|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
8.8.2012 13:51:44   
milenium

IZVORNA PORUKA: mamine oci

user posted image
ja za sve u zivotu polazim od sebe sto ne zelim sebi nebih ni snahi i moja majka je svekrva pa i svekrvu postujem, znaci dobar odnos mi je bolji od bilo kog naslestva, ne cine svvakog iste stvari srecnim ,neko naprosto ne moze bez para i misli da je novac najveca sreca pa makar ga sam u tisini brojaouser posted image a ja sam najsrecnija kad su mi djeca zdravo, muz dobar, pa makar samo semenke grickaliuser posted image

user posted image

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 526
8.8.2012 13:56:36   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: ananas_ze

dakle vesela jedan sin naslijedjuje koliko dvije kcerke, jer je on duzan da se brine o njima sve dok se ne udaju, od toga sto naslijedi, ukoliko su udate, nije duzan brinuti o njima, nego su to duzni njihovi muzevi, a ono sto zena u islamu naslijedi, zaradi, dobije to je njeno i nije duzna time hraniti poordicu, ona to trosi kako hoce, a zenin je izbor da li ce ona svome suprugu pomagati u izdrzavanju porodice. jesam pojasnila?

Jesi, samo mi reci još gdje ovo ima u stvarnosti?!

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 527
8.8.2012 13:58:22   
milenium

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: snijeg

ali mene jeza uhvati kad vidim da brat i sestra ne razgovaraju zbog babovine....

Ja za ovo krivim isključivo roditelje.
Naime, ja mislim da ni jedno dijete nema prava da kritikuje odluku roditelja kome će, šta i koliko ostaviti.

joj ovo ti je tako kontradiktorno. pa ako kažeš da ni jedno dijete nema pravo da kritikuje odluku roditelja,zašto kriviš roditelje ako brat i sestra ne razgovaraju zbog babovine.user posted image ta sama kažeš da se odluka roditelja poštuje pa koliko god i šta god kome ostavili.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 528
8.8.2012 14:07:12   
ananas_ze

dakle vesela jedan sin naslijedjuje koliko dvije kcerke, jer je on duzan da se brine o njima sve dok se ne udaju, od toga sto naslijedi, ukoliko su udate, nije duzan brinuti o njima, nego su to duzni njihovi muzevi, a ono sto zena u islamu naslijedi, zaradi, dobije to je njeno i nije duzna time hraniti poordicu, ona to trosi kako hoce, a zenin je izbor da li ce ona svome suprugu pomagati u izdrzavanju porodice. jesam pojasnila?

kod mene, dobrodosla

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

Neposredna veza do poruke: 529
8.8.2012 14:09:48   
madam x
Opet triputmamauser posted image

I ja počinjem sumnjati da se ona krije iza onih anonimnihuser posted image user posted image

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 530
8.8.2012 14:12:41   
Bihter
Kao prvo, ovo nisu običaji, već islamski zakon- šerijatuser posted image .
Dalje, meni je to sasvim ok. U islamu muž je DUŽAN da uzdržava ženu, a žena ako radi, može naravno, ali novac ima pravo da zadrži sebi, dakle nije dužna da s njim uzdržava i hrani svoju obitelj. Njena slobodna volja je ako želi s tim novcem pomoći porodicu.
Zato muškarac/brat/sin i dobija više, jer je on taj koji skrbi o svojoj ženi, djeci, a sestra/kćerka dobije manji dio, da u slučaju ne daj Bože razvoda ima svoj dio i time bude osigurana.

Drugo je što ljudi danas uzimaju kako im odgovara, pa se vade na današnja vremena.
U redu::Postujem tvoje misljenje i serijat,ali meni je osobno van pameti da ja radim,stavljam sve na svoju hrpu a moj muz se rastrga za mene i nasu obitelj..da pomaze svojim roditeljima i sestri izgleda kako je krenula,jer se zaova ne misli udati... Nigdje veze.. Hvala Bogu pa po tom pitanju dolazim iz obitelji u kojoj se jednako gledaju i braca i sestre a i udala sam se familiju u kojoj svatko radi..doprinosi sebi a o zajednickim ulaganjima rado se pomazemo u uzivamo u tome sto imamo.. Ne bi htjela tudje kao ni sto bi htjela da netko dodje i uzme moje..Meni je to tako najfinijeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 531
8.8.2012 14:13:25   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: milenium

ali mene jeza uhvati kad vidim da brat i sestra ne razgovaraju zbog babovine....

Ja za ovo krivim isključivo roditelje.
Naime, ja mislim da ni jedno dijete nema prava da kritikuje odluku roditelja kome će, šta i koliko ostaviti.

joj ovo ti je tako kontradiktorno. pa ako kažeš da ni jedno dijete nema pravo da kritikuje odluku roditelja,zašto kriviš roditelje ako brat i sestra ne razgovaraju zbog babovine.user posted image ta sama kažeš da se odluka roditelja poštuje pa koliko god i šta god kome ostavili.

Nije uopće kontradiktorna.
Ja bih uvijek poštovala. Na kraju krajeva tko sam ja da odredjujem kako će se dijeliti kuća koju ja nisam ni pravila?!
Dakle, kad roditelji odu s ovog svijeta, obično ove stvari ostave ne samo neriješenim, nego nedorečenim.
PO zakonu se zna kako se dijeli: pola po pola.
E onda to nekim nasljednicima " ne odgovora " ili im nije pravo. I da cirkus bude veci, obicno se supruznici od brace i sestara umjesaju ko svi sretni u raspravu.
Ali ako ima testament, onda ne ide tako.
Pa makar i usmeni.

I još nešto, moja obaveza kao dijeteta je da izdržavam roditelje. Bez obzira hoće li mi ili neće nešto ostaviti.
Hoću reći, npr moja obaveza je da izdržavam moju mamu, ako sama ne može da se izdržava, bez obzira što je ona recimo stan prepisala mojoj sestri koja je ne nazove jednom u šest mjeseci.

< Poruku je uredio hanabanana -- 8.8.2012 14:18:18 >

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 532
8.8.2012 14:16:33   
Blue rose RR
Živjeli papir i muhur na kraju istog - i mirna Bosna (a kod nas i Balkan).
Ne mogu sebi zamisliti da gledam kako se moji ili njegovi (ne dao Bog) pate sa bilo čime.
Apsolutno me ne zanima da li će to činiti moj brat i snaha, odnosno moj djever ili jetrva - svako pred Svevišnjim odgovara za svoja djela.
Ja niti smijem drugačije, niti sam naučena drugačije.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 533
8.8.2012 14:19:23   
Anoniman
Hvala Bogu dragom ja sam operisana od ikakvih razmisljanja o mom ili muzevom nasljedjivanju od nasih roditelja. Apsolutno me ne zanima. Imamo ono sto nam je Bozja nafaka i za sto smo se iskljucivo mi oznojili. Pomazemo nase roditelje koliko mozemo i koliko nam dozvole. Rahat sam hB i da nista ne dobijem, a ako dobijem to zamisljam kao onaj gratis koji dobijemo u nekoj prodavnici s nekim artiklom.

Neposredna veza do poruke: 534
8.8.2012 14:19:30   
R&T@
Snaha i zaova

user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 535
8.8.2012 14:23:52   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Hvala Bogu dragom ja sam operisana od ikakvih razmisljanja o mom ili muzevom nasljedjivanju od nasih roditelja. Apsolutno me ne zanima. Imamo ono sto nam je Bozja nafaka i za sto smo se iskljucivo mi oznojili. Pomazemo nase roditelje koliko mozemo i koliko nam dozvole. Rahat sam hB i da nista ne dobijem, a ako dobijem to zamisljam kao onaj gratis koji dobijemo u nekoj prodavnici s nekim artiklom.

user posted image
pametnica mojauser posted image uvjek te potpisem ali sta cu kad mi se svidja nacin na koji razmisljasuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 536
8.8.2012 14:25:16   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: tajra

Snaha i zaova

user posted image

joj tajra user posted image user posted image
mm ima sestru i kucu od 3 sprata, ja na 1 sprat ne racunam, to je njeno, udata je u drugoj drzavi(i da nije) i kad god dodje, neka ima svoj rahatluk, neka ima gdje doci kad pozeli vidjeti mjesto gdje je odrasla kada pozeli porodicnu kucu, kada pozeli brata svoga

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 537
8.8.2012 14:41:50   
chuci

Isto tako mislim da je vrlo pohvalno sve to urediti za vlastiti života.
Rasporediti i mirna Bosna.

zato je islam i ovo riješio. dužan je svako da ostavi testament, pa makar usmeni (sa dva svjedoka) kome šta ostavlja. znači roditelj je dužan da to za života riješi, ne da ostavlja djeci da razmišljaju šta i kako.
druga je stvar kada to djeca ne poštuju. imam primjer u familiji gdje je čovjek usmeno rekao kako dijeli imanje među djecom. umro i svi samo izignorisali taj njegov usmeni testament. iako ih je namjenski pozvao i rekao ovome ovo, ovome ovo... došli pred sud i podjelili se svakome jednak dio što nije isto kao ono što je on rekao.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 538
8.8.2012 14:45:44   
Alma_27

ko je svjestan da ce se morati pravdati pred Allahom, ispostovat ce ovo (i brat, i otac i sestre)

ko koristi islamske propise samo kao paravan, nece ali opet valja pred Allaha...

Neposredna veza do poruke: 539
8.8.2012 14:48:18   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: zinanina

I ja počinjem sumnjati da se ona krije iza onih anonimnihuser posted image user posted image

otvori temu i napravi kokice user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 540
8.8.2012 15:33:50   
veeseelaa
Hvala Bogu dragom ja sam operisana od ikakvih razmisljanja o mom ili muzevom nasljedjivanju od nasih roditelja

isto, haman sam pa sve sama zaradila
a od muža me imovina ama baš ne zanima
i on je takav hB
valjda nam je Bog i zato dao da možemo sami si zaraditia ne da moramo od zaova otimati user posted image user posted image il od snaha user posted image , djeverova i sl

< Poruku je uredio veeseelaa -- 8.8.2012 15:36:22 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 541
10.8.2012 1:47:56   
Anoniman

user posted image user posted image Boze svasta

iza kojih tacnije user posted image user posted image

od koga bih se "krila" ,

< Poruku je uredio triputmama -- 10.8.2012 2:01:01 >

(odgovor članu madam x)
  Neposredna veza do poruke: 542
11.8.2012 18:00:07   
bejbibi
evo i ja se upisujem na ovu temu jer imam zelju reci svoje misljenje .......
naime, ja i moja zaova se super slazemo elhamdulillah...jako mi je draga i znam da sam i ja njoj....stvarno je gledam ko sestru a i ona mene.....s druge strane i ja sam zaova i opet snaha mi je ko sestra a znam da i ona tako osjeca prema meni......mom bratu i snahi se apsolutno ne petljam u brak....ako me pita za misljenje kazem i ne patim od toga da me moraju slusat......isto tako je moja zaova prema meni.....zivimo blizu zaove i skoro se vidjamo svaki drugi dan a mm i svaki dan pa se ja nekad i ljutim sto nismo zajedno isli(a on recimo svrati poslije trgovine)......hocu da kazem da svakom treba dat sansu ,A vjerovali il ne mozete bit najbolje prijateljice sa svojim zaovama il snahama..ja sam sretna sto je kod mene tako....i nikad nisam ljubomorna sto moj muz provodi vrijeme sa sestrom......sa bratom ne mogu toliko provodit jer smo daaleko al znam da kad bi i proveli puno vremena moja snaha ne bi bila ljubomorna jer jednostavno me cijeni i zahvalna sam na tome....

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 543
11.8.2012 21:07:10   
madam x

IZVORNA PORUKA: triputmama

user posted image user posted image Boze svasta

iza kojih tacnije user posted image user posted image

od koga bih se "krila" ,

Ja sam se šalila, nemoj se ljutiti.user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 544
11.8.2012 21:26:46   
Amyla
evo i mene na ovoj temi, morala sam pisati jer moja zaova je ujedno i moja najbolja prijateljica user posted image user posted image jako je volim, cijenim i postujem, prije svega kao osobu, a onda naravno i kao sestru mogu muza. Imam i snahu i sa njom sam u super odnosima, ali ne pijemo bas kafu bar 2-3 puta sedmicno (kao sa zaovom) jer je velika razlika u godinama, a nikada im se ne bih mijesala u brak, to mi je strasno user posted image

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 545
11.8.2012 21:32:10   
nanika
I ja da kazem da sam sa svojom zaovom u fer i korektnim odnosima. Vidjamo se redovno, idemo jedni drugima. Sad da ispijamo kafe, to bas i ne jer je starija od mene 11 godina. Vidjamo se kad su porodicna druzenja ili odemo negdje zajedno sa djecomuser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 546
11.8.2012 21:36:04   
Marija13
Sve je to lijepo cuti, ali ja i moje zaove jedva nekako uspijevamo imati nekakav odnos, sa svekrvom se super slazem, zivimo zajedno vec 4 godine i stvarno je divna zena, ali njena kcerka je ljubomorna na nas odnos i na sve nacine pokusava da se mi odselimo...a mladja zaova samo imitira stariju pa me ni ona bas ne voli..sta cu im ja..svasta ona meni kaze, da mm zna posvadjali bi se na mrtvo ime, ali ja mu nista ne govorim da ne stvaram razdor u porodici..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 547
11.8.2012 21:41:10   
nanika
Marija 13 nije ti lako, dvije zaoveuser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 548
11.8.2012 21:42:15   
bejbibi
pa ima svakakvih ljudi...sto ljudi sto cudi......a jesil pokusala sa svekrvom o tome razgovarat pa da joj ona kaze koju????......ja fkt nisam ni trunka ljubomorna na snahu,a pogotovo na njen odnos s mojom mamom....ma voljela bi da budu u super odnosima uvijek.....ja uvijek mami govorim ne petljaj se niikad:))))mada se zena fkt ne petlja

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 549
11.8.2012 21:52:44   
Marija13
Nisam nikada ni svekrvi ni muzu rekla stvari koje mi je zaova rekla, da se covjek najezi,,,otvoreno u lice mi rekla da se selimo, ja njoj:pa kako da ti ostavimo majku samu bez primanja, kako ce zivjeti? Kaze meni zaova:ja cu je hraniti samo vi idite...uh ma svasta se izdesavalo..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *