jasmin
|
Imanchek moja,klasicna buranija. Kolicinu sastojaka nikada ne mjerim,ja to otprilike kad je u pitanju i slano i slatko.To cesto ovisi od broja degustatora :). Uglavnom izrendam luk,crveni i zeleni paradajz,izrezem paprike na sitno,mrkvu na kolutice (volim puno mrkve),dodam buraniju i pileca prsa isjeckana na kockice,zacinim prahom bijelog luka,biber,so i prelijem vrelom vodom.Nakon 30 min. kuhanja dodam 2,3 krompira isjeckana na kockice i mljevenu crvenu papriku.15 min. prije iskljucenja dodam 3 kasike paradajz sosa,a nakon sto iskljucim pospem susenim persunom.I et... Sto se tice ovih jastucica,znam da sam stavila 3 jaja,3 kasike pavlake,1 casu jogurta,prasak za pecivo,250 g.kukuruznog brasna i nekih 300 g. polubijelog brasna.Dodala sam jos malo mlake vode i zamijesila tijesto kao za pitu.Odstojalo je 1h vremena,mozda koja min. vise i onda sam razvukla tijesto od kojeg sam dobila 12 kvadratica.Zatim sam te kvadratice punila pilecim prsima (izrezani na trake) koje sam prethodno skuhala (ne puno),prohladila i ubacila u smjesu od 2 jaja,3 kasike pavlake,kasika mlj.crvene paprike,biber,so i prah bijelog luka.Sve sam to izmijesala s pilecim prsima.Onda sam svaki kvadratic premazivala tom smjesom i stavljala po jednu traku na kvadratic.Kvadratic sam (kao tvoj ataif) spojila i premazala opet pomenutom smjesom.Ne znam koliko se peklo u prethodno zagrijanoj pecnici.Otprilike dok ne porumeni. Vjerujem da sam spetljala opis,jer ovo je danas smisljeno i realizovano,svidjelo mi se,ali imam veliki problem,ne pravim po odredjenom receptu i ne znam bas opisati kak sam sta pravila (smajlikojisejaaaaaakostidi).
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”! Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete! 2007, 2008 ( dva puta moje sve )
|