|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
3.4.2013 23:08:42   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: doublemum

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja najviše kuću poradim kad sveki dodje user posted image
tad se posla uhvatim, odjednom mi se kuhinja čisti [sm=jezicek.gif]user posted image user posted image

Jal' tvoja, jal' njenauser posted image

šta njeeeenaaaa???? user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 2851
3.4.2013 23:09:55   
veeseelaa
Nemoj sad 100% da se okrenes pa da vide drasticnu promjenu,

ma ne , postepeno
al ubrzaj, mislim u skladu sa njihovom reakcijom
pa pametnom je i jedna dosta

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2852
3.4.2013 23:11:45   
veeseelaa
ali vjerujem da nisu zlonamjerni.

putevi do pakla su popločani najboljim namjerama

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2853
3.4.2013 23:16:19   
lady_bubamara

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa u biti distanca je zakon ako nam već bliskost ne prija

a anonimna ne može i jare i pare, ako hoćeš distancu ne uzimaj pomoć i sl
jer ljudi su takvi, misle da ti nešto i sad ti može na glavi sjeditiuser posted image

inače nikada neću skontati taj fenomen svakodnevne potrebe za deruženjem sa snahom i sl
znam neko će reći žele vidjeti unuka, al hebo ga ni sina nekad ne vidjaju svaki dan a ne unuče user posted image

sve je to foluška, neke svkerve su lude jednostavno za snahama, dodju im ko atrakcija user posted image

a fakat ja sam mislila da postoji neka zlatna sredina da ne mora ni bliskost ni distanca stvarno sam tako mislila ( mlada i zelena ) user posted image u početku kada sam uselila u zajednicu meni moje sveki bilo nešto žao stalno u kući stalno radi, kuha, pere , drnda, usisava brine sve će ona sve može sve hoće i nekako sam je htjela malo izdvojiti iz ta 4 zida što bi se reklo tražila da idemo šetat, da odemo tamo vamo a ona je to uvijek nekako odbijala u smisli JA SAM ŽENA I MJESTO MI JE U KUHINJI U KUĆI i onda sam se ja malo počela osjećati glupo zbog toga svega i ohladila sam neću više ako joj tako odgovara neka al sad je ŠTO SAM JA LJUTA NA NJU ŠTO JE IGNORIŠEM user posted image tako da stvarno nikako uhvatit tu sredinu neku...

Anonimna nema druge nego otvoren razgovor

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2854
3.4.2013 23:20:02   
veeseelaa
a fakat ja sam mislila da postoji neka zlatna sredina

e fazon je u tome, ko uhvati sredinu u bilo kom odnosu na konju je

ove priče kao kod Anonimne čuh bezbroj i uvijek su mi fenomenalno i nikad mi biti jasno neće kako to da neke svekrve ne skuži da je nešto pretjerano, pa i same posjete sinu i snahi.. ta ipak sin sad ima suprugu, svoj život, snaha nije kći, ta snaha je.... ama i da je rodjena kći .... treba znat naći sredinu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu lady_bubamara)
Neposredna veza do poruke: 2855
3.4.2013 23:20:09   
lady_bubamara
sa mužem razgovor na to sam mislila da se ispravim... mislim, barem moj shvati kad između mene i sveki nešto ne štima il kad mi ona izvuče živac jer ja ne znam baš najbolje skrivati emocije i ja mu uvijek kažem tako tako i tako al što kaže Mala_sa bez svađe i dreke , nego ono , skuham kavicu pa opleti user posted image

Neposredna veza do poruke: 2856
3.4.2013 23:28:23   
mamma mumi
Anonimna, imala sam i imam slican , skoro identican rekla bih problem. Ako je tvoj mm tvrdokoran, ma mozes pricat koliko hos. Ja sam dosta stavki upotrijebila koje je vesela navela, ali vjeruj mi nista nije urodilo plodom. 6 godina braka, sve isto. Sa mm ricala vise puta, ali jok, pa o je njihov sin. Moja sveki nednavaljuje svakodnevno po cijeli dan, ona je malo mudrija papanka, meni je nje dosta i 5 min. Cak sam indirektno i direktno njoj rekla mnoge stvari, ali kad vide da me sta nervira oni to potenciraju, a ja jos ludja. Nemoj ko ja napraviti gresku pa se frustrirati i derati na svoje dijete. Djete voli nanu i dedu, upija "dolam-goram" i sl od njih, ja ispravljam, pricam. Cuvala ga 3 godine, od njega napravila sve sto ja nevolim, ustvari sve sto sam rekla da mi smeta, pa sada kad je zajahao i na njihovu glavu, kaze uzmi sipku pa ga ucite, a ja velim a jok nano, pa nije dijete dugme, haj sada vako, pa onako. Tesko je naci sredinu stakvim osobama, kada nemas podrsk od mm. mene moj saslusa, slozi se samnom, ali nastavlja po svome.Sta bi ti da tvoj malo malo pa kod mame, ja se zezam na "edukaciju", ona je bolesljiva, lafo pritisak ima, pa ha vidi da smo mi slozni, njoj se povisi pritisak, a sin odmah leti i sjedi kod nje, ako gdje izadjemo eto nije joj dobro. Mslim da trebas ili poravniti ili se rzvesti, ja nevidim drugo rijesenje. A sto se tice snjuhkanja, a to joj je omiljeni hobi, pametovanje o odgoju, svemu, o kakav prof.Ja jos nisam skontala sta da uradim, mislim se, zivot je jedan, a zajednica jadnica, bar je kod mene tako.

Neposredna veza do poruke: 2857
3.4.2013 23:30:05   
veeseelaa
ma većina sinova ne žele čuti ni riječ na svoju mamu i za njene postupke nadju oprvdanje
ljudi polaze od toga koliko vole svoju mamu pa kontaju da na njihove mame treba svak da gleda isto
ja sam jednom čula jednu punicu koja je svom zetu opravdavala postupak njenog muža, kao ma ters je
ko da zabole zeta što je on ters,, pa ja

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 2858
3.4.2013 23:33:45   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Anonimna, imala sam i imam slican , skoro identican rekla bih problem. Ako je tvoj mm tvrdokoran, ma mozes pricat koliko hos. Ja sam dosta stavki upotrijebila koje je vesela navela, ali vjeruj mi nista nije urodilo plodom. 6 godina braka, sve isto. Sa mm ricala vise puta, ali jok, pa o je njihov sin. Moja sveki nednavaljuje svakodnevno po cijeli dan, ona je malo mudrija papanka, meni je nje dosta i 5 min. Cak sam indirektno i direktno njoj rekla mnoge stvari, ali kad vide da me sta nervira oni to potenciraju, a ja jos ludja. Nemoj ko ja napraviti gresku pa se frustrirati i derati na svoje dijete. Djete voli nanu i dedu, upija "dolam-goram" i sl od njih, ja ispravljam, pricam. Cuvala ga 3 godine, od njega napravila sve sto ja nevolim, ustvari sve sto sam rekla da mi smeta, pa sada kad je zajahao i na njihovu glavu, kaze uzmi sipku pa ga ucite, a ja velim a jok nano, pa nije dijete dugme, haj sada vako, pa onako. Tesko je naci sredinu stakvim osobama, kada nemas podrsk od mm. mene moj saslusa, slozi se samnom, ali nastavlja po svome.Sta bi ti da tvoj malo malo pa kod mame, ja se zezam na "edukaciju", ona je bolesljiva, lafo pritisak ima, pa ha vidi da smo mi slozni, njoj se povisi pritisak, a sin odmah leti i sjedi kod nje, ako gdje izadjemo eto nije joj dobro. Mslim da trebas ili poravniti ili se rzvesti, ja nevidim drugo rijesenje. A sto se tice snjuhkanja, a to joj je omiljeni hobi, pametovanje o odgoju, svemu, o kakav prof.Ja jos nisam skontala sta da uradim, mislim se, zivot je jedan, a zajednica jadnica, bar je kod mene tako.

ma bježi nisi ti postupila po priči vesele, evo zašto:

- Cuvala ga 3 godine,
- Sta bi ti da tvoj malo malo pa kod mame, ja se zezam na "edukaciju", ona je bolesljiva, lafo pritisak ima, pa ha vidi da smo mi slozni, njoj se povisi pritisak, a sin odmah leti i sjedi kod nje, ako gdje izadjemo eto nije joj dobro

šta ima da ti čuva sveki dijete a ona ti ne paše???

šta te briga gdje tm ide, oni nek se peglaju, a ti nek si oslobodjena
kad vidi da ne reaguješ popustiće i sa zvanjem sina za sve i svašta

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 2859
3.4.2013 23:34:21   
Anoniman
drage moje, muskarci nemaju sesto culo kao mi zene i nemaju intuiciju jaku kao sto je imamo mi. Oni mnoge stvari ne vide i ne cuju i mnogo sta im ne izgleda tako kako je ustvari. Zato, uzvite stvar u svoje ruke, sebe stavite na prijesto svog zivota, ugodite sebi, svom djetetu, muzu, o ostale se nemojte grijesiti, ali ih plaho i ne bendajte. Zivot je jedan.
I da, nemojte im jasno davati do znanja sta vam smeta, jer neki ce onda namjerno udariti bas po tom sto vam zivce cupa. Zato mudro!user posted image

Neposredna veza do poruke: 2860
3.4.2013 23:35:49   
mamma mumi
Pa svako voli mamu, podjem od sebe, ali meni e porodica na prvom mjestu, a ne mama na 1., a porodica na drugom. Mislim da nije problem u mamama, vec u sinovima, koji nisu dovoljno odrasli i koji su svezani za mamaine skute" kako mama kaze", e to mene frustrira, ma jbt budi musko, ha ja sto si se zenio. Ja nemam nista u smislu sveki -snaha, da ona meni sta ruzno kaze, radi, mislim direkt, ali sitno-seljacka politika me ubi, indirektno ti vadi zivce preko djeteta, nepostuje ono sto ti trazis, a ja mislim da je mama ta koja odgaja, a ne sada hiljadu nas. Nazalost ja nikoga nemogu prevaspitati.

Neposredna veza do poruke: 2861
3.4.2013 23:37:59   
veeseelaa
Zato, uzvite stvar u svoje ruke, sebe stavite na prijesto svog zivota, ugodite sebi, svom djetetu, muzu, o ostale se nemojte grijesiti, ali ih plaho i ne bendajte. Zivot je jedan.
I da, nemojte im jasno davati do znanja sta vam smeta, jer neki ce onda namjerno udariti bas po tom sto vam zivce cupa. Zato mudro!user posted image

e ovo je moj čovjek user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2862
3.4.2013 23:40:09   
mamma mumi
Pa nisam imala izbora, drugu zenu nebih mogla angazovati, tu bi lom bio, jer toboze ona je tu, brinuce se o njemu, a ja ko prvo pa haj, ali sada imam problem jer je drugo dijete tu, ja spomenula mm da nadjem nekoga, on poludio, ko sta fali mojoj mami, reko vidis sta je napravlila od M., a on za sve njene postupke ima opravdanje. Zato sam mislila prgrmiti pola godine i u jaslice, ali kakve su nase jaslice od dva zla mislim da je ona manje zlo, mozda sam glupa, nemocna, priznajem, ali neznam sta napraviti i kako je izbjeci.

Neposredna veza do poruke: 2863
3.4.2013 23:40:19   
Galicia
Smijem li ja pametovati? user posted image user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 2864
3.4.2013 23:43:28   
mamma mumi
Ma kuliram ja vec 6 godina njene bolesti, sina, ma dosta mi vise,ali nepopusta ona, niti on. Dodje sposla pa pravo mami, posjedi kod nje 1 h, pa eto ga nama, on nevalja, a potom ona

Neposredna veza do poruke: 2865
3.4.2013 23:44:08   
mamma mumi
Galicia pametuj vala, da cujem sta pametno user posted image

Neposredna veza do poruke: 2866
3.4.2013 23:45:55   
lady_bubamara

IZVORNA PORUKA: Anoniman

drage moje, muskarci nemaju sesto culo kao mi zene i nemaju intuiciju jaku kao sto je imamo mi. Oni mnoge stvari ne vide i ne cuju i mnogo sta im ne izgleda tako kako je ustvari. Zato, uzvite stvar u svoje ruke, sebe stavite na prijesto svog zivota, ugodite sebi, svom djetetu, muzu, o ostale se nemojte grijesiti, ali ih plaho i ne bendajte. Zivot je jedan.

živa istina...
ja mislim da moja već počinje raditi neke stvari jer joj je kul što se ja oko toga nerviram i onda kad poludim kaže pa ja zaboravila... user posted image aman kako možeš zaboraviti nešto što ja opominjem već nekoliko mjeseci svaki dan user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2867
3.4.2013 23:48:36   
Galicia
Ja bi to sakom od sto lupila i mm sve rekla, ovako ce biti ili nikako. A on nek sa svojim roditeljima radi sta vec mora. Ali familija njegova na prvo mjesto.

Kapak.

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 2868
3.4.2013 23:50:30   
Crnkica
Djete voli nanu i dedu, upija "dolam-goram"
mora da su podrinjci pa ovako govore?

Neposredna veza do poruke: 2869
3.4.2013 23:51:43   
mamma mumi
Udarala, nist ne pali, jedino njega da probam cim mlatnuti po glavi mozda se dohavizauser posted image . nasla sam im slabu tacku, ja kad se naljutim kazem glasnije da svi cuju da cu da odem daleko odavde, onda budu mirni par dana, e jedino svaka dva dana da to primjenjujemuser posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 2870
3.4.2013 23:53:46   
mamma mumi
nisu, imaju sarolik rijecnik, "nuto": vidi, oto- to,bunarija- buranija, hlupa- lupa, al ko da govori 5 jezika sto se pravi pametna i vazna- general mojuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2871
3.4.2013 23:58:07   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

nisu, imaju sarolik rijecnik, "nuto": vidi, oto- to,bunarija- buranija, hlupa- lupa, al ko da govori 5 jezika sto se pravi pametna i vazna- general mojuser posted image

koliko znam ljudi iz podrinja koriste ove riječi pa reko možda nam se sveke znaju user posted image

Neposredna veza do poruke: 2872
4.4.2013 0:02:17   
draguljče
user posted image I moji imaju baš šarolik rječnik i to me najviše izluđuje. Npr.: pusto-pustio, upustan-zapušten, sučim-s čim ili čime, okle-odakle, tuj-tu, anamo-tamo,.... E to će me dovesti do psihijatrije. I to što mm za svoje uvijek ima opravdanje, npr. kad je moj svekar drzak mm kaže da je on jednostavno takav, a kad sam ja drska on me tako "napadne" kako sam ja drska prema njegovom tati, user posted image ga on!
Tako da niste same u problemima ove vrste. Samo što ja neću da ćutim, podilazim i trpim. Ako se sam ne sagneš ne mogu te ni uzjahati! Tako da ja ne dam više na sebe ni trunčicu!

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Neposredna veza do poruke: 2873
4.4.2013 0:04:24   
draguljče
Provučem slamku kroz uši i svima kažem sve što mislim. Uh kako mi se mentalno zdravlje popravilo! user posted image

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 2874
4.4.2013 0:16:12   
*andjela*
Da prokomentarisem i ja malo user posted image
Slazem se sa Veselom
Ja sa svojom svekrvom nemam problema...iako mi zivimo na spratu iznad njih...ja to i ne smatram zajednicom tolikom...mi smo odvojeni totalno...imamo svoje troskove,racune...ali opet u vise navrata mi se desavalo da me nesto iziritira...
Na pocetku kad sam se udala...MM malo,malo dole kod njih...nekako njemu bilo tesko da se njih dvoje dosadjuju sami,nisu navikli,a ja sto sam ostavila kucu i roditelje u kojoj sam zivjela 20 godina to nema veze...sto je mojoj mami i danas tesko kad ja krenem od nje,(skoro sam se udala ,pa se privikava) to nije bitno toliko
Svekrva na pocetku meni svaki drugi dan,ja napravila veceru ajde da jedete i tako svako drugo vece..ja taman krenem u kuhinju ona zove...ja sam tad pomislila necemo nas dvoje imati mira nikako...jos ako pocne tako,posle ce biti jos teze se odvojiti..al sam ja to pametno uspjela dovesti na svoje...user posted image ...Jednostavno,mnoge mame svoje sinove tako pitaju ko malu djecu,ne shvatajuda su ti sinovi odrasli i da imaju po 25,30 itd god...ne shvataju da oni sad imaju svoju porodicu i zenu da o njima brine...Ne petljaju se kcerki i zetu,a od sina i snahe se ne odmicu...
Tako sveki skoro rece mom MM,kako ces neko vece proci kad si krenuo na posao a da se ne javis,ja navikla
e to me iznerviralo,sad on mora kad negdje ide i kad se vraca prvo njima javiti,al zaboli me briga njegova stvar,ja se ne javljam user posted image
Tako mnoge Svekrve mozda ne namjerno rade neke stvari koje se nama ne svidjaju,ja opet kazem ja ih stvarno postujem i nemam problema,stvarno imam dobar odnos sa njima...mada ima neki stvari koje me znaju totalno izbaciti iz takta...
al ja mislim da ne trebaju drasticne mjere da se to rjesi,jednostavno ako je jos i vas MM mrtav hladan,za ono sto vas muci...ne vrjedi se raspravljati,onda postepeno okrenete stvari kako vama odgovara,radite onako kako mislite i zelite da bude,a ne kako vam neko govori i vremenom ce sve doci na svoje.

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 2875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *