Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
možda kao nagradu jer je izmedju posla i domaćinstva stigla se i poseksati i zatrudniti
legendo moja ma ja sam vec pisala da u vezi porodiljske nista apsolutno nije posteno ja bih izmjenu zakona pod hitno i da SVE majke na nivou federacije dobijaju isti iznos i ja sam zaposlena i moja plata je veca od porodiljske ali ja radim kod privatnika i nije duzan i neplaca mi razliku do plate eh da se ja nesto pitam dala bih svim porodiljama da tih god. dana imaju isti iznos recimo 450km a da za one koje rade poslodavac pod moranje daje razliku do plate koju je imala u zadnju 1 god.,mislim da bih ovo bilo sasvm ok za sve STA VI MISLITE DRAGE MOJE
< Poruku je uredio mamaibabo -- 4.4.2013 8:34:51 >
prijedlozi zakona postoje već nekoliko god, još za vrijeme Brankovićeve vlade, na Federalnom nivou ali nikada nissu usvojeni prijedlozi, više puta je to u novinama pisalo, tako da treba gurati u tom smjeru,
prijedlozi zakona postoje već nekoliko god, još za vrijeme Brankovićeve vlade, na Federalnom nivou ali nikada nissu usvojeni prijedlozi, više puta je to u novinama pisalo, tako da treba gurati u tom smjeru,
pa to i kazem hajmo pogurati jeli se slazes
legendo moja ma ja sam vec pisala da u vezi porodiljske nista apsolutno nije posteno ja bih izmjenu zakona pod hitno i da SVE majke na nivou federacije dobijaju isti iznos i ja sam zaposlena i moja plata je veca od porodiljske ali ja radim kod privatnika i nije duzan i neplaca mi razliku do plate eh da se ja nesto pitam dala bih svim porodiljama da tih god. dana imaju isti iznos recimo 450km a da za one koje rade poslodavac pod moranje daje razliku do plate koju je imala u zadnju 1 god.,mislim da bih ovo bilo sasvm ok za sve STA VI MISLITE DRAGE MOJE
vesela i mamaibabo
Drage moje mame sada sam dobila poziv od gospodina Mirze producenta emisije Zabranjeni forum oko dogovora za vecerasnju emisiju Bijela kuga.Pitao me da li zelim da pored moga imena upise mama sa portala ringeraja.ba ja sam rekla da nebih zeljela tako da pise, iz razloga da sutra nebude vidis rekla je ovo ili ono ,a nije trebala ili nije imala dopustenje od nekoga.Govoricu u svoje licno ime i predstavljati sebe,a znam da ce se 99%zena naci u tome,forum i ovu temu cu spomenuti jer sam kroz ucesce u njemu par dana, vidjela koliko nas je zabrinuto ili koliko nas iscekuje sve ovo.Molila bih vas da ako imate neka pitanja na koja bi zeljele znati odgovor slobodno ih napisite kako bih i postavila sagovornicima.Nadam se da cemo dobiti i odgovore i da cu biti dobar sagovornik u emisiji.Naknada u opcini Stari grad jos nije bila
Ne znam za stari grad i novi u posti na z.stanici kazu da ce u toku dana postari pocet dijelit dječiji dodatak i porodiljsku naknadu valjda pod tim misle na sve opcine red bi bio
pozz Fatma,da malo je nezahvalno to ali ja mislim da bi se vecina zena slozila da se pomene ova nasa mala zajednica tj RR forum jer smo svi u istim "CIPELAMA". ja sam vec napisala,ja bih pitala: kome je u ovoj drzavi stalo da pada natalitet?zasto nas muce,zasto nam svima na nivou cijele BIH ne dadnu pravo na plate na neku sigurnost za nasu djecu?zASTO SMO MI ZADNJA KATEGORIJA ZA ISPLATU OVIH JADNIH PLATA,ZASTO NAM NE DADNU KAD NAM NAJ VISE TREBA A TO JE KADA BEBA DODJE U KUCU?zasto pustaju da padnemo na prosjacki nivo i ako to nismo? oprostite na pisanju drzim bebachu
EVO STIGAO POŠTARKO I DONIO MI PEmZIJU OPSTINA CENTAR,461,00 km
S takvim razmisljanjem mogu te svrstati samo u one sebicne zene koje zive same (svojom odlukom) a odu na umjetnu oplodnju. Dijete nije igracka, dijete nije nesto da te zadovolji da ne budes sama, ne treba dijete da ti lijeci komplekse! Dijete je bice kojem treba paznja, ljubav, trebas mu se posvetiti, trebas ga odgajati, trebas pomoci da uci u zivotu i u skoli, na kraju krajeva trebas mu obezbijediti maksimalno koliko mozes da bude zdravo i sigurno! Ona koja rodi 10 nije kraljica nego je tuka sebicna! Jer tih 10 nece pojesti mandarinu mjesecima sigurno, pola njih nece imati cizme kako treba nego ce hodati mokrih nogu zimi, a da ne govorim da nema sanse da sa svakim ponaosob sjedne i poprica sta ga muci, kako ide u skoli, ima li nekih zelja ili potreba. A mozda ti smatras da djetetu treba namazati krisku pekmeza i pusti ga vani neka skace cijeli dan i to je brinuti se o djetetu. U tom slucaju nemamo o cemu pricati!
nemojte se prepucavati...mogu pasti i teske rijeci...polako spustite loptu...pa svako ima pravo na svoje misljenje i niko nema pravo da me ubjeđuje u nesto drugo...i ja sam protiv stancanja djece u uslovima kad ni roditelji nemaju sta jesti a kamoli sva djeca...i fda goli i bosi idu ili ne idu u skolu,da cekaju da se neki humanitarac nadje i udijeli kolji dinar...prave od djece sirotinju...kao da i ta djeca ne bi voljela da imaju playstation,cokolade po zelji,adidaske...bla bla bla...ta djeca ne biraju hoce li biti rodjena ili ne...ali treba poraditi na edukaciji roditelja u ruralnim mjestima...pokazati da se ne moze samo tako donijeti djete na svijet i zivjeti od ove crkavice 1 god...sta poslije kad istekne pravo na naknadu...od cega ce onda njih 10+roditelji zivjeti... licni bih voljela imati 5 djece ali kad vidim ekonomsku stranu i da nmemam nikakvog poticaja i da je sve skupo neka hvala...volim ovom jedno da pruzim maksimum jer i danas su zahtjevi djece veci nego kad smo mi bili mali...
pozz Fatma,da malo je nezahvalno to ali ja mislim da bi se vecina zena slozila da se pomene ova nasa mala zajednica tj RR forum jer smo svi u istim "CIPELAMA". ja sam vec napisala,ja bih pitala: kome je u ovoj drzavi stalo da pada natalitet?zasto nas muce,zasto nam svima na nivou cijele BIH ne dadnu pravo na plate na neku sigurnost za nasu djecu?zASTO SMO MI ZADNJA KATEGORIJA ZA ISPLATU OVIH JADNIH PLATA,ZASTO NAM NE DADNU KAD NAM NAJ VISE TREBA A TO JE KADA BEBA DODJE U KUCU?zasto pustaju da padnemo na prosjacki nivo i ako to nismo? oprostite na pisanju drzim bebachu Javim vam se i nestajemo na ovome.
EVO STIGAO POŠTARKO I DONIO MI PEmZIJU OPSTINA CENTAR,461,00 km
No sikiriki postavicu ja sva ta pitanja i sto se tice vjestacke oplodnje jer znam dosta zena koje su pokusavale i iz svog djepa davale pare po nekoliko puta ,a da ih drzava nikada nije pogurala ni podrzala a zele veci natalitet. Posao se dijeliti djeciji i naknada u opstini stari grad sada mi javise dolazi postar
Koliko djece imati?Pitanje je koliko se u danasnje vrijeme mozemo zaista posvetiti svojoj djeci.Ja sam dobila drugo djete i normalno isti budzet rasporedjujem na plus jednog clana,ali ja ne vidim da je najveci problem SAMO u tom ekonomskom aspektu roditeljstva.Primjecujem da moje starije djete (uz sav nas angazman)ipak dobija manje paznje nego ranije i cesto sam zbog bebe opterecena te nemam volje da se bas igram satima kao ranije.Pored novca sad i paznju djele na pola,a vjerujem i sa svakim novim djetetom paznja se smanjuje uz svu nasu dobru volju.
Koliko djece imati?Pitanje je koliko se u danasnje vrijeme mozemo zaista posvetiti svojoj djeci.Ja sam dobila drugo djete i normalno isti budzet rasporedjujem na plus jednog clana,ali ja ne vidim da je najveci problem SAMO u tom ekonomskom aspektu roditeljstva.Primjecujem da moje starije djete (uz sav nas angazman)ipak dobija manje paznje nego ranije i cesto sam zbog bebe opterecena te nemam volje da se bas igram satima kao ranije.Pored novca sad i paznju djele na pola,a vjerujem i sa svakim novim djetetom paznja se smanjuje uz svu nasu dobru volju.