|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  194 195 [196] 197 198   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
3.3.2013 19:21:57   
lajlac
Maya 8 tvoji postovi i tvoji savjeti su veoma motivirajuci. Optimisticna si, pozitivna i ne sumnjam da ces iz ovoga izaci kao pobjednik u kratkom vremenu. Ali nismo svi isti, mozda je to ipak tvoja crta licnosti i karaktera i neke stvari prevazilazis brze i s lakocom. Medjutim ima nas koji smo duze vremena u ovome i kako je Black rekla, a to je odlicno rekla, to je jedan krug koji te sve vise stisce i ne da se probiti tako lako. Veoma mi je drago cuti da si reagovala odmah, ili relativno brzo, meni je trebalo dugo da prihvatim (PSIHOLOG sam po struci, to mi je bio dodatan teret jer se mnogo od mene ocekivalo) i da se odlucim na borbu jer sam citavo vrijeme bila u nekom polubudnom stanju i nisam znala sta ni kako ni kome se obratiti i dan danas ne znam da li borim na pravi nacin i uopce da li se ovo moze nazvati borbom. Od roditelja jesam dobila neku "povrsinsku" podrsku, kazem povrsinsku jer ni dan danas moja mama ne razumije „od cega me vise strah“ i njeni komentari su ponekad neumjesni i neprikladni. Ne zamjerim joj jer znam da nema lose namjere, to je jednostavno u tom trenutku njen nacin komuniciranja. Njihov uzas na licima bio mi je i sada jeste najgori. Ja se licno borim sama, imam podrsku decka koji mi mnogo znaci, sestre koja me pokusaje razumijeti i prijatelja koji nista o tome ne znaju i smatram da je bolje da ne znaju. Sada, nakon toliko godina, kad razmisljam o svemu ti panicni i nisu toliko strasni a bili su inicijatori svega sto anksioznost jeste (JESU, ali kad ih uporedim s necim drugim koje slijedi nakon njih), strasne su misli, nase emocije koje pobudjuju te misli, pretjerana samosvijest o svemu sto si u stanju i sto nisi, promjene koje su nastupile kroz ovo nase nepojmljivo i do kraja neshvaceno stanje, poljuljani cjelokupni sistem svega onoga sto smo bili, sto jesmo i sto cemo biti. Ja vise nisam ista osoba, osobe od prije (nasmijana, puna zivota, ideala, snova i mastarija) nema, ne znam jesam li jaca, ne osjecam da jesam, osjecam samo da sam ista osoba ali u drugoj dimenziji, zrela, svjesna sebe i svega sto jesam i predstavljam, nekad sam zadovoljna vecinom nisam i takvom se nastojim prihvatiti. Jedini smisao zivota vidim u vjecitoj borbi koja je neprekidna i nedokuciva, kao sto kazu: ako vec ne mozemo dosegnuti ideale, onda barem budimo orijentirani prema njima. Ja sam upravo to.
Kod psihijatra sam otisla neformalno, preko decka, objasnio mi je sta mi je i sta mogu ocekivati i sta ne trebam, bilo mi je lakse, ali nisam sigurna da mi je pomogao, opet sam prepustena sama sebi a to i jeste ono najgore, ta spoznaja da si sam u ovome. Sve simptome sam imala, ali ovo ponavljanje me ubi, ili se sjetim neke pjesme pa je ponavljam, ili svaku zadnju koju cujem i koja je imalo onako upecatljiva. Ja sam danas i jucer cijeli dan pjevusila u sebi, neprekidno, nezasitno, opsesivno i zastrasujuce, svjesna koliko mi to stvara nervozu i tjeskobu, taj strah u pozadini od znate vec cega cini da se osjecam krajnje nezadovoljnom, umornom, iscrpljenom, napetom i kao da cu iskociti iz svoje koze, kao da prozivljavam vec neki pakao. Znate kako je to po cijele dane opsesivno ponavljati nesto, pomislis i strah te je da nesto ne uradis. I treba mi utjeha da ce sve ovo proci, da necu poluditi, da necu nesto uraditi, da se necu toliko napatiti da cu pozeljeti nesto, gluho bilo. user posted image Meni je malo bolje, pocetak je bio grozan, ali jos uvijek se borim. Ponavljanje mi ne da mira, znam da vam ovo sve glupo zvuci, ali uistinu je zastrasujuce. Desava mi se upravo ono cega me i jeste strah.
Ja se izvinjavam, ali ja ne znam pisati drugacije, opsirna sam i dosadna ali imam tu potrebu reci sto mislim i kako se osjecamuser posted image
Mayo vidim spominjes maticnjak. Kako ga pijes, koliko cesto? neko je spominjao i vitamine b16, kako sve to skombinujes, ako mozes da mi tacno kazes intervale u kojima sve to koristis. Ili ako neko od dragih mojih cura isto pije maticnjak da mi napise kako se pije. Koliko cesto posjecujete psihologa, kako vam se cine psihoterapije? Ili posjecujete psihijatra? Ja se borim tako sto pokusajem da zivim svaki dan kao sto sam i dosad, s tim da nisam jos uvijek sposobna putovati malo dalje. Zivim tu svakodnevnicu pokusavajuci da ne obazirem paznju, ali to je jako tesko. Bas me zanima. Sta pomaze u ovome? Hvala svima i jos jednom izvinjavam se na dugim postovima, ali hajde vi ste se vec navikli na meneuser posted image

Lajla

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4876
3.3.2013 20:18:17   
Nikkaa 22
Drago mi je što sam naišla na ovaj forum jer mi je već dosta nerazumijevanja. ja kad sam dobila te trnce i grčeve i ovu derealizaciju mislila sam da mi nešto neurološki nije u redu i da ću svaki čas pasti u nesvijest. evo i nešto čudno me zadnjih dana prati, odjednom mi dođe kao nekakva tjeskoba,strah,ohlade mi se dlanovi,i kao da ću nestat,nešto strašno da će se dogodit, nije to onaj nalet adrenalina kao kod jakog paničnog,nego neki čudan feeling, kao da je sve oko mene čudno a sa mnom se nešto događa. . .ne znam više ni sama spada li i to pod panični poremećaj ili nešto deseto. zbunjena sam.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4877
4.3.2013 0:18:54   
Maya 8
Draga Lajla i ja sam isto poput tebe jako bila pozitivna, samouvjerena i osoba koju ni najgore stvari ne mogu slomiti. Ja sam pravnica po struci ali imam osjećaj da ću doktorirati psihijatriju i psihologiju hehe otkako se borim s ovim i čitam o ovom poremečaju. Pisala sam već kako je meni počeo ovaj pakao u zadnjih nekoliko mjeseci desilo mi se previše ružnih i lijepih stvari , ja sam se živa pogubila u tome i vjeruj da me rastrgalo sve to na komadiće pa sam upala u anksioznost i depresiju nevjerovatnih razmjera( zanči svi simtomi, napadi, lupanje srca, znojenje, crne misli, analiziranje života, što ja, što ovo meni i znaš već sve najgore strane ovog poremečaja) iako je trenutno kod mene sve na svom mjestu tj. sve je kako najbolje može biti ali džaba kad ono glupo stanje straha i paanike ne prestaje ali ja se trudim da izađem iz ovoga jer vjerujem da to mogu. Pijem matičnjak čaj po 3 puta dnevno tj. tri čaše, ispila sam prošli mjesec omegu 3 i b-xomplekse, xanax uzimam po potrebi to mi je propisao liječnik( svaki dan znači mi je potreba nažalost šta ću kad moram). Nika naravno da te razumijemo, to su ti početci paničnih napada ne bih da te prepadnem al zna to sve biti još punoo punoo gore nažalost iako ti misliš da gore nema pisala sam ti već pokušaj da počneš primjenjivati nešto od toga, neće to nestati preko noći ali makr će ti neke stvari biti jasnije u glavi. Meni je žao što mi moramo prolaziti ovo sve jer znam koliko smo sve ovdje inteligentne i divne osobe i koliko same sebi stavarmo tu bol i pokrećemo te napade i onda te to jednostavno dokrajči da se ne možeš pomaknuti. Ja opet kažem kad mogu ja da idem dalje i da sam korak od toga da ovo prevaziđem, može onda svaka od nas. Svako ima svoje dobre i loše trenutke i raspoloženja, i nas kad neko gleda sa strane i mi smo "sretne" imeđutim samo mi znamo kako nam je ali NEĆEMO I NE SMIJEMO DOZVOLITI da nas ovo proguta! Jedva čekam da svaka od nas dođe jednom na ovaj forum i kaže da je 100% izliječena od ove paralize uma i damo nadu i drugima da se mogu izboriti! Šaljem puse svima !!!!!!!

(odgovor članu Nikkaa 22)
Neposredna veza do poruke: 4878
4.3.2013 0:29:32   
Maya 8
I da izvini Lajla ako ti nisam ovo konkretno odgovrila jer se pogubim kad pišem od svega što bih željela podjeliti s vama. Ukratko:
3 šolje čaja matičnjaka dnevno, ako imaš vremena uradi poneku vježbu opuštanja, 3 x b x-komplex na dan i jednom omegu 3, okupiraj se svim i svačim zavaraj svoje misli i pokušaj da što duže ostaneš u tom pozitivnom stanju i skretanju misli ako baš imaš jak napad popij nešto za smirenje ili ako si na terapiji onda se pridržavaj nje. Cure i žene nadam se da vam nisam dosadila već. Neću dolaziti vjerovtano nekih par dana na forum, pa sam se danas raspisala ko neka lujka.

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4879
4.3.2013 10:47:21   
lajlac
Hvala Mayo! Pocinjem danas s maticnjakom i b kompleksom, mada b kompleks i omega mi ne odgovaraju jer se sva ziva ospem od njihuser posted image . Kupila sam i caj od kantariona.
Sve sam ja to nekad na pocetku koristila, ali sam prestala bila, ali sad cu opet. Jednom mi je doktor pokazao vjezbe disanja, a i ucili smo ih, tako da pomazu u trenucima napada.
Pozdravljam sve svoje cure!
Novim clanicama zelim dobrodoslicu!

Lajla

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4880
4.3.2013 11:15:29   
dana123
Maya tebi jedan velikiuser posted image user posted image ,brzo ćeš ti iz ovoga.Lajlac dok čitam tvoj post sjetim se sebe, meni su misli bile najgore izazivale su mi taku jaku tjeskobu da sam imala osjećaj da ću se sva raspasti,da će mi pluća eksplodirat,mozak ma užas.Sada toga nema osjećam olakšanje tu i tamo naleti ta neka nervoza i nemir,ali to prođe.Imam želje,i snove,raspoloženje mi je super,izlazim družim se,pozitivna sam Psve to je bilo nestalo zbog anksioznosti.Hvala bogu sada je sve na mjestu.Iskreno teško mi je bilo bez tableta jer ja sam majka troje dijece meni je bio potreban mir,a to nikako nisam mogla imati tako da su mi ad.puno pomogle.Nikka ja sam imala trnce i grčeve i derealizaciju valjda se tako zove,ma onaj osjećaj recimo ja u svojoj kući kao da nisam,kao da je ne poznajem isto jedan grozan osjećaj,to je sve prošlo.Pozdrav drage moje nedajte seuser posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4881
4.3.2013 12:08:28   
BlackMagicWoman
nikka draga, ja te najbolje razumijem sto se toga tice, jer aposlutno nikoga nisam imala uz sebe, porodica mi se cesto, pa hajmo reci i rugala, jer su mislili da glumatam, trazim paznju i tako, sef mi je kad sam imala nervni slom, jer sam predugo cuvala simptome za sebe, tj, nisam mogal nikome da kazem, jer ne razumije niko ko to nije prosao, rekao, pazi sad SAD SI NASLA BITI BOLESNA ! ... i kako nakon toga covjek da bude dobro ... tebi se svijet rusi a ljudi tako reaguju, jos mi je taj sef rodbinauser posted image ... do prije par godina nisam vise nikome ni govorila, nego trpila, smijala se na silu, i pila tablete na svoju ruku, sto je dovelo do jako teskih nus pojava, ne bih da te plasim, vec da naucis iz moje price sta ne treba da radis... sreca naidje momak, sa kojim sam jos uvijek, i kojem sam rekla, ne znam ni kako ni zasto, i on me razumije, mislim znam da ne moze razumjeti, ali jako se trudi, i pomaze mi ... i vise sam sama sebi bila dopizdila sa svakodnevnim jaukanjem, bolovima, ko zna kakvim simptomima, napadima, i otisla sam kod psihologa, koja me uputila neuropsihijatru, jer, jbga, nije mi mogla pomoci, tijelo je bilo toliko morno, da sam se ja konstanto tresl,a mada ne vidljivo, vec ona napetost iznutra, kad tesko hodas od grcenja... sve sam simptome prosla, jako se napatila, napustila posao, na grbaci roditelja, napustila fakultet, ostala bez prijatelja ... i to zato sto su me navikli kao jaku i kad sam malo pala niko nije bio tu, zato mi ne trebaju ... i ne pricaj nikom eo svojim simptomima, vjeruj samo ce te iznervirati svojim komentarima ... tu smo mi, ako ikako imas kakvu mogucnost kod dr bilo bi ti odlicno, ali shvati da ni dr nije carobnjak, a ni lijek, moras se i sama jako truditi ... ja sam krenulo od nula, jer nisam smjela kad sam sama, ni jest, ni u wc, samo lezala, grlile tel i cekala da momak sto prije dodje ... uzasno vrijeme ... ni sada da kazem jos nije puno bolje, ali razlika se na meni vidi ... mnog estvari jos ne mogu raditi, ali nema vise tog neprestanog grcenj,a trnjenja i odmah je lakse da se boris ... dok ti ovo pisem, apsolutno sam sama u kuci, a to je za mene prije par mjeseci bili nezamislivo, jer bih odmah izaso napada za napadom ... ja se raspisah :) elem, borba nam je neminovna, i zato ti zelim svu srecu da sto prije izdjes iz ovog pakla ... ako ti je potreban neko za razgovor slobodno se javi na pp tu sam ... pus aza sve moje heroine user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4882
4.3.2013 14:06:47   
Nikkaa 22
zbilja je divno naici na razumijevanje....nema smisla to objasnjavati nekome tko nikada nije prosao jer ne zna kakva je to muka...iz dana u dan...dok gledam druge ljude kako bezbrizno uzivaju i zive sa lakocom, ja sam u ovom paklu....paklu anksioznosti, panicnih napada, derealizacije,depersonalizacije,tjelesnih simptoma...do kada.....samo se to pitam.....

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4883
4.3.2013 14:33:08   
Maya 8
Mislila sam da danas neću ni dolaziti na forum zbog obaveza ali našla sam malo vremena. Lajla ako se izasipaš od toga, pokušaj da jedeš ribu makar jednom dnevno može i obična sardina u konzervi :D u njoj ima Omege i crnu čokladu za kuhanje u njoj se sadrži taj hormon sreće što je inače u antidepresivima. A b- komplex-a imaš u banani, nemoj da se izaspeš od tebleta pa da te to još više poljulja. Znam pokazao je i meni to je onaj fazon disanje sa stomakom. Kako ste vi sve divne, jednostavno mi je drago što šta sam naišla na ovaj forum. Ja zam da ćemo mi sve izaći iz ovog i jedan dan napisati pravi motivirajući post. Hej Bože, Bože lude smo, a ustvari nismo! Kiss za sve redom !

Neposredna veza do poruke: 4884
5.3.2013 16:44:31   
lajlac
Mayo hvala ti na ovako detaljnim uputama, sve sam upamtilauser posted image Kraljica si, kako sve to uspijes popiti, zar ti ne bude mukauser posted image Znaci da udarim po bananama i po konzervama i tako to?! Kupila sam magnezij, samo sam cula da ga nije dobro svaki dan piti a isto tako i maticnjak se pije jedno odredeno vrijeme jeli tako? jeli sve ovo dobro kombinovati s obzirom da su razlicitih sastava i pomalo suprotnih? O svemu razmisljamuser posted image
Blackuser posted image user posted image
Nikka, drzi se, jadaj se, ovdje ces naci razumijevanje i podrsku. Sve vas pozdravljam i saljem vam jedno velikouser posted image

Lajla

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4885
5.3.2013 17:47:28   
Maya 8
Ja imam toliku želju da izađem iz ovoga, jer mi je ovaj pakao odnio toliko mjeseci i toliko lijepih stavri nisam ni bila svjesna i onda sam sebi sama rekla stop, tako da sam sve živo istražila, probala i svela na to šta mi odgovara i čega ću se pridržavati narednih mjeseci i uz svoju volju valjda će mi nešto pomoći. Ovaj opravak traje dugo nažalost, živi sam svjedok toga :(. Prošli mjesec sama pila Omegu 3 u tabletama i b-xompleks, ali sada jedem po jednu dvije banane dnevno jer ne pijem b-kompleks, a omegu i dalje u tabletama jer ne volim ribu u konzervi i naravno xanax najmanju dozu 0, 25. jednom dnevno. Ja vam moram reći da se mnogo bolje osjećam iz dana u dan, imam poneki napad dnevno. Mene naprimjer malo nervira ovo znojenje koje nikad nisam imala dlanovi i pazusi ( počelo kad sam upala u ovo prije nekoliko mjeseci), nadam se da će i to proći ili da ću bar naučiti da se nosim s tim al mnogo me nekako koči to mi je došlo gratis od ovog ludila. Da li neka od vas ima taj problem znojenja baš me zanima ??? Hvala vam puno na odgovrima, nadam se da se vi osjećate bolje. Ako vas bilo šta zanima o putu ka poboljšanju pišite rado sam tu da vam pomognem koliko god mogu. Kissss

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4886
5.3.2013 18:27:49   
lajlac
Mayo ne brini za znojenje, ja se znojim jako puno, ali ja se odavno znojim i prije ovoga mi se desavalo, tako da sam cesto primorana da nosim samo odredjene boje u odijevanju, ali nije to toliko strasno. Ne mogu ti reci da ce proci, meni nije proslo. Ja sam se znojila i prije tako da ne znam jeli to zapravo genetski ili posljedice nekog dugogodišnjeg nemira, sklonosti nervozi ili stresu. Jednostavno se znojim i to je to. Ali sam primjetila da se i moji roditelji znoje, tako da nisam to smatrala toliko bitnim. Ali ako se tebi javilo samo u ovom periodu, onda je najvjerovatnije da ce ti i proci. Po mom misljenju, vrlo brzo ce ti sve proci, jer si reagovala jako brzo i to mi je drago, manje ces patiti. Ne citaj mnogo, jer ne htijuci ces naici na mnogo toga. Tako sam ja citala i dovela sebe u mnogo gore stanje, o opses.-kompl.poremecaju znam sve user posted image a dok sam citala samo sam imala namjeru objasniti sebi sve ovo sto mi se desava nadajuci se da cu naici na nesto pozitivno medjutim naisla sam na nesto skroz suprotno, i bacila sebe u ocaj i simptomi su se poceli pogorsavati. Sada me progoni sve ono sto sam procitala, pa i kad pocnem tako opsesivno ponavljati ili te prisilne misli koje imamo svi, od onih banalnih do gluho bilo kojeg sadrzajauser posted image (ponekad me strah i stid toga), uhvati me strah da vise necu moci funkcionisati jer cu sebe dovesti do takvog stanja.

Dano tek sam sad vidjela tvoj post, ne znam kako ga nisam primjetila...drago mi je da si dobro draga user posted image Pa gdje ona srecica moja? Koksi nasa???

Lajla

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4887
5.3.2013 18:33:56   
lajlac
Zaboravila sam Blur i Jacuuser posted image Gdje su nam cure sve? Cesto se toga, Boga mi, pitam. Sigurna sam da su dobro, dok se ne javljaju.

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4888
5.3.2013 20:39:09   
nova_
Zdravo svima,

Ne znam da li ima neko od strarih članica i da li me se neko sjeća?

Ukratko, bila sam u istim problemima kao i sve vi. Imala sam sve moguće simptome. Obzirom da je moja anksioznost trajala 24 sata, noćima nisam mogla spavati. Spavala sam po 10 minuta, doslovno sam bila kao zombi. Smrsala oko 8 kg za mjesec dana. Morala sam raditi i nisam imala drugog izbora nego otići dr. Nakon 4 mjeseca samostalne borbe otišla sam psihijatru i dobila AD (cipralex). Uz AD sam isla nekoliko mjeseci na psihoterapiju. Ja sam odmah osjetila poboljsanje, koje je vremenom bilo sve veće. Vremenomje moja anksioznost isčezla i bila sam opet ona stara, vesela djevojka. Iako mi je bilo dobro dr je savjetovao da tablete pijem min 2 godine. Moram priznati da sam slusala sve savjete mog dr i da ni je jako pomogao.
Drage moje, sad je 6. mjesec kako sam prestala piti tablete i za sad sam hvala Bogu dobro. Na samom pocetku bilo je malo simptoma koji su uobičajeni kad se prestane piti AD ali ništa strašno. Nadam se da se anksioznost neće vratiti ali i ako se vrati znam kako ću se boriti. Sve prozivljeno mi je dalo ogromnu snagu i mnogo sam jača nego sam bila prije ovog sranja.

Uglavnom, zelim vam reći da se ne predajete. Izlaz postoji samo se morate potruditi. Ne libite se otići doktoru. Ne zelim pametovati i nametati svoje mišljenje ali vjerujte da je bolje piti AD nego životariti.
Takodjer i ja sam bila veliki protivnik tableta ali kad je zagustilo pojela bi i g.... da prostite 

Drage moje, puno vas pozdravljam i ako mislite da vam mogu pooći nekim savjetom slobodno pitajte.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4889
5.3.2013 22:18:42   
vux
Eh draga tako je lijepo cuti da je neko ozdravioouser posted image
ja se jos uvijek borim evo sedamnaest mjeseci..pisala sam oo mojim jadim ai borbi s ansioznosti ali su me jednostavno blokirali user posted image

Zelim da ti se vise nikad ne vrati ansioznostuser posted image

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 4890
5.3.2013 22:29:03   
vux
Drage moje ...

Rodila sam prije sedamnaest mjeseci..porod katastrofalan,kao i poslije poroda ..to je bio najtezi period u mom zivotuuser posted image ..strah,strah i samo strah od svega to e bio moj zivot mjesecima poslije poroda. Da bi sve bilo jos crnje prije poroda sam dobila visok pritisak koji je potrajao neki
sest nedelja poslije poroda,toliki strah sam imala od tog pritiskauser posted image misllila sam d acu umrijeti...da zvuci ne stvarno ali meni je bilo takouser posted image ..Ljekari kao d anisu uopste skontali sta mi se desava...

Uglavnom danas sam dobro,hvala bogu ali posljedice od traume su jos uvijek prisutne(dovoljno da pomislim na pritisak i ledi mi se krv u zilama)user posted image

Da li ima neko sa slicnim iskustvima ..i kako se vi borite

Puno hvala na svakoj sugestiji....pozz

(odgovor članu vux)
Neposredna veza do poruke: 4891
5.3.2013 23:11:46   
Maya 8
Draga moja Lajla upravu si ovo čitanje ti još samo pogorša čitavo stanje ali prestala sam to da radim jer ja samo trazim sada za liječenje i tražim neke druge stvari po net-u te masku za lice, te za kosu itd. zadubim se u to i ne želim otvoriti nijedanu više stranicu o ovom poremečaju osim što dolazim na ovaj forum i razgovaram s vama predivnim curama i ženama iako sam željela i to prestati ali ovdje mi je fino podjeliti i razmijeniti mišljenja s vama. Što se tiče ovog glupog znojenja nadam se da će nestati jer mi je mrsko nositi samo crne i bijele majce te lijepiti uloške po mojim omiljenim stvarima hahahahaah očajno je, ali neću dopsuti da mi to kvari moj opravak. Imaš li kakv savjet u vezi toga ( možda nije prikladno da te to pitam ovdje ali ja znam da su sve žene i djevojke ovdje divne i voljne pomoći u bilo čemu ). Nova presretna sam zbog tebe i tako mi je drago što si se opravila svaka čast! Ja pijem xanax da li si ti pila uz antidepresive i neki sedativ. Meni je doktor rekao da smatra da mi AD nisu potrebni, samo mi je to propisao. Napiši mi svoje mišljenje da li ću se uspjeti postepeno skinuti s njih kad mi ne budu potrebni. Vux drago mi je da si bolje, možeš pročitati moje postove ima tu svega pa možeš nešto primjeniti i vidjeti šta ti odogovara. Čestitam na bebici ja mislim da je ona vrijedna truda i borbe za opravak i da beskrajno uživaš u njoj. ! Pusssek za sve!

(odgovor članu vux)
Neposredna veza do poruke: 4892
6.3.2013 8:22:40   
nova_
Hvala vam cure, i vi ce te ako Bog da ozdraviti. Morate vjerovati u to jer to je zaista moguce, ja sam vam dokaz user posted image

Maya, prije nego sam otišla psihijatru pila sam xanax samoinicijativno. Iskreno meni nije pomagao, pila sam ga mozda nekih mjesec dana. Psihijatar mi je rekao da prestanem piti xanax što sam i učinila.
Ako ti je doktor rekao da ti ne treba AD jos bolje po tebe. Meni je recimo odmah rekao da moram piti tablete uz psihoterapiju. Kako sam tada odlucila da cu slusati sve sto mi dr kaze samo da sto prije ozdravim ja sam ih i pocela piti mada, moram priznati nevoljko.
Sto se tebe tice slusaj svog doktora, veoma je vazno da imas povjerenje u njega i uspjeh nece izostati. Naravno da se moze prestati piti svaka tbl. samo ne treba naglo prekidati već postepeno. Ali kako sam vidjela ti i ne pijes neku veliku dozu.

Ipak probaj umjesto xanaxa uzimati nesto nesto prirodno. Dobro je piti caj od kantariona (to je samo za one koji ne piju AD, jer oboje se ne smije kombinovati), b vitamin, Omega...

Pozdrav za sve!

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4893
6.3.2013 10:19:22   
vux
Draga Maya hvala ti puno...da moje sunce je vrijedno svega sto sam proslauser posted image ....probaj da se rijesis tableta...ali kao sto veli Lajla oprezno..ja sam probala sve..ali sve ..i da sve tab...posljedice su vece nego pomoc od njih...ja sam jako kratko uzimala ..Cipralex..znaci ono kad mi je bilo najgoreuser posted image user posted image user posted image otisla sam i sama trazila...nesto od dr..i dobila ove..inace sam medicinska sestra po zanimanju..znojenje ti poticu te tab..inace mi anksiozni se znojimo viseuser posted image ..

Ja uzimam komplex B12vitamine i super suuser posted image ...

pozzz za sveuser posted image

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 4894
6.3.2013 11:22:14   
dana123
Maya ja sam pila misar 0,25 za smirenje ujutro i navečer nekih šest mjeseci,i mogu reći da mi nije baš puno pomogao.Kad sam dobila ad morala sam ga prestati piti nikakvih problema nisam imala zbog toga.Evo već ad pijem godinu i pet mjeseci i misar sam popila u tom vremenu četiri puta i to kad dobijem jaku nervozu.Nova baš mi drago zbog tebe meni isto tako pomaže ad nema onih groznih misli koje sam imala 24 sata na dan nestale su,eto samo još imam te nervoze koje traju po nekoliko dana pa prođe neznam zašto to nailazi user posted image ,ali proće i to znam da hoćeuser posted image .Pozdrav novoj članici user posted image

(odgovor članu vux)
Neposredna veza do poruke: 4895
6.3.2013 11:40:13   
Nikkaa 22
meni se nesto cudno dogada :/ malo mi je manja sad derealizacija za razliku nego na pocetku kad je bila prezastrasujuca,ali sinoc mi se npr dogodilo nesto, bila sam ok,i onda u sekundi kao da mi sve postane nekako drugacije,cudno, ne toliko nestvarno koliko cudno, kao da se svijest igra sa mnom....sve je u redu,ja normalno funkcioniram i dalje, ali me takva stanja sad pocinju plasiti....:(

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4896
6.3.2013 12:18:15   
dana123
Nikka i meni je tako bilo sve oko mene čudno ni sama nisam mogla opisati taj osjećaj,ja mislim da je to sve derealizacija, ali baš glupi osjećaj.Proći će ne briniuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4897
6.3.2013 13:02:18   
Nikkaa 22
a grozno sto je sve psiha u stanju cinit....

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4898
6.3.2013 13:53:08   
Maya 8
Nova hvala ti lijepo na odgovorima, probala sam ja i kantarion i valerijanu, meni nije pomoglo (ili ja tu to nisam htjela da vjerujem, jer sam to pila u najvećim krizama kad sam mislila da mi ni Bog(da prosti) ne može pomoći:( meni pomaže matičnjak i ova moja iskrahana. Također i xanax ( nekad jedan dnevno, nekad dva..doza je svkako mala) a kad ga počenem izbacivati to će naravno biti postepeno. Uskoro ću ponovo kod svog doktora da malo popričam s njima. Ja više nemam crnih misli čim krenu ja kažem stop , nečeš o tome. Na početku mi je zaista bilo teško da se priviknem na to stop i da se okupiram nečim drugim jer su me one uvijek savldale ali sad više ne mogu, jer sam ja jača od toga. Ja i dalje stojim iza toga da je naša volja i želja najbitnija!!! Proces pozitivnog razmišljanja psolije ovog se uči jako sporo ali znam da je najvažniji faktor od svega. Poslije ovog pakla teško je naučiti ponovo da voliš sebe i da razmišljaš pozitivno al nije neizvodivo. Ja se zaista sada osjećam jako dobro, jeste da me još uhvati panika i nervoza ali će proći. Vux poljubi bebicu od mene. Draga Dano naravno da će proći čim si se oduprla crnim mislima lahko je kasnije slagati kockice. Ja znam da se sa svim lakše nositi kad prestaneš s crnim mislilma i uključiš se život to kažem iz ličnog iskustva, tako da proći će i ta nevoza pa danas su relano svi nervozni na svoj način. Samo što smo mi osjetljviije i sentimentalnije s obzirom na sve što smo prošle! Gdje nam Lajlac kako si ti draga ? Nika da li si počela nešto da praktikuješ od iskrane, čajeva, čitanja potizivnih stvari, skretanja misli draga jednostavno moraš početi s prvim koracima koliko god da je teško i neizvodljivo ! kissssss

Neposredna veza do poruke: 4899
6.3.2013 13:59:35   
Maya 8
Evo jedan lijep text, pročitaj te ga. ( možda nije prikladno za ovaj forum, al sadrži tako neke divne mudrosti, morala sam ga podjeliti s vama) !
Pismo dede unucima.
Dragi Rajan, Konor, Brendon, Čarli i Meri Katarina,
Moja draga i mudra ćerka Rejčel tražila je od mene da zapišem neke savete za vas, one koje sam naučio u životu. Počinjem ovo pismo 8. aprila 2012, tačno na moj 72. rođendan.

1 Svako od vas je najlepši dar od Boga vašoj porodici i celom svetu. Setite se toga uvek, naročito kad sumnjate u sebe i kad ste obeshrabreni.

2 Ne plašite se nikoga i ničega i živite punim plućima. Sledite svoje želje i nade bez obzira na to koliko su teške i koliko se razlikuju od tuđih. Ljudi često ne rade ono što žele ili što bi trebalo jer konstantno razmišljaju šta će drugi misliti ili reći.

I zapamtite još jednu bitnu stvar - ljudi koji vam ne donesu pileću supu kad ste bolesni ili ako nisu pored vas kad ste u nevolji, nisu bitni!

3 Svi smo mi sasvim obični ljudi. Neki nose preskupu odeću ili imaju velike titule ili moć i misle da su iznad svih ostalih, ali nije tako. Oni imaju iste sumnje, strahove i nade, jedu, piju, spavaju i prde, kao i sav normalan svet.

4 Kad porastete i dobijete decu, uvek imajte na umu staru irsku poslovicu: Hvalite decu i ona će cvetati!

5 Budite dobri i uvek pomažite ljudima - naročito slabijima, onima koji su uplašeni i deci. Svi oni nose neku svoju tugu i potrebno im je vaše saosećanje.

6 Nemojte se pridružiti vojsci ili bilo kojoj drugoj organizaciji koja vas trenira da ubijate. Rat je zlo. Sve ratove su započeli stari ljudi koji su prevarili mlade muškarce da mrze i ubijaju jedni druge. Starci prežive i kao što su započeli rat olovkom i papirom, završavaju ga na isti način.

7 Čitajte knjige koliko god možete. One su predivan izvor uživanja, mudrosti i inspiracije.

8 Uvek budite iskreni.

9 Putujte kad god ste u mogućnosti, posebno dok ste mladi. Ne čekajte da imate dovoljno novca ili dok se sve kockice ne slože. To se nikada, ali nikada ne dešava.

10 Izaberite posao ili profesiju koju ćete voleti. Naravno, biće i teških momenata, ali posao mora da vam bude uživanje.

11 Ne vičite! To nikad ne uspeva, a povređuje i vas i druge. Svaki put kad sam vikao, doživeo sam neuspeh.

12 Uvek ispunjavajte obećanja koja ste dali deci. Nemojte da govorite „videćemo“ ako znate da je odgovor „ne“. Deca očekuju istinu, dajte im je s ljubavlju i dobrotom.

13 Nikad ne govorite nekome da ga volite ako nije tako.

14 Živite u harmoniji s prirodom: izađite napolje, obiđite šumu, planine, mora, pustinje. To je veoma važno za dušu.

15 Grlite ljude koje volite. Recite im sada koliko vam znače, ne čekajte da bude prekasno.

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  194 195 [196] 197 198   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  194 195 [196] 197 198   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *