Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: adissa_ IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: bebacha i meni se nesvida davanje imena po mrtvim,po likovima iz serija,filmova...te davanje po nanama,djedovima.... Ja u potpusnosti to razumijem.... Neko čita knjige , neko novine a neko gleda serije... taj neko ko gleda serije ne može od sebe pobjeći... da ime koje je njemu za njegovo dijete najbolje.... A nane i dede...imaš niz porodica koje imaju određene tradicije... moja seka se udala u jednu takvu...njen suprug nosi ime svoga dede...a njegov babo svoga dede...tako je moj setsrić trebao biti Osman...no moja sestra prekinula je tu tradiciju jer ima isti stav kao i ti... ja lično sam drugačijega mišljenja bila...kada su me pitali koje bih ja ime rekla sam njegovo sadašnje ime ali sma isto rekla da je za trdiciju u njihovoj porodici znala i prije udaje...to što se nadala da će roditi kćer pa to preskočiti drugi je par rukava...udala se znajući tradiciju i mislim da nije trebala istu prekidati jer je svjesno prije braka i trudnoće istu prihvatala... No hB ima divne svekijvece koji su njenu potrebu da se tradicija obustavi shavtili bez problema Meni su, naglasak na meni, glupe ove tradicije koje te dovode pred svršen čin. Ja lično ne dozvoljavam da mom djetetu iko nadijeva ime osim mene i mm i tad to treba biti ime koje će se svidjeti oboma a ne da neko nameće svoju volju. Svačiji prijedlog je dobrodošao, ali sad da nešto MORAM, a radi se o mom djetetu I mišljenja sam da svako svojoj djeci treba nadijenuti ime(a ne kao birvaktile kad se svekar/svekrva/djed/nana pitali za ime unučeta ili praunučeta). Razlika je u tome što moja sestra nije bila pred svršenim činom... čak joj je to u vrijeme zabavljanja i u vrijeme starta braka bilo cool, tradicija, ''jaka'' porodica... al onda je pormjenila stav... time je svoga supruga stavila u vrlo nezavidan položaj...najprije je rpistajala na sve a onda to mjenjala... ja sebe dovoljno poznajme da znam ...da bilo kakve uuvjete i priče o tome rješila bih prije udaje... dala bar do znanja kakav je moj stav o tome... jer moj je isti kao tvoj... ali nešto poštivati o tome pričati s asvima, nanom zetovom koja je bila živa tada, tetkama, svekrvom, svekrom i dva djevera i to joj cool a onda to mjenjati s moje tačke gledišta nije ok.... za mene je to jedna neozbiljna balavaica koja se poigrala sa osjećanjima ljudi koji posljendjih 100 godina imaju salku omanovog i osmana salkinoga... imati stav isti o tome...reći u startu... al kasnije dovoditi supruga u poziciju u kojoj on prekida to jer njegova žena se predmoslila za mene je jako neozbiljno... to sam joj kao starija sestra i rekla... i moja mama isto... a ime su dali po mom prijedlogu... ja sma presretan al stojim na tome da se u tom sgementu vrlo neozbiljno ponašala... jer mnogo toga su dogovorili prije braka i to nije mjenjala jer je u njenom intersu da ima izgrađen spartm posbena ulaz, mašinu za veš, suše, sobu za dijete posebnu, dio alije uređen kda kad se porodi napravi park za svoju bebu, svadbu po svom bez obzira na koštanje istoga...poklone po svome, daraovanje je obavila hodajući po gradu birajući čime će je darovati... sve su joj ispoštivali... nije trebala biti tako neozbiljna... Svaka cast tvojoj mami i tebi sto ste joj rekle a niste slijepo podrzale sestru,ja se slazem,meni je to jako bezobrazno ako je sve znala...lijepa je to trsdicija i nije cudno ni rijetka Koje je ime na kraju izabrala? Moj prijedelog Sami