|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: potrošačka korpa
5.4.2013 16:02:20   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: leona81

ja nikad nemam vise od 2 kg brasna, 1 l ulja, 1 kg secera u kuci. samo mlijeka uvijek imam bar 3l zbog M. prvo nemam gdje da stavim vecu kolicinu a drugo mi jako malo koristimo i secera i ulja. i brasno smo sveli na minimum.

Isto ovako. Ja ne znam da za godinu potrošim 50 kg brašna....
Sedmično na hranu trošimo 100-150 maraka. Pa samo kilogram teletine košta 20 maraka.
Moram napomenuti da ne kupujem gazirane sokove niti sokove uopšte.
Priznajem da jedemo dosta tjestenine i da kupujem isključivo Barilu....ali miša mu ne može Barila toliko da podigne visinu računu.
Jedemo dosta sira, pavlake.

U lokalnom granapu kupujem samo kruh i dokupim nekad pavlaku i mlijeko.

U ovih 150 sedično ne računam voće i povrće.

< Poruku je uredio hanabanana -- 5.4.2013 16:03:59 >

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 401
5.4.2013 16:05:32   
Galicia
Ja ne znam da za godinu potrošim 50 kg brašna....

Meni je i 5kg godisnje puno.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 402
5.4.2013 16:20:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

beba, javi se i razrijesi misteriju! user posted image

sad mene ovo živo zanimauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 403
5.4.2013 16:21:13   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: leona81

ja nikad nemam vise od 2 kg brasna, 1 l ulja, 1 kg secera u kuci. samo mlijeka uvijek imam bar 3l zbog M. prvo nemam gdje da stavim vecu kolicinu a drugo mi jako malo koristimo i secera i ulja. i brasno smo sveli na minimum.

Isto ovako. Ja ne znam da za godinu potrošim 50 kg brašna....
Sedmično na hranu trošimo 100-150 maraka. Pa samo kilogram teletine košta 20 maraka.
Moram napomenuti da ne kupujem gazirane sokove niti sokove uopšte.
Priznajem da jedemo dosta tjestenine i da kupujem isključivo Barilu....ali miša mu ne može Barila toliko da podigne visinu računu.
Jedemo dosta sira, pavlake.

U lokalnom granapu kupujem samo kruh i dokupim nekad pavlaku i mlijeko.

U ovih 150 sedično ne računam voće i povrće.

i dok dodoaš higijenu i tam i vam...
i vani jelo...

dođeš đe i ja...

a ja kupujem brašno vrećomuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 404
5.4.2013 16:29:52   
minja_

IZVORNA PORUKA: Galicia

ma sta ba 5 kguser posted image , a vamo kolace pravis samo tak`euser posted image
malo, malo, pa: a gdje je onaj recept od Gali, super joj izgleda kolacuser posted image
a pite, ustipciuser posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 405
5.4.2013 17:06:33   
ena007

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Ja i moj mm smo sami i mala beba ali se potrosi bas punoo, mm je velika poguzija u nas je uvijek pun frizider, salame razne, mazalice, maslac, itd , povrce uzimamo puno jer ga i konzumiramo u velikim kolicinama voce mi utuhne nismo neki ljubitelji, meso se kupuje na veliko svake sedmice jer mm pojede za rucak pola kg teletine, bifteka ja nisam ljubitelj piletinu uzimam samo za sebe za njega je to sibica user posted image , ali ja gdje zivim stalno su i akcije prije sam dosta pratila pa uzimala po akcijama ali sada nemam vremena.Tjesteninu barilla uvijek koristim ali cesto bude na snizenju po 1€ pa tu uzmem dosta.Meso je jakoo skupo ali puno novca i utosimo u meso.Sokove kupujemo na kartone i na njima budu neki popusti , slatkise dopunjujemo sa svakom kupovinom
Samo mi je zao stoo puno bacam hranu npr povrce podje truhnuti paprike , patlidzan pa me dusa boli.
Hljeb uvijek bacam jer ga mm ne jede a ja jedem pa tako da nikada ne mogu pojesti sama a Hvala Bogu Austrijski hljebovi moze 10 clana porodica jesti user posted image

povrce ne moras bacati, ako ga ne iskoristis za par dana, jednostavo ga isjeckas, i u zamrzivac.

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 406
5.4.2013 17:14:05   
visnjica1
Ma nemam mjesta u zamrzivacu promijenila sam frizider i bas su kmi male latice tri ali uske tako da se jedva otvaraju jer je prenapunjen dok mi je predhodni bio puno veci i vece latica znalo mi je stati i po pola teleta i plus zamrznuto povrce,

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu ena007)
Neposredna veza do poruke: 407
5.4.2013 17:23:53   
Galicia

IZVORNA PORUKA: minja_

IZVORNA PORUKA: Galicia

ma sta ba 5 kguser posted image , a vamo kolace pravis samo tak`euser posted image
malo, malo, pa: a gdje je onaj recept od Gali, super joj izgleda kolacuser posted image
a pite, ustipciuser posted image

Ma zaista ne potrosim toliko brasna. Ne pravim ja cesto kolace. Hljeb kupim zamrznut, dodje 5 komada u kesi, odledim ga ujutru i do poslije podne spreman za pecenja. Ko dusa hljeb.
Pite pravim od gotovih kora.
Ustipke rijetko, al morala bih, bas sam ih pozelila.
Ja i tijesto smo na Vi. Prosto me strah bilo sta zakuhati. Kad sam jos davno dobila recept od Hanady za neke super kiflice, i nikad da napravim.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 408
5.4.2013 17:41:57   
Hannica
Ja ne znam koliko trosimo na hranu ni sedmicno ni mjesecno,nikad nisam racunala,a ne idemo u te velike kupovine,uglavnom kupimo svaki dan po nesto.
Sigurna sam samo da dnevno trosimo min. 2 l mlijeka,odprilike 90 - 100 KM mjesecno
Min.jedno kinder jaje dnevno i to je oko 30-40 KM mjesecno.
Hljeb oko 30 KM.
Sve ostalo mi je nepoznato.
user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 409
5.4.2013 20:16:49   
d.dita
Mi idemo jednom mjesečmo u veliku kupovinu. Većinom prvi vikend u mjesecu. Obavezno pravim spisak, onda pregledam kataloge i akcije na internetu, i izdvojim artikle koje ću uzeti Robotu, Konzumu, DM-u a ostalo kupim u Bingu.
Sada muž dobije oko 700km plate jer imamo kredit i merkur osiguranje. Taj dan potrošimo oko 300km a posle dokupujemo jednom sedmično, voće, povrće i pavlaku, sireve.
Pazim na svaki dinar tako da mi ove akcije dobro dođu. Ne pušimo ni muž ni ja, ne izlazimo osim s malcem ono ćavapi, pizza, igraonice i sl. Jedino odemo u kino. Auto nam ne troši puno a i muž blizu radi tako da na gorivo ode 50ak km. Uvijek planiram kada ćemo kome u goste, babine, svadba, useljenje u kuću da mi se ne poklopi previše izdataka u toku jednog mjeseca.
mjeseca. Isto tako planiram kada ću i šta kupiti od gardarobe, gledam rasprodaje i sl.
Dok nije bilo ovih rezanja plata, muž je imao platu oko 1000 i tada se moglo šta i uštediti a sada vala kada nismo u minusu prezadovoljni smo!

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 410
5.4.2013 21:21:55   
hatepsut
Meni mjesec i nekoliko dana traje 25kg brasna user posted image

Do duse,ja sam kuci imam vremena pa kuham hljeb,te ovako te onako.te kiflice ,te poglacice,pita bar 1x sedmicno znaci ne od gotovih jufki,nego razvijam.

Nama pavlaka(kantica) traje najvise 3 dana.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 411
5.4.2013 23:17:38   
bebaa

IZVORNA PORUKA: bebaa

uz saglasnost naše drage Višnje otvaram ovu temu...
gdje se mjesečno snabdjevate,koliko vam novaca za ovu korpu,da li ste nešto prestali kupovati iz ekonomskih razloga...da li je velika razlika u cijenama između trgovačkih lanaca koje posjećujete...
lično...kupujemo u bingu na alipašinom,tušu ponekad...po meni je bingo zasad najpovoljniji...
obično nam treba oko 150 km kad odemo s tim da skoro svaki dan kupujem svježe voće i povrće u obližnjem granapu...koji je skup do bola...al šta ću kad mi je pijaca daleko...
kakva su vaša iskustva...

evo mene i moje misterije...jest ja mjesecno odem i pokiupujem u bingu tj.namirim ono sto nemam + 100 km za voce i povrce ovdje u granapu kako sam napisala+50 km za cokolade tako bar tvrdi mm...znaci 300km...jeli sada jasno...i vjerujte da nje tako ali pisala sam ranije...imam zalihe svega u kuci,nikad nije prazna...i na kraju mjeseca imam da kuham joj 10 dana sigurno...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 412
5.4.2013 23:47:56   
hanabanana
U kući nemam zalihe hrane, ali kad je bio onaj snijeg prošle zime mogli smo biti kući 15 dana i ne bi pocrkali od gladi.
Ja kuham skoro svaki dan, pa opet mi litra ulja bude barem tri mjeseca. Ne pečem, kuham, imam tave kojima ne treba na ulju.
Ne jedemo svaki dan meso, i vrlo sam ekonomična, recimo od kilograma mljevenog mesa mogu napraviti tri super ručka.
Recimo: špagete sa bologneze sosom....čufte sa pire krompirom.....lazanje ili mljeveno meso u sosu od paradajza sa kuhanom rižom.
I kilogram teletine pravim barem na dva puta...
Ne kupujemo sokove, ni gazirane ni ove lafo prirodne.
Moja djeca jedu i leću i grah...i to je dva dana kad se napravi.
Hranu ne bacam.
I opet mi ne moze biti ispod 700 maraka za hranu.
Bez hemije.
Stvarno mi sada nije jasno kako onda neko može proći sa 300 maraka.

< Poruku je uredio hanabanana -- 5.4.2013 23:56:05 >

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 413
5.4.2013 23:53:50   
bebaa
e ne znam ...ne pravim kolace,ne kupujem teletinu NIKAD...kuham jedan obrok,jer i kad doruckujem sama sam jer mm radi i ne jede do rucka...i to malo doruckujem,ne pravim si nista posebno,malo prezalogajim radi terapije...ne veceramo opet ponavljam sem nekad grickalica...sad se osjecam glupo fakat sto ja trosim toliko...user posted image

Neposredna veza do poruke: 414
5.4.2013 23:54:23   
teacher75
hanabanana, ovo ko da sam ja pisalauser posted image samo sto kod nas bude meso svaki dan

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 415
5.4.2013 23:59:22   
sporty mamaa

uz saglasnost naše drage Višnje otvaram ovu temu...
gdje se mjesečno snabdjevate,koliko vam novaca za ovu korpu,da li ste nešto prestali kupovati iz ekonomskih razloga...da li je velika razlika u cijenama između trgovačkih lanaca koje posjećujete...
lično...kupujemo u bingu na alipašinom,tušu ponekad...po meni je bingo zasad najpovoljniji...
obično nam treba oko 150 km kad odemo s tim da skoro svaki dan kupujem svježe voće i povrće u obližnjem granapu...koji je skup do bola...al šta ću kad mi je pijaca daleko...
kakva su vaša iskustva...

evo mene i moje misterije...jest ja mjesecno odem i pokiupujem u bingu tj.namirim ono sto nemam + 100 km za voce i povrce ovdje u granapu kako sam napisala+50 km za cokolade tako bar tvrdi mm...znaci 300km...jeli sada jasno...i vjerujte da nje tako ali pisala sam ranije...imam zalihe svega u kuci,nikad nije prazna...i na kraju mjeseca imam da kuham joj 10 dana sigurno...

Draga beba svaka tebi cast, ja udem sa 100 km u prodavnicu i kupim nam za dorucka, vecere i rucka i to max tjedan dana. S tim da uvijek moram dokupit nesto, tipa kruh, mlijeko, voce itd...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 416
6.4.2013 0:06:26   
animagical
ja imam neke troskove koje prije nisam imala, tipa telece koljenice i takve stvari..ne znam bi li mi u zivotu naumpalo da srcem supu na koljenici da nije bebe koja to jede, pa i mi uz njega..u svakom slucaju zdrava navika, iako je po meni preskupo da kila kosti kosta skoro 10 km, a kupim citavu koljenicu, isjecenu na 3-4 dijela...i kosti postale skupeuser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 417
6.4.2013 0:11:15   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: animagical

ja imam neke troskove koje prije nisam imala, tipa telece koljenice i takve stvari..ne znam bi li mi u zivotu naumpalo da srcem supu na koljenici da nije bebe koja to jede, pa i mi uz njega..u svakom slucaju zdrava navika, iako je po meni preskupo da kila kosti kosta skoro 10 km, a kupim citavu koljenicu, isjecenu na 3-4 dijela...i kosti postale skupeuser posted image

i ja mislim da će se bebi povećati troškovi kad dijete bude jelo sve,ne kupujem ni ja sebi teletinu,junetinu najčešće,ali dijeci kupim 1kg pa im podijelim za više puta,ja kupujem bez kosti

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 418
6.4.2013 0:12:24   
Honey3

e ne znam ...ne pravim kolace,ne kupujem teletinu NIKAD...kuham jedan obrok,jer i kad doruckujem sama sam jer mm radi i ne jede do rucka...i to malo doruckujem,ne pravim si nista posebno,malo prezalogajim radi terapije...ne veceramo opet ponavljam sem nekad grickalica...sad se osjecam glupo fakat sto ja trosim toliko...user posted image

Ma daaaj bona,sto glupouser posted image trosis koliko ti treba,i sta koga briga koliko...mozes ti napisati da trosis 2000 na hranu,ko ti zaviruje kad kupujes,vidis tu si gresku napravila na pocetkuuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 419
6.4.2013 0:13:21   
bebaa
mozda a ako bude na nas jest ce travu ko i mi...dzaba postoje i oni koji ne vole meso...sem piletine,to volimo...

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 420
6.4.2013 0:16:05   
bebaa

IZVORNA PORUKA: zaha

Ma daaaj bona,sto glupouser posted image trosis koliko ti treba,i sta koga briga koliko...mozes ti napisati da trosis 2000 na hranu,ko ti zaviruje kad kupujes,vidis tu si gresku napravila na pocetkuuser posted image

ali ja otvoreno pisem,ne uvijam u papir i ne zelim da lazem i da pisem kako jedem za 1000 km a neko nema ni za hljeba,,,jedem koliko jedem...nema tu greske...

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 421
6.4.2013 0:17:15   
animagical

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

IZVORNA PORUKA: animagical

i ja mislim da će se bebi povećati troškovi kad dijete bude jelo sve,ne kupujem ni ja sebi teletinu,junetinu najčešće,ali dijeci kupim 1kg pa im podijelim za više puta,ja kupujem bez kosti

za djecu ti ej zdravije s kostima.

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 422
6.4.2013 0:18:35   
bebaa
moze li mi neko od vas napisati priblizno koliko vas kosta jedan rucak...samo jedan obrok...evo npr. sa piletinom jer nju ja koristim...user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 423
6.4.2013 0:21:52   
visnjica1
Beba blago tebi i nemas se cega stiditi i ja sam pisala zaista kako i jeste nemam sta lagati voljela bih da placam manje ali anzalost ne moze.
Kod nas je sto se samo teletina jede moj muz piletinu ne voli osim pohovanu sniclu a sve ostalo naziva sibicom a ja opet nisam plaho ljubac mesa tako da ja jednu peku on 3

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 424
6.4.2013 0:22:15   
ananas_ze
zavisi od toga koliko porodica broji clanova, sta i kako se kuha, ja npr ni junetinu ne kupujem, ponekad fasirano, uglavnom volimo piletinu, i ribu,kad smo kod nje, tunjevina poskupila user posted image
povrce blitva, mahune, grasak, mrkva, luk sve iz baste i cijelu zimu sam rahat user posted image
uvijek sam bila protiv velikih kupovina al mi mama rece prije par mjeseci da kupim svega vise, pa s mojima u auto i fino kupili ulja, deterdzenta, brasna, omeksivac od 3l na nekoj akciji user posted image i sad na te stvari ne moram misliti, sto zafali dokupim- uglavnom mlijeko i mlijecni proizvodi,skoljka jaja uglavnom mjesecno, za mm pastete, salame i te gluposti, higijena u DMu po potrebi, i iskreno nisam vjerovala da ce mi biti lakse, ali jeste user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *