|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: potrošačka korpa
3.4.2013 20:19:36   
bebaa
cekaj,mislimo li na isto...ja kad upalim protocni on direktno grije vodu koja istice...nemam sta razgoditi...i radi samo akd ja otvorim cesmu za toplu vodu,tada se sam upali...mozda se ovo ne zove protocni ne znam sad cu pitati supruga...
jest u pravu sam ovo sto ja imam je protocni bojler,u njemu nema vode,on grije onu vodu koja tacno kroz njega prolazi i taman je toplote za upotrebu...nema se sta razblaziti...

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 351
3.4.2013 20:25:08   
malena sharena
E pa onda ne znam user posted image Mi i ovaj nas zovemo protocni user posted image A ocito ne funkcionisu na isti nacin.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 352
3.4.2013 20:27:45   
bebaa
moj je velicine malog okruglog hljeba...glupo poredjenje...al tako je...

Neposredna veza do poruke: 353
3.4.2013 20:30:12   
malena sharena

IZVORNA PORUKA: bebaa

to su protočni bojleri i ima ih jačih-vruća voda i malo slabijih-topla voda...ja imam ovaj slabiji u kuhinji super je...trosi onoliko koliko radi...i to je stednja u neku ruku...bogami ova struja je pljacka...ja nikad nisam potrosila vise od 50 km kako sam napisala a uselili smo prije 1 god. i 7 mj. i uvijek jednako trosim koja marka gore dole...i kod mene masina za ves radi samo 1-2 puta sedmicno sem ako perem deke i postaljinu...

Evo citam sta si napisala. Ja moram cekati da mi se ugrije voda, ne dugo, jer je malen bojler, ali mi nije ni velicine hljeba user posted image Ne znam sto ga onda svi u mojoj okolini zovu protocni, za mene je to dosad bio svaki kuhinjski bojler user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 354
3.4.2013 20:32:05   
canim
pa mozda ima vise tipova user posted image ja se isto ne razumijem ali kod mojih roditelja kuci ima plinski i taj na struju sto odmah grije vodu koliko se sjecam na termostatu mozes namjestiti kao toplu vodu i vrucu vodu ali on direktno grije vodu, nema nikakav spremnik. Po meni su ti bojleri super prakticni jer koristis onoliko koliko ti treba, nema potrebe da zagrijava vodu i da se hladi ako je neces koristiti.

Neposredna veza do poruke: 355
3.4.2013 20:33:12   
bebaa
user posted image e nemam pojma vala...ovo cudo i na garantnom listiu pise protocno...bitno da ne trosi kad on hoce...user posted image

Neposredna veza do poruke: 356
3.4.2013 20:44:15   
malena sharena
Nebitno, hocu rec taj kuhinjski bojler sad palim samo po potrebi i dolaze mi manji racuni :)

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 357
3.4.2013 20:47:49   
bebaa
ja se divim onima koji pristaju,tacnije moraju placati vodu 30-40 km jer imaju zajednicki sat...pa se neko rasipa a neko stedi...mi imamo sat pored stana i obicno trosimo 8-10 km...imamo bebu...

Neposredna veza do poruke: 358
3.4.2013 20:53:41   
Derya
Evo da se i ja nadovezem na ovu temu :) prije nekih 3-4 mjeseca sam pocela ukljucivati bojler samo preko noci i stvarno mi dođe manje struje, prvi mjesec mi je doslo cak 15 KM manje! :D Ali sam zato nabavila masinu za susenje user posted image i bas me zanima koliko vama trose susilice, ako je koristite? user posted image

Neposredna veza do poruke: 359
3.4.2013 21:17:02   
M kao Mama
ja se kunem, gasila došlo mi 76 km, a prije toga 78, pa da poludiš nipta drugo, doduše ja imam dvije mašine, za veš svaki dan pere, a i za suđe skoro svaki dan,

(odgovor članu Derya)
Neposredna veza do poruke: 360
3.4.2013 21:30:36   
bebaa
ma nemas se sta kleti bona...ove rezije sto vise stedis vece cifre...uzas...ma ne znam vise gdje da zavrnem...
sve zaboravim provjeriti jeli u potrosacku ubrajaju samo hranu ili irezije...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 361
3.4.2013 21:33:44   
tekja
Da se nadovozem na onaj moj racun za vodu od 50 kerima....a svaku noc od 00h - 05h redukcija. Ne mozes ni na nocno kupanje k'o insanuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 362
   [Obrisana poruka]
3.4.2013 21:34:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 363
3.4.2013 21:38:08   
tekja
Valja ustat' na sabahuser posted image

Joj Iman, Imanuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 364
3.4.2013 22:06:05   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: tekja

Valja ustat' na sabahuser posted image

Joj Iman, Imanuser posted image

user posted image user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 365
3.4.2013 22:14:28   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: Emmy

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

ma da draga mm mi elektricar a pazi sad ovo ,nemamo veliki potrosaca struje sem pegle
bojler na plin kuham i pecem na plin renla mi je na plin 2011 zamjenili frizider,masinu za ves,susilicu,masinu za sudje sve je AA+ kategorija ustede el.energije ,pvc-stolarija i racun za struju 70 km plus -minus 5-7 km zalili se evo vec drugi putal nista..........

I meni isto toliko struje dolazi, s tim da mi kuhamo na struju, ali meni je račun ovaj ok, kada izračunam koliko smo potrošili, znači sve regularno. Do unazad par mjeseci je znalo izaći i na 100 KM, ali sada je već 70-75 KM. Eh sad o cijeni struje bi se dalo diskutovati.....

emmy meni je ovakvi racuni u zadnjih 6 mjeseci i zaista nema logike elektrodistribucija kaze da provjerimo instlacije ali mm zna sigurno da su instalacije ok mm kaze da zna sa je u pitanju ,nerazumijem se al nesto salju jacu struju i kao sat vrti u prazno ,sad je mm pozvao experte za instalaciju posto elek.nece u kuci provjeravati dali nam privatnike s kojima oni suradjuju i eto vidjet ce mo da napomenem da su mjenjali nake zice evo 7 mjeseci i od tad su racuni uduplani i ne samo meni zali se cio komsilukuser posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 366
4.4.2013 9:15:19   
Emmy

IZVORNA PORUKA: Derya

Evo da se i ja nadovezem na ovu temu :) prije nekih 3-4 mjeseca sam pocela ukljucivati bojler samo preko noci i stvarno mi dođe manje struje, prvi mjesec mi je doslo cak 15 KM manje! :D Ali sam zato nabavila masinu za susenje user posted image i bas me zanima koliko vama trose susilice, ako je koristite? user posted image

Zavisno od energetske klase, npr. moja prijateljica novu kupila energetska klasa C, ne pitaj koliko trosi... A i A+ sigurno manje. Eh sad teško je reći koliko troše, sve zavisi koliko je koristiš :-). U svakom slučaju, samo će ti se kazati kada račun za struju dođe....

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Derya)
Neposredna veza do poruke: 367
   [Obrisana poruka]
4.4.2013 9:23:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 368
4.4.2013 16:07:10   
bebaa
taman dosla porodiljska kad dolazi postar po drugi put,reko mozda mi jos jednu donio...kad prispjelo osiguranje za stan da platimo...hebiga ne moze se nikako prisastaviti...
danas setala s malim i odem u merkator...pomno sam zagledala artikle koje kupujem ma ima i po pola marke razlike u odnosu na bingo npr....otisla platila i vodu odma jer ce i drugi racun za koji dan...joj da mi se kredita rijesiti kako da dahnemo...ali to moze tek za 23.5 godine...tako da od muzeve plate haman nista nemam...ostane za gorivo mu a auto vozi maximalno 10 puta mjesecno...ako idemo u kupovinu ili s malim dalje...
pricam s drugaricom kaze legla joj plata ali opet u minusu...da li vi ulijecete u crveno...koliko...ja nikad nisam...trosimo onoliko koliko imamo i kapak...posteno da kazem ne volim biti duzna nikom pa ni banci(sem kredita-ali oni nas svakako derz) mozda ne osvanem...a ni ne znam koliki mi je limit na kartici...nije me nikad interesovalo...

Neposredna veza do poruke: 369
4.4.2013 18:58:56   
visnjica1
Ja placam 85 € struju to je preskupo z dvoje ljudi user posted image ali sad smo izbacili stari frizider i kupili novi takodje imam protocni bojler koji se pali kada mi zatreba vruca voda sada sam ubacila masinu za sudje i ne koristim vise bojler, meni nije jasno kako vam peru masine dva puta sedmicno kod mene je svakodnevno jednom ili dva puta upaljena masina za ves jos bebine stvari perem na ruke znaci samo moje i mm muza user posted image , a obracuni nisu kao u Bih svaki mjesec onoliko koliko potrosis ovdje je na 6 mjeseci palcas jednu cifru i ako za tih 6 mj manje potrosis smanji ti se cifra za placanje ako vise povecaju ti i tako 6 mj placas.Ja komunalije i vodu placam 220 € zgradu godisnje polacamo zenui na crno 150 €.. Stan 400 € a gdje su ostala osiguranja hrana i te stvari to necu ni navoditi uzas majke mi ...
Danas izasla po Aptail a vratih se kuci 70 € lakksa A sve gluposte majke miuser posted image

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 370
   [Obrisana poruka]
4.4.2013 19:28:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu visnjica1)
  Neposredna veza do poruke: 371
4.4.2013 19:33:16   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Emmy

IZVORNA PORUKA: Derya

Zavisno od energetske klase, npr. moja prijateljica novu kupila energetska klasa C, ne pitaj koliko trosi... A i A+ sigurno manje. Eh sad teško je reći koliko troše, sve zavisi koliko je koristiš :-). U svakom slučaju, samo će ti se kazati kada račun za struju dođe....

Moja mašina sa sušilicom je A+
koristim je u prisjeku svako drugi dan...što znači nekada dva dana za redom , nekad dva puta dnevno a nekada po tri dana ne sušim...
u svakom slučaju povećanje potrošenj struje je oko 6 KM...
ali meni je to opet manje jer sam sa njenim dolaskom u kuću unijela i novi frižider...koji je AA+..
a stari izbacila...
zasmili stari mi je frižider vuko i do 35 KM mjesečno struje...
elem imama dva nova aparata a apotrošanja super smanjena...

ja ti ovo pričam sve kroz protekle 3 godine...ma u pfening sam i vodu i struju skonatala ...ljeto, zima...čim mi dođe više...namah ganjam one što očitavajuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 372
4.4.2013 19:35:29   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: Iman83

VIšnjice, OT, ali zašto pored mašine pereš djetetove stvari na ruke?
To još čula nisamuser posted image

I ja se pitamuser posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

Neposredna veza do poruke: 373
4.4.2013 19:37:28   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Ja placam 85 € struju to je preskupo z dvoje ljudi user posted image ali sad smo izbacili stari frizider i kupili novi takodje imam protocni bojler koji se pali kada mi zatreba vruca voda sada sam ubacila masinu za sudje i ne koristim vise bojler, meni nije jasno kako vam peru masine dva puta sedmicno kod mene je svakodnevno jednom ili dva puta upaljena masina za ves jos bebine stvari perem na ruke znaci samo moje i mm muza user posted image , a obracuni nisu kao u Bih svaki mjesec onoliko koliko potrosis ovdje je na 6 mjeseci palcas jednu cifru i ako za tih 6 mj manje potrosis smanji ti se cifra za placanje ako vise povecaju ti i tako 6 mj placas.Ja komunalije i vodu placam 220 € zgradu godisnje polacamo zenui na crno 150 €.. Stan 400 € a gdje su ostala osiguranja hrana i te stvari to necu ni navoditi uzas majke mi ...
Danas izasla po Aptail a vratih se kuci 70 € lakksa A sve gluposte majke miuser posted image

Višnjice šta pereš na ruke...neke fine bebeć stvari...
ja i fino svoje krkem u mašinu...sad sve mašine imaju porgrame ''ručno'' pranjeuser posted image

a što se tiče usporedne potrošačke korpe...
kako standard tako i potrošnja...tamo je plaća veća, cijene drugačije...vi garant malo uštedite do te jedne plaće...ovdje bogami gdje jedno radi...slabo se štednja može duže održatuser posted image
Nije da te tejšim...al garantiram život bolje je tebi tamo ko nezaposlenoj porodilji gdje smao jedno u domaćinstvu radi nego da ste ovdje recimo...malo morgen bi 70E ni za šta dala uz aptamiluser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 374
4.4.2013 19:37:58   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: Iman83

VIšnjice, OT, ali zašto pored mašine pereš djetetove stvari na ruke?
To još čula nisamuser posted image

I ja se pitamuser posted image

et...tri do sad se pitamouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *