Emmy
|
Kod nas to funkcionise ovako: ja sam fan ariela/persila i omeksivaca lenor, ali sve to kupujem na akciji, pa sam tako nedavno u Interexu kupila 2 vrece po 6 kg Ariela po 12,5 KM/vreca i to mi moze biti pravo dugo. Neki dan npr. Lenor omeksivac takodjer u Interexu snizen na 5,2, opet kupim 2X2l i mirna. Pelene takodjer do skoro (sad nam vise ne trebaju, jupii), ali kupim Pampers i na akciji, plus neki kuponi se uvijek zadese od 10%, pa me dodju kao neke jeftinije, mozda manje kvalitetne pelene. Ne pamtim u zadnjoj godini da sam ih kupila po redovnoj cijeni, svaki mjesec neki veci trg. lanac ima snizenje. Mislim da je lako to upratiti, svaki dan u postanskom sanducicu nadjem promotivne letke, pa npr. nesto snizeno u tusu, nesto u interexu, a sve je to u krugu (na Stupu), zatim DP, Mercator, itd, samo treba malo vise prosetati. U tusu imam potrosacku karticu i svako malo imaju artikle na 50% i svasta se moze kupiti povoljno, zatim imaju program mojih deset, gdje po mjesec-dva budu snizeni odredjeni artikli, vi ih prvi put skenirate na kasi i narednih 1-2 mjeseca je to za vas kao clana kluba uvijek snizeno. Pretpostavljam da mnogi od vas to prakticiraju, ali ustedjeti se moze i kupovinom 1+1 gratis (npr kaladont ili neki manje kvarljivi proizvodi), uvijek praviti spisak za kupovinu, uporedjivati cijene, itd. Posto mjesecno imamo barem tri rodjendana, sto djecija, sto velika raja, pa malo i to finansijski iscrpi, svaki put kada naidjem na nesto povoljno, na snizenju, ja to kupim i super dodje. U martu sam imala cetiri rodjendana i za sva 4 imala unaprijed pripremljene poklone, koje sam uglavnom kupila na zimskim snizenjima (novcanici, salovi itd.). Sto se tice hrane, jednom sedmicno idemo na pijacu i kupimo za 7 dana voce, povrce i meso, u toku sedmice kupovina se svodi na hljeb i to je to....