veeseelaa
|
IZVORNA PORUKA: mamma mumi Anonimna, imala sam i imam slican , skoro identican rekla bih problem. Ako je tvoj mm tvrdokoran, ma mozes pricat koliko hos. Ja sam dosta stavki upotrijebila koje je vesela navela, ali vjeruj mi nista nije urodilo plodom. 6 godina braka, sve isto. Sa mm ricala vise puta, ali jok, pa o je njihov sin. Moja sveki nednavaljuje svakodnevno po cijeli dan, ona je malo mudrija papanka, meni je nje dosta i 5 min. Cak sam indirektno i direktno njoj rekla mnoge stvari, ali kad vide da me sta nervira oni to potenciraju, a ja jos ludja. Nemoj ko ja napraviti gresku pa se frustrirati i derati na svoje dijete. Djete voli nanu i dedu, upija "dolam-goram" i sl od njih, ja ispravljam, pricam. Cuvala ga 3 godine, od njega napravila sve sto ja nevolim, ustvari sve sto sam rekla da mi smeta, pa sada kad je zajahao i na njihovu glavu, kaze uzmi sipku pa ga ucite, a ja velim a jok nano, pa nije dijete dugme, haj sada vako, pa onako. Tesko je naci sredinu stakvim osobama, kada nemas podrsk od mm. mene moj saslusa, slozi se samnom, ali nastavlja po svome.Sta bi ti da tvoj malo malo pa kod mame, ja se zezam na "edukaciju", ona je bolesljiva, lafo pritisak ima, pa ha vidi da smo mi slozni, njoj se povisi pritisak, a sin odmah leti i sjedi kod nje, ako gdje izadjemo eto nije joj dobro. Mslim da trebas ili poravniti ili se rzvesti, ja nevidim drugo rijesenje. A sto se tice snjuhkanja, a to joj je omiljeni hobi, pametovanje o odgoju, svemu, o kakav prof.Ja jos nisam skontala sta da uradim, mislim se, zivot je jedan, a zajednica jadnica, bar je kod mene tako. ma bježi nisi ti postupila po priči vesele, evo zašto: - Cuvala ga 3 godine, - Sta bi ti da tvoj malo malo pa kod mame, ja se zezam na "edukaciju", ona je bolesljiva, lafo pritisak ima, pa ha vidi da smo mi slozni, njoj se povisi pritisak, a sin odmah leti i sjedi kod nje, ako gdje izadjemo eto nije joj dobro šta ima da ti čuva sveki dijete a ona ti ne paše??? šta te briga gdje tm ide, oni nek se peglaju, a ti nek si oslobodjena kad vidi da ne reaguješ popustiće i sa zvanjem sina za sve i svašta