Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.1.2013 19:47:03
Maja Doboj
Hvala na lijepim željama, pokušat ću da ne mislim puno na naredni postupak ali mi to baš i ne polezi za rukom...Strah me je da se ne ponovi isto kao i prošli put . Ima li koja djevojka koja ide u postupak u aprilu?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.1.2013 21:19:35
Jelena86
Majo, ja se nadam da bi mogla ići u aprilu najkasnije u maju..tako da ćemo se sigurno pratiti. nemoj se plašiti i zamarati statistikom, kako ti je smarija rekla, samo hrabro naprijed...sretno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.1.2013 10:16:54
M1984
Drage moje djevojke, ja sam nova na forumu. Jednom sam se samo javila ali nisam imala nekih odgovara od vas. Nadam se da ću sad imat više sreće . Danas sam zvala Dr. Sibinčić i zakazala sam termin za konsultacije. Htjela bi da radim VTO preko fonda, uslove imamo 100% jer MM ima začepljene sjemovode i nemogu spermići izać van. Radila sam već VTO u Bg ali nije uspjelo . Htjela bi vas pitati kada i ako dobijem rješenje iz fonda koliko se čeka da uđeš u postupak kod dr. Sibinčić? I recimo ako u tom zahvatu ima embrijona koji bi se mogli zalediti, kada se oni vraćaju je li se to računa u drugi besplatni pokušaj ili je to sve pkriveno sredstvima prvog pokušaja? Nadam se da nisam zapetljala ovo svoje pitanje . Ja sam iz Doboj,i svaka informacija mi je od koristi. Hvala vam unaprijed. Želim vam svima puno uspijeha i puno u 2013.god. Pozzz
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.1.2013 14:56:13
helga78
Jelena, hvala ti puno, utjesila si me. Ovih dana sam malo bolje, vjerovatno je prosla ta faza privikavanja organizma na terapiju. I ja se debljam iako strogo pazim na ishranu, ali nema veze, sve ce se to poslije srediti .
Ima li medju vama neka djevojka da ima zakazan postupak u martu?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.1.2013 22:33:38
Maja Doboj
Pozzz M1984
Kada se doboje rješenje iz Fonda odprilike čekaš 4 mjeseca do samog transfera(barem je tako bilo kod mene). Neznam kakve Vi nalaze trebate vaditi i sve zavisi kada Vas iz Mediko-S ubace u program. Ja sada idem isto na drugu vantjelesnu oplodnju, prva je bila uspješna ali je završena spontanim... Ja sam u postupku u Aprilu možda budemo zajedno i više sreće imamo drugi put
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.1.2013 7:27:14
M1984
Hvala Maja Doboj, pa nevjerujem da ću tako brzo, ja tek u februaru imam kosultacije, pa tek da predam papire u fond. Nije važno, samo mi je važno da mi odobre. Majo, možeš li mi reć kada dobiješ to rješenje je li ima neki vremenski period u kome se on mora iskoristiti, ja sam nekad čula da važi 1 godinu. Volila bi da se čujemo, a možemo se vidjet jer smo obe iz Doboja . Pozzz i puno sreće
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.1.2013 8:52:48
Maja Doboj
Pozzz M 1984 Ja sam imala istu dilemu sa rokom važenje Rješenja ali mi je DR.rekla da to nije bitno i da neće isteći, no sikiriki . Naravno da će mo se čuti, uvijek je lijepo čuti tuđa iskustva i razmjeniti informacije . Šaljem ti PP...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.1.2013 17:55:50
smarija
M1984 cure su ti rekle sto se tice postupka i koliko dugo se ceka zavisi od nalaza,tvoje pripreme odnosno stimulacije da li je u pitanju dugi ili kratki protokol.E sad sto se tice zaledjenih embrija ukoliko ih imas oni ce da zalede vracaju se otprilike 3-6 mjeseci u koliko postupak ne uspije i zavisi kako se sve zavrsi na kraju,ali otprilike se toliko ceka na drugi postupak da bi se i organizam malo oporavio od stimulacije. Kod zaledjenih embrija postupak nije besplatan (bar je tako bilo) to se placa,stvarno ne znam koliko kosta ali nije skupo jer tad nema stimulacija radi se sve iz prirodnog ciklusa. I na kraj neko je od cura spomenuo ko je u postupku za mart,JA SAM ,vracam smrzlice
ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot MM ''''''''78.g. Normospermia 1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0 1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0 4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.1.2013 23:36:49
smarija
nemoj da se izvinjavas,tek po poruci izvinjenja sam primjetila gresku,mogla je proci i neopazeno hvala puno i ja se nadam i od srca zelim da nam ova bude svima sretna
ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot MM ''''''''78.g. Normospermia 1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0 1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0 4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.1.2013 9:06:13
M1984
Hvala SMarija, mene toliko toga interesuje da bi vas svašta pitala . Imam ja iskustvo i sa VTO i sa smrzlicama, ali tada sam sve plaćala u BG. Malo me buni ova stimulacija koju koristi većina cura. Ja sam koristila neki suprefact i merional, primala sam nekcije gotovo 1 mjesec ali sam imala 18 ćelija, ovdje vidim da se sve vrti najviše do 5. Nije moj organizam ništa napredniji od ostalih, pa se pitam da li to do terapije. Ja sam lijekove platila blizu 1000e.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.1.2013 15:45:48
Anoniman
Zdravo svima! Radila sam IVF 16.12.2012.i nisam uspjela,sad mi je preporučeno da radim kod dr.Sibinčić,da li je neko radio kod nje i kakva su vam iskustva? Unaprijed hvala!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.1.2013 16:15:39
Anoniman
cao svima , ja sam nova na forumu . imam problema sa poliisticnim jajnicima to jes nemam redovnu mens.i ovulaciju pila sam tabl.dobroston pa klomifen pa nista .pa sam onda inekcije gonal i pregnil pa ni to nije uspjelo . Pa me interesuje nakon koliko vremena doktori preporucuju vjestacko ,ako znate da mi kazete
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.1.2013 16:46:59
Jelena86
Anoniman I- ova je tema upravo posvećena djevojkama koje su u postupku kod dr. Sibinčić. ja sam imala jedan postupak kod njih i oduševljena sam, ozbiljnošću, pedantnošću i odgovornom pristupu...vrijedi otići na razgovor, pa će ti stvari biti jasnije... ovdje imaš dosta postova o njoj, i dobrih, a bome i ne tako dobrih komentara
Anoniman II- vjerujem da je neiskustvo u pitanju, ali molim te, nemoj da koristiš termin vještačka/umjetna oplodnja, tu nije ništa vještačko, od js, do spreme i oplodnje. e, sada da odgovorim (nemoj mi zamjeriti na sugestiji)...stara grada dr.predlagala je nakon 2 godine nezaštićenih odnosa i planiranja bebe, da se urade nalazi i pretrage da se vidi gdje je problem, te bi vas uputili na neki od oblika medicinski potpomognute oplodnje. sada dr.kažu da je ta granica spala na godinu dana. a u stvari, sve to zavisi od osobe i osobe.