|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
4.8.2012 16:38:26   
Medić*
Canim pa dzuma je u podne, tada postimo user posted image Ne bih ti znala sto bas prije dzume, nisam ga pitala user posted image

Zinaina znam kako si se osjecala, ali hBg pase sve zavrsi dobro user posted image user posted image

A za ovo boldirano i neka je, iako je kratak razmak izmedju iftara i sehura ipak svasta korisno mozemo uraditi user posted image user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1226
4.8.2012 17:00:08   
canim
Pa svakako po nasem novi dan krece od aksama, tako da nakon aksam namaza u cetvrtak je vec "uoci dzume", ja to tako racunam user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1227
4.8.2012 17:03:02   
Medić*

IZVORNA PORUKA: canim

Pa svakako po nasem novi dan krece od aksama, tako da nakon aksam namaza u cetvrtak je vec "uoci dzume", ja to tako racunam user posted image

U pravu si user posted image Vuces me za jezik da ti kazem ba pred dzumu user posted image user posted image

Nego mi ipak kuci iftarimo.

Supa, przene paprike u pavlaci i kajmaku, malo cevapcica, salate, voce i jabukovaca pita.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1228
4.8.2012 17:10:24   
canim

IZVORNA PORUKA: medic slatki

U pravu si user posted image Vuces me za jezik da ti kazem ba pred dzumu user posted image user posted image

Nego mi ipak kuci iftarimo.

Supa, przene paprike u pavlaci i kajmaku, malo cevapcica, salate, voce i jabukovaca pita.

pih, ako je ono bas malo pred dzumu, tesko da cu ja kad sevapa zaraditi, mm radi user posted image

Eh da se vratimo na temu

Kod nas danas

Hurme
Sok od borovnice (domaci)
Jogurt corbica
Zapecena teletina
Riza
Salata
Vocni kolac

A od svega meni se samo topa umace sa vrucim somunom, nebih da je pravim jer me bas zasiti pa nemogu drugo jesti, ali mozda se predomislim do iftara.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1229
4.8.2012 22:36:02   
lejla80
Sellam svima..mi smo zadnjih dana hodali po porodičnim iftarima,,,jeslo se svašta nešto lijepo, i uživalo u zajedničkom jelu, razgovoru i namazima..Danas iftar skroman, malac mi malo hasta pa se nije imalo ni vremena: limunada, čorba sa piletinom i graškom, pileći fileti i šampinjoni u sosu..za desert milka sa cijelim lješnjacima, njami user posted image

Kad već pričate o komšiluku, ja nešto posmatram ove svoje i imam osjećaj da ljudi slabo poste, žalosno ali istinito..kafe se regularno ispijaju u avlijama u toku dana, za iftar je većinu naroda vani, zaljevaju bašte i sl. stvari.. nekako sam baš negativno iznenađena a gledam i po gradu nije baš neka ramazanska atmosfera...žalosno ali istinito..no hajd šta ćeš, svako sebi ...

2011.
2016.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1230
   [Obrisana poruka]
4.8.2012 22:46:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 1231
   [Obrisana poruka]
4.8.2012 22:50:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 1232
   [Obrisana poruka]
4.8.2012 22:54:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 1233
4.8.2012 22:55:46   
mala_sa
Selam moje hanumice user posted image

Joj ja veceras, pola sata prije iftara odem u wc; kad na toalet papiru vidim user posted image stigla; e bas mi je krivo bilo user posted image . Pa da je bar jo sat vremena sacekala user posted image

Medic da te Allah dz.s. nagradi, joj mene je ovaj tvoj gest tako podsjetio na moju mahalu; meni svaki Ramazan najvise fali "moja mahala"; u njoj se Ramazan bas osjeti user posted image user posted image

Uh ja ne znadoh za ove sevape uoci dzume; budem ih upratila user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 1234
   [Obrisana poruka]
4.8.2012 22:58:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 1235
4.8.2012 23:10:28   
selebriti
Medić krasno rečeno, uživam da čitam tvoje postove user posted image

Izvinite što vam upadoh na temu, .... odoh user posted image user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

Neposredna veza do poruke: 1236
4.8.2012 23:21:24   
Hanady RR
veče...
mi bilo kod zaove...ja ponijela ipečeno pile na soli...uh što je prijalo...al što mu je ona ''moča'' bila mašalllah ukusna...

nego ponijela sma i jogurt tortu dženane g koju sma radila sa nektarinama...žene koja nije sa nektarinama porbala...preporučujem obavezno...baš osvježava...

ja noćas h v mogu zapsostiti...
sutra sma kod seke na iftaruuser posted image

mediću divna priča...user posted image
a za sevape sam znala...user posted image

u ovoj mahali u kojoj sma ja iftari se djele zaista sa starijim...
imamo dvije kuće ublizu vrlo starih ljudi i baš svi pazimo na njih...počesto s ena vartima sretnemo sa drugim komšijama koji donesu, neko soum, neko piće, datule, neko što je za se skluhao pa podjelio...
ovo je ona postarinska mahala...i taj dio mi se dopada samo kada ramazan jeuser posted image
mi odavde top lijepo vidimo...a blizu nam džamije...
ma na sedreniku je baš lijepo postač bitiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 1237
4.8.2012 23:21:54   
Medić*
Sele, samo ti upadaj user posted image

Iman i mi se tako cetvrtkom navece smijemo za tu mudrost user posted image Bas divno nesto, nema sta user posted image

Mala nemoj biti tuzna, vidim da si daleko, hBg imas svoju porordicu i uz njih cari Ramazana. Za user posted image Bozje davanje user posted image

Hanady ma volim te sevape user posted image

Mi fino mashalah iftarili,

Topa, hurme, krem supica i paprike przene sa jajima i kajmakom. Odmah nakon namaza i iftara izadjemo kod hotela, da se rashladimo. U 21 i 30 puno naroda, prepuno, bas smo fino kafu popili.

Muz po obicaju ode u Begovu. Ja pile uspavah i uzivam sada. Za sehur nutela i somun, napravih bombice i rolatic od oblatne.

Canim, je li i tvoj ponovo na carsiji veceras? user posted image Opet cemo nas dvije sijeliti do neka doba user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 4.8.2012 23:22:31 >

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 1238
4.8.2012 23:37:43   
visnjica1
Sellam drage moje, ih blago vama stro se tice Iftara u Ramazanu, ja nemam ni jednog komsiju kojeg bii zvala na iftar jer ztivim u inostranstvu a znate kakve su Svabe svako za sebe, moj prvi komsija ne znam ni kako izgleda, sto se tice , prijatelja, Boze budi mi na pomoci, nikakvi nemas s kim kafu popit, zalosno, zeljna sam svoje Bosne i miris ra,azana u njoj pa i one lijepe iftare uhh, inace sam trudnica pa ni ja ne postim ovaj Ramazan, muz svremena na vreme tako da je pvdjeludilo

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1239
5.8.2012 0:17:06   
enči80

Medic ti si zaista pravi uzor kako se treba ophoditi sa komsijama user posted image da vam Allah dz.s. podari svaki hajr user posted image

Potpis i od ranije po postovima skužih da si jako draga osoba i da voliš suho mesouser posted image user posted image user posted image

Amanullah prelijepo sve izgleda a sigurno je i preukusno.
Iman probala sam ledeni vjetar i kolač je za 10.Jedina mahana mu je što ga ima dosta a ja sama tri noći zaredom na iftaru,baš sam se počastilauser posted image Kora mi je super izišla i bez ikakvih problema samje prerezala a kada sam je stavila peći fino njih dvije u kolica i nisam ulazila čitav sat dok se nije ispekla da ne bih slučajno provirila.

Malo ot,mala_sa jedan velikiuser posted image za tebe i dječaka slatkoga.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1240
   [Obrisana poruka]
5.8.2012 0:19:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 1241
5.8.2012 0:28:00   
enči80

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: enči80

Medic ti si zaista pravi uzor kako se treba ophoditi sa komsijama user posted image da vam Allah dz.s. podari svaki hajr user posted image

Potpis i od ranije po postovima skužih da si jako draga osoba i da voliš suho mesouser posted image user posted image user posted image

Amanullah prelijepo sve izgleda a sigurno je i preukusno.
Iman probala sam ledeni vjetar i kolač je za 10.Jedina mahana mu je što ga ima dosta a ja sama tri noći zaredom na iftaru,baš sam se počastilauser posted image Kora mi je super izišla i bez ikakvih problema samje prerezala a kada sam je stavila peći fino njih dvije u kolica i nisam ulazila čitav sat dok se nije ispekla da ne bih slučajno provirila.

Malo ot,mala_sa jedan velikiuser posted image za tebe i dječaka slatkoga.

Nije mu to bona mahana već prednost.
user posted image

Drago mi je da ti se svidiouser posted image

user posted image Hvala ti još jednom za uputstva user posted image

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 1242
5.8.2012 0:29:39   
Medić*
Enci ko voli suho meso user posted image user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 1243
5.8.2012 0:50:17   
enči80

Tiuser posted image ,u svakome drugome receptu spominješ suho mesouser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1244
5.8.2012 0:51:15   
mala_sa
Enci neki dan sam gledala vase slicice; masAllah prave velike princeze; ljubimo vas sve tri punooo punooo user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1245
5.8.2012 0:54:26   
Medić*

IZVORNA PORUKA: enči80

Tiuser posted image ,u svakome drugome receptu spominješ suho mesouser posted image

I ti si to primjetila user posted image user posted image

Necu ga vise prijavljivati a konzumirat cu ga user posted image user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 1246
5.8.2012 1:17:54   
Honey3
selam moje lijepeuser posted image
medic zeno veliki aferim,da vas Allah dz.s nagradiuser posted image A tek sam procitala za udes tmuser posted image hvala Bogu samo nek nikome nije nista bilo,a sve materijalno se namiriuser posted image
a ovo uoci dzume,nisam ni ja znala,a toliko god.u brakuuser posted image nema veze,eto nikad nije kasnouser posted image
eh sad za iftar smo imali:tarhanu domacu,poh.pil.filete,krompir sa vrhnjem,salata krastavice u jogurtu,somuni,sok od zove,i kao desert bombiceuser posted image
moram vam svoju malu curu pohvaliti,isla je sa mamom na teraviju i divna je bila,svo vrijeme se igrala sa tespihima,a mama i cura su bile u dimijama,pa je to jos posebna atrakcija bilauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1247
5.8.2012 2:53:34   
canim
Kod nas se plan skroz promijenio.
Ja taman isplanirala sta cu kuhati i pricala nesto s mojima i tako mi odlucili otici kod njih da se zajedno iftarimo,user posted image ja imala zeljanice u frizideru,to ponijela, vocni kolac i sok od borovnice sam juce spremila a plus mama svacega nakuhala tako da smo bas fino iftarili.

Kad smo dosli kuci ja uspavala malu (i sebe) user posted image nisam planirala da spavam odmah ali san me prevari, mm tek kad je dosao s teravije probudio me user posted image

Medic moj ti najvise voli otici u Begovu i naravno opet je tamo bio user posted image ja se nadam da cu ove godine otici bar jednom na teraviju user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1248
5.8.2012 9:49:45   
madam x
Drage moje, da li smijem koristiti Canesten veg. kremu u toku posta?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1249
5.8.2012 11:34:59   
riba78
http://desmond.imageshack.us/Himg217/scaled.php?server=217&filename=dsc03283r.jpg&res=landing

tota by Šehiza ,predivna user posted image sinoć pukla kao halva za iftar

http://desmond.imageshack.us/Himg152/scaled.php?server=152&filename=dsc03285q.jpg&res=landing

slatki čevap

uslikah samo ovo ,bio još i kdaif ,od slanih jela supica od teleče koljenice ,šarena dolma ,pite burek ,sirnica ,rolovana piletina ,mladi krompir ,šampinjoni prilog ,salate sezonske i voće razno .

Sve spremljeno sa ljubavi za moju porodicu user posted image

< Poruku je uredio riba78 -- 5.8.2012 11:39:52 >

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *