Lejla Ka
|
IZVORNA PORUKA: Teddy Bear Bebu prikacim na dojku, ona sisa al cini mi se da ne vuce jako nego samo cucla sisu( sto je radila i prije ove flasice), mlijeko se otpusti, ona se malo naljuti kad stane, mase glavicom i opet sisa, tako da se par puta otpusti. beba ne bljucka, samo kad je presvlacim, pa od silnog tumbanja, pelena mokrih imamo puno u toku 24 sata, to sam pratila na pocetku sad vise ne, isto tako stolica, uvijek je pelena puna, stolica je zuta, i cesto je kao blago zelenkasta, mada je gusta, ima one "dukate". Pedijatrica nije nista rekla, samo je pitala da li doji. Mene brine to da je beba gladna, jer sve mi nekako lici na to, sve cekam kad ce proci ovaj zacarani krug, mozda sa 40 dana. Opet kazem da mi je nekako uspavana i nejaka, jer kad nakon prve pauze u noci se probudim, ja osjetim da su grudi pune, ona povuce par puta, kao da se umori i zaspi, ja je spustim, ona nakon 3 min, plac... Znam kako je starija beba dojila tokom noci. Tako silno zelim da dojim, i kazem sama sebi uspjet cemo ako Bog da, sve ce ovo biti iza nas. 1. bez obzira kako se tebi čini da ona vuče, ako njeno sisanje izaziva reflekse otpuštanja to je OK. 2-3 otpuštanja po podoju su savim OK da se beba najede. 2. dosta mokrih pelena znači da je beba uredno hidrirana, dosta stolica u danu (dovoljno je 2-3) znači da uredno jede i ima viška da izbaci (pošto se majčino mlijeko može potpuno probaviti i potpuno iskoristiti). 3. da li se ovo stalno traženje dešava samo noću ili je to kod svakog podoja? 4. nerealno je očekivati da i jedno drugo dijete doji kao ono prvo, svako dijete doji na svoj način, ni dojke ne proizvode na isti način kao prije, ako budeš imala još djece svako će dojenje biti jedinstveno. Nemoj porediti. Po ovim nekim stavrima što si napisala tvoja beba uredno dobiva hranu. Hajde mi sad molim te ponovi kad i koliko ste mjerili težinu? Nema razloga da sumnjaš da je gladna i nema razloga da sumnjaš da ćeš dojiti. Prvo da razjasnimo nedoumice pa ćemo vidjeti ima li problema i gdje su.