|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:18:20   
hapymum
super beba kakv je ovo zapeceni krompir ima li neki recept

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 576
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:22:42   
hapymum

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Evo ti za krompir. Krompir ogulis i rezes ga u ploske ali ne rezes do kreja nego malo vise od pola. Tako zarezan poredas u tepsiju. Na svaki stavis malo putera i posolis Stavis da se pece. Kad je skoro gotov pospes parmeznom i vratis u rernu. On kako se bude pekao tako ce se "razlistati" i biti kao lepeza
Evo ovako http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/a/3/a31232a07ab81c9461a779c2cd9a7fb2_view_l.jpg



e nemam vala permezana,mada ovo fino izgleda

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 577
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:24:52   
*pcelica*
Pa mozes i bez parmezana, sto. Samo fino zacinis soli i malo vegete. Moje kuhanje se svodi na improvizaciju.Slobodno probaj neces se pokajati. Okolo budu hrskavi a unutra mehki

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 578
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:25:30   
Medić*
A krompir pravim ovako, prvo ga oljustim, prepolovim na polovine, ubacim da se kuha 20 tak min, ocijedim vodu, stavim u pleh i zapecem sa zacinima, bude jako mekan i ukusan, onda prelijem kajmakom.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 579
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:31:15   
*pcelica*
Evo i moj iftar skoro gotov. Danas imamo tarhana corbicu pitu zeljanicu pecenu piletinu, salata, lubenica,samo neznam sta jos slatko da napravim. Imala sam pudinga da im podvalim ali ove dvije sve pojele user posted image

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 580
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:39:09   
hapymum
mogu li ja one palacinke zapeci u vatrostalnoj zdjeli,i na koliko sory na peglanju,al stvarno blage veze nemam sto se tice kuhanja slanih jela ali zato sa kolacima "ubijam",stavrno ih pravim stalno i to ne kolace nego i torte razne.
ima jedan kolac al je betoon jak neznam volis li.ide
5 jaja
10 kas ulja
10 brasna
15 secera
3 kakoa
i prasak za pec pece se oko 25 min na 200 stepeni kad se ispece natopis ga pekmezom bilo kojim a zatim istopis 4 cokolade za kuhanje u pola litre vrhnja za kuhanje i prelije se ta kora gotov za 20 min a beeeeeeeeeeeeeeeton je

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 581
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:39:13   
Hannan

IZVORNA PORUKA: treće

moja nana je razlikovala nišeste i paluzu, a i to od kraja do kraja,user posted image kod nas nišeste je ovo mliječno, a paluza kada kompot npr od borovnica zagusti ili prenese gustinom tako da je bila paluza od borovnica , jagoda...
IZVORNA PORUKA: klemzi


IZVORNA PORUKA: treće

da nije nišeste
IZVORNA PORUKA: Hannan

Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept.



Ovo jelo se u Gradačcu zove paluza i pravi se, kao što ti Treće reče, od nišeste user posted image Nego, evo ti jedan user posted image




E i ja znam od starih nena da su to niseste imale,ali sad nemam pojma sta je.

A ti gradacacka curo, gdje si ti meni?user posted image user posted image jojiko te :)

Nekako smo sve tu od prole godine, a meni tako fali Jasmin i Mona.

Kod nas iftar pita :)
Topa
begova corba
pita bundevara,
kupusnjaca
baklava
i novokomponovani sutlijas :)

_____________________________

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013


(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 582
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:52:47   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: hapymum

mogu li ja one palacinke zapeci u vatrostalnoj zdjeli,i na koliko sory na peglanju,al stvarno blage veze nemam sto se tice kuhanja slanih jela ali zato sa kolacima "ubijam",stavrno ih pravim stalno i to ne kolace nego i torte razne.
ima jedan kolac al je betoon jak neznam volis li.ide
5 jaja
10 kas ulja
10 brasna
15 secera
3 kakoa
i prasak za pec pece se oko 25 min na 200 stepeni kad se ispece natopis ga pekmezom bilo kojim a zatim istopis 4 cokolade za kuhanje u pola litre vrhnja za kuhanje i prelije se ta kora gotov za 20 min a beeeeeeeeeeeeeeeton je



Moze i u vatrostalnoj. Ja pecem na otprilike 200 stepeni. Samo 5-10minuta da se sir rastopi.
Ovaj kolac kopiram pa ga pravim, nemam sad pekmeza user posted image

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 583
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:53:53   
chuci

IZVORNA PORUKA: Hannan


IZVORNA PORUKA: treće

moja nana je razlikovala nišeste i paluzu, a i to od kraja do kraja,user posted image kod nas nišeste je ovo mliječno, a paluza kada kompot npr od borovnica zagusti ili prenese gustinom tako da je bila paluza od borovnica , jagoda...
IZVORNA PORUKA: klemzi


IZVORNA PORUKA: treće

da nije nišeste
IZVORNA PORUKA: Hannan

Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept.



Ovo jelo se u Gradačcu zove paluza i pravi se, kao što ti Treće reče, od nišeste user posted image Nego, evo ti jedan user posted image




E i ja znam od starih nena da su to niseste imale,ali sad nemam pojma sta je.




ja imam recept za fil za tortu od mlijeka i gustina, gdje se gustin koristi umjesto puding praha. može se umjesto gustina staviti i obično oštro brašno.
ja kad pravim ovaj fil ubacim mohunu vanilije u mlijeko pa bude ekstra

_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 584
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:55:33   
hapymum

IZVORNA PORUKA: *pcelica*


IZVORNA PORUKA: hapymum

mogu li ja one palacinke zapeci u vatrostalnoj zdjeli,i na koliko sory na peglanju,al stvarno blage veze nemam sto se tice kuhanja slanih jela ali zato sa kolacima "ubijam",stavrno ih pravim stalno i to ne kolace nego i torte razne.
ima jedan kolac al je betoon jak neznam volis li.ide
5 jaja
10 kas ulja
10 brasna
15 secera
3 kakoa
i prasak za pec pece se oko 25 min na 200 stepeni kad se ispece natopis ga pekmezom bilo kojim a zatim istopis 4 cokolade za kuhanje u pola litre vrhnja za kuhanje i prelije se ta kora gotov za 20 min a beeeeeeeeeeeeeeeton je



Moze i u vatrostalnoj. Ja pecem na otprilike 200 stepeni. Samo 5-10minuta da se sir rastopi.
Ovaj kolac kopiram pa ga pravim, nemam sad pekmeza user posted image



ako imas bilo kojeg dzema samo dosta namazi

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 585
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 18:00:42   
umahmed
Danas kuham
Skembe corbu
Topa
Kore sa piletinom
Filovane paprike
Paradajz,krastavac,Luke kao salata
Slatki cevap zahlada I kompot od visanja
Za sehur sirnica,kompot I sutlija

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 586
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 19:02:08   
Amam
IZVORNA PORUKA: umahmed

Danas kuham
Skembe corbu
Topa
Kore sa piletinom
Filovane paprike
Paradajz,krastavac,Luke kao salata
Slatki cevap zahlada I kompot od visanja
Za sehur sirnica,kompot I sutlija



Hocu ja recept za ovo,kad sam se porodila,meni prijateljica ovo donijela,ja ne znam do cega je, ili je to toliko dobro ili sam ja zagladnila u bolnici,ali veli ona dajdzinca njoj pravila pa ne zna ni ona user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 587
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 23:58:55   
Anoniman
selam zene
kako ste sada posle iftara

ja samo znam da ako nastavim ovako , do bajrama cu imati +10kg user posted image


veceras imali
telca supa
telece kotelete
krmpir
paprika u pavlaci
salate
i torte

(odgovor članu Amam)
  Neposredna veza do poruke: 588
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 1:04:44   
Medić*
Sprema li se sehur hanume user posted image

Nama ostalo od iftara svega, ali eto ja imala neka posla pa mi se ne da spavati.

Evo ako koju zanima onaj puding sa grizom, ja cu ga aBg sutra praviti


Griz

1 l. mlijeka
4 kasike secera
5-6 kasika griza
2 vanilin secera
cokolada za ukrasavanje(moze voce,kako ili kokos
umjesto cokolade)

Mlijeko i secer stavit na pec da prokuhaju.

Griz i vanilin secer dodad prokuhanom mlijeko i neprestano mutit da se nestvore grudvice.

(ako vam je lakse griz izmutite u hladnom mlijeku pa dodajte u prokuhalo mlijeko)

Kad je griz prokuha i malo se zgusno istresite u male posudice.

Ohladite pa ukrasite sa cim zelite.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 589
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 2:59:19   
Hannan

IZVORNA PORUKA: triputmama

selam zene
kako ste sada posle iftara

ja samo znam da ako nastavim ovako , do bajrama cu imati +10kg user posted image


veceras imali
telca supa
telece kotelete
krmpir
paprika u pavlaci
salate
i torte



Aslejkumu selam, ovo za kile sam i ja veceras konstatovala, po cijelu noc nesto zvacem, i kazem muzu samo jos neko nek me pita sto sam smrcala, reci cu mu da cemo o kilama i "mrsanju" poslije Bajrama.
ja taman sehurila, i reko da uzmem abdest kad ne mogu postiti...i da vam kazem da sam se pravo okahrila, kasnilo mi dva dana i taman se ponadala user posted image , bil hajr, Allah zna zasto je tako najbolje.

I moram vam prijaviti da ona sutlija nije uopste losa, samo umjesto 2-3 kas brasna je dovoljna 1-1,5 na litar mlijeka, malo nam je bilo gusto, ali se pojelo.

_____________________________

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 590
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 3:20:10   
Alma_27
hej, kad se poslije Ramazana aktivira tema mrsajmo zajedno user posted image user posted image user posted image

zene, ja sam prvi put jutros jela kvinoju. nisam znala hoce li me drzati sitom pa sam sehur podebljala mesom i lepinom user posted image

da nam Allah da lagan post kao sto je i do sada bio!

< Poruku je uredio Alma_27 -- 27.7.2012 3:23:34 >

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 591
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 3:30:46   
canim

IZVORNA PORUKA: Alma_27

hej, kad se poslije Ramazana aktivira tema mrsajmo zajedno user posted image user posted image user posted image




Jos poslije bajrama i bajramskih kolaca....uhh...ima spisak da bude povelik user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 592
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 8:10:15   
palachinken
Hajmo, šta je danas na spisku?

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 593
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 8:15:14   
damma

IZVORNA PORUKA: Hannan

Damma,ja koliko sam upratila ti si iz okoline Tuzle, odakle? Da nismo gdje u komsiluku :)


Jesam ,jesam draga, Srebrenik. A ti, odakle si?

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 594
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 8:48:08   
bambi7

IZVORNA PORUKA: Hannan


IZVORNA PORUKA: treće

moja nana je razlikovala nišeste i paluzu, a i to od kraja do kraja,user posted image kod nas nišeste je ovo mliječno, a paluza kada kompot npr od borovnica zagusti ili prenese gustinom tako da je bila paluza od borovnica , jagoda...
IZVORNA PORUKA: klemzi


IZVORNA PORUKA: treće

da nije nišeste
IZVORNA PORUKA: Hannan

Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept.



Ovo jelo se u Gradačcu zove paluza i pravi se, kao što ti Treće reče, od nišeste user posted image Nego, evo ti jedan user posted image




E i ja znam od starih nena da su to niseste imale,ali sad nemam pojma sta je.

A ti gradacacka curo, gdje si ti meni?user posted image user posted image jojiko te :)

Nekako smo sve tu od prole godine, a meni tako fali Jasmin i Mona.

Kod nas iftar pita :)
Topa
begova corba
pita bundevara,
kupusnjaca
baklava
i novokomponovani sutlijas :)

Zar nije sutlija od rizeuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 595
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 10:53:52   
mala_sa
Eh drage moje, kod nas veceras kupovno; ne moze se vala svaki dan kuhati user posted image

Nego ja u nedjelju aBd pozvala goste na iftar; i it ce nas ukupno 6 odraslih osoba; pa me zanima da li je dovoljno ovo sa spiska:
supa
topa
albanski burek
piletina sa gljivama (by Palachinka)
kroketi sa spinatom (by Medic) ili kroketi sa sirom (by Hanady, ako mi bude htjela dati recept) ili zapeceni krompir u kukuruznom brasnu (by Amam) - sta vama od ovo troje najbolje ide uz piletinu???
kolas sa jogurtom (by Denana)

Cinko za tebe imam vise pitanja user posted image :
1. Da li mi je dovoljna samo jedna mjera onie tvoje piletine za 6 osoba; ili da poduplam mjeru???
2. Mozes li mi napisati kako si ti napravila ovaj kolac sa jogurtom; jer mi izgleda nekako kao torta; pa bih htjela da i meni ispadne takav user posted image ?? I koliko si stavila secera u isti, da mi ne bude previse kiseo???

Halalite na pitanjima ako sam vam dosadna user posted image user posted image


_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 596
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 10:53:53   
Hanady RR
dammo ja sam sigurna bila da si ti iz sarajevauser posted image
kad nisiuser posted image

Mi smo sehurali lijepo...ostatke do iftara...

nemamo ništa spremljeno kući...

elem imama posla kad dođem...pa skupljlam ideje, brze i efikasneuser posted image
sami smo...
i ne bih previše jer sutra planiram veliki ifrtar za porodicu i familiju...pa tu će sve biti svježe...

hajmo spiskove na sunce...da pored ovoga griza na mlijeku...još šta dodamuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 597
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 10:58:03   
Hanady RR
kroketi sa sirom

akuhaš 3-4 krompira...ispasiraš...
dodoaš u to soli , bibera, jedno jaje cijelo i jedno žumance, kašiku pavlake, i brašna da krene za rukom kao tijesto za knedle

izrežeš komade sira trapisat na kocke pa te kocke umotaš rukom u ovu gore smjesu...možeš oblik valjčića, možeš loptica a možeš i pravougaonik...

u tavu staviš ulje da se zagrije...
pa napravljene krokete valjaš sljedećim redom

umućeno jaje, prezla, umućeno bjelance i pečeš na vrućem ulju...

vadiš na tacnu na kojoj ti je paprirna salveta il kuhinjski papir da malo ulje pokupe i to je to...




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 598
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 11:00:05   
palachinken
mala_sa, ono je količina za 4 osobe ako imaš prilog. Ja bih napravila duplu mjeru, ili jednu i po mjeru, nece se baciti user posted image

A kolač sam pravila u kalupu za torte 22cm, šećera odokativno, stvarno ne znam koliko je bilo, ali mislim da je moglo jos, jer je voce bilo prekiselo. Probaj sa 150grama šećera. Ne znam koliko su druge žene stavljale. Smjesu sam napravila, umiješala voće i izlila u kalup i u zamrzivač. NAkon 3-4 sata samo skineš obruč, pobacaš voće preko, po želji šlag ili preljev za torte reko svega toga i eto tortice user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 599
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 11:03:44   
Hanady RR
ja sma šećera stavljala 200 gr...
ja sma je radila u kalupu 26 cm...
i preko sma stavljala šlag kremu od vanilije onu za torte dr . oetger i narendala čokolade preko...
a šumsko voće sam ledo koristilauser posted image
fina kombinacija bila...prava tortica

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *