Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 22.8.2011 11:50:47
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Cenzura
pahuljicina pita s piletinom
Može li neko dati link sa receptom?
http://www.ringeraja.ba/forum/m_12063/mpage_32/key_/tm.htm Evo nasla sam kako su to nase forumasice pravile. ja tu pitu(tj slani rolat) pravin na milion nacina I nacin: Potrebno je 500g lisnatog tijesta(ja koristim Sprind i Ledo, Klas mi se ne razabere najbolje), 1 kesica zamrzn. povrca za francusku salatu, sira(Edamer, Gauda, Livadski..), nesto od mesa(mozes oko 200-250g fasiranog, ili filete sitno isjeckane, tunjevinu...sta zelis) Razvijes lisnato, pospes s povrcem (koje si prethodno malo obarila), naribas sira, pospes mesom(ako koristis fasirano ili sitno isjeckane filete...onda moras malo izdinstati na luku). Zavijes rolat, izrezes ga dok je nepecen, premazes zumancetom i pospes nekim sjemenkama...ja koristim susam. II nacin:Sve isto, samo je fil zelje i naribani sir(mada mozes i fil obicne zeljanice). III nacin_ sve isto, ali je fil obicne sirnice itd
mogu se razne varijante praviti i dodavati sastojci koje volite, tj. sta imas uu frizideru (sampinjoni, salama i sl.) Pece se na 250 stepeni dok malo ne porumeni, poslije se smanji na 150 i pece se ukupno oko 25 min.
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 22.8.2011 11:56:40
Anoniman
A sad da odgovorim shodno temi...
Kuham kako kome i kako sam raspolozena, tj. ako imam vremena. Najcesce je to moj rolat francuska salata rolat od fasiranog mesa razne dekoracije od kuhanih jaja dekorisano suho meso, sudjuk, sir kiflice
Mada znam ljude docekati, ako se nisu plaho ranije najavili, i sa kafom sokom, vocem, slatkom iz prodavnice i obicnom mezom
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 22.8.2011 13:15:03
emma.L
Kako kome. Pošto sam ovdje vidjela i običaj poslije našeg vjenčanja i u vrijeme babina da se ljudi čoporativno po 3 obitelji najavljuju 'jer oni svugdje zajedno idu', u tim situacijama je meza, eventualno napravim kolač, neku salatu (tjestenina ili francuska ili celer) i dodam Ledo lisnate kiflice. A ako dolaze neki bliži prijatelji i u normalnom broju, pravili smo i večere od-do . A ako je iznenada, može samo kava i kolači iz Kupa .
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 2.11.2011 19:11:56
alea
ja onako za prezalogajit pravim razne kanapee.. sa razlicitim namazima, sirevima, mesom suhim, sudzukom, salatama, tunom, razlicito dekorisano,, ponekad pravim i pizze, salate sa tjesteninom i tunjevinom dekorisanu sa malim paradjzom, krastavcima, i sl. ili svjezu salata sa razlicitim sosevima uz neko meso....
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 6.8.2012 22:23:03
mamma mumi
Drage moje ima li ko kakvu ideju za napraviti gostima. Naime, dolaze mi sa posla njih 4-o, oko 15 h, dakle vrijeme rucka, na babine. Nebih pravila klasicni rucak, vec nesto laganije , vreline ove da im ne pozli . Mislila sam umjesto kolaca sladoled, jel bezze?
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 6.8.2012 22:30:02
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Drage moje ima li ko kakvu ideju za napraviti gostima. Naime, dolaze mi sa posla njih 4-o, oko 15 h, dakle vrijeme rucka, na babine. Nebih pravila klasicni rucak, vec nesto laganije , vreline ove da im ne pozli . Mislila sam umjesto kolaca sladoled, jel bezze?
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 6.8.2012 22:50:54
Skvo RR
A sada ozbiljno..
ja pravim obicno..kiflice sa sirom, male sendvicice pa ih ukrasim pola sa lososom i maslinama, pola sa jajima i mini paradajzicima, pa onda najbolja slana torta (to bas izgleda efektno) sa tostom...pa piletina sa meksickim ledo i tortilje...pa sokici...sta znam..ja volim da se igram sarenila..i obicno je sve, veselo ukraseno...ljubitelj sam takvih jela...
< Poruku je uredio Skvo RR -- 6.8.2012 22:51:32 >
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 6.8.2012 22:57:27
animagical
dobar slani rolat, npr od mljevenog mesa i jaja, probala sam i onu strudlu s piletinom, isto je jako fina, zatim enchilade, palacinke, mini sendvice sa sirom i maslinama, ono na trokute od hljeba, kiflice sa sirom, lisnato sa bilo cime, mini pizze...ja volim,ako vec palim rernu po vrucini da svasta ispecem, inace se bez veze grijemo a za zasladiti moze neko voce sa sladoledom,npr banane, borovnice i preko koja kugla sladoleda i vocni preljev za sladoled....ili mafini s borovnicama...
koji tost koristis? jel moze onaj bezvezni klasov? odlicna je ideja, a moj lokalni granap jedino taj tost ima...
može taj...provjerno
ima negdje na temama recept naše amele rr...u slikama ...isti ovaj fazon slane torte...smao malo dekoracija lijepo pojašnjena...ja pravila nekoliko puta...lagano, brzo, preukusno a bogami i izgledom vrlo efektno
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 6.8.2012 23:19:52
teacher75
ja pravim pahuljicinu pitu od lisnatog, rizu na japanski nacin ili sa mexickim povrcem, ponekad fasirane snicle i cesto gljive sa vrhnjem za kuhanje kao sos
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 6.8.2012 23:20:22
Skvo RR
bez majoneze tesko..ne znam koliko bi ti se drzala pri rezanju....sto izbjegavas, osim sto je nezdrava?hahhahahha..salim se mislim da moze svjezi sir jedan fil recimo sa krastavcima....ma ne znam...meni bas ukusno sa majonezom..mozda se neko javi sa tom light varijantom.
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 6.8.2012 23:20:48
teacher75
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: Cenzura
pahuljicina pita s piletinom
Može li neko dati link sa receptom?
http://www.ringeraja.ba/forum/m_12063/mpage_32/key_/tm.htm Evo nasla sam kako su to nase forumasice pravile. ja tu pitu(tj slani rolat) pravin na milion nacina I nacin: Potrebno je 500g lisnatog tijesta(ja koristim Sprind i Ledo, Klas mi se ne razabere najbolje), 1 kesica zamrzn. povrca za francusku salatu, sira(Edamer, Gauda, Livadski..), nesto od mesa(mozes oko 200-250g fasiranog, ili filete sitno isjeckane, tunjevinu...sta zelis) Razvijes lisnato, pospes s povrcem (koje si prethodno malo obarila), naribas sira, pospes mesom(ako koristis fasirano ili sitno isjeckane filete...onda moras malo izdinstati na luku). Zavijes rolat, izrezes ga dok je nepecen, premazes zumancetom i pospes nekim sjemenkama...ja koristim susam. II nacin:Sve isto, samo je fil zelje i naribani sir(mada mozes i fil obicne zeljanice). III nacin_ sve isto, ali je fil obicne sirnice itd
mogu se razne varijante praviti i dodavati sastojci koje volite, tj. sta imas uu frizideru (sampinjoni, salama i sl.) Pece se na 250 stepeni dok malo ne porumeni, poslije se smanji na 150 i pece se ukupno oko 25 min.
spasila si me na babinama ove godine