|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Molim pomoć!
4.1.2013 23:57:49   
malena sharena
Djeca itekako uce i od nana i deda, sad, sve zavisi sta kome smeta. Dvogodisnjak moje prijateljice tako socno psuje, a ona apsolutno nema tih recenica u svom vokabularu, zena vjernica, stvarno pazi kako se izrazava. Trebam li spomenuti da svekijevci zive samo sprat ispod i da se uvrijede kad im ona sugerise da ne psuju pred njim i da mu se ne smiju kad psuje.
Isto tako MM-ovi se panicno boje prehlade i uvijek pretople dijete kad je kod njih, sav se oznoji, onda se ospe od tog znoja, a baska sto se jedno vrijeme nafurao da nosi po dvoje carape i dzemper bez ikakve potrebe, jer su ga oni stalno toplili. Hajd, nije toliko strasno, nikad nisam reagovala jer on samo povremeno bude kod njih, dva, tri dana. Al sta bi bilo da su svaki dan skupa? Naravno, da ce na kraju moj odgoj prevagnuti, al do tad odose zivci, a meni je to luksuz. Nema sanse, bez velikog zora, da bih ga svojim ili muzevim povjerila na svakodnevno cuvanje, malo radi toga sto mislim da ljudi u njihovim godinama ne treba da vode cjelodnevnu brigu o malom djetetu, malo radi toga sto bi ga razmazili, a malo radi toga sto imamo razlicite i nepomirljive stavove po mnogim pitanjima odgoja.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 151
5.1.2013 0:08:02   
amra_sa
Sa oproštenjem anonimna ali baš se ismijem pojedinim komentarima i "savjetima" tipa da se rastaneš itd. user posted image Čudi me pa ti niko nije savjetovao da ih sve dobro nalupaš ... user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 152
5.1.2013 0:10:39   
lepetetka
evo ja baš neki dan bila sa dragim prijateljima,normalna porodica, djeca im idu u vrtić, i malena stalno upada u riječ odraslim, a roditelji joj to ne rade i još plus dere se ko da smo udaljeni s brda na brdo, roditelji joj ne galame., normalno govore, čak su i tihi..ehhh ko je sada nju nakrivo okrenuo, je li vrtić?user posted image najviše vremena u njemu provodi, ne kontam je li to mjerilo da ako dijete ide u vrtić da će biti ispravno odgojeno i bolje nego kod deda i nana? Da li im tete u vrtićima biraju tanjire koje su mame poslale ili uzmu s reda...Da djeca upijaju, ali oni to od 2.godine čine na svakom koraku, na ulici, u parkiću, u vrtiću/školi, kod rođaka, drugova, preko TVa, sa crtanih filmova, ma svugdje... koliko nas puta dijete iznenadi , nekad pozitivno nekada ne kada nešto uradi, kaže , otpjeva, a da mi ne znamo da ono to zna.

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 153
5.1.2013 0:11:28   
veeseelaa
ma to su se šalili za razvod

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 154
5.1.2013 0:13:42   
veeseelaa
najviše vremena u njemu provodi, ne kontam je li to mjerilo da ako dijete ide u vrtić da će biti ispravno odgojeno i bolje nego kod deda i nana?

naravno da ne, riječ je samo o željama roditelja, ako oni žele vrtić ko je nana i dedo da prave frku oko toga???

ja kad sam Ajšu upisala u vrtić moja mama je plakala i haman pa čupala kosu s glave
ma rekoh obrij se i na ćelavo ja odlučila user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 155
5.1.2013 0:17:08   
amra_sa
Vesela meni je RR super, fakat ima zanimljivih likova user posted image user posted image Suze su me oblile kad sam čitala pojedine komentare.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 156
5.1.2013 0:20:45   
lepetetka

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

najviše vremena u njemu provodi, ne kontam je li to mjerilo da ako dijete ide u vrtić da će biti ispravno odgojeno i bolje nego kod deda i nana?

naravno da ne, riječ je samo o željama roditelja, ako oni žele vrtić ko je nana i dedo da prave frku oko toga???

ja kad sam Ajšu upisala u vrtić moja mama je plakala i haman pa čupala kosu s glave
ma rekoh obrij se i na ćelavo ja odlučila user posted image

user posted image tako i treba, odluke su na nama user posted image svidjelo se to nekome ili ne..ali to treba prezentirati user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 157
5.1.2013 0:21:42   
malena sharena

IZVORNA PORUKA: lepetetka

evo ja baš neki dan bila sa dragim prijateljima,normalna porodica, djeca im idu u vrtić, i malena stalno upada u riječ odraslim, a roditelji joj to ne rade i još plus dere se ko da smo udaljeni s brda na brdo, roditelji joj ne galame., normalno govore, čak su i tihi..ehhh ko je sada nju nakrivo okrenuo, je li vrtić?user posted image najviše vremena u njemu provodi, ne kontam je li to mjerilo da ako dijete ide u vrtić da će biti ispravno odgojeno i bolje nego kod deda i nana? Da li im tete u vrtićima biraju tanjire koje su mame poslale ili uzmu s reda...Da djeca upijaju, ali oni to od 2.godine čine na svakom koraku, na ulici, u parkiću, u vrtiću/školi, kod rođaka, drugova, preko TVa, sa crtanih filmova, ma svugdje... koliko nas puta dijete iznenadi , nekad pozitivno nekada ne kada nešto uradi, kaže , otpjeva, a da mi ne znamo da ono to zna.

user posted image Kad sam ja isla u vrtic, bio je opsti haos i gungula, osim za vrijeme spavanja, mnogo djece na malom prostoru, vazda galama. Ma problem je u tome sto nane i dede u velikom broju slucajeva unucadi dozvole ono sto svojoj djeci nikad nisu, bas zato sto imaju drugaciji odnos prema djetetu, pa kad onda roditelj pokusa uvesti neki red ispadne babaroga. Zato po meni, djeca i treba samo da povremeno budu kod njih, onda kad jedni i drugi izraze zelju da se druze.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 158
5.1.2013 0:27:14   
veeseelaa
ma u vrtiću da bi došao do izražaja moraš biti bučan user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 159
5.1.2013 0:31:59   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Vesela meni je RR super, fakat ima zanimljivih likova user posted image user posted image Suze su me oblile kad sam čitala pojedine komentare.

mah otišlo se u pogrešnom smjeru
nije tema protiv nana nego o odlukama roditelja, o nametanju sa strane nane i dede čuvanja djeteta iako majka to ne želi il otac..... iz ovog il onog razloga
i a kraju svi umaču user posted image i dižu noge user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 160
5.1.2013 0:32:29   
tinkivinki
ako nekom ne treba svekrva za cuvanje djeteta,neka je posalje meniuser posted image .a ja cu izaci na kraj sa onim sto pogresno nauci,sto je neko rekao mudroscu

Neposredna veza do poruke: 161
5.1.2013 0:33:47   
veeseelaa
a šta je s tvojom svekrvom?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 162
5.1.2013 0:39:54   
amra_sa

mah otišlo se u pogrešnom smjeru
nije tema protiv nana nego o odlukama roditelja, o nametanju sa strane nane i dede čuvanja djeteta iako majka to ne želi il otac..... iz ovog il onog razloga
i a kraju svi umaču user posted image i dižu noge user posted image

Ama vidim ja da je tema skrenula i da ima raznih ložača.Da ih sram bude, ko i ove što dižu noge user posted image

Neposredna veza do poruke: 163
5.1.2013 0:42:31   
tinkivinki

nemam je,umrla davno kad je mm imao 9 god.

Neposredna veza do poruke: 164
5.1.2013 0:52:45   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

nemam je,umrla davno kad je mm imao 9 god.

oprosti, mislila sam da ne živite možda u istom gradu, zato i pitah

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 165
5.1.2013 8:51:37   
Medić*

ali fakat mi je dosta te price kako mi snajke i mladice bolje odgajamo svoju djecu a da nasi roditelji ne znaju

ja to nisam rekla, rekla sam da svako od nas ko je roditelj a želi po svom nahođenju dijete vaspitati treba ga popustiti, ako majka i otac ne žele da dijete "kupi" odredjene stvari od nekog tamo, šta sad treba??? insistirati???
i naše majke i očevi su imali priliku svoju djecu vaspitavati kako su htjeli, pa nek onda puste nas da mi radimo kako hoćemo, pa makar to bilo i ne ispravno itd
o tome je riječ u mojoj priči

Nisi ti rekla user posted image

Vec onako uopsteno govorim kakva je situacija danas vecinom.

Po meni je vrtic prva solucija, pa onda navedeni servisi nane/dede.

Naravno da svako treba svoju djecu odgajati kako zna i umije, ali poenta je biti opusten u tim medjuljudskim odnosima i ne zamjerati sve i svasta, ne opterecivati se sitnicama i sl kojima se neki zamaraju bespotrebno :)

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 166
5.1.2013 9:09:01   
hatepsut

Sa oproštenjem anonimna ali baš se ismijem pojedinim komentarima i "savjetima" tipa da se rastaneš itd. user posted image Čudi me pa ti niko nije savjetovao da ih sve dobro nalupaš ... user posted image

Da ti nisi anonimna pa sve kontas bukvalno user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 167
6.1.2013 14:46:30   
jasmin

IZVORNA PORUKA: medic slatki

pa cak i ako mu cokoladu daju prije rucka, ako mu obuku raspar trenerku, ako kazu nesto starinski, sta ima veze ispravit cemo i nije kraj svijeta.

meni je ovo sve manje bitno, i ne bi zahatarila

al da mi dijete uče da galami, vrišti, skače po namještaju, pljuje, psuje, proljeva, ruši, da ga ne uče pristojnom sjedenju, hranjenju, urednosti e to je več problem

Ih, ja ne znam vala ni jednog dedu ili nanu koji ovo dopusta user posted image Bas ni jednog.

Blago tebi seki moja user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 168
6.1.2013 14:53:32   
Medić*
IZVORNA PORUKA: jasmin

pa cak i ako mu cokoladu daju prije rucka, ako mu obuku raspar trenerku, ako kazu nesto starinski, sta ima veze ispravit cemo i nije kraj svijeta.

al da mi dijete uče da galami, vrišti, skače po namještaju, pljuje, psuje, proljeva, ruši, da ga ne uče pristojnom sjedenju, hranjenju, urednosti e to je več problem

Ih, ja ne znam vala ni jednog dedu ili nanu koji ovo dopusta user posted image Bas ni jednog.

Da, stvarno. Da djeca psuju, pljuju, prosipaju, ruse po kuci, da za stolom svasta rade, da hodaju gola i nedolicno obucena po kuci i sl a nane i dede im dopustaju i bodre user posted image

Mozda ih negdje i ima, sta znam.

< Poruku je uredio medic slatki -- 6.1.2013 14:54:13 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 169
6.1.2013 15:00:03   
jasmin

IZVORNA PORUKA: jasmin

Da, stvarno. Da djeca psuju, pljuju, prosipaju, ruse po kuci, da za stolom svasta rade, da hodaju gola i nedolicno obucena po kuci i sl a nane i dede im dopustaju i bodre user posted image

Mozda ih negdje i ima, sta znam.

Ima nazalost. I u takvim slucajevima,ma koliko covjek bio blag,plemenit i tolerantan,mora biti sasvim blago ostar da bi te razumjeli. Puno puta sam cula da neki djedovi i nane dijete podsticu na psovanje pred gostima,pa kad dijete opsuje prolomi se kuca od smijeha. Ima raznih tipova ljudi i nekada si jednostavno prinudjen govoriti jezikom koji takvi ljudi razumiju,i naravno,paziti da ostanes u granicama kulture i pristojnosti koliko je to moguce. Zbog takvih slucajeva nikada ne osudjujem druge,osim ako njihov postupak ne izadje iz granica pristojnosti. I vise ne govorim ja bih tako sigurno...a ako mi se otme,kazem...ne...ne daj Boze iskusenja,ako me zadesi onda cu vidjeti kako cu.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 170
6.1.2013 15:04:08   
mykica
Moja komšinica koja dolazi kod moje svekrve redovno na kahvu, je baš jedna od takvih nana kojoj je smiješno kad joj unuk opsuje nešto. Njoj je to simpatično jer eto on je mali i ne zna ni izgovorit kako treba je**** pa joj to simpatično zvuči user posted image I ljetos drži svog unuka u krilu i guli mu bananu i kroz smijeh mu govori: vidi ovakva je tvoja ću**...Svakakvog naroda ima i mene više ništa ne čudi.

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 171
6.1.2013 15:12:07   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: mykica

Moja komšinica koja dolazi kod moje svekrve redovno na kahvu, je baš jedna od takvih nana kojoj je smiješno kad joj unuk opsuje nešto. Njoj je to simpatično jer eto on je mali i ne zna ni izgovorit kako treba je**** pa joj to simpatično zvuči user posted image I ljetos drži svog unuka u krilu i guli mu bananu i kroz smijeh mu govori: vidi ovakva je tvoja ću**...Svakakvog naroda ima i mene više ništa ne čudi.

Boze dragi bolesnika,da tako jedna baka,nana,govori unuku.znam i ja za slucaj,ali tetka je isto ucila djecaka da psuje i jos se hvali time sto ga je naucila.a ono ruzno cuti da odrasli to govori ,a ne dijete.

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 172
6.1.2013 22:11:46   
Montenegrina88
Eh bogami sto ljudi sto cudi,ja licno ne volim da ostavljam dijete kod svekra i svekrve jer je bilo puno nekih ispada od kojih sam jos poluluda,pa da navedemo neke...
Dok smo ziveli u istoj zgradi muz odvede bebicu dok mi nesto zavrsimo dijete je plakalo i plakalo i plakalo i ja je slucajno cujem dijete nema vise glasa da place vec samo jeca nikad to necu zaboravit nikad i pitam ja sto je ne dovedete a svekar mi kaze ona je u stanju(svekrva) da je pusti da crkne od placa samo da je tebi ne dovede da bude uz nju user posted image rekoh al cujete li vi da dijete nema vise tona kaze nema to veze malo da poplace,dijete je tu cijelu noc u mom narucju prespavalo! Ima ih jos al ovaj je najzesci i ja odmah nemam poverenja da je ostavim i jos mi kazu de ba ti joj govoris ona nista ne zna a pola bosne je odhranila aman jarabi da nije nje covecanstvo bi nestalo,druga stvar ja necu nikad dozvolit da mi dijete jede svinjetinu da oseca mrznju prema svojoj domovini veri itd bez obzira sto je u inostranstvu rodjena,osipam se kad mi kazu ma kakve dove to su prazne price, i sad pljujte po meni ali ne dam i tacka ako ne budu mogli nikad da shvate da sam ja ta koja je dizala noge da je napravi i rodi onda je nece ni vidjat i tako.

Neposredna veza do poruke: 173
10.1.2013 7:19:40   
Anoniman
Evo mene. Puno razlicitih misljenja. A sad da vas pitam konkretno. Sta bi vi uradile, biste li predlozile muzu da idete zivjeti u gradu gdje trebate da idete raditi. U svakom slucaju je njemu lakse putovati na posao kad se sve uzme u obzir (krace mu je radno vrijeme, musko je i sl)? Jer ovaj posao sam dobila, sasvim je izvjesno. Za nekoliko dana trebam pocet raditi. Da li da insistitram na preseljenju, koliko bi to bilo ok s moje strane prema njemu, a s druge strane koliko cu bit ok prema sebi ako mu to ne predlozim, bicu odvojena dugo od djeteta. Sta bi uradile vi, ja sam skroz van sebe, a posao nam je i vise nego neophodan za zivot. Nisam u poziciji da odbijem. Ako predlozim, 99% on nece pristati, ali ? Sta bi?

Neposredna veza do poruke: 174
10.1.2013 8:10:08   
djoisa
ja poznajem nekoliko parova koji su promijenili mjesto zivljenja upravo iz istog razloga koji navodis..muzu je lakse vozariti..mozda se ipak i vas dvoje tako dogovorite..

za pocetak upisi dijete u obdaniste..prihvati posao..pa ces vidjeti kako ce sve to da funkcionise..sretno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *