Amam
|
Evo i mene ovdje...Moja prica je malo duza,naime u firmi je vec duze vremena teska situacija,te kasne plate,te kasne s uplatama P i Z osiguranja,nemogu knj ovjeriti,da bi nam u junu mj prestali davati platu,preko racuna,nego na ruke,do tad nam je jedan dio isao na racun,drugi u koverti,od tog juna,svi uposlenici su dobivali jednak iznos u koverti,medjutim i taj iznos je kasnio, a problem sa P i Z je i dalje isti. Nedavno su nas pozvali u firmu i dali nam izjavu,u kojoj mi izjavljujemo da smo dobili te plate,i da pristajemo da poslodavac nastavi s takvim isplatama dok ne bude u mogucnosti za drugacije.To je bilo sad u pon,da bi vec danas me pravnik pozvao da dodjem u sjediste firme u roku 1/2 h i ponudio mi sporazumni ugovor o raskidu radnog odnosa,oni su meni duzni,jos 7 plata,plus te koverte,a danas su mi pinudili iznos jedne,do jedne i pol plate,s tim da ce mi izmiriti dugovanja za PiZ zakljucno s 31.10. Nisam potpisala,ali me interesuje kakve su mi mogucnosti,mogu li se ja prijaviti na biro s obzirom da ce mi 11 i 12 mj ostati "ne pokriveni"?Oni meni nude taj iznos i ostatak da mi daju u ratama,kad sam zatrazila pisani izvjestaj o dugovanju prema meni,nisu mi htjeli dati,nisu mi htjeli dati ni taj sporazumni raskid,ni kopiju,ni da mi faxaju.