animagical
|
IZVORNA PORUKA: HNF Prvo da vas sve pozdravim. Imam i ja jedno pitanje. Imam djecaka od 21 mjeseca.On je super kad smo u kuci, medjutim mi ne mozemo nigdje otici snjim, u goste prijateljima, rodbini, napolje negdje na kafu itd. ako odemo prijateljima ili nekome u kucu, on citavo vrijeme preplace i samo hoce da ga ja ili muz nosamo, jer on samo nesto keknka i place. Jedino mogu otici mojim roditeljima i muzevim, tu jedino voli. Jako je tvrdoglav, vec sad se vidi a tako je jos mali. On kad nesto hoce to tako mora biti, jer se toliko dere.Npr. izadjemo napolje, on nece da seta sa nama, nego uvijek moramo vozit i biciklo i da se on voza, nema sanse da ga uzmemo za ruku i idemo setat.Ako i pokusamo on zeli da ide gdje on hoce, po ulici itd. i ja mu kazem ode mama pa- pa, moramo ici, kao da i on krene za mnom, ali on ode na drugu stranu ne mareci sto mi necemo, ili legne na cestu i valja se po podu, dere se, svi nas gledaju. ja vise ne znam sta bi mu. mozda je i previse vezan za mene, jer je stalno samnom, ja jos ne radim, ali ostavim ga ponekad kod mame ili svekrve ako cemo muz i ja negdje izaci, i ostane bez problema. Ako ko ima iskustav nek pise, hoce li to vremenom proci, kako su vasa djeca reagovala , kad ih je to proslo itd. ja mu ne bih dopustila da ovako manipulise, nek se dere koliko hoce, mora jednom prestati...
|