|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  154 155 [156] 157 158   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
11.12.2012 17:15:34   
Lellaa
putujuca pridruzujem se cestitkama sve najbolje ti zelimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3876
11.12.2012 18:50:24   
BarbieMa
Cure, molim vas, pomozite..
Luda sam višee...
Ovako.. Jeli moguće da mi se ciklusi skrate s 33 dana na 23 dana? Prema tome bih 21. 12. trebala dobiti m...
Inače imam neredovite cikluse, ali mislim da sam osjetila O, koja je stigla vrlo rano...
Imala sam užasne bolove, poput menstrualnih s probadanjem koje je trajalo od prilike sat vremena...
Meni O nastupa 14 dana prije nadolazeće menstruacije (to znam od prije, kad su mi ciklusi trajali 33 dana i bili redovni).
Davno, kad sam pila "Dabroston" (još nije bilo "Duphaston- a"), ciklusi su mi se uredovitili i opet dolazili redovno, samo nakon uzimanje jedne ture (7 dana, 2x 1 na dan)..
E sad, dal' je to zbog "Duphastona" ili to nije bila O, ja neznam, pa bih vas zamolila za mišljenje..
O ovome sam pisala i na "RODI", ali me zanima i vaše mišljenje..
Hvala user posted image

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 3877
12.12.2012 12:15:09   
Lellaa
Barbi Ma draga moja naravno da je moguce da se ciklus poremeti zato ima vise razloga. iskreno da ti kazem i ne razumijem sta si ti tacno htjela da pitas user posted image ja licno nisam uzimala nista od toga, pa mije zao ne mogu ti nista pomoci, mada vjerujem da ce zenice odgovoriti, lijep pozdravuser posted image

(odgovor članu BarbieMa)
Neposredna veza do poruke: 3878
12.12.2012 16:32:28   
BarbieMa
Hvala ti draga user posted image user posted image ..
Mene je zanimalo dal' se ciklusi mogu skratiti zbog "Duphaston- a" u mjesecu u kojem nije uziman.
Ako se mogu, onda znači da mi je ovulacija već prošla...
Neke su cure rekle da "Duphaston" nema utjecaj na ciklus u kojem nije uziman, ali neznam...

(odgovor članu Lellaa)
Neposredna veza do poruke: 3879
13.12.2012 9:12:47   
bebac bucko
Veliki pozdrav svima, iskreno se nadam da ce mi neko moci pomoci da nadem odgovore na neka pitanja koja me muce. naime vec sam pisala i na ovoj temi i na drugim. u braku sam vec 5 godina i stvarno se trudimo i radimo na user posted image , ali nazalost jos nista. zadnju men sam imala 25.10. inace su mi ciklusi redovni svakih 30 dana. vec mi je jednom izostala mens i nije bila u pitanju trudnoca tako da i nisam sumnjala na trudnocu. medutim u zadnjih desetak dana sam primjetila da se iz dojke pojavi providna kap, kao kap vode. takoder imam grceve u dnu trbuha, nesto kao probadanje koje traje po sat vremena i prode. navecer mi se javlja mucnina, ali nemam nagon na povracanje. pa prije nego uzmem test i ponovo se razocaram po kozna koji put, interesuje me vase misljenje, da li moze biti u pitanju trudnoca ili nesto drugo. da li je neko imao slicnih iskustava. unaprijed hvala na odgovoru.

5 dugih godina iscekivanja

(odgovor članu BarbieMa)
Neposredna veza do poruke: 3880
13.12.2012 10:03:22   
Mrvica_83
Bebac Bucko Veliki pozdrav i za tebe !! Prije svega ti zelim da sto prije ugledas svoj user posted image user posted image Pet godina je prilicno dug period .. Da li ste ti i muz vec radili neke pretrage ili ??Menstruacija ti prilicno dugo kasni tako da bi test definitivno trebao pokazati user posted image ako je trudnoca u pitanju jer bi znacilo da si trudna vec nekih 8-9 nedjelja ?? Sto se simptoma tice ja sam imala kontrakcije u mjesecu kad sam zatrudnila i to u periodu kada sam ocekivala dolazak mjesecnice - pa sam mislila da su simptomi pms-a a zapravo sam bila user posted image . Sto se tice tekucine iz grudi -kolostruma uobicajena je pojava kod user posted image ali tamo nekad iza 20 tjedna trudnoce user posted image A dotada bi simptomi trebali biti napetost i bolnost grudi na dodir .. Ja sam muku mucila sa time .. U svakom slucaju zelim ti da bude user posted image ?? user posted image user posted image Sto se mene tice ja bih definitivno uradila test user posted image user posted image

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu bebac bucko)
Neposredna veza do poruke: 3881
13.12.2012 11:51:38   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: bebac bucko

Veliki pozdrav svima, iskreno se nadam da ce mi neko moci pomoci da nadem odgovore na neka pitanja koja me muce. naime vec sam pisala i na ovoj temi i na drugim. u braku sam vec 5 godina i stvarno se trudimo i radimo na user posted image , ali nazalost jos nista. zadnju men sam imala 25.10. inace su mi ciklusi redovni svakih 30 dana. vec mi je jednom izostala mens i nije bila u pitanju trudnoca tako da i nisam sumnjala na trudnocu. medutim u zadnjih desetak dana sam primjetila da se iz dojke pojavi providna kap, kao kap vode. takoder imam grceve u dnu trbuha, nesto kao probadanje koje traje po sat vremena i prode. navecer mi se javlja mucnina, ali nemam nagon na povracanje. pa prije nego uzmem test i ponovo se razocaram po kozna koji put, interesuje me vase misljenje, da li moze biti u pitanju trudnoca ili nesto drugo. da li je neko imao slicnih iskustava. unaprijed hvala na odgovoru.

ako prije nisi imala povisen prolaktin i sl problema VRLO MOGUCE JE DA SI TRUDNA i meni se u trudnoci javljala ta kap, al mozda od nekog 5.mj trudnoce

za grceve isto, uobicajeni su u trudnoci, jedino ako nemas problema s prolaktinom koji bi mogao malo da pobrka sve i ciklus i da grceve bez menstruacije

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 3882
13.12.2012 13:20:14   
bebac bucko
obavili smo pretrage, kazu da je sve ok i da nema prepreke, vec da je u pitanju stres ili kako kazu sve je to u vasoj glavi. i ja sam citala da je moguce da se pojavi ta kap sredinom trudnoce, zato me to i zbunilo. i da stalno sam na wc-u, budim se po cijelu noc jer moram pipkiti. :) mislim da cu morati po test, ali brzo. uglavnom hvala vam na odgovorima curke, divne ste. user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3883
13.12.2012 17:39:30   
Lellaa
bebac bucko ja mislim da si ti sigurno user posted image uradi testic i javi nam da se radujemo user posted image user posted image user posted image pozdrav za sve user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3884
13.12.2012 18:02:01   
Mrvica_83
Bebac bucko user posted image Drago mi je da je sa zdravstvene strane sve u redu user posted image Preporučila bih ti test odmah a onda ako bude user posted image ( user posted image user posted image ) da zakazes pregled kod doktora .. Meni je doktorica odmah ukljucila terapiju za kontrakcije ( Utrogestan ) kako ne bi nastetile bebici .. A sto se tice odlaska na wc i ja sam bila ista - 3 x u noci sam obavezno ustajala user posted image A u toku dana - ne zna se broja .. Želim ti sve najbolje i javi nam se sa lijepim vijestima aBd .. user posted image user posted image

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

Neposredna veza do poruke: 3885
13.12.2012 18:45:11   
Bebica11
bebac bucko ODMAH po testic i javi rezultate, pogotovo zbog tog mokrenjauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 3886
13.12.2012 21:02:59   
little_bird
Cure, molim vas za iskreno mišljenje... zadnju menstruaciju sam imala 15.10., inače su mi ciklusi dosta neuredni (nekad 23, nekad po 42 dana)... radila sam 2 testa na trudnoću, jedan je bio oko 28.11., a drugi jučer (12.12.) i oba su bila negativna i radila sam ih u jutro s prvom mokraćom... jel moguće da su testovi pogrešni i da sam trudna? :/ Nemam nikakvih simptoma trudnoće jedino mi je pojačan iscjedak...te me zna tupo boljeti u području desnog jajnika. Hvala na odgovoru!

(odgovor članu Lellaa)
Neposredna veza do poruke: 3887
13.12.2012 21:23:46   
Mrvica_83
Little_bird mila , dobro nam došla user posted image Imas posebnu temu za svoje pitanje http://www.ringeraja.ba/forum/m_454523/mpage_21/tm.htm#1483333
Tebi dosta dugo kasni pa bih ti ja savjetovala da hitno zakazes pregled kod doktora jer svako kašnjenje ili izostanak menstruacije ne mora biti nužno trudnoća user posted image Pa da ipak budes sigurna da je sve ok i da izostanak mjesecnice nije posljedica neceg drugog user posted image Puno srece ti zelim !!

< Poruku je uredio Mrvica_83 -- 13.12.2012 21:24:48 >

24.10.12 Jedan anđeo

(odgovor članu little_bird)
Neposredna veza do poruke: 3888
14.12.2012 10:02:01   
Lejla Ka
Potpisujem Mrvicu_83, svakoko otiđi ljekaru.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 3889
16.12.2012 12:45:12   
bebac bucko
evo mene opet, ali bez lijepih vijesti, nazalost. uradila sam test. druga je bila vidljiva i bas sam se ponadala, kad ono... nenormalni bolovi u trbuhu, kao da je nesto eksplodiralo u meni. temperatura 39, i osjecaj kao da me neko istukao metalnom sipkom. naravno povracala sam cijelu noc i user posted image , ne sjecam se da je ikada u zivotu boljelo ovako, bas sam se nasekirala. u utorak sam se narucila kod dr. jer nije obicna user posted image . puno krvarim, ali jako svijetlo. nije kao inace. uglavnom da vas ne davim nista izgleda nista od moje user posted image .user posted image
hvala svima na podrsci, ne znam sta bih bez vas user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3890
16.12.2012 12:59:29   
Mrvica_83
Bebac Bucko žao mi je user posted image user posted image Bice plusic aBd - za sve nas cekalice .. Pridruzi nam se na drugim temama gdje dijelimo svoje brige i radosti .. Obavezno javni sta je bilo kod doktora - ta temperatura mi je user posted image
Puno zagrljaja utjehe za tebe user posted image user posted image user posted image

24.10.12 Jedan anđeo

Neposredna veza do poruke: 3891
16.12.2012 13:07:04   
bebac bucko
ma ni meni nije jasno, prvo ugledam user posted image , a onda kras. cijeli mi se svijet srusio na glavu.
hvala user posted image

Neposredna veza do poruke: 3892
16.12.2012 14:37:43   
grozđe
bebac bucko jako mi je zao user posted image ... nije ti lako pored svih tih bolova i velike temperature...
pripazi na sebe, vidi kako ce ti biti dalje stanje...ne znam gdje zivis, da li ti je blizu ambulanta, imas li hitnu da odes i danas ako bude bas tako puno te bolilo i visoka temperatura...
javi nam se obavezno...sve najbolje...

Neposredna veza do poruke: 3893
16.12.2012 20:05:23   
Mrvica_83
Potpisujem grožđe .. Ako temperatura i dalje bude visoka a bolovi nesnosni ipak bih , na tvom mjestu , otisla do najblize hitne pomoci ili sl... Ne bih cekala Utorak sa tim simptomima ..U svakom slučaju javni kako si ?? Drzim ti fige da sve bude ok user posted image user posted image

24.10.12 Jedan anđeo

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 3894
17.12.2012 21:39:17   
mina23
Ćao svima,
Htjela sam vas pitati, meni sad kasni menga vec 3. dan a inace su mi redovne i nikad ne kasne, nisam se sjetila kupiti test jer mislim da cu dobiti svaki momenat ali nista se ne desava user posted image
Iako smo se muz i ja "prirodno" cuvali dali je moguce da sam sad trudna?

Sunce mamino stiglo 23.01. 2010 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

Neposredna veza do poruke: 3895
17.12.2012 22:17:02   
Mrvica_83
Mina 23 pozdrav za tebe user posted image Hmmm .. Tzv."Prirodno cuvanje" odnosno prekid odnosa nije pouzdana metoda zastite od trudnoce user posted image jer se , teoretski , i u maloj kolicini ejakulata koji izadje tokom odnosa a prije vrhunca moze naci dovoljno spermatozoida koji mogu oploditi jajnu celiju .. Ne znam da li ti trudnoca sada odgovara ili ne ali , teoretski , moguce je da si user posted image .. Bilo bi dobro da napravis kucni test na trudnocu mada postoji 100 drugih stvari koje su mogle uzrokovati da ti user posted image zakasni - dakle trudnoca nije jedina opcija .. U svakom slucaju zelim ti mnogo srece i sve najbolje za tebe user posted image user posted image

24.10.12 Jedan anđeo

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 3896
17.12.2012 22:26:03   
mina23
Mrvica_83 hvala na odgovoru, pa ne znam dali mi sad trudnoca odgovara ali ako sam onda ok radovat cu se iako sam prije skoro godinu dana imala spontani user posted image
sutra cu kupiti test ako se ne pojavi do sutra user posted image

Neposredna veza do poruke: 3897
17.12.2012 22:33:27   
Mrvica_83
Mila nema na cemu user posted image Svakako se javi kada sutra uradis test user posted image user posted image user posted image

24.10.12 Jedan anđeo

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 3898
17.12.2012 22:35:35   
mina23
Vazi user posted image

Neposredna veza do poruke: 3899
17.12.2012 22:36:39   
mina23
Vazi user posted image

Neposredna veza do poruke: 3900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  154 155 [156] 157 158   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  154 155 [156] 157 158   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *