|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 11:16:53   
hapymum

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja sma šećera stavljala 200 gr...
ja sma je radila u kalupu 26 cm...
i preko sma stavljala šlag kremu od vanilije onu za torte dr . oetger i narendala čokolade preko...
a šumsko voće sam ledo koristilauser posted image
fina kombinacija bila...prava tortica

kakav je ovo kolac u pitanju,nesto primamljivo izgleda btw ja i tvoja starija cura skupa slavimo rodjendan,zivjele racice

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 601
27.7.2012 11:20:08   
Hanady RR
za račiceuser posted image user posted image user posted image

ovo je onaj jogurt kolač od dženane...
samo ga ja modificirala u tortu...
gotovo za 15 minuta , ukusno, sovježavajuće...a kad izneseš pred ljude svi kontaju mašalllah jest se kuhrica umorilauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 602
27.7.2012 11:36:55   
mala_sa
Cinko Ipak cu ja onda duplu mjeru, imam 4oricu muskih; a mogu pojesti user posted image user posted image . I jos nesto; sta mislis jesu li mi dovoljne 3 kesice supe; ili da stavim 4 (bojim se da ne bude prejako sa 4 user posted image )?

Za kolac onda idem po receptu od Hanady, sa 200gr secera. A imam neku tursku kremu od jagode; pa cu njom premazati i preko posuti jos sa ostatkom voca user posted image .

A za prilog cu vjerovatno malo kroketa, i malo krompira zapecenog user posted image

Hanady hvala na receptu user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 603
27.7.2012 11:40:09   
lejla80
Šta je ovo danas, slabo nešto ideja?? Ni ja još nisam skontala iftarski meni..samo znam da mi se jedu knedle sa džemom, pa ću vjerovatno njih sklepati...ostalo ću već smisliti.

2011.
2016.

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 604
27.7.2012 11:45:01   
Hanady RR
eh ja sma se sjetila kolačauser posted image
maidino čudo od kolača

konatam povrće u woku spemiti
albanski ćevap sa dipom dobrim

jedan složenac sa krompirom i puretinom i trapistom u vatristalnu strpat

supu bih mogla pileću od krilaca....

eto to mogu stićiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 605
27.7.2012 11:48:28   
treće
htjela sam da pitam da li iko zna gdje ima za kupiti biljni želatin, lani u Bingu bilo ali više nema agarko se zvao?

Neposredna veza do poruke: 606
27.7.2012 11:49:36   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: treće

htjela sam da pitam da li iko zna gdje ima za kupiti biljni želatin, lani u Bingu bilo ali više nema agarko se zvao?

u butiku badem je bilo...ja uzimala nekada...
sad koristim najčešće onaj goveđeg porijeka dr.oetker

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 607
27.7.2012 11:50:22   
hapymum
ja nemam pojma sta cu,juce je bio iftar za 10

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 608
27.7.2012 11:53:01   
Medić*
Mi danas na iftaru, kolektivni iftar, sutra kod prijatelja, u nedjelju kod mamine oci, tako da ova tri dana nista ne spremamo osim pilece supe za momka i ovaj griz puding.

Onda mi organizujemo 4 iftara kod nas, pa ce nam bas trebati ideja, pisite, pisite user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 609
27.7.2012 11:54:28   
treće
pitaću, hvala

Neposredna veza do poruke: 610
27.7.2012 11:56:02   
gvendolina
Sinoc na iftaru kod prijatelja a za veceras jos uvijek nemam ideju,samo sam desert spremila vocna fantazija u frizideru se hladi,njamiii

za A cu praviti kancone, jako ih voli a nisam odavno
za nas ce vjerovatno biti neka supica,to mi je obavezno i mozda napravim buraniju sa mlijekom i kajmakom,samo moram skontati sta cu sa mm nije mi neki ljubitelj buranijeuser posted image njemu neku pitu mozda

medic pravila sam onu tvoju medzimek supu od lece,super jeuser posted image inace jako volim lecu i morala sam probati,a iznenadila sam se kako se brzo skuha...inace zelenu kad kuham treba mi malo vise vremena

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 611
27.7.2012 11:58:18   
Dzenana_G

Hanady koji je to zelatin?
Ja sam jednom kupila želatin dr. Oetker i kada sam napravila vocni zele za kolac vidim onu praznu kesicu i ono gdje pise goveđi kao neka naljepnica. Odlijepila sam je a ispod je pisao svinjski. Nisam mogla vjerovat da su to uradili. Poslije je moja mama kupila isti taj i na nju je samo pisalo svinjski, a nije bilo nikakve naljepnice.
Samo provjerite to kad kupujete...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

Neposredna veza do poruke: 612
27.7.2012 12:03:16   
treće
preko ovog griza super je onaj kakao prah za napitak kraš ekspres ili neki sličan
a za iftar meni se super pokazali patlidžani na mediteranski
patlidžani izrezani na ploške uzdužno i obareni, ocijede se i posoliti i pobiberiti svaku krišku,
izrendati sira najbolje neki tvrdi žuti ali može i gauda edamer i sl
svaku krišku posuti sirom i preklopiti i redati u vatrostalnu
odvojeno napraviti sos od paradajza 4 kom oguliti nasjeći i ukuhati sa začinima na masl ulju, kad se to fino ukrčka posuti po patlidžanima, još malo sira odozgo i pokriti i peći 45 min na jačoj vatri
ide oko150-200gr sira ukupno
IZVORNA PORUKA: medic slatki

Mi danas na iftaru, kolektivni iftar, sutra kod prijatelja, u nedjelju kod mamine oci, tako da ova tri dana nista ne spremamo osim pilece supe za momka i ovaj griz puding.

Onda mi organizujemo 4 iftara kod nas, pa ce nam bas trebati ideja, pisite, pisite user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 613
27.7.2012 12:04:35   
Medić*
Drago mi je da ti se svidja Gvendi user posted image MM stvarno voli lecu, svaku noc bi tu Merdzimek jeo. A kupovnih se on namiri kada odem svojima, svaku noc po jednu kesicu kuha user posted image

Trece ja kontala neskvikom malo poprskati user posted image

A hvala za ideju i patlidzane, stavim je na spisak obavezno :)

< Poruku je uredio medic slatki -- 27.7.2012 12:06:38 >

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 614
27.7.2012 12:09:07   
gvendolina

Drago mi je da ti se svidja Gvendi user posted image MM stvarno voli lecu, svaku noc bi tu Merdzimek jeo. A kupovnih se on namiri kada odem svojima, svaku noc po jednu kesicu kuha user posted image

user posted image
ma i meni se svidjela,jos cu se i navuci ko tmuser posted image morace i mene opskrbljivati tim kesicamauser posted image gdje ih ima kupiti odakle je on da trazim dobavljaca :)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 615
27.7.2012 12:10:30   
Anoniman
kakva je to sirnica s akiselom vodom ili bese da se zove vesela sirnica user posted image malo sam se zbunila od juce citala razne recepte

ja danas mislim pitu sa spanacem i mladim lukom
i kad vec onda i mantije sa seckanim telecim mesom , ostalo mi mesa od juce pa da se ne vuce po frizideru a u mantije ce se pojesti

i za dezert onaj spuz sa sljivama by zinanina user posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 27.7.2012 12:13:13 >

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 616
27.7.2012 12:12:43   
Anoniman
hej, kad se poslije Ramazana aktivira tema mrsajmo zajedno user posted image user posted image user posted image

user posted image bogami kontam malo smanjiti dozivljaj , sve jedno na sehur ne jedem bas nista samo vode i narandze sok drugo nista ali z aiftar sve dopunim user posted image

od veceras malo manje user posted image

Neposredna veza do poruke: 617
27.7.2012 12:13:16   
palachinken

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Cinko Ipak cu ja onda duplu mjeru, imam 4oricu muskih; a mogu pojesti user posted image user posted image . I jos nesto; sta mislis jesu li mi dovoljne 3 kesice supe; ili da stavim 4 (bojim se da ne bude prejako sa 4 user posted image )?

Za kolac onda idem po receptu od Hanady, sa 200gr secera. A imam neku tursku kremu od jagode; pa cu njom premazati i preko posuti jos sa ostatkom voca user posted image .

A za prilog cu vjerovatno malo kroketa, i malo krompira zapecenog user posted image

Hanady hvala na receptu user posted image

Ja bih 3, da ne bude preslano.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 618
27.7.2012 12:17:45   
Medić*
Triputmama tu sirnicu ja neku noc pravila, do sada mi je najbolji recept sa gotovim jufkama. Evo receptic. A imas i od Hanady musaku sa veselim jajima user posted image

IZVORNA PORUKA: Amam

Ja ovako pravim
1/2 kg gotove jufke

svjezi sir,
100 ml ulja,200 ml mlijeka i 300 ml kisele vode,5 jaaja,sol

Jufke redam i posipam samo sirom,da jufka ostane zadnja,umutim jaja i sol,u to dodam ulje,mlijeko moze i jogurt tecni,ja obicno pola -pola i kiselu vodu na kraju,pitu isijeces i zalijes smjesom od jaja,pustis 10-tak min da upije i peces ,treba da bude fino rumena,sredinu probaj nozem,ja malo i razmaknem da vidim kakva je jufka ,kad je gotova samo je prekrijes salvetom i ponovis rezanje,meni je odlicna.

Ja na sehuru osim vode i kafe pojedem sutliju ili neko voce, na iftaru ipak se nadomirim ali ne pretjerujem. Evo dvije veceri po iftaru me muci stomak uzasno, valjda pretjerujem sa jogurtom user posted image

Preko dana normala.

Zene samo da znate najbolja pavlaka po meni je ona na mjerenje u merkatoru, stvarno je extra, vise drugu ne uziimam, sir svjezi takodjer.

< Poruku je uredio medic slatki -- 27.7.2012 12:19:24 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 619
27.7.2012 12:28:37   
Anoniman

Triputmama tu sirnicu ja neku noc pravila, do sada mi je najbolji recept sa gotovim jufkama. Evo receptic. A imas i od Hanady musaku sa veselim jajima user posted image

Ja ovako pravim
1/2 kg gotove jufke

svjezi sir,
100 ml ulja,200 ml mlijeka i 300 ml kisele vode,5 jaaja,sol

Jufke redam i posipam samo sirom,da jufka ostane zadnja,umutim jaja i sol,u to dodam ulje,mlijeko moze i jogurt tecni,ja obicno pola -pola i kiselu vodu na kraju,pitu isijeces i zalijes smjesom od jaja,pustis 10-tak min da upije i peces ,treba da bude fino rumena,sredinu probaj nozem,ja malo i razmaknem da vidim kakva je jufka ,kad je gotova samo je prekrijes salvetom i ponovis rezanje,meni je odlicna.

Ja na sehuru osim vode i kafe pojedem sutliju ili neko voce, na iftaru ipak se nadomirim ali ne pretjerujem. Evo dvije veceri po iftaru me muci stomak uzasno, valjda pretjerujem sa jogurtom user posted image

Preko dana normala.

Zene samo da znate najbolja pavlaka po meni je ona na mjerenje u merkatoru, stvarno je extra, vise drugu ne uziimam, sir svjezi takodjer.

e hvala medicu
zvuci ukusno user posted image

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 620
27.7.2012 13:01:17   
treće

preko ovog griza super je onaj kakao prah za napitak kraš ekspres ili neki sličan

unijela sam ispravkeuser posted image

a za iftar meni se super pokazali patlidžani na mediteranski
patlidžani-1kg- izrezani na ploške uzdužno i skuhani(ocvojeno kuhati dio po dio , ne odjednom jer se neće dobro skuhati), ocijede se i posoliti i pobiberiti svaku krišku,
izrendati sira najbolje neki tvrdi žuti ali može i gauda edamer i sl
svaku krišku posuti sirom i preklopiti i redati u nauljenu vatrostalnu
odvojeno napraviti sos od paradajza 1kg oguliti nasjeći i ukuhati sa začinima(bijeli luk,bosijlak origano) na masl ulju(100 ml), kad se to fino ukrčka posuti po patlidžanima, još malo sira odozgo i pokriti i peći 15 min na jačoj vatri
ide oko 200gr sira ukupno

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 621
27.7.2012 13:05:44   
canim
Ja skoro uvijek kad pravim pitu od kupovnih jufki, slazem ih u tepsiju ravno i premazujem filom a onu zadnju premazem jajetom cak je i bolje samo zumancem premazati i preko posuti curekotom ili susamom, pita bude preukusna user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 622
27.7.2012 13:32:11   
DM
E mi večeras imamo prve goste na iftaru( a ja slomljena).
Na meniju:supa
ćušpajz
geršlo
pohovani patlidžani i tikvice
nešto od faširanog mesa(burek ili šnicle sa nekim prilogom)
imamo ružice kolač
paluza
cvijet pogača
neizostavna dinja i lubenica
Valjda je dosta

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 623
27.7.2012 15:46:45   
umahmed

IZVORNA PORUKA: umahmed

Danas kuham
Skembe corbu
Topa
Kore sa piletinom
Filovane paprike
Paradajz,krastavac,Luke kao salata
Slatki cevap zahlada I kompot od visanja
Za sehur sirnica,kompot I sutlija

Hocu ja recept za ovo,kad sam se porodila,meni prijateljica ovo donijela,ja ne znam do cega je, ili je to toliko dobro ili sam ja zagladnila u bolnici,ali veli ona dajdzinca njoj pravila pa ne zna ni ona user posted image

Eco draga I Nama su kore super. U setup isjeckaj jedan luk,stavi dva hrbata(lledja sa vratom ) zbog masnoce ce I jedan Batak sa karabatkom. Kockicu pilecu I neka se skua dok se meso be raspadne. Okosti meso,kore natapj u supu I red kora red Mesa u Manu tepsiju,za li jos malo sa supom,pomasti puterom I u rerun da se dopece. Mm,mm,m, mozes oh sluziti sa par kapok lumina iLife be
Dobat tek

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 624
27.7.2012 15:53:23   
umahmed
Kod nas Dana's cevap I by Hari Travnik

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *