animagical

moze li mi neko od vas napisati priblizno koliko vas kosta jedan rucak...samo jedan obrok...evo npr. sa piletinom jer nju ja koristim...user posted image

zavisi koliko i sta rucas. ja i mm jedemo dosta kolicinski, a jedemo i razne vrste mesa i ribe. mislim da mi ne moze biti rucak ispod nekih 10km, kako god sracunam. evo jucerasnji, jos je bio na brzinu- pola kile pilecih fileta, neke 4km, pakovanje sampinjona 2km, vrhnje za kuhanje oko 3km, jedan hljeb 1km, 4 paradajza za salatu, ne znam koliko su, oko 2-3km

nas je dvoje odrsalih,bebu ne racunam, njemu posebno ide neka corbica na mesu, ali ne bacam nego zaledim ostatak, pa ima vise dana

< Poruku je uredio animagical -- 6.4.2013 0:28:30 >

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 428
6.4.2013 0:27:27   
bebaa

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Samo jedan obrok za dvoje, eventualno troje, košta minimalno 10 KM zato ja ne mogu shvatiti kako neko izdura mjesec sa 300 KM ili čak manje za hranu user posted image

pa 10x30je 300 km ada ne kazem da ima jela koja se jedu 2 dana npr. grah ili sarma...a rijetko me taj obrok kosta 10 km...pola kg fileta 4 km + krompir 0.5 pf+ supa 1 km i eto rucka ah da i hljeb 1 km ako ne ispecem...

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 429
6.4.2013 0:27:51   
Hanady RR

e ne znam ...ne pravim kolace,ne kupujem teletinu NIKAD...kuham jedan obrok,jer i kad doruckujem sama sam jer mm radi i ne jede do rucka...i to malo doruckujem,ne pravim si nista posebno,malo prezalogajim radi terapije...ne veceramo opet ponavljam sem nekad grickalica...sad se osjecam glupo fakat sto ja trosim toliko...user posted image

a draga što bi ti bilo glupo...
prvo potrebe za jelom svakome su drugačije...drugo i navike...
kod mene salata mora biti uvijek, al uvijek na stolu...
a neko je ne vidi očima po 3 mjeseca...
ja zato spremam zimnicu...jer da kupujem istu gdje bi mi kraj bio...vjerovala ili ne tegla do 3 kilograma krastavica kod mene za dana se pojede...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 430
6.4.2013 0:29:38   
animagical

pa 10x30je 300 km ada ne kazem da ima jela koja se jedu 2 dana npr. grah ili sarma...a rijetko me taj obrok kosta 10 km...pola kg fileta 4 km + krompir 0.5 pf+ supa 1 km i eto rucka ah da i hljeb 1 km ako ne ispecem...

pa dobro a gdje su ti dorucak i vecera i voce ?

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 431
6.4.2013 0:31:02   
bebaa
ili pite koje me sa svim ne kostaju ni 3 km a napravim srednju tepsiju moze 4-ero jesti...mislim na pite od krompira,kupusa...cak in sirnica nije skupa...ja razvijam jufke,ne kupujem...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 432
6.4.2013 0:31:48   
ananas_ze

za 2
piletina 1kg batak i karabatak je oko 4,5KM, ja iskuham 1 batak i 1 karabatak, ostalo zaledim, napravim vise temljca za supu(Klasove zvjezdice 500gr 1,5KM) i grasak(najmanja konzerva 1KM) u grasak dodam malo mrkve i 1-2 krompira, oboje dobijemo po komad mesa, kisela salata zimi, svjeza ljeti (koliko ona moze kostati) hljeb crni razevi 1KM, eto rucak pa izracunaj, user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 433
6.4.2013 0:32:00   
amra_sa
Vala ja koja sve kupujem a i redovno kuham prilično, ne mogu proći ispod 600 KM mjesečno. Mogu ali da jedem samo krompir i rižu. Bilo je i tih perioda, ne kažem. Nedostajalo love i daj šta daš. Ali kad koliko toliko imam, neću da štedim na hrani, pa kud puklo. Dosta nam rata samo. Eto nek te jedan obrok košta 6 KM. Dnevno 3x najmanje moraš jesti. 3x6 = 18 + neke sitnice, slatkiši, voće itd.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 434
6.4.2013 0:32:36   
M kao Mama
Valahi bilahi,mi smo uvijek iskuhavali koljenicu za supu, meni je temeljac pileći ili teleći osnov za haman 90 posto jela,

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 435
6.4.2013 0:32:50   
animagical

ili pite koje me sa svim ne kostaju ni 3 km a napravim srednju tepsiju moze 4-ero jesti...mislim na pite od krompira,kupusa...cak in sirnica nije skupa...ja razvijam jufke,ne kupujem...

i ja, ali me uz jogurt i salatu opet kosta vise od 3km..i ne razvijam jufke doduse

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 436
6.4.2013 0:33:50   
bebaa
rekoh da za dorucak prezalogajim radi terapije to nije ni šnita hljeba s mlijekom eventualno,ponavljam ne veceramo sem grickalica nekad,jedem cokolade...voce kupujem cesce od kako je beba pocelajesti a vjeruj nekad sam znala u 10 dana kupit nesto voca da unesem vitamina...zacudo ni ja ni suprug nismo neku ljubitelji voca...bas smo se nasli,ne volimo meso,ne volimo voce...user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 437
6.4.2013 0:35:03   
animagical

IZVORNA PORUKA: mama_alma

Valahi bilahi,mi smo uvijek iskuhavali koljenicu za supu, meni je temeljac pileći ili teleći osnov za haman 90 posto jela,

ja nisam voljela supe dok nisam rodila A. mm niej volio skoro nista osim mesa i nekih gluposti tipa pomfrit i opet neko meso do nedavno. sada jedemo sve, posebno povrce, jer dijete vidi od nas...pa nije red ni mi da bjezimo od mrkve

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 438
6.4.2013 0:35:39   
bebaa

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

za 2
piletina 1kg batak i karabatak je oko 4,5KM, ja iskuham 1 batak i 1 karabatak, ostalo zaledim, napravim vise temljca za supu(Klasove zvjezdice 500gr 1,5KM) i grasak(najmanja konzerva 1KM) u grasak dodam malo mrkve i 1-2 krompira, oboje dobijemo po komad mesa, kisela salata zimi, svjeza ljeti (koliko ona moze kostati) hljeb crni razevi 1KM, eto rucak pa izracunaj, user posted image

neces ovo sve potrositi sigurno...

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 439
6.4.2013 0:36:33   
Hanady RR

izvini al kako ovo...

sad si me zaintrigirala...

evo ja kupujem grah na stupu...10 kg je 20 KM dole bilo kupovinom za zimnicu...
ja koristim 600 gr za grah jedan iz pretisa 5 litara... meni je to 1 KM eto
trebam luk crveni, luk bijeli, mrkvu, ...eto sve po jedno da kupim ( ja vrećom uzimam i iz bašte imam) bez 2 Km ne može
suhe kosti koje kupujem kilom, oko 400 gr u ovaj grah stavljam....to je oko 3 KM
ulje, so, biber, aleva paprika, ako ko stavi vegetu a ja i nju pravim pa imama suh peršun mrkcu i so ...al nema veze eto i tu ti 2 Km treba

eto moj je grah 9 KM ovako....
a pazi mi cijena jer uzimama na ''veliko'' i jer imama po bašti...
user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 440
6.4.2013 0:36:41   
M kao Mama

rekoh da za dorucak prezalogajim radi terapije to nije ni šnita hljeba s mlijekom eventualno,ponavljam ne veceramo sem grickalica nekad,jedem cokolade...voce kupujem cesce od kako je beba pocelajesti a vjeruj nekad sam znala u 10 dana kupit nesto voca da unesem vitamina...zacudo ni ja ni suprug nismo neku ljubitelji voca...bas smo se nasli,ne volimo meso,ne volimo voce...user posted image

pa i ja mogu gledati 10 dana u zdjelu sa voćem, ali voća uvijek mora biti u kući, a kako su djeca došla, to je pod obavezno, i ova starija ne ljubi voće, ali voće semora jesti, sreća pa mala voli pa ova stariju uz nju pojede, ne znam meni je sto šugav ako na njemu nije kopra sa voćem, doduše kod mene se jako puno i dolazi, pa možda je i to razlog, što uvijek mora biti voća, a bogami i kolača

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 441
6.4.2013 0:37:31   
Honey3
bebaa draga sto si se ti toliko unezgodila,opusti se zeno i slobodno ti pola odvadi iz ovih potrosackih korpiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 442
6.4.2013 0:39:42   
animagical

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

izvini al kako ovo...

trebam luk crveni, luk bijeli, mrkvu, ...eto sve po jedno da kupim ( ja vrećom uzimam i iz bašte imam) bez 2 Km ne može
suhe kosti koje kupujem kilom, oko 400 gr u ovaj grah stavljam....to je oko 3 KM
ulje, so, biber, aleva paprika, ako ko stavi vegetu a ja i nju pravim pa imama suh peršun mrkcu i so ...al nema veze eto i tu ti 2 Km treba

user posted image

ne treba ti 2km zacina za grahuser posted image ali ostala racunica stoji...ni ja ne znam napraviti rucak za 5km, ama nikako..jedino da nam ponesem po hamburger od otrova

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 443
6.4.2013 0:40:33   
ananas_ze
IZVORNA PORUKA: ananas_ze

zavisi od toga koliko porodica broji clanova, sta i kako se kuha, ja npr ni junetinu ne kupujem, ponekad fasirano, uglavnom volimo piletinu, i ribu,kad smo kod nje, tunjevina poskupila user posted image
povrce blitva, mahune, grasak, mrkva, luk sve iz baste i cijelu zimu sam rahat user posted image
uvijek sam bila protiv velikih kupovina al mi mama rece prije par mjeseci da kupim svega vise, pa s mojima u auto i fino kupili ulja, deterdzenta, brasna, omeksivac od 3l na nekoj akciji user posted image i sad na te stvari ne moram misliti, sto zafali dokupim- uglavnom mlijeko i mlijecni proizvodi,skoljka jaja uglavnom mjesecno, za mm pastete, salame i te gluposti, higijena u DMu po potrebi, i iskreno nisam vjerovala da ce mi biti lakse, ali jeste user posted image

koliko se puta imam pravo citirat? user posted image

< Poruku je uredio ananas_ze -- 6.4.2013 0:54:43 >

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 444
6.4.2013 0:40:55   
Hanady RR

e sad me zezaš...

za pleh iz rerne i pleh 28 okrugli koliko napavit moram razvijam dvije jufke...
i trebam i brašno i ulje i so (et a i vodu plaćam)

na sve to krompira trebam 2 kg najmanje, a iskreno volimo i 2 i pol...
i trebam luka crvenog
i začine...

hajd ovu do kupusa samo sebi i starijoj pravim il i kupus i luk i začini...gdje bona to 3 KM + sve za jufrkuuser posted image

a tek sirnica...
1 kg sira, pavlaka-kajmak, jaja, začiniuser posted image

meni za 3 Km ni jedna biti ne možeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 445
6.4.2013 0:42:10   
bebaa

IZVORNA PORUKA: animagical

i ja, ali me uz jogurt i salatu opet kosta vise od 3km..i ne razvijam jufke doduse

pa evo neka je i 5 km nije puno...i evo dodaj neku vocku ili lagani dorucak...cca 10 km...a nekad ces ustediti na nekom drugom jelu i opet si u plusu...
la kupujem piletinu najcesce u ovim komadima,rijetko citavo pile,sve operem i podijelim u kese onoliko koliko nam je potrebno ,obicno 4 batka ili karabatka...fasirano mi je dovoljno 400gr. za obrok a nekad i manje zavisi za sta koristim...junetinu koristim najcesce pola kile za cevap pa imam 2 dana da jedemo uz priloge,junetina s kostima mi je super zapecena i od jedne kile mogu 2-3 x napraviti rucak...mislim ne znam ali ja koristim puno povrca,rize i krompir u svim oblicima...supu najcesce pravim domacu pa ima za 2 dana...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 446
6.4.2013 0:42:18   
Visnja RR

izvini al kako ovo...

user posted image

ne treba ti 2km zacina za grahuser posted image ali ostala racunica stoji...ni ja ne znam napraviti rucak za 5km, ama nikako..jedino da nam ponesem po hamburger od otrova

ali ako je taj grah napravljen za 9 km...on traje 2 dana ...dakle dva dana po 4,5 km user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 447
6.4.2013 0:43:26   
Hanady RR

izvini al kako ovo...

user posted image

pa nemoj me zezat...
još nisma stavila recimo sos paradjz koji ja redovno dodoam u grah...
pa hebote treba to kupit...
podjeli po cijeni svakoga artikla na pretis od 5 litara pa vidi...al eto nek je i 1 KM...8 izađe moj grah kupovinom na moj način..
a zanš koliko bi me došo da nemam veliku navaku i da recimo sve to kod naše hajre ujutro kupimuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 448
6.4.2013 0:43:39   
M kao Mama

e sad me zezaš...

za pleh iz rerne i pleh 28 okrugli koliko napavit moram razvijam dvije jufke...
i trebam i brašno i ulje i so (et a i vodu plaćam)

na sve to krompira trebam 2 kg najmanje, a iskreno volimo i 2 i pol...
i trebam luka crvenog
i začine...

hajd ovu do kupusa samo sebi i starijoj pravim il i kupus i luk i začini...gdje bona to 3 KM + sve za jufrkuuser posted image

a tek sirnica...
1 kg sira, pavlaka-kajmak, jaja, začiniuser posted image

meni za 3 Km ni jedna biti ne možeuser posted image

e, vjeruj damože, ja znam jednu kod kojemože i za marku sirnica, ja onoliko sira stavim u jedan zvrk, koliko ona u pleh, znači golub više prhne, samo jufka, i te negdje trag sira, jedno jaje,ja kad sam vidjela, ibretila se, haman mi došlo da se prekrstim, hahahahaha, da ne povjeruješ, ali eto nismo sve iste, možđe bit da sam ja troškali, i da ne zna uštediti,

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 449
6.4.2013 0:44:04   
Honey3
user posted image u pravu si Visnja,nekad moze biti i tri dana

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *