amra_sa
|
1. Bog i Porodica (dijete,mm,ja) – uvijek na prvom mjestu. 2. Uzor mi je rahmetli mama za koju mislim da je bila istinski vjernik, odmjerena u svemu, poštena i požrtvovana uvijek. Zaslužna je za sve moje vrline, Allah je nagradio. 3. Vjera mi je puno pomogla životu, željela bih da joj se puno više posvetim. Bogu dugujem zahvalnost. 4. Sebe najviše poštujem ali volim ... 5. Moja sestra je moj ponos, volim je i cijenim jer je posebna osoba. 6. Pravi prijatelji zauzimaju posebno mjesto u mom životu. Prepoznajem ih u nevolji 7. Puno „dajem“ i puno „tražim“. 8. Ne opraštam laž, prevaru / izdaju. 9. Ne razumijem i žalim bezosjećajne i sebične/egocentrične osobe. 10. Nisam ograničena i površna osoba. 11. U mnogo čemu tražim smisao, analiziram, vagam. Puno sam kritična, a još više samokritična. 12. Razmišljam svojom glavom (nisam povodljiva) i ne zamaram se uopšte šta drugi misle o meni. – meni je vrijeme dragocjeno, svako ima pravo na svoje mišljenje. 13. Moja iskrenost je istovremeno i moj bič. Samoj sebi često zadajem udarce. Ne mogu, ne znam i ne želim ljudima gledati u oči i lagati ih. Nekima se moja iskrenost sviđa, a nekima ne. Žao mi je, ako je tako, ali to sam ja 14. Moj me „insekt“ skoro nikad ne vara. Imam nos za mnogo što-šta. 15. Volim pozitivne ljude i pozitivno okruženje. 16. Volim umjetnost, kreativnost, originalnost. Ne volim glupost – nažalost cijena joj neprestano raste. 17. Znam svoje prioritete,znam i pogriješiti ali isto tako znam reći hvala, izvini, oprosti. Znam šta želim... Telo mi je stena, a duša satkana od romantike ..„Eeeee kako ja umem da sanjam“ ... 18. „Čovjek je sam sebi najveći prijatelj i najveći neprijatelj“ – stvar je izbora. „Čuvaj se zla onoga kome si dobro učinio“ ... Ako želiš da izgubiš prijatelja puno mu pomozi. 19. Da mogu vratiti vrijeme ... Da grlim svoju mamu, da joj ispričam sve što mi leži na srcu, da vidi svoje unučiće, da mi pjeva kao nekad, da joj se zahvalim i odužim, da je vidim sretnu ... Previše je bola podnijela u životu i ponijela na onaj svijet Tješi me činjenica da Bog sebi uzima najmilije i odabrane, nadam se da ćemo na onom svijetu biti sretnija i veća porodica. 20. Boli me nepravda, osjetljiva sam na djecu i bolesne. 21. Kod ljudi cijenim djela, riječi manje-više. Neke sitnice mi puno znače. X puta mi se desilo da mi u životu najviše pomognu stranci, neki bliski ljudi (barem sam ih ja smatrala bliskim) su bili tako „daleko“ kad su mi trebali ... 22. Mogu reći da mi je život lijep hB, ali i težak. Sretna sam dok imam ljubav, porodicu, zdravlje, prijatelje ... 23. Izgled često vara, ljepota leži u duši... puno je bola u osmjehu, i puno sreće u suzama ... 24. Sa mnom se može, samo treba znati Zanima me kakva bi bila kao svekrva Osjećam se i ponašam se 25. Čitaj pod 1.