Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Necu im ostaviti ni kuce, ni stanove... Ostaviti im sve na gotovo i napraviti debile od njih pa da me kasnije gaze ne dolazi u obzir. Imace postojecu kucu u nesljedsvu i stednju im dati nek idu vani nek se skoluju, zagriju stolicu i budu neko. Ja nisam nista dobila u nasljedstvo, nisam znala sta je markirana garderoba a kamoli da imam nesto markirano, sama zagrijala stolicu, borila se i hvala bogu danas mogu svaku marku kupiti. Ne kazem da ce i one tako ali boze zdravlja nastojacu da idu tim putem!
da dodam sprem ove teme jer se ocito prije nisam dobro izjasnila , SVE ALI SVE STO BUDEMO JA I MM STEKLI I STO OSTANE POSLE NASE SMRTI OSTAJE NASOJJJJ DJECI nasim sinovima insallah , mogu im dati i kucu i stan i sve da zive tu i za moga zivota ali 1/1 ne ostavljam nikome tek kad me zemlja crna prekrije i ne vidim cemu je tu problem ko misli da mu babo i mama trebaju dati i prepisat dok su zivi ne msili na svoje roditelje nego samo na sebe . Dok sam ziva dobice ljubav , paznju odgoj , moje vrijeme moj zivot koji samo za njih zivim (prije njih sam zivjel ai nazivila se sad su oni broj 1 a ne ja ) dobice skolarinu odmore , necu im uskravcivati ni djedove ni nane , bicu im drug bicu ima mama bicu sve za njih i nista mi nece biti prece sekunde , dobice pomoc kod vozacke auta ( ovdje djeca i od najbogatijih uce da rade i sebi dzeparac zarade od 16 ) i da ne bih ispalo ja nemam sta djetetu osatvit pa zato pisem opet podvlacim dok sam ziva nikome 1/1 posle smrti njima sve pa neka bacaju kud hoce .
SVE ALI SVE STO BUDEMO JA I MM STEKLI I STO OSTANE POSLE NASE SMRTI OSTAJE NASOJJJJ DJECI nasim sinovima insallah , mogu im dati i kucu i stan i sve da zive tu i za moga zivota ali 1/1 ne ostavljam nikome
i ovo se slažem, mislim tako bi i ja napravila bi svakako testament
moguće ja sam imala primjera kroz posao gdje roditelj dodje kupiti sinu/kćerki stan i zaista sam vidjela da su to divna djeca, školovana, uposlena itd al jednostavno nisu u mogućnosti iskeširati cjelokupni iznos za stan i tu onda ulete roditelji meni je to divno znala sam prisustvovati njihovim razgovorima gdje npr majka kaže svojoj kćerki "tebi će onda dušice mama da kupi kuhinju i spavaću sobu" meni nekako srce ko Evropa
divno je imati roditelje koji ti mogu pored ljubavi, prijateljstva, sigurnosti i pomoći pri rješavanju egzistencionalnih pitanja, ja to ne vidim ništa loše, naravno ako su djeca ok, ako nisu probisvjeti, drogeraši, robijaši i sl
< Poruku je uredio veeseelaa -- 8.8.2012 15:50:21 >
al definitvno je najbolje dijete naučiti da privredjuje, da nije lijeno itd a naravno kad treba i novčano pomoći
ne znam kakav bi ja to roditelj bila da mi dijete ide u podstanare a ja da npr imam par nekretnina il da živim ko hadžinica a da moja kći il sin ne mogu svoje dijete odvesti na more par dana i tome sl
na takav način, "okretanje glave" i pravljenja da ga tako učim samostalnošću mi je nepojmljivo
Danas je teško i sa par hiljada mjesečno preživjeti a ne riješiti sebi stambeno pitanje
al definitvno je najbolje dijete naučiti da privredjuje, da nije lijeno itd a naravno kad treba i novčano pomoći
ne znam kakav bi ja to roditelj bila da mi dijete ide u podstanare a ja da npr imam par nekretnina il da živim ko hadžinica a da moja kći il sin ne mogu svoje dijete odvesti na more par dana i tome sl
na takav način, "okretanje glave" i pravljenja da ga tako učim samostalnošću mi je nepojmljivo
Danas je teško i sa par hiljada mjesečno preživjeti a ne riješiti sebi stambeno pitanje
Misliš "par stotina" veeseela ?!
Ne misli, sa par stotina se teško može riješiti stambeno pitanje.
Ne misli, sa par stotina se teško može riješiti stambeno pitanje.
A izvini molim te ko to zaraduje par hiljada,cast izuzetcima
Svako ko ima plaćenu VSS i radi u pristojnoj firmi, ne nužno na nekoj dobroj poziciji. Svako ko ima privatan posao, ko ima soli u glavi, i smisla za posao.
Pa meni za dječiji vrtić, školu, vannastavne aktivnosti i račune treba 1000 maraka. Da ne jedemo ništa taj mjesec.
Lazem, djeca bi jela - placeno im je.
< Poruku je uredio hanabanana -- 8.8.2012 16:48:01 >
Svako ko ima plaćenu VSS i radi u pristojnoj firmi, ne nužno na nekoj dobroj poziciji. Svako ko ima privatan posao, ko ima soli u glavi, i smisla za posao.
Pa meni za dječiji vrtić, školu, vannastavne aktivnosti i račune treba 1000 maraka. Da ne jedemo ništa taj mjesec.
Laem, djeca bi jela - placeno im je.
Mi ocito ne zivimo u istoj drzavi gdje je prosjek plate 800 KM i super je kad je i 800,a redovno
Boze sacuvaj,sto su se neki digli,sad ispada da oni koji nemaju 3000 mjesecno nemaju soli u glavi
hiljada je danas ko 100maraka, prije a sto maraka danas na ovom vaktu ko cener ... jbte odeš nemozeš se podmirit za sto maraka de ba kad je sve skupo ,ko djavo...
Mi ocito ne zivimo u istoj drzavi gdje je prosjek plate 800 KM i super je kad je i 800,a redovno
Boze sacuvaj,sto su se neki digli,sad ispada da oni koji nemaju 3000 mjesecno nemaju soli u glavi
i mi zivimo od prosecne plate i ne zalimo se cak smo postanari i vjeruj kad gledam onu listu duznika ko nije platio smece,struju vodu itd..nas nigdje nema sve ovi sto imaju vece plate,a jedemo sto i svi nista ni manje ni vise
Ljudi prežive i sa puno manje od hiljade. Sa par hiljada se itekako lijepo može živjeti. Grehota je...
Meni ne ispada ništa, ne znam ni kako je tebi ispalo ovo što si zakjučila. Uopšte se ne mislim izvinjavati nekome što sam uložila u sebe, završila fax, učila i dalje, i sada zaradjujem više nego što iznosi prosjećna plata u F BiH. A ne daj Bože da mislim da sam se zato " podigla ". Ja sam inače povisoka žena, pa nema potrebe ni štikle da nosim, a ne da se dižem.
Moj rodjak npr nije ulagao u školovanje, nego u posao. Čovjek zna, ima žicu za to. Iako nema fax, ima primanja za koja me šije pa barem tri puta. I jel sad on meni kriv što sam ja studirala pa imam manju platu?! Nije!