|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvi simptomi poroda
1.8.2012 0:13:16   
madam x
Meni je na drugom porodu navečer krenula sukrvica, ja se okupala, sve spakovala i legla, probudili me bolovi na 15 minuta oko 3 sata. Bolovi prestali u 7.Otišla u 10 u bolnicu, jer mi je sutradan bio termin,( bolnica je udaljena 30 km) ostavili me, otvorena 3 prsta. Porodila se u 17 h.Nije bilo indukcije, vodenjak su mi probili u 13.30.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 651
2.8.2012 11:49:18   
maja ds
I mene bole karlicne kosti i stomak, s desne strane. Ima još 27 dana do termina, malo sam se prepala. Inace mi je niska trudnoca i postoji mogucnost prijevremenog poroda. Zna li neko sta znaci kad bole kosti, je li to od pritiska ili se moze raditi od laganom otvaranju grlica?

(odgovor članu Selma.K)
Neposredna veza do poruke: 652
2.8.2012 13:57:08   
Volim Te!
Majo to beba pritiska pa te kosti bole jer i kod mene je tako vec dvije nedelje me bole kosti i dole me probada i stomak se stvrdne ali dr kaze trebace ti jos vremena nece to jos a tako me kosti bole,eh sad od jutros kad se obrisem vidim gustog iscjetka na papiru zuckast je i gust ali nema krvi nista,pa ne znam vise sta ce biti,12 avgust mi je termin...Miruj i ne brini se user posted image

Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...

(odgovor članu maja ds)
Neposredna veza do poruke: 653
2.8.2012 14:40:06   
mali_leptiric
Ja sam isto cijelo vrijeme imala nisku trudnocu sa takvim bolovima, sve je to priprema, ali vjeruj od ulaska u 9 mj. samo iscekujem kako mi je dok. rekao da moze biti prijevremeni porod, a ja sam termin vec presla user posted image
Moja bebica lijena :) pa me sada vise to brine.. Jos uvijek mi nije sluzni cep izasao nit neki znak za porod, a svaki dan oticem sve vise i vise user posted image

(odgovor članu maja ds)
Neposredna veza do poruke: 654
2.8.2012 22:37:56   
NikaViktorija
meni je cini mi se upravo ispao sluzni cep, mada nije izgledao tako gadno kako ga opisuju user posted image nekako zelatinozno providno zuckasto sa samo par smedjih koncica unutar toga. i nije nista ni veliko. predpostavljam da je sluzni cep jer u zivotu mi se nista nije slicno dogodilo. a danas na ctg-u doktor kaze da se beba skroz smirila i predpostavio je da sam se danas prije ctg premorila. inace sam sutra 39 sedmica tacno.

(odgovor članu mali_leptiric)
Neposredna veza do poruke: 655
3.8.2012 12:15:11   
mali_leptiric
I je li krenulo?? Nadam se da je sve ok, i zelim ti sto laksi porod. :)

(odgovor članu NikaViktorija)
Neposredna veza do poruke: 656
3.8.2012 12:51:30   
NikaViktorija
jutros me probudilo mokro sve :D krenula malo curkat plodna voda i ja lijepo se spremim i pravac uuuu..... bimaco! :D da kupim nosiljku i sitno sto mi je ostalo stavri za bolnicu, sad se spremam evo user posted image a do oredvecer planiram u bolnicu :) nebih da zurim gore da me ne isprepadaju

Neposredna veza do poruke: 657
3.8.2012 12:56:14   
Alma_27
ne zelim da te plasim ali kad pukne vodenjak, moras lezati (dok ti oni ne kazu da mozes ustati). tako je u bolnici. da se beba ne pocene spustati na svoj vlastiti pupcanik

< Poruku je uredio Alma_27 -- 3.8.2012 12:57:01 >

Neposredna veza do poruke: 658
3.8.2012 13:03:46   
NikaViktorija
pa nebih rekla da je bas pukao nego napukao user posted image cijelo vrijeme curka pomalo voda ali evo spremna sam mada mi se bas i nemili u bolnici gore lezat user posted image ne bojim se poroda ali ako ostale krenu vristat i ja cu jos umisliti da me boli i kad me ne boli

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 659
3.8.2012 13:11:59   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: NikaViktorija

pa nebih rekla da je bas pukao nego napukao user posted image cijelo vrijeme curka pomalo voda ali evo spremna sam mada mi se bas i nemili u bolnici gore lezat user posted image ne bojim se poroda ali ako ostale krenu vristat i ja cu jos umisliti da me boli i kad me ne boli

ne vristi se gore bas kao na filmovima user posted image mozda samo jedna-dvije od svih zena a to ne znaci da njih boli vise nego im je lakse tako user posted image

bolje ti je da odes sad dok nije pravo puklo pa da te fino pregledaju. zapamti: duuuubok udisaj i min. tri puta duzi izdisaj kod trudova. i masiraj sebi ledja stisnutom pesnicom. meni je to pomoglo na drugom porodu samo tako. nisma ni glasa pustila ako ti sta znaci user posted image

sretno! user posted image

Neposredna veza do poruke: 660
3.8.2012 13:13:14   
Alma_27
i vidimo se na temama o bebama! user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 661
3.8.2012 13:27:44   
bellma
Da se i ja prikljucim,user posted image , mene od juce poceo boliti stomak ali vise me ziga i probada dole nego da su neki bolovi..
Jutros isla kod svoje dr u dom zdravlja i tako joj kazem, govori ona hajd da te pregledam kad otvorena dva prsta i vec se glavica spustila smanjio se grlic, kaze ovo ce biti ubrzo i pošalje me u bolnicu da mi urade ctg.
Uradila ctg i na pregled kod dr., on me poceo zezat pa porodi se ako te boli to je sve normalno ti si u terminu, a inace sam 37 nedelja, nije me ni pregledao kaze hajd kuci pa dodi za 4-5 dana, a s obzirom da su ti vec poceli bolovi moguce je da ces ti i ranije i dodi da te porodimo i kuci sa djetetom...E svasta reko user posted image

Neposredna veza do poruke: 662
3.8.2012 13:50:57   
mali_leptiric
Upravu je, ako ti je vec krenula voda, nemoj cekati do veceras da ides u bolnicu.. Idi ti odma, znam da su na vjezbama govorili kao 2 h poslie bi trebali u bolnicu..pa sada ove drage mamice koje imaju iskustva znaju vise... Ja ne znam bas. U svakom slucaju sretno ti :)) i da user posted image bude super :)

Neposredna veza do poruke: 663
3.8.2012 13:57:10   
mali_leptiric
Belma ja sam danas bila isto na pregledu i 2 prsta otvorena, ali oni preko ctg mogu vidjeti ima li naznake za porod. Da lli je normalno krvarenje poslije ginekoloskog pregleda??

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 664
3.8.2012 15:02:05   
bellma
Neznam dali je normalno jeli te dr pregledao ginekološki, jer meni dr kaze pregledom mogu da isprovociraju porod pa je moguce i da krvaris ali nisam sigurna. Imas li bolove ?

Neposredna veza do poruke: 665
3.8.2012 15:06:22   
animagical

IZVORNA PORUKA: mali_leptiric

Belma ja sam danas bila isto na pregledu i 2 prsta otvorena, ali oni preko ctg mogu vidjeti ima li naznake za porod. Da lli je normalno krvarenje poslije ginekoloskog pregleda??

normalno je, ali ako se nastavi i dan poslije odi do dr

Neposredna veza do poruke: 666
3.8.2012 17:59:31   
mali_leptiric
E hvala ti puno :) ako bude i sutra odmah idem..

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 667
4.8.2012 18:05:18   
simba00

IZVORNA PORUKA: bellma

Da se i ja prikljucim,user posted image , mene od juce poceo boliti stomak ali vise me ziga i probada dole nego da su neki bolovi..
Jutros isla kod svoje dr u dom zdravlja i tako joj kazem, govori ona hajd da te pregledam kad otvorena dva prsta i vec se glavica spustila smanjio se grlic, kaze ovo ce biti ubrzo i pošalje me u bolnicu da mi urade ctg.
Uradila ctg i na pregled kod dr., on me poceo zezat pa porodi se ako te boli to je sve normalno ti si u terminu, a inace sam 37 nedelja, nije me ni pregledao kaze hajd kuci pa dodi za 4-5 dana, a s obzirom da su ti vec poceli bolovi moguce je da ces ti i ranije i dodi da te porodimo i kuci sa djetetom...E svasta reko user posted image

Ne vidim razlog ginekološkog pregleda u 37. sedmici, ako je sve uredno. Mene još niko nije pregledao tako, osim što su mi uzeli vaginalne briseve na bakterije. Ja mislim da to rade tek kasnije. Gdje si bila?

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 668
8.8.2012 21:54:45   
Volim Te!
Zene drage treba mi savet i pomoc user posted image od jutros imam bolove u krstima i po dnu stomaka,po dnu stomaka zaboli pa prodje,ali krsta konstantno bole user posted image ja ne znam je li to to a boli pravo jako samo ne u prekidima tako da i ne merim razmake izmedju kontrakcija...Ja sam 39+3 hajde iskusne mame kazite mi sta je ovo?

Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 669
8.8.2012 21:57:20   
mala_sa
Joj draga ja ti ne bih znala reci, al ti savjetujem da ipak odes na pregled; sta znas mozda je vec uveliko krenulouser posted image

Ja sam imala one prave skolske trudove, tako da mi ova konstantna bol bas i nije poznatauser posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Volim Te!)
Neposredna veza do poruke: 670
8.8.2012 21:58:14   
nanika
Ja mislim da je to polako krenulouser posted image .

Curica 2006
Dečko 2009

Neposredna veza do poruke: 671
8.8.2012 22:00:17   
nanika
I ja bih otisla na pregled, sto je sigurno sigurno. Neka urade CTG i vide hoce li te ostaviti ili ces kuci. U svakom slucaju sretnouser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 672
8.8.2012 22:00:44   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Volim Te!

Zene drage treba mi savet i pomoc user posted image od jutros imam bolove u krstima i po dnu stomaka,po dnu stomaka zaboli pa prodje,ali krsta konstantno bole user posted image ja ne znam je li to to a boli pravo jako samo ne u prekidima tako da i ne merim razmake izmedju kontrakcija...Ja sam 39+3 hajde iskusne mame kazite mi sta je ovo?

može biti da su lažice...
a može biti draga da s eotvraš i da kreće polako...

mene u mojoj prvoj trunoći bolilo od 14 popodne krsta konstantno a taj bol ispod tomaka presjče pa porđe...muž fil gledao na sat mjerio nake minute...niđe veze...
oko 11 bili su jači bolovi i duže trajalo to ispod stomaka kad žiga...
u 12.30 ušla na porođajno a u 1.55 rodila kćerku...

prati sebe...
može biti i da je krenulo najprijeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 673
8.8.2012 22:02:28   
Volim Te!
Ma cekacu dok se bude moglo izdrzat muz se vec sprema kaze da se obrijem da ne grebem bebu kad je budem ljubio user posted image ma zbunjuje me sto se stomak stvrdne cesto i preswtane na kratko ali krsta konstantno bole...I daj razrijesite mi misteriju nema po citavom internetu odgovora-jel sluzni cep mora biti pomijesan sa krvlju il moze i bez?Ja imam vec 3 dana zelatinski iscjedak il je bijel il zut kao danas pa ne znam jel to to..

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 674
8.8.2012 22:04:55   
Volim Te!
A da Hanady i babica mi je rekla da u puno slucajeva nije to na "minute" nego kad vidis e sad je dosta ne mogu da trpim dodji u bolnicu...Ovako me nisu krsta bolila nikako u trudnoci danas samo,hvala na savjetima da vidim koliko cu izdrzat i krenucu u bolnicu ako nista bar CTG nek urade.

Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *