|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ov...
20.2.2013 17:56:17   
kolacic
Jos sam u soku, totalnoj paralizi, misli mi furaju sto na sat, milion puta citam ove posljednje komentare, aicha, ti si mi pravi putokaz, apsolutno ste me zbunile, moram gledati taj film, nisam ga gledala nikad, cini mi se da je neki poucan film, ove nagle promjene unazad par dana u meni, i obracanje na forumu su me totalno izbacile iz kolosjeka, jedan dan znam put, drugi ne znam, maloprije sam bila odlucna set_ajuci da cu na savjetovaliste i onda rjesavati problem fino s tim psiholozima cak sam kontala i njega natjerati da ode, ali sad vise ne znam vrijedi li sve to, jel ovo konacno.. definitivno moram rascistiti sa sobom. Sad vam nista ne mogu reci, mogu vas samo saslusati...Pisite, sve prihvatam. Hvala bezgranicno. Hvala divne ste, hvala sto postojite, da vas nije bilo danas, i ovih iskustava i pogleda na sve, mislim da bih cijeli zivot zivjela u zabludi i hranila njegovu bolesnu sujetu. hvala. nece biti lako.

< Poruku je uredio kolacic -- 20.2.2013 17:57:15 >

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 226
20.2.2013 17:56:24   
riba78
kolacicu draga ti najbolje poznaješ svog supruga ,i najbolje znaš vrijedi li se boriti .
Nemoj plakati imaš svoju kčerku ,ti si sretna žena user posted image
ja ti želim sve najbolje i da uspijete sve prevaziči da pobijedi ljubavuser posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 227
20.2.2013 18:05:08   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Galicia

user posted image
Meni bi bilo drago da se ti opametis, radi sebe i svoje curice.
A sve mi se cini da ces i dalje traziti u njemu ljubav, a naces jedno veliko nista.
Sad je vrijeme da si lupis samar, osvijestis i proradis na svom zivotu, jer ocigledno njemu nisi bitna ni u kakvom aspektu osim da si domacica i cistacica.

Ovo potpisujem

ali mi sve dzaba pisemo dok sama ne odluci u glavi da je to tako i da spozna istinu i naravno odluci na korak koji je za nju najbolji.

A izgleda da tek sada shvata u kakvom zivotu zivi citajuci sta pisemo

Kolacic ja ti od srca zelim sto je najbolje za tebe

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 228
20.2.2013 18:07:25   
Stefanova mama
izvinite nova sam da li mi neko moze reci kako da otvorim svoj forum hvala puno

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 229
20.2.2013 18:33:57   
kolacic
Sad mi slike furaju glavom, sve mi se vraca svi detalji koje sam zanemarivala i prelazila preko njih. Evo jedan:

Tek se uzeli, mjesec dva proslo, ne sjecam se, idemo njegovim sretni i zaljubljeni. Sjeli smo a svekrva se hvali kako mu je sestra ocistila frizider, Meni cudno, gledam kontam vidi ovo, ali hajde nebitno. Sveki zove mog muza, da mu pokaze kako ga je majstorski ocistila. Ode muz, zaviruje gleda police, eksta, divi mu se ko na izlozbi, ja u dnevnom sjedim i ibretim se. Potom, da stvar bude gora, zove me, svoju zenu da vidim "kako se to radi", na sto ja ustajem, iz pristojnosti samo, jer sam tako vaspitana, pogledam ovlas i ok ,fino. On se idalje divi, pipa, sve cisto, sija. To su bili prvi znaci, ali ja sam preko toga presla, Bilo mi je cudno i neprijatno, ali nisam htjela prigovoriti i reci nesto neumjesno, pobogu tek sam se udala da ja palacam jezikom. Suzdrzala sam se i tako je sve krenulo...

Kad njegova mama prica o nekoj zeni, djevojci, glavno pitanje je : jel joj u kuci cisto? To je najbitnije, to se mjeri. To je prvi i osnovni kriterij njihove kuce.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 230
20.2.2013 18:44:31   
maxus svratila
kolacic ma sve je to uredu, mislim volim i ja urednost, ali ne idem sad po vaz dan po kuci i brisem. Prasinu ocistim jednom u 7 dana napravim generalno, ocistim kupatilo i tako to..........e
a to sto ti pricas je bolest, ali bukvalno bolest, cuj divit se cistoci frizidera, pa ocistim i ja frizder i ajmo dalje, ha ja....

nego ti draga moja s njim sjedi i lijepo poricaj, otvorenu mu kazi da te boli, da te steze takvo njegovo ponasanje......

stefanova mama ne kontam sta si htjela pitat, mislis forum ili temu svoju da otvoris??????

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 231
20.2.2013 19:30:24   
orchyd
bitno je za tebe da shvatis da se jako jako rijetko dese pozitivne promjene u braku koji duze vrijeme ide nizbrdo, nazalost s vremenom ce biti sve gore i gore... zao mi je sto sam ovo morala napisati ali realno to je tako i ti ces to shvatiti kad tad user posted image gospodinu savrsenom nikada neces biti dovoljno dobra..

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 232
20.2.2013 21:56:51   
aida.

IZVORNA PORUKA: kolacic

Hvala vam moje zene, hvala vam ko da ste mi rod rodjeni, a nijednu ne znam, hvala vam bezgranicno, ja sad placem, i slusaj ovu pjesmu michaela boltona sto mi je habana poslala na link you tube, placem ko malo dijete, placem jer sam zaljubljena ali srusena zena, placem jer kasnije cu naci snagu, sad ne mogu, svaka kost me boli, dusa mi jeca i ja s njom....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Znas li onu poslovicu, ja se njome vodim: "Sve ce na kraju biti dobro a ako nije dobro, znaci jos nije kraj." Znam da nekad izgleda da je sve sruseno, da si izgubljena, da ne mozes duboko udahnuti... Al jednom ce sve doc na svoje, mozda ne onako kako ti zelis, ali cuda se desavaju tako da sve je moguce user posted image Doci ce dan kad ces udahnuti punim plucima, kad ces se smijati od srca i pomisliti kako se sve prevazidje... Samo snage, SAMOPOUZDANJA, vjere i glavu gore! Sve ce jednog dana bit dobro a do tad budi nam jaka user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 233
20.2.2013 22:23:33   
Alma_27

Jos sam u soku, totalnoj paralizi, misli mi furaju sto na sat, milion puta citam ove posljednje komentare, aicha, ti si mi pravi putokaz, apsolutno ste me zbunile, moram gledati taj film, nisam ga gledala nikad, cini mi se da je neki poucan film, ove nagle promjene unazad par dana u meni, i obracanje na forumu su me totalno izbacile iz kolosjeka, jedan dan znam put, drugi ne znam, maloprije sam bila odlucna set_ajuci da cu na savjetovaliste i onda rjesavati problem fino s tim psiholozima cak sam kontala i njega natjerati da ode, ali sad vise ne znam vrijedi li sve to, jel ovo konacno.. definitivno moram rascistiti sa sobom. Sad vam nista ne mogu reci, mogu vas samo saslusati...Pisite, sve prihvatam. Hvala bezgranicno. Hvala divne ste, hvala sto postojite, da vas nije bilo danas, i ovih iskustava i pogleda na sve, mislim da bih cijeli zivot zivjela u zabludi i hranila njegovu bolesnu sujetu. hvala. nece biti lako.

natjeraj ga ako mozes. ako hoce na savjetovaliste, to ce biti super jer ce tamo sam shvatiti zasto je takav i kakav je zapravo. neki ljudi nisu svjesni koliko je pogresno to sto rade. onda se nadati i promjenama kod njega.
ako nece u savjetovaliste, idi ti na razgovore. dobro ce ti doci da nadjes sebe a on neka sebe trazi sam kako god zna.
sretno user posted image

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 234
20.2.2013 22:39:05   
Galicia
Alma, nisam sigurna dal je vrijedan on tog tjeranja.
Mislim da nekog tjeras da te voli, a taj isti tjera tebe da mu cistis i dan i noc, i jos da ona strahuje pri tome.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 235
20.2.2013 22:41:55   
mala_sa
Kolacicu mila, imas li posao? Dozvoljava li ti on da radis? Ako ne, sto prije ga pocni traziti, s obzirom da ne znas ishod situacije, jako ce ti biti vazno da imas svoj novac....To ce ti zaista pomoci da se podignes i vratis izgubljeno JA user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 236
20.2.2013 22:45:27   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Galicia

Alma, nisam sigurna dal je vrijedan on tog tjeranja.
Mislim da nekog tjeras da te voli, a taj isti tjera tebe da mu cistis i dan i noc, i jos da ona strahuje pri tome.

ma neeee, nisam na to mislila. savjetovala sam ja da se ona okrene sebi svakako, da razvije samopouzdanje...
ali ako on pristane na savjetovaliste, to bi mu moglo otovriti oci. on ne zna drugacije. mozda se promijeni. mozda shvati sta su mu prioriteti. ako nece, i ne mora

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 237
20.2.2013 22:52:13   
ena23
Ja citam i citam i citam...
i od srca bi kolacicu samo jedno rekla: draga, dobro razmisli sta pises na forumu kojeg cita ne-znam-koliko hiljada dusa. nemoj otkrivati iz kakve je porodice, da li ima bracu, sestre... sitnih, zavidnih, crnih dusa pun dunjaluk, mozda neko ko te zna licno pronadje bas ovdje lijepih informacija da nahrani svoje srce tvojim problemom, pa mozda cak uradi i nesto gore...

nedavno je bio slucaj kad se neka forumasica zalila na porodicu svog muza, neka njegova rodica to sve fino isprintala i pokazala svima...
pamet u glavu!

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 238
21.2.2013 15:27:50   
bebaa
kolačiću mila gdje si cijeli dan...šta se dešava...jeli sve ok..sve sam redom čitala i plakala sinoć...ne zna čovjek tačno šta uraditi niti kako nasavjetovati...nego neko reče podvuci crtu... da ,ti moraš znati do koje crte možeš ići a da ne izgubiš ponos i dostojanstvo...svi mi ponešto od nekoga trpimo ali kad prekipi da mi je mati moja dosta je...cjeni sebe pa ce te i drugi cijeniti...

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 239
21.2.2013 17:02:39   
kolacic
evo me mile moje...

evo mene hvala vam, noc je bila grozna, ali svaki dan je ljepsi od noci...

sinoc je bila havarija, bolje da ne pricam, zgrozila sam se s kakvim covjekom zivim, nek cita ko hoce, nemam ja sta kriti vise, nek se duse natope mojom suzom, ali ja nisam srusena, ja sam jaka zena, ja cu se izboriti za sebe, i za svoje dijete.

Ja jesam poljuljana bila sinoc, bilo mi je tesko, mucno, sike se samo vracaju i vracaju, svi moguci detalji, pa ga cekaj da dodje pa vecera, pa za stolom prica opustena, ok je bio, moglo se pricati, i tako on meni govori dobra ti ova riba, ja kazem e nek si ti mene pohvalio pa makar :) a on kad te to ja ne pohvalima majke ti? a vjerujte nemam pojma kad je rekao za bilo sta dobro ti. hajde ok, nema veze ali on nadoveze na to: ma ja bih se odrekao tvoje kuhinje samo da si ti u drugim stvarima bolja../ciscenje/ znas ti dobro na sta ja mislim.. e reko, znam ja to, ali svi smo mi razliciti, i alma cisti na sve strane damiru, i po mom muzu, (alma je primjer prave zene) ali druskane moj, jesi ti vidio kad oni dodju kod nas kako se on zadavi jeduci? moj muz gleda pa ono sta kako jeste reko fino se udavi covjek, i jednom mi je rekla da nije bio zadovoljan ruckom i ona mu rekla idi u restoran pa jedi ako ti se ne svidja.. pa vidis, ja poredim, njemu se ne svidja njeno kuhanje, tebi moje ciscenje, treba li on da je prihvati takvu kakvu jeste ili da je ubija u pojam time?? brak je kolko znam kompromis, ni meni se ne svidja tvoje karakeristike pa sam te prihvatila takvog kakav jesi. on nije ni zucnuo. tuc muc i tako osta. nece taj da prizna pa kud puklo da puklo.
ih da si ti ko alma nadoda samo, ja bih bio sretan covjek. njemu je pojam srece dakle cista kuca.
to ima li suprugu koja ga voli pazi njeguje, nije vazno, neko je rekao i u pravu je, on hoce cistacicu i domacicu da sve blista, to je njemu zenauser posted image

e dalje bolje da ne pricam..

ja poludjela...pritisak mi sto na sat, srce mi bubnji ko ludo, kontam zajebat cu samu sebe ako ga prislonim uz zid, ali nesto jace od mene me je guralo da pitam..

pa dobro, i sta sad, ja nisam ta, ocito, nisam, ja sam ovo prvo.

Ako ti se ne svidja, podnesi zahtjev za razvod i idi. Mislis da cu te ja trpiti cijeli zivot ako se ne promijenis?

gledam ne mogu da vjerujem, strah mi u ocima od soka, ali brzo ga prikrijem da ne osjeti da se plasim kud ovo ode.

Ti bi znaci da se razidjemo? jel? on kaze pa ako ne ide rastjerat cemo se ko svi normalni ljudi i eto. sta ti mislis?

Da, naravno ako smo samo zbog djeteta zajedno, i ako nema ljubavi, sto bi se peglali i bili skupa? ti svojim putem ja svojim.

Prvi put da ja reagujem tako. To nije ocekivao. On je bio igrac. Manipulisao je sa mojim emocijama i bio vrlo svjestan da upravlja s mojim osjecanjima. Moj odgovor je bio neprijatan njemu. Nije to ocekivao i sam se zaletio. Sad nije mogao nazad, a nije zelio ni da oda da nije to sto je mislio zapravo, vise me htio uplasiti, hranio se vazda mojim strahom, jer sam ga voljela zaista.
Tu je razgovoru bio kraj. Ja sam krenula svojim putem, sve dalje mi je presmijesno... kad smo legli u krevet, nije mogao da zaspe, ni ja ali sam se pravila da spavam, i poceo me stipkati za nos, ja sam gurnula ruku, pa me rukom uhvatio da prostite za grudi, ja mrtva hladna nista. Onda je povukao ruku i odmakao se. Ja sam otvorila oci, pogledala ga i rekla: Ti mene poseres pa bi nesto..a posrao si me posred glave. Nije rijec rekao, ja se okrenula na drugu stranu, a onda i on i tako smo zaspali...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 240
21.2.2013 17:13:09   
kolacic
Danas me zove, kako si sta radis, pita ja najnormalnije govorim ali nikakvih emocija, on ne znam sta koji k***ac hoce, eto vi mi objasnite, sinoc me posrao po sred glave, gore sam sve opisala, pa u krevetu me ganja jer zna da je zajebao stvari, ali izgleda da je u meni nesto puklo, ja drugacije vidim osjecam sve zivo, nekako nemam strah, sinoc sam ga izgubila, cega da se bojim ne znam, nece on mene ucjenjivati kucom, ako mu do cistoce nek plati cistacicu i rijesen problem pa nek onda njoj zvoca sta valja ne valja svakako ju je platio zar ne? a mene ko svoju zenu da omalovazava, to ne zelim, ako je i bilo dosad vise necu.

Al mi nikako njegova prica o razvodu i ponasanje ne idu jedno s drugim.

Totalno glupo.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 241
21.2.2013 19:17:54   
jasmin
kolacicu,sad se malo primiri. Budi ozbiljna...hladna...službena. Ali dotjerana. Zbog sebe najviše.

< Poruku je uredio jasmin -- 21.2.2013 19:18:29 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 242
21.2.2013 19:54:43   
muaaa
Razmisljala sam danas asto se nejavljas

Slazem se s Jaminuser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 243
21.2.2013 20:03:51   
rerica
kolacicu budi suzdrzana i na distanci,jer njih to boli,vjeruj...

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 244
21.2.2013 20:04:03   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: jasmin

kolacicu,sad se malo primiri. Budi ozbiljna...hladna...službena. Ali dotjerana. Zbog sebe najviše.

user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 245
21.2.2013 20:42:09   
Alma_27

Danas me zove, kako si sta radis, pita ja najnormalnije govorim ali nikakvih emocija, on ne znam sta koji k***ac hoce, eto vi mi objasnite, sinoc me posrao po sred glave, gore sam sve opisala, pa u krevetu me ganja jer zna da je zajebao stvari, ali izgleda da je u meni nesto puklo, ja drugacije vidim osjecam sve zivo, nekako nemam strah, sinoc sam ga izgubila, cega da se bojim ne znam, nece on mene ucjenjivati kucom, ako mu do cistoce nek plati cistacicu i rijesen problem pa nek onda njoj zvoca sta valja ne valja svakako ju je platio zar ne? a mene ko svoju zenu da omalovazava, to ne zelim, ako je i bilo dosad vise necu.

Al mi nikako njegova prica o razvodu i ponasanje ne idu jedno s drugim.

Totalno glupo.

malo se on uplasio. niej ocekivao cvrst stav od tebe. ali ne popustaj jos. treba vama jos puno vremena.
samo laganini. sve fino i kulturno a ovamo svoj ti poso gledaj user posted image
sam ce traziti da idete tom savjetiku user posted image

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 246
21.2.2013 20:43:39   
Alma_27

i ja potpisujem. i dodajem jos jednom. nadji nesto za sebe. dobru knjigu koju ne mozes ostaviti, zanimaciju neku...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 247
21.2.2013 21:13:10   
kolacic
I ja tako kontam drzati ovaj stav nek se przi ko riba na raznju

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 248
21.2.2013 21:28:06   
veeseelaa
udjoh na net da provjerim e-mail i pročitah kolačiću tvoj post o sinoćenjem dešavanju
ma nek si mu rekla, taman, nek se zadevera malo
a ti budi kulerka, nit ga zovi, nit puno s njim ovo - ono
pjevuši kroz kuću, obavezno
hebla ga Alma user posted image
ne daj da te iznervira, prouči šta kad izvali neku glupost,i nek ti jezik ne bude brži od pameti

a i to kuhanje, ma skuhala bi mu ja hmmmm

no ajd sad

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 249
21.2.2013 21:38:41   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Alma_27

i ja potpisujem. i dodajem jos jednom. nadji nesto za sebe. dobru knjigu koju ne mozes ostaviti, zanimaciju neku...

Ja ne potpisujem....ne vidim uopšte poentu.
Neko te izvrijedja, sto rece kolacic posere ti se na sred glave........i onda ja trebam biti dotjerana i nesto cekati....?!
Ne razumijem....kolacicu, ti si zena koja ne bjezi od problema, tako mi izgleda....ali ti je samopouzdanje i samopostovanje uzasno prodrmano....

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *