Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
U pojedinim postovima vidim riječi "mora slijediti moja upustva" i" neće mi kolutat očima" i sl. Nije mi jasno na kakva upustva mislite? Djeluje mi kao kad neko stoji s batinom pored nekog i jedva čeka da pogriješi da ga lupi po glavi...
Sta ces drage moje...dobila sam 3 mjeseca samo..a otisla sam ranije , prije poroda ..eh Boze moj..olaksaj nam. Nekad bih voljela da budem kuci sto duze ali imam odgovornost na poslu . Nadam se da cu moci sve uskladiti, da budem majka dvoje djece, zena , karijera itd.
U pojedinim postovima vidim riječi "mora slijediti moja upustva" i" neće mi kolutat očima" i sl. Nije mi jasno na kakva upustva mislite? Djeluje mi kao kad neko stoji s batinom pored nekog i jedva čeka da pogriješi da ga lupi po glavi...
e pa slušaj, kad je moje dijete u pitanju, naravno da treba slijediti moja uputstva , raditi kako ja hoću, a ne kako ona misli da treba a uputstva tipa da izbvodi dijete vani (što moja teta nije radila,stalno je nalazila izgovor što je ne izvede, zato sam joj i dala otkaz)ili da joj pusti maksimalno pola sata crtanog, a ne da cijelo vrijeme cura samo crtani gleda (što je takođe radila) ili da joj neda da razvaljuje šator kućicu i slične stavri, da ne nabrajam moje dijete je u pitanju, ako ja ženu plaćam da m čuva dijete, onda je treba čuvati kako ja želim, ane kako ona misli da je ispravno (zato što je starija i iskusnija) i naravcnoi da ne želim da mi pri tom koluta očima
Nedavno sam postavila ovdje na forumu ,na ovoj temi ,pitanje o teti cuvalici ,da li neko zna ili da preporuči dadilju za čuvanje bebe. U međuvremenu sam kontaktirala agenciju Savršeni krug ,i evo nakon duže potrage ,imam dadilju ,radi već oko dvije sedmice ,i mogu reći da sam zadovoljna s njom . Pa ako nekom treba dadilja ,a ne može naći pouzadnu osobu ,ne bi bilo lose da kontaktirate agenciju ,jer meni su stvarno izašli u susret,imala sam specifične zahtjeve vezano za dadilju , agencija mi je ponudila nekoliko žena i djevojaka ,obavila sam razgovore i nakon izvjesnog vremena našli su mi pravu osobu za taj posao,sve prema mojim zahtjevima. Bili su ažurni i istrajni u tome da mi nađu pravu osobu. Ovo je moje iskustvo s njima,pa ako nekom treba ,nek pokuša s njima. Dadilja je ok ,beba se s njom slaže lijepo,radi prema mojim upustvima ,ništa na svoju ruku i drago mi je da mogu za par mjeseci na posao mirne duše .
Trazim tetu pouzdanu preko preporuka na relaciji stup-Rajlovac ili Otoka -Rajlovac, za cuvanje djeteta/ce i pomoc u kuci plata pristojna, praznici i vikendi slobodni, godisnji placen itd. Ako imte koga pls pp! Hvala
ja bih da preporučim svoju djevojku koja je cuvala mog malog... djevojka je zavrsila medicinsku skolu, super je pouzdana i odgovorna, ima 22 godine i super je zaista... mi cemo u vrtic od septembra tako da se moramo oprostiti od nje... ako nekome treba neka mi se javi na pp
i ja isto preporučujem našu tetu nerminu koja čuva u svojoj kuci a ima malog od 2,5 g. Moj mali je baš zavolio, sa njezinim se igrao, ali sad mu je vrijeme za vrtić, iako, ako opet "zaglajže" sa zdravljem, vraćamo se teti.
Potrebna nam je pouzdana teta cuvalica, srednjih godina, za cuvanje dva djecaka u nasoj kuci. Molim vas, ako imate neku preporuku, bila bih istinski zahvalna.
Drage forumašice molim za pomoć oko cijene čuvanja 17 mj curice u stanu dakle tetu imamo ona ce dolaziti nama u komsiluku nam je, teta bi čuvala od 9 do 16h samo cuvanje nista oko kuce kuhanje niti spremanje, samo se dvoumim za cijenu jel malo 200 KM il mozda 250 KM vise ne bih mogla finansijski priustiti. recite svoje mišljenje hvala
Drage forumašice molim za pomoć oko cijene čuvanja 17 mj curice u stanu dakle tetu imamo ona ce dolaziti nama u komsiluku nam je, teta bi čuvala od 9 do 16h samo cuvanje nista oko kuce kuhanje niti spremanje, samo se dvoumim za cijenu jel malo 200 KM il mozda 250 KM vise ne bih mogla finansijski priustiti. recite svoje mišljenje hvala
daj boze da ti bude htjela.ja sam placala 300km za cuvanje 5-6 sati dnevno al je teta zivjela malo dalje od nas
Da li bi vi svojim majkama nametnule cuvanje vaseg djeteta, kao obavezu?! Posebno ako vam je mati u klimaksu, pa malo nestabilna? Meni je to bezveze, ne kazem nekad pricuvati, uskociti kad se ima obaveza, ali pobogu, rodis valjda sebi, ne mami ili svekrvi.
ne bi nikom dala za obavezu da mi čuva dijete, ni majki ni svekrvi bez obzira na njihovo zdravstveno stanje izuzev ako bi htjele nadoknadu kao i tete čuvalice u smislu da traže takav posao kontam radim i mogu si priuštiti tetu il vrtić, inače čemu posao? ok mi je da pričuvaju nane nekad, ulete kad sam hasta, il kad moram nešto obaviti a vrtić nije aktuelan al inače ne
< Poruku je uredio veeseelaa -- 15.8.2012 13:43:06 >
Malo... JA sam placala 350KM, dolazila mi kuci i to joj je bilo.... Radila je od 8-17h i kuhala je Lani rucak... Ali sam poslije jednoj teti vodila curicu, vozikala svako jutro i davala joj 250KM (toliko sam u tom trenutku mogla)
Da li bi vi svojim majkama nametnule cuvanje vaseg djeteta, kao obavezu?! Posebno ako vam je mati u klimaksu, pa malo nestabilna? Meni je to bezveze, ne kazem nekad pricuvati, uskociti kad se ima obaveza, ali pobogu, rodis valjda sebi, ne mami ili svekrvi.
ne ali je rado pričuva 2 sata, taman joj bude da se izigra sa unukom,a da se ne umori previše uostalom moja mama radi i jedva čeka kad će u penziju da malo odmori ne pada mi na pamet da joj onda još i dijete uvalim e druga stavr je ako je mama dobrog zdravlja, ne radi, i želi da čuva unuče
< Poruku je uredio vjestica -- 15.8.2012 13:49:20 >
moja mama je dobrog zdravlja, u penziji i zeli da cuva unucad, cuvace ih abd par mjeseci kad se tek vratim na posao, jer mi je rano da malog dam u jaslice sa nepunih 11 mj. a radim u skoli u prosjeku 5-6 sati tako da nije po citav dan. to ce biti neka prelazna varijanta da pokrijemo drugo polugodiste do raspusta a u onda u septembru cu oboje dati u vrtic-jaslice kad mali bude imao godinu i po