|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
19.10.2012 7:32:23   
DM
Sumnjam da danas neko izlazi sa bijelim koncem i ceka kad ce se vidjeti u mraku da zaposti uz Ramazan.

Ne misli se bijeli konac...nego ta nit koja se spominje je u stvari razlika između dana i noći!
Dan-bijela, noć-crnauser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 2901
19.10.2012 8:10:42   
rerica
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/bajram-u-bih-je-u-cetvrtak-u-arapskom-svijetu-u-petak

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 2902
19.10.2012 12:35:12   
malena sharena
Ipak je u petak, maloprije na BIR-u procitase fetvu

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 2903
19.10.2012 14:53:32   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Hannan

Meni samo nije jasno,na osnovu cega se obavljaju namazi u Saudiji...mi imamo vaktije koje se odredjuju na slican nacin gdje se prati kretanje zemlje u odnosu na sunce tako da imamo unaprijed izracunata vremena namaza i tome se niko ne buni. Zasto je problem da se izracuna kretanje mejseca? Ako ce to doprijenijeti da se ujedine muslimani po tom pitanju to je vise nego korisno.
Sumnjam da danas neko izlazi sa bijelim koncem i ceka kad ce se vidjeti u mraku da zaposti uz Ramazan.

Namazi u Saudiji se obavljaju na osnovu vaktija isto kao u Bosni. Hidzretski mjeseci ne traju uvijek isto, i svaki mjesec u bilo kojoj godini moze imati 29 ili 30 dana. Vec sam spominjala ovdje da moze doci do problema ako se desi ovo isto sa Ramazanskim Bajramom, pa da jedni bajramuju a drugi poste jer tako pise u "vaktiji" i ujedno cine veliki grijeh,jer post prvog dana bajrama je haram. Ovo je bio samo primjer. A sto se tice namaza, mozda ni on nije 100% u tom trenutku kad pise na vaktiji, ali se namaz nikad nece pomjeriti za jedno citavo namasko vrijeme. Ako razumijete sta hocu reci... Znaci nece se desiti da pise da je podne u 12:00 a sunce bude na sredini neba tek u 15:00 (sunce na sredini neba oznacava vrijeme podne namaza). Moze se desiti da bude mala razlika.

U potpunosti se slazem sa jasmin

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 2904
19.10.2012 14:57:14   
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: Hannan

Ako ce to doprijenijeti da se ujedine muslimani po tom pitanju to je vise nego korisno.

Muslimani ce se ujediniti samo kad svi pocnu praktikovati islam onako kako je Allah dz.s. naredio i kako je poslanik pojasnio.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 2905
19.10.2012 17:18:54   
Medić*
http://doznajemo.com/2012/10/19/reis-ceric-objasnio-odluku-vezanu-za-slavljenje-bajrama-podjele-medu-muslimanima-su-haram/

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 2906
19.10.2012 18:23:47   
rerica
haj barem sada znamo kad je tacno Bajram user posted image
to znaci u cetvratak na put.... jupiiiiiiuser posted image

aBd

< Poruku je uredio rerica -- 19.10.2012 18:24:32 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2907
20.10.2012 22:51:45   
Medić*
Sahat kula :)

http://www.aa.com.tr/ba/headline/92674--vrijeme-u-muslimanskim-zemljama-odredivat-ce-sat-u-mekki

< Poruku je uredio medic slatki -- 20.10.2012 22:54:12 >

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 2908
20.10.2012 22:54:55   
bananica

IZVORNA PORUKA: medic slatki

http://www.aa.com.tr/ba/headline/92674--vrijeme-u-muslimanskim-zemljama-odredivat-ce-sat-u-mekki

user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2909
21.10.2012 10:22:41   
jasmin
user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 2910
21.10.2012 10:53:41   
Vinetu
Odlično, Jasmin!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2911
21.10.2012 11:11:36   
Medi_87
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2912
21.10.2012 11:47:31   
malena sharena

Hvala Bogu, red je bio da se rijesi taj problem sa racunanjem vremena. Eh, jedino mi svaki put kad gledam ovu sliku zasmetaju one cetiri tone zlata (!) i visina objekta koja mi u potpunosti narusava ambijent oko Kabe i njen znacaj, velicinu i simboliku.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2913
21.10.2012 12:29:46   
jasmin

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Hvala Bogu, red je bio da se rijesi taj problem sa racunanjem vremena. Eh, jedino mi svaki put kad gledam ovu sliku zasmetaju one cetiri tone zlata (!) i visina objekta koja mi u potpunosti narusava ambijent oko Kabe i njen znacaj, velicinu i simboliku.

I meni...ali ne boj se,taj projekat je vjerovatno namjenski pravljen kako bi `odvratio` paznju od Ka`be.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 2914
21.10.2012 12:43:05   
malena sharena
jasmin, stvarno to mislis? Ja sam mislila da je u pitanju, sto bi stari rekli, nam, da pokazu koliko su bogati i mocni, pa su u toj zelji malo (vise) pretjerali. Stvarno nisam znala da bi moglo biti tako losih namjera, svasta.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2915
21.10.2012 12:49:36   
jasmin

jasmin, stvarno to mislis? Ja sam mislila da je u pitanju, sto bi stari rekli, nam, da pokazu koliko su bogati i mocni, pa su u toj zelji malo (vise) pretjerali. Stvarno nisam znala da bi moglo biti tako losih namjera, svasta.

Nema to veze s tim.
Ubjedjena sam u ovo sto rekoh. S tim da je ta ideja dosla `s vana`.

< Poruku je uredio jasmin -- 21.10.2012 12:50:10 >

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 2916
21.10.2012 13:00:39   
malena sharena
Ma da, ima smisla. Steta, ali Allah najbolje zasto je to tako.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2917
21.10.2012 16:29:21   
Medić*
IZVORNA PORUKA: jasmin

I meni...ali ne boj se,taj projekat je vjerovatno namjenski pravljen kako bi `odvratio` paznju od Ka`be.

Sta znam, sve je moguce. Projekat vidim da je pokrenula neka kraljevska porodica S. Arabije. user posted image Allah opet najbolje zna.

< Poruku je uredio medic slatki -- 21.10.2012 16:31:30 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2918
21.10.2012 18:26:36   
Alma_27
nista ne moze odvuci paznju od Kabe. kad bi do neba bilo visoko

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2919
21.10.2012 19:10:53   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Alma_27

To sto odvlaci paznju dokaz je da moze. Npr.tokom ezana,umjesto da se hodocasnici usredoce na ponavljanje ezana i dovu,mozete da vidite more ljudi kako slikaju polumjesec (meni vise lici na rogove) koji svjetluca. Jedan od primjera :).

< Poruku je uredio jasmin -- 21.10.2012 19:11:35 >

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2920
21.10.2012 20:06:28   
Medić*
IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Alma_27

To sto odvlaci paznju dokaz je da moze. Npr.tokom ezana,umjesto da se hodocasnici usredoce na ponavljanje ezana i dovu,mozete da vidite more ljudi kako slikaju polumjesec (meni vise lici na rogove) koji svjetluca. Jedan od primjera :).

Sorry Jasmin. Onaj koji je tamo sa srcem, nema sanse da mu sta drugo moze odvuci paznju od Ka be. Mozda na trenutak u vrijeme nekog odmora kratkog .........

Pogledaj kranji plan kako ce izgledati oko ovog svetog mjesta user posted image

p.s Ja ne vidim rogove nikakve. Sto ne znaci da ih drugi nece vidjeti.

Allah najbolje zna !user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 21.10.2012 20:08:26 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2921
21.10.2012 20:11:43   
rerica
Slazem se sa tobom Medic ;)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2922
21.10.2012 20:12:21   
jasmin
Naravno medicu,ko je tamo srcem,tamo je i kapak.
Ali danas je tesko naci da i oni sa prisutnim srcem ne bacaju poglede...to je logicno,citava je grdosija pred haremom,i bila sam tamo,svacemu sam svjedocila.
Priznajem da previse gledam video-e o illuminatima,ali definitivno ima nesto u ovolikoj gradjevini i u ovom obliku `polumjeseca`.
user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2923
21.10.2012 20:17:38   
Medić*
Zasto da muslimani ne budu napredni, pa i u gradjevini. Ne smatram to grdosijom. Nekome ta grdosija kako je ti nazva moze biti neka vrsta putokaza, orjentira. Bila si tamo, vidjela, ja o tome za sada sanjam, ali bit ce inshaAllah.

Evo zadnjeg plana okoline naseg svetog mjesta.

http://www.google.ba/imgres?q=kabenin+yeni+tasar%C4%B1m%C4%B1&um=1&hl=hr&sa=X&biw=1024&bih=673&tbm=isch&tbnid=IjEFWtPwc_yGZM:&imgrefurl=http://www.1923turk.com/showthread.php%3Ft%3D100237&docid=nz3oXEXk40bQwM&imgurl=http://i48.tinypic.com/2moo8cn.jpg&w=720&h=540&ei=GDuEULu0E4XatAbi2oHIAg&zoom=1&iact=hc&vpx=369&vpy=158&dur=696&hovh=163&hovw=219&tx=152&ty=123&sig=102982040557148930487&page=1&tbnh=136&tbnw=184&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:1,s:0,i:65

Zasto da sebi ubacujemo sumnju za sve. To nije nas posao ti dobro znas user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 21.10.2012 20:20:59 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2924
21.10.2012 20:20:10   
jasmin
Da,sasvim se slazem za napredovanje. Ali se nikako ne slazem da je to trebalo biti pored Svetog hrama,da bukvalno odvlaci paznju,ali bukvalno. To je moje skromno misljenje.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *