|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
3.8.2012 12:08:19   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: palachinken

Mi danas idemo gledati Batmana u kino, pa će za iftar biti voda, kokice, smoki i mars čokoladice user posted image user posted image
Top that!

user posted image user posted image
Teško je to nadmašiti :)))) Uživajte i javi samo kakav je..no spoilers pls user posted image
Ja čekam sestru da idemo gledati zajedno, MM je totalno operisan od tog žanra user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1151
3.8.2012 12:11:03   
Medić*
Mi veceras goste na iftaru.

Neka supa ce biti, riza sa piletinom, bredzici od gotove jufke, salate i pecene pepricice. Jabukovaca od slatkog, lubenice i ostalo voce. Ostalo u tecnom obliku se podrazumijeva :)

Jos pola sata i bjezim po dijete i onda na spremanje na tenane.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1152
3.8.2012 12:49:13   
mykica
Što je lijepo vidjet da vas na ovoj temi ima koje ste mi u komšiluku, buca city glavni user posted image Ja sam stanicu iznad ekija, kod naneta user posted image

Kod mene danas,

Begova čorba
Topa
Slagana pita sa gljivama i piletinom
Sogan dolma i punjene paprike
Šopska salata
Tulumbe
I naravno sokovi, voće

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1153
3.8.2012 13:15:07   
Alma_27
ja danas ne znam gdje cu prije. toliko nekih obaveza. vjerovatno ce za iftar biti nesto sto muz usput kupi u nekoj pekari ili cevabdzinici. napravit cu vispak begovu corbu da malo zamiris ena kuhanje user posted image

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 1154
3.8.2012 13:48:33   
damma
ja veceras kod svojih na iftar, s tim da cu ja spremat. odoh poslije ikindije pa cemo vidjet sta cemo.

2004.
2008.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1155
3.8.2012 14:16:03   
mamine oci
http://www.coolinarika.com/recept/740486/

ja idem praviti banini neko mi se u zadnje vrijeme jedu samo suhi kolaci a i duze traju zbog vrucina user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1156
3.8.2012 14:20:01   
ljubičica 28
Mi smo ova dva dana na iftarima tako da se kuha pomalo.
Sinoć smo bili kod moje tetke i bilo nas je oko dvadesetak a na meniju je bilo:

begova čorba,
šiš-ćevap,
sarma,
pečena piletina,
rolana piletina (ovo sam ja pravila i super mi je za švedski sto za rođendane i sl.), evo i recept ako nekome zatreba:filete se istuku i istanje te stave na foliju, preko se napravi rolatić od faširanog mesa (meso, jaje, kašika-dvije prezle, luk i začini) a unutar tog rolatića se ubaci kuhana mrkva izrezana na štapiče i uvijena u suho meso. Na jedan kraj filete staviti rolatić i uz pomoć folije zamotati u rolat. Peći u foliji te pred kraj skinuti da porumeni. Ohlađeno izrezati na male rolatiće.
zeljanica i burek,
kompot, voćni kolač s malinama i jabukovača, lubenica i puuuuuuuuuno sokova i vode.

Danas smo kod mame na roštilju a uz to će aBd još biti:

supa od leće,
tikvice i paprike u vrhnju,
tikvenjača user posted image ,
lubenica i jabukovača.

Kako vi pravite jabukovaču? Kod mene fil spreman, kore kupila, još samo da skontam kako da ih zavijem user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1157
3.8.2012 14:23:05   
Honey3
mi veceras kod moje sestre na iftaru,dolaze mi i roditelji,i brat i vode ovu djecu sad malo kod njihuser posted image mamine oci samo udri po onome sto ti se svidja,tvoje culo ukusa i mirisa sad radi posebnouser posted image user posted image Ja uz Ramazan od svih slatkisa najvise volim kadaifuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 1158
   [Obrisana poruka]
3.8.2012 15:23:01   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Super Beba)
  Neposredna veza do poruke: 1159
3.8.2012 15:26:57   
Hannan
Mi veceras kod nase drage Hadzinice na iftaru.
A ja kontam , kad malo zahladni da odem kupiti crvenih paprika, da ih malo ispecem pa veceras da punim sirom i pohujem, opet mi naumpalo. A sinoc sam ni manje ni vise nego pola pleha kajmacnice pojela, sve mi nesto govori da ja opet nju zamutim.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1160
   [Obrisana poruka]
3.8.2012 15:30:00   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hannan)
  Neposredna veza do poruke: 1161
3.8.2012 15:33:27   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Kako vi pravite jabukovaču? Kod mene fil spreman, kore kupila, još samo da skontam kako da ih zavijem user posted image

ja ne kupujem jufku...al razvijem i sušim pa režem na trake široke i savijam u hamajlije...trokut...
pošto je relano razvijena duža ja komletnom dužinom jednu traku u hamaljiu savijem...a ti onda od gotove dvoije jufke jednu do druge u dužinu reži...
pa na vrh jedne rake staviš fil koji si pripremila i saviješ ćošak na pero i nastaviš da dobiješ trokut...
eto tako najčešće je slažem...
a možeš i polaganu pitu složiti...ko zeljinacu...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 1162
3.8.2012 15:47:53   
Medić*
Iman ja cesto volim napraviti punjene pohovane paprike, crvene.

Ispeku se paprike i oljuste. Skine se vrh paprike, ubaci se tanko narezano parce suhog mesa, preko stavim komad topivog zutog sira i komad feta sira. Pohujes standardno brasno, jaja, prezla.

Ja bas pravila jabukovacu. Nekada ravnu, nekad hamajlice pravim, ovaj put rolovanu.

Buredzici gotovi ( gotove jufke)

Meso se kuha, supa ce brzo, polao privodim kraju, jos samo da se sve zapece.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1163
3.8.2012 16:01:24   
Hannan

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Iman ja cesto volim napraviti punjene pohovane paprike, crvene.

Ispeku se paprike i oljuste. Skine se vrh paprike, ubaci se tanko narezano parce suhog mesa, preko stavim komad topivog zutog sira i komad feta sira. Pohujes standardno brasno, jaja, prezla.

Ja bas pravila jabukovacu. Nekada ravnu, nekad hamajlice pravim, ovaj put rolovanu.

Buredzici gotovi ( gotove jufke)

Meso se kuha, supa ce brzo, polao privodim kraju, jos samo da se sve zapece.

Ja nisam nikad pravila pohovane, ali mi drugarica dade recept kao od Medic, s tim da ja planiram puniti sir, kajmak, zacini. Skoro sam punila ovom smjesom obicne paprike i bile su mi super, sad mogu zamislit crvene kakve ce biti :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1164
3.8.2012 16:05:43   
niki83
Masallah, sto su nam ove rr zene vrijedne, poslije posla spremanje iftara, pa jos i poste..Da vam Allah dz.s. primi sva ta vasa dobra djela!

Ja jos ne postimuser posted image , ali od sutra akobogda!
No ipak spremam iftar, za mm user posted image
Krem supa od tikvice,
Pileci bataci zapeceni sa raznim povrckama,
Tople lepine, i za desert muffini sa borovnicama.

N&N

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1165
3.8.2012 16:13:51   
Medić*
Amin Niki, da nam svima ukabili aBg i oprosti nam grijehe.

Ja sam se danas vracajuci sposla iftarila. Uzela F i vrtica, svratili po nesto voca. Kupili malo grozdja, medjutim F hoce da jede, hajde ciko mu opere grozd. Jede on usput i naidje na jedno veliko zrno, dadne meni i ja pojedem. Tek nakon nekoliko minu skontah sta uradi user posted image Hair, kazu Allah na taj nacin malo omrsi postace svoje. Prvi put ovaj ramazan da mi se tako desi.

Nego evo danima razmisljam gdje Hanady pomenu, hamajlice ili trokute. Pravim tako i baklavu i jabukovacu. Doslo mi na pameti da pitu tako zavijam, sa spinatom, mesom a mogal bih i piletinom, evo danim kontam od tome. Znam kako ide zavijanje, ali me buni da li pitu na taj nacin politi kao i baklavu ili user posted image samo slanim zaljevom naravno user posted image

Voljela bih probati ali se ne usudjujem experimentisati.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1166
3.8.2012 16:22:32   
mala_sa
Sellam drage moje user posted image

Kod nas danas buranija sa teletinom, domaca od sveki user posted image user posted image . Z& desert pojma nemam sta da napravim; na kraju ce izgleda biti cokUlada user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1167
3.8.2012 16:30:10   
reallove
Selam i od mene drage moje...Ja sam danas strasno umorna,sinoc nisam mogla da spavam nikako,bas sam nikakva...

za iftar kod nas ovako:

sirnica za mene i sveki

kabsah(riza,piletina,povrce) za ostale

ima i hurmasica od juceruser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1168
3.8.2012 17:10:51   
mamine oci
evo ja banini kolacice napravila divno izgledaju nadam se da su i ukusni:) za iftar pileci file sa mjesanim povrcem, prilog riza, salata od pecenih paprika, topa :)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1169
3.8.2012 17:36:35   
treće
evo jedan laganini za desert, ja pravila prvi put i dobra je pravo , jedino dodala još malo agde jer je bila suhlja

http://www.coolinarika.com/recept/pita-s-visnjama-i-grizom/

Neposredna veza do poruke: 1170
3.8.2012 19:59:49   
Alma_27

Ja sam se danas vracajuci sposla iftarila. Uzela F i vrtica, svratili po nesto voca. Kupili malo grozdja, medjutim F hoce da jede, hajde ciko mu opere grozd. Jede on usput i naidje na jedno veliko zrno, dadne meni i ja pojedem. Tek nakon nekoliko minu skontah sta uradi user posted image Hair, kazu Allah na taj nacin malo omrsi postace svoje. Prvi put ovaj ramazan da mi se tako desi.

meni se to desilo prije dvije godine. sinu propasirala krusku i on malo uzeo i ja ono ostalo pojedem. skontala tek nakon 2-3 sata kad sam prala sudje. nisam prekinula post jer sam se sjetila tog da Allah omrsi postace da ima olaksa

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1171
3.8.2012 20:11:04   
chantal
Selam drage žene,ja ću malo uletiti ko padobranac,da vas pitam za mišljenje,savjet,ako neko zna...danas sam morala izvaditi zub,e sad planirala sam sutra nastaviti postiti,ali rana,normalno,krvari,i vjerovatno da će i sutra pomalo krvariti...šta činiti?jel smeta?ili da zapostim pa nadati se da je uredu tako? user posted image
I kako se tretira sad to stanje vezano za abdest,namaz?jel spadam u sahibi-uzur ili??

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1172
3.8.2012 21:37:51   
rerica
Vađenje zuba ne kvari post, s tim što treba paziti da ne bi progutao krv koja izlazi iz rane.
Za svaki namaz uzmi abdest...user posted image
Obaveza je sahibi-uzuru, nakon što nastupi namasko vrijeme, oprati mjesto na kojem istječe mokraća ili krv, staviti povez na njega i pričvrstiti ga koliko je god u mogućnosti (kako bi spriječio daljne istjecanje) – osim ako iz opravdanog razloga ne smije staviti povez – uzeti abdest i odmah ristupiti obavljanju namaza. Ako odmah obavi namaz, izvršio je ono što se od njega traži i njegov namaz je validan, a toleriše se i odgaðanje namaza radi čekanja džemata ili se spremanja za namaz (oblačenje odjeće i sl.)

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1173
3.8.2012 22:26:42   
Amam
Selam vrjednice drage...mi zadnjih dana po mahali iftarimo,sinoc bili pozvani u komsiluk opet,ali ja nisam isla s djecom,to su stariji ljudi,u malom stanu zive,a dosta ljudi pozvali,a moj E k'o na struju da radi user posted image ,mm isao ja s djecom iftarila tjesteninu sa sirom i ostatke jagnjetine od mame.

Veceras bili kod prijatelja,a jeli smo: tarhana,gulas,prilog riza i pire,pohovane tikvice i patlidzan,cevapcici i zapeceni karabatkovi,sok,kisela,limunada,salata.

Desert ruzice i halva,dinja i kafa,elhamdulillah.

Joj jest me sramota,ali sad odoh smazati i komad torte,kolegica mi donijela bio joj rodjendan pa mi zapakovala user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1174
3.8.2012 22:31:11   
Hanady RR

Nego evo danima razmisljam gdje Hanady pomenu, hamajlice ili trokute. Pravim tako i baklavu i jabukovacu. Doslo mi na pameti da pitu tako zavijam, sa spinatom, mesom a mogal bih i piletinom, evo danim kontam od tome. Znam kako ide zavijanje, ali me buni da li pitu na taj nacin politi kao i baklavu ili user posted image samo slanim zaljevom naravno user posted image

Voljela bih probati ali se ne usudjujem experimentisati.

da ti kažem...
ja ovako savijam buredžike...na hamliju...
samo uže trake onda režem malo...pa manje buredžike radim...
njih pečem i kad se ispeku smao poprskam vodom s aruke ono pod stoljnjak malo da odstoje i onda se služe topli ...staviš u tanjir nekoliko komada i ododzgo ih jigurtom sa b. liukom poljevamo...

eh sad...
dal može neko drugo meso na ovaj način a i povreće ...može garanat...
samo eto pomasta ta...kontam...može ko za druge pite ako nećeš na fazon jogurta prekouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *