|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  193 194 [195] 196 197   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
21.2.2013 10:29:38   
Pantera.
Drage moje hrabre mame i žene jutros ste mi sve na um pale zbog ovih promjena... ja sam grozna zadnji period... zbog jakih bolova u rukam otišla sam fizijatru (priv) on mi je samo na osnovu fizičkog pregleda rekao da imam skoliozu a ni kičmu nije snimio ništa.. ja se isprepadala... izvalila pare za fizikalnu malo mi pomoglo i opet sve po starom.. ja juče otišla drugom dr koji me odmah poslao da snimim vrat i rame i kičmeni stub.. kaže od skolioza ni traga ni glasa user posted image user posted image vjerovatno samo uklješten živac ... eh kad je sav

taj stres popustio+promjene vremena+moj pms+ispiti za zaposlenje+dvoje male djece= JA Raspad SISTEMA

Sinoć me bez ikakvog razloga uhvati zima sve kontam ohladiću se skroz, pa mi nervoza i nekakva jeza-zima udarila u ruke... user posted image user posted image

Nikako da se smirim... u sebi govorim "ženo anksiozna si idi ribaj pločic eu wc-u, idi nešto radi, idi trči oko kuće" evo jutros kad sam vidjela snijeg odmah sam vas se sjetila.. kako mi vi deverate???

Jel vam se desilo to s rukama ta jeza i ko neka zima vas uhvati ali samo u rukama..

Arhitekti svoje greške pokrivaju mramorom, liječnici zemljom, a žene dekolteom...

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4851
21.2.2013 12:59:29   
dana123
Draga pantera svašta ti se nama dešavauser posted image ,ma mi smo ti fenomeniuser posted image .Meni su samo trnule ruke.I sama sam neka žnj baš me puca nervoza i to ujutro ,poslije podne sam okuser posted image .Kako ste mi druge imal kod vas nervoze???

(odgovor članu Pantera.)
Neposredna veza do poruke: 4852
21.2.2013 19:12:22   
koka i po
samo da pozdravim moje hrabre drugarice...
sve ce se jednom zvati juce.user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4853
22.2.2013 0:23:11   
jana mk
Eto nama koku ipo,moju dragu prijateljicu s fejsa ,ona uvek zna da da utesnu rjec ,mogu vam rci da je meni licno ova nasa koka ipo najmanje 3 puta spasila zivot tako reci t.e vratila mi nadu ,ja nju jako volim da saslusaam t.e da iscitam svaku njenu objavu jer je veliki pozitivac a to nama bas puno treba...inace sve vas ljubim one moje curice bmw ,lajlac danu ma da nenabrajam sve vas ljubim ,pantera sreco nepitaj dal smo mi to imali samo prepisi da nisi jedini ako ja nisam imala isto mora da je imo neko drugi ali uglavnom svi mi ovde imamo nesto sto niko normalan nema a to je izmisljena bolest u glavi i nedostatak srece zapravo previse slobodnog vremena ,ah kako ja to lepo znam ali ni sama nemogu da sebe ubedim da je sve ovo samo zacaran krug u koga sam ja ostavila svoje najbolje vec 4 godine ...nista mi nije krivo znam da ce proci jednog dana samo da nam dragi bog da snbagu da izdrzimo ali si nikad necu oprostiti sto sam svoje najbolje 30 god ono kad zena treba ziveti punim plucima ja sebi upropastila i dala ovoj kucki da me zatvori u ovaj krug ...ali eto sta je tu je samo bog uz nas i bice sve ovo jednom juce...

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4854
23.2.2013 9:59:05   
ajnur
Citajuci vas malo se utjesih user posted image Od drugog poroda svakakve mi se misli motaju po glavi.Stalno mislim da cu umrijeti da ce mi djeca ostati sam i toliko se prepadnem,posnem panicariti,bol u plucima,srce mi lupa a ima jedno 10ak dana imam osjecaj knedle u grlu i to kao da seta po grlu,nekakvi ludi bolovi u vratu cas sa lijeve pa sa desne.Idem kod orl da vidim sta ce reci ako bude sve ok odoh kod psihijatra definitivno.Mozda je sve posledica ne izlazenja iz kuce znam po 15dana nigdje ne izaci nrema ko djecu cuvati.Ne znam vise sta ....

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4855
24.2.2013 15:30:06   
lajlac
Draga pantera svašta ti se nama dešavauser posted image ,ma mi smo ti fenomeniuser posted image .Meni su samo trnule ruke.I sama sam neka žnj baš me puca nervoza i to ujutro ,poslije podne sam okuser posted image .Kako ste mi druge imal kod vas nervoze???

Draga Dano, cuj ima li nervoze? u mom gradu kisa pada vec 3 dana, ne moze se vani izaci koliko pljusti, krupa, ledena kisa, grmi i sijeva a ja dok ti pisem tresu mi se ruke od neke tjeskobe, nemira i nervoze. ne mogu sjediti na jednom mjestu, jesu li to te krize svima nama zajednicke? Uzas jedan! I kad se ovako nesto desi...imam osjecaj da sam na pocetku, opet panika, opet strah, opet misli i iscekivanja...vec se vidim kako se ne mogu smiriti, kako se gubim uh uh grozan osjecaj...Osjecam ko da bih negdje bjezala jer se ne osjecam u svojoj kozi dobro, a gdje cu...Jeli ovo do vremena ili sta???user posted image

Ajnur dobro nam dosla... ovdje ces naci mnogo dobrih savjeta i isto tako upoznati divne osobe uvijek spremne pomoci user posted image . To sto to imas, mi imamo vec dugo i evo nas ziveuser posted image user posted image

Lajla

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 4856
24.2.2013 15:31:36   
koka i po
.Osjecam ko da bih negdje bjezala jer se ne osjecam u svojoj kozi dobro, a gdje cu...

kod mene si uvijek dobrodoslauser posted image
nije do tebe...do vremena je user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4857
24.2.2013 15:41:00   
lajlac
kod mene si uvijek dobrodoslauser posted image
nije do tebe...do vremena je user posted image

E moja koksi hvala ti, znam ja to user posted image I ti si, kao i svi vi dobrodosli kod meneuser posted image , samo ne sada ovdje su poplaveuser posted image Nadam se da je do vremena, jer imam osjecaj da cu izletiti iz svoje koze zbog silne nervoze i nekog unutrašnjeg nemira.

Lajla

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4858
24.2.2013 18:14:58   
dana123
E lajlac moja tak je i kod mene kad me uvati,iskočila bih iz svoje kože,nemir,nervoza,mislim da bih taj tren mogla ići trčat kao da bi to sve umanjilo.Očito da smo pune adrenalina.Evo sad sam ok ništa nikakav simptom potpuno olakšanje,ali kad me to uhvati nisam sposobna ništa radit neznam kud bi ni štabi.Večer mi je blaženauser posted image user posted image Lajlac kako ti sa ušima meni zuji,a nekad i tutnji onda gutnem pa me prođe,nikako da kod doktora zbog toga od njih mi se kosa dižeuser posted image user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4859
24.2.2013 22:57:16   
lajlac
Dano ista sam ti kad me uhvati. A vidim da i mnoge pogadjaju takve krize nervoze kao posljedica anksioznosti. Nase drage Blur i Rabi su isto to govorile.
Sto se tice zujanja, i meni ponekad zuji, tutnja, bubnja ili pak se okrenem na jednu stranu i isto kao kad vjetar puse takve sumove osjetim ili jednostavno samo pisti. Nije bas da puno obracam paznju, ali znam da nije prijatno i koliko sam cula nema lijeka za to. Povezano je sa vratnim zilama ili tako nesto, uglavnom ili je tlak dok varira ili zbog trenutne ili ranije upale uha. LJubim te

Lajla

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4860
25.2.2013 11:19:26   
dana123
Hvala lajlac i ja to mislim,imala sam upalu lijevog uha i nisam na njega čula mijesec dana,valjda je to posljedica.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4861
26.2.2013 11:55:52   
Maya 8
Evo i mene drage moje, ja sam nova. Da Vam ispričam. Ja sam inače uvijek bila puna sampuozdanja, vesela i jako uspješna osoba. Desile se nekih mnogo loših, a i dobrih stavri protekle godine i ja sam upala u poremečaj koji se zove Anksioznost s tim se već borim par mjeseci. Inače sam trenutno u jako dobroj vezi zadovoljna sam partnerom i pri kraju 4 godšnjih studija. Lupanje srce, gušenje, izbjegavanje izlazaka, preznojaavanje(UF OVO MRZIM, odmah bi ja da se ošamarim hahahha), muka, bol u želcu i razne glupe misli što ovo što ono kako ovo kako ono, sve crno jadno i čemerno. Ma znate vi to sve i tako sam ja počela da se gubim u svojim strahovima. Elem kad sam ja skontala u šta sma upala pretraživajući po netu itd. ja sam odlučila da se borim da izađem iz ovog. Prije svega kad sam to odlučila kontala sam da će to nestati ko čaraobnim štapičom jer ja sam zaboga odlučila al to nije tako lahko. Moja iskrena borba da izađem iz ovog počela je iskreno od 1 feb. i da vam sada napišem moje metode, koje mi puno pomažu. Jest da mi se i dalje dešavaju napadi al ja se sad bar mogu uspješno nositi s tim. Prije svega ovaj forum je naša i snaga i slabost. AL je mislim da je moja snaga jer lakše mi je kad pišem o ovome s nekim ko je prošao ili prolazi isto. Želim da vam napišem moje korake kako se ja liječim i nadam se d aću izaći iz ovog što prije i biti ona stara.
1. prvi korak mi je bio da sam priznala sama sebi , pričam sa svojom sestrom roditeljima o ovome, momka ne davim ne želim mada zna kad se loše osjećam i vrati me u život. 2. korak isčitavam metode ne simptoma ovog sranja već izliječenja 3. korak idem vani, družim se nekad i na silu 4. ja sam macka išla i kod psihijatra ( iako mi je do do prije par mjeseci bilo nepojmljivo) neki dan sam otišla vidjela da to nije strašno, mnogo me orspoložio i dao mi je xanax ali samo po potrebi( znači nisam teški slučaj i ne zanima me ako će to da mi škodi, gore mi je ovo stanje nego neka tabletica) i skinuo mi je neki teret da nisam luda, 5. pijem matičnjak i kantarion čaj, kupila sam omega 3 ( jer ima seratonin, hormon sreće i b -xomplekse to pijem nekih mjesec dana) 6. radim vježebe opuštanja evo vam linkovi :
http://www.youtube.com/watch?v=DqzLUDA-Mq8
http://www.youtube.com/watch?v=xAqWZdPPzmg
http://www.youtube.com/watch?v=e8bUBqgJQT4, odvojite pola sata za sebe i vježbajte. Ja idem na bolje, lijeka ima za sve, samo psotoje izlječivi i neizlječivi ljudi. Volim vas sve i raspisah se ja baš , kiss Maja

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4862
28.2.2013 21:12:32   
jana mk
Uh ja probala prvu vezbu tako me opustila da nemogu da na sebe dodjem i odjednom sam osetila kako pocinjem da zaspivam i uplasim se sta ako se neznam probudit od hipnozu? hahahahaha i prekinula

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4863
28.2.2013 22:49:42   
BlackMagicWoman
ahaahhhahaaahha, joj jano, da te nema trebalo bi te izmisliti user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4864
1.3.2013 9:47:04   
dana123
user posted image user posted image Jano,Jano

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4865
1.3.2013 16:57:37   
jana mk
Hihhihihihi ma sva sam nenormalna user posted image user posted image user posted image user posted image ,nego da vam kazem ja danas opet radila 3 link vezbu i zaista daje neki mir jbt neznam jel to na psihicku bazu il ja zaista se opustim neznam hihihihi samo neznam dal ovo jednom dnevno jedna vezba treba se raditi nije maya bas pojasnila,inace ja guram nekako kolegi crnjaci i strah da cu se roknuti su opet dobili na intenzitet ali me strasno mrzi da idem kod mog dr jer trebam putovati nije u moj grad a nekako mi vreme nije bas za putovanje ,nekako imam osecaj da moja anksioznost sve vise prelazi u depresiju ali verujte da vise i nije mi tako vazno jednostavno nemam snage da se borim ,pucaju horori u glavi a ja ko hickok ma reziram li reziram navikla sam verujte mi hiihhihihi ,neka bude kako biti mora ,ali ja se iz ovoga moram izvuci pa makar trajalo i jos 10 godina padacu, ustajacu ,ma sve sto dodje ima da podnesem samo da mi bog pamet sacuva da se neroknem hahahahah,neznam zasto se mlatim sa nebitnim stvarima pravim drame u glavi o necemu sto nema veze sa moju sadasnjost ,okupiram mozak glupostima ali vi koji to prolazite me mozete razumeti ,strah je vise samo propratni dio ja ga toliko i nemarim sad sam okupirana crnjacima i glupostima ali valjda ce proci ,nadam se ..inace sve vas ljubim i grlim necu nabrajati podjednako ste mi vazni ..ve sakam site

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4866
1.3.2013 17:10:22   
dana123
Jano draga ti si samo malo depresivna ništa više,vjeruj ja znam kako je to i taj osjećaj neću ti pisati zbog tvojih hororauser posted image user posted image user posted image ,nemoj se zamarati sa depresijomuser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4867
2.3.2013 17:38:52   
Nikkaa 22
bok cure,zene, nova sam na ovom forumu..nisam udana i nemam bebu,ali sam vidjela da se spominju teme anksioznosti i napadaja panike,sa kojima se ja takoder borim i sve mi postaje teze...imam 21 god,a 4 god traje borba ---uhvatila me derealizacija,a k tome mi se smjenjuju i fizicki simptmi,pa me takav strah nekada uhvati i tako u krug...ako se koja zeli javiti,nesto reci,bit cu zahvalna :) lijepi vam pozz

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4868
2.3.2013 23:30:20   
BlackMagicWoman
pravac kod psihica, pocni sa vjezbama relaksacije, i vidi koliko si daleko dosla sa tim, iskrena budi prema njemu, on ce te uputiti ... 4 godine je jako puno da trpis, ja sam skoro 6 godina u tome, skoro godinu dana sam na bobama i jaaako sam daleko odmakla, jer nisam smjela skoro ni u wc sama ... to je jedan jebeni krug koji je iz dana u dan sve manji i sve vise te steze ... a nemoj to trpiti kad postoje ljudi koji ti mogu pomoci ... zivjela ... javljaj nam se cesce ... pusaaa

(odgovor članu Nikkaa 22)
Neposredna veza do poruke: 4869
3.3.2013 1:58:34   
jana mk
http://www.hipnoza.org/vasa_iskustva_hipnoza_hipnoterapija.php poslusajte zenu koja prica zar je moguce da je laz ? sta vi mislite/.?

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4870
3.3.2013 11:25:40   
Maya 8
Htjela sam više da ne dolazim, jer sam shvatila što se više ovim bavim da se vračam u staro stanje. ALi vidim da postoji još puno prelijepih djevojka i žena koje se muče, pa hoću da vam kažem da morate skupiti snage i idete dalje. Ovo jednostavo dokrajči al ne daj te se. Ja sam čisti primjer da se može dići i pokušati koliko god bilo teško. Kako nam je postala navika da se ovako osjećamo moramo naučiti i da budemo sretne ! Vježbe radite kad god želite i meni je treća vježba najbolja, Draga Nika definitivno idi psihijatru, isto kao što za gripu dobiješ antibiotik tako češ dobiti i za svoje stanje adekvatne lijekove. Ne može se ovo nasuho pogotovo ako dugo traje, meni je trajalo oko 8 mjeseci raznijelo me živu, a evo sada laganim korakom ja idem ka izliječenju. Imam jedan super link za Vas obavezno ga pregledajte. http://www.youtube.com/watch?v=Ddo_mGo6YCs čovjek je objansio i stanje i izlječenje od 3:00, MOLIM VAS nemoj da se bojite, samo se same možemo izliječiti, naša volja, snaga i vjera. Ja sma jutros imala takav napad, preznojila sam se sva, isplakala i rekla sebi ooo ne zar se vratilo, al skontala sam nije se vratilo nego samo želi opet da me muči, ali neće jer ja nisam slabić. I evo sad sam savršeno! Nemojte se više bavite same sobom, bavite se nečim drugim stavrima ljudima itd. AKo se ja izvlačim i na korak sam da se izvućem a bojala sam se svoje sjene, preznojavala se ko luda, srce mi je stajalo svaki dan po 4 puta. Možete i Vi. Šaljem vam kissssove.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4871
3.3.2013 11:40:17   
Maya 8
I da možda nekoj od vas ovo zvuči glupo što vam pišem da morate dalje i da je sve u vama. Možda mislite da je ne znam kako je vama, ali vjerujete da znam, sve sam to prošla i prolazim još uvijek ( doduše svaki dan sve manje i manje). Imala sam sve moguće simptome i fizičke i psihičke, to je ludilo bilo. Ja znam da smo mi sve predivne i sa puno kavliteta žene i djevojke, jer se samo takvim ovo i dešava. Neće se sigurno tamo neka prava budala ili glupan baviti ovim. Draga Jano nemoj raditi onda hipnoze dok ne budeš spremna, radi treću vježbu svaki dan jutro i predvčer. I na kraju : Boli me briga za sve, život će ionako proći a ja ću u inat biti sretna. Ne želim ga provesti u ovom stanju koje sam sama sebi napravila.

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4872
3.3.2013 11:50:01   
BlackMagicWoman
Maya 8 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 4873
3.3.2013 15:06:02   
Nikkaa 22
isla bi ja do psihologa jer sam vec dosla do ruba ove borbe,ali problem je sto mene moji bas i ne razumiju, a zivim sa njima ,u mom gradu nema psihologa,a nit ja imam bvlastite prihode pa da sama mogu ici....jel imala koja od vas grcenje,stezanje misica od anksioznosti,trnce po cijelom tijelu? mene to najvise muci i u zadnje vrijeme osjecaj kao da sanjam, kao da nisam tu,kao da mi je svijest udaljena od ovog zivota...preodvratan osjecaj.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4874
3.3.2013 15:21:23   
Maya 8
Ja danas radim neke gluposti po internetu tako da sam cijeli dan skoro tu. Draga Nika ja sam imala sve to i gore, kao i sve cure i žene ovdje. Ti moraš lijepo bez histerije poragovarati sa svojima, moraš im objansiti sve bez nerviranja itd. kako se osjećaš, šta ti se dešava, ja znam da je tebi teško jer nemaš podršku i nerzumni su prema tebi al moraš. Najgore je kad nemaš podršku, ja čitavo ovo vrijeme imam podršku od svojih, ne znam kako je s drugim curama ali to mnogo znači. Ako nemaš psihologa u svom gradu ako te stid nečega. Pričaj nama , potrudi se. Kupi sebi čaj od valerijane, kupi persen tabelte na biljnoj je bazi za smirenje imaš ga u svakoj apoteci, ne košta puno. Radi ove vježbe, nemoj se hvatati za to da te tvoji ne razumiju i da tebi nema izlaza. Jednostavno shavti da moras. Svima nam se dešavalo to i još mnogo gore. Moraš sama sebi pomoći i svojim srcem željeti da izađeš iz ovoga. Pogledaj moje linkove što sam stavila, vidi šta druge cure i žene pišu. Pregledaj ovaj zadnji link i što prije počneš da se odupireš to će sve biti prošlost. I znaj da ne može ništa preko noći. 2 koraka naprijed 3 nazad i tako ti to ide do izlječenja. Al džaba sve ja ovo pišem ako sama ne kažeš stop i ne odlučiš iskreno! http://www.youtube.com/watch?v=Ddo_mGo6YCs evo ti link, ovo će ti doći kao razgovr sa psihijatrom.

(odgovor članu Nikkaa 22)
Neposredna veza do poruke: 4875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  193 194 [195] 196 197   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  193 194 [195] 196 197   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *