jasmin
|
IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: veeseelaa pa cak i ako mu cokoladu daju prije rucka, ako mu obuku raspar trenerku, ako kazu nesto starinski, sta ima veze ispravit cemo i nije kraj svijeta. meni je ovo sve manje bitno, i ne bi zahatarila al da mi dijete uče da galami, vrišti, skače po namještaju, pljuje, psuje, proljeva, ruši, da ga ne uče pristojnom sjedenju, hranjenju, urednosti e to je več problem Ih, ja ne znam vala ni jednog dedu ili nanu koji ovo dopusta Bas ni jednog. Blago tebi seki moja . Da, stvarno. Da djeca psuju, pljuju, prosipaju, ruse po kuci, da za stolom svasta rade, da hodaju gola i nedolicno obucena po kuci i sl a nane i dede im dopustaju i bodre Mozda ih negdje i ima, sta znam. Ima nazalost. I u takvim slucajevima,ma koliko covjek bio blag,plemenit i tolerantan,mora biti sasvim blago ostar da bi te razumjeli. Puno puta sam cula da neki djedovi i nane dijete podsticu na psovanje pred gostima,pa kad dijete opsuje prolomi se kuca od smijeha. Ima raznih tipova ljudi i nekada si jednostavno prinudjen govoriti jezikom koji takvi ljudi razumiju,i naravno,paziti da ostanes u granicama kulture i pristojnosti koliko je to moguce. Zbog takvih slucajeva nikada ne osudjujem druge,osim ako njihov postupak ne izadje iz granica pristojnosti. I vise ne govorim ja bih tako sigurno...a ako mi se otme,kazem...ne...ne daj Boze iskusenja,ako me zadesi onda cu vidjeti kako cu.