Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: Esmica Drage moje,ne znam imal neki drugi naziv za ovo,al meni rekose da je to to... Pojavilo mi se u trudnoci (noge mi otekle,obuca mi tijesna,a posto ionako nosim velAk broj,nisam htjela mjenjati,i napravila problem). Imam dva cvorica,jedan manji,jadan veci,ispod prstiju,onaj dio na koji stajem na stopalu. Kupila flaster u apoteci,ma nista. Imate li iskustva,kako da se ukloni,jer me boli dok hodam,tako da citav dan hodam na peti sa lijevom nogom na kojoj se nalaze? U trudnoci me nije ovako boljelo,bilo je mnogo manje,a sad vremenom otvrdlo,povecalo se.. IZVORNA PORUKA: Graziella nećeš ti to izlijeciti flasterima i kremama,kurije oko ima žilu koja se mora izvaditi,inace ga se neces rijesiti i stalno ce te boljeti.moj ti je savjet da potrazis pedikera koji radi medicinsku pedikuru,znaci lijeci i kurje oci,i urasle nokte,glivice i sl...s tim da ces mislim morati otici dva-tri puta,to se iskruzi pa se lijeci tecnoscu protiv novog stvaranja te zile...sretno IZVORNA PORUKA: Galicia Pisala sam negdje, ali recu ti sta je meni pomoglo i ljudima oko mene. Krompir. Uzmes krompir i ogulis, isjeces kockicu malu malo vecu od bisera i stavi na kurje oko, zalijepi flasterom i tako svaku noc dok ne ispadne sam. Mozda ces morati duze drzati, mislim vise dana, ali korijen ce sam izaci i onda ga samo ti iscupaj. Meni je ovo pomoglo. Imala sam 2 puta kurje oko u zivotu zbog uskih sandala, i na ovaj nacin sam ih istjerala. Doduse prvi put nisam dovoljno dugo drzala pa sam ga nazivo cupala. Najbolje preko noci, da ne moras hodati.