|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 15:33:11   
DM
Medić -ja sam hljeb davno izbacila-zamijenila ga prezlauser posted image
A šnicle pravim na nekoliko načina, ali eto u te slične tvojima dodam još i b.luk, malo kisele ili praška za pecivo!

Kod nas : supica/čorbica, lazanje,maslenica, lubenica, kola(gdje će lazanje bez koleuser posted image ) , ružice!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 551
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 15:36:05   
Super Beba
MM i ja večeras kod sveki na iftaru user posted image
Pa me MM vodi vani poslije, teravija i noćna kafica user posted image user posted image Ti izlasci su mi najdraži..Još kad počnu noćni namazi user posted image

_____________________________

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 552
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 15:39:42   
Medić*
IZVORNA PORUKA: doublemum

Medić -ja sam hljeb davno izbacila-zamijenila ga prezlauser posted image
A šnicle pravim na nekoliko načina, ali eto u te slične tvojima dodam još i b.luk, malo kisele ili praška za pecivo!

Kod nas : supica/čorbica, lazanje,maslenica, lubenica, kola(gdje će lazanje bez koleuser posted image ) , ružice!


Eh i ja sam sa prezlom uvijek ali rekose mi stavi hljeba mekanije su user posted image user posted image a bijeli luk stavit cu u safta sa jogurtom.

Super bebo zavidim ti, kako bih ja rado na teravih namaz ali nemam kome F a tek na nocni namaz, nisam bas odavno.

Evo neki dan neko pita za recept filovanih palacinaka, ja ih kontala gostima izmedju ostalog za jedan iftar.


Zapeceni palacinci sa pilecim filetima

Napraviti palacinke ( 3,4 jaja, 1/2l mlijeka, brasno, malo vode), prodinstati luk, komadice pilecih prsa, dodati vrhnje za kuhanje i vegetu. Filovati palacinke ovom smjesom i poredati u tepsiju. Politi vrhnjem za kuhanje i zapeci..Garantovano PREUKUSNO :))

< Poruku je uredio medic slatki -- 26.7.2012 15:40:07 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 553
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:01:03   
hapymum

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: doublemum

Medić -ja sam hljeb davno izbacila-zamijenila ga prezlauser posted image
A šnicle pravim na nekoliko načina, ali eto u te slične tvojima dodam još i b.luk, malo kisele ili praška za pecivo!

Kod nas : supica/čorbica, lazanje,maslenica, lubenica, kola(gdje će lazanje bez koleuser posted image ) , ružice!


Eh i ja sam sa prezlom uvijek ali rekose mi stavi hljeba mekanije su user posted image user posted image a bijeli luk stavit cu u safta sa jogurtom.

Super bebo zavidim ti, kako bih ja rado na teravih namaz ali nemam kome F a tek na nocni namaz, nisam bas odavno.

Evo neki dan neko pita za recept filovanih palacinaka, ja ih kontala gostima izmedju ostalog za jedan iftar.


Zapeceni palacinci sa pilecim filetima

Napraviti palacinke ( 3,4 jaja, 1/2l mlijeka, brasno, malo vode), prodinstati luk, komadice pilecih prsa, dodati vrhnje za kuhanje i vegetu. Filovati palacinke ovom smjesom i poredati u tepsiju. Politi vrhnjem za kuhanje i zapeci..Garantovano PREUKUSNO :))



Palacinke jel kao i inace sto pravimo ili trebaju biti malo deblji.moze li ista dr umjesto vrhnja mm nevoli.joooooooj ja neznam jos sta cu help

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 554
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:09:58   
Medić*
Hapymum mi isto ne volimo vrhnje za kuhanje, smeta nam miris, ja stavljam obicnu pavlaku pomijesanu sa jajetom i malo mlijeka, malo soli pa prelijem. A palacinke stndardno, volimo tanke user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 555
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:11:07   
*pcelica*
Hapymum mozes i ovako. Ja napravim palacinke one standardne U jednoj tavi proprzim malo luka i filete. U drugoj gljive i kad je gotovo to sastavim. Time filujem palacinke , poredam u tepsiju i preko narendam dosta trapista. Stavim u zagrijanu rernu par minuta da se sir rastopi. Bude ukusno da prste polizes

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 556
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:14:40   
Medić*
Pravim i ja tu kombinaciju ali zajedno sve dinstam, cak je ljepse sa gljivama user posted image user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 557
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:16:03   
hapymum
Joj ubih se citajuci ovu temu od pocetka,ni sama ne znam sta cu iskreno nisam neka kuharica al za ljubav mm nesto cu napraviti,on navalio na sataras pa jeo bih ga svaki dan a ja kontala nesto dr da napravim,nije mi losa ideja to za palacinke slane i jos begovu corbu i sta jos...

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 558
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:17:30   
Amam
Medic,mala_sa user posted image  super da vam se svidja,nemam sliku,a trebala sam je staviti medju recepte,neka se nadje user posted image .
Djecica su danas bolje,bar nema ture hvala mala_sa :*

Chinko,ovo ti fakat super izgleda. user posted image .

Super bebo da znas da sam ljubomorna na tu tvoju vecerasnju noc,i ja bih sve to s mm user posted image .

Kod mene danas-krem supica od tikve i mrkve,domaca(od mojih donijela frisko) junetina dinstana,crvene paprike pohovane,punjene sirom i sampinjoni,kako odluci mm.

Za desert ce biti puding user posted image ,uz to jos hurme iz Bakala

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 559
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:18:29   
Medić*
Hapymum ja kada ne znam sta cu ja ovo radim user posted image

Isjeckam paprike, paradajz, pileci file na kockice, ubacim sampinjone, dodam solju mlijeka i malo vode, dosta zacina i ubacim pavlaku, ma mi se ubijemo ovim. Mlijeko i pavlaku mozes sto vise user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 560
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:30:17   
hapymum

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Hapymum ja kada ne znam sta cu ja ovo radim user posted image

Isjeckam paprike, paradajz, pileci file na kockice, ubacim sampinjone, dodam solju mlijeka i malo vode, dosta zacina i ubacim pavlaku, ma mi se ubijemo ovim. Mlijeko i pavlaku mozes sto vise user posted image



hvala medic slatki a evo sad pravim palacinke pa ce ostati koji i slatki

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 561
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:32:22   
Alma_27
dotukle ste me s ovim receptima za palacinke user posted image nije mi dobro nikako user posted image

kad smo kod toga, jel neko od vas pravio pohovane palacinke uvaljane u prezlu i zapecene na ulju? da mi je da napravim al dami se ne raspadnu. mislim, nisam jos pokusala al znam da sam smotana i da nece dobro ispasti user posted image


(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 562
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:32:24   
*pcelica*
Hapymum jel begovu corbu pravis domacu ili iz kese?

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 563
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:40:31   
hapymum

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Hapymum jel begovu corbu pravis domacu ili iz kese?



ma kesa sestro zakon.zivio VISPAK user posted image user posted image [sm=br
evo palacinci skoro gotovi dinsta se sad luk,ima li neki recept nesto s krompirom user posted image user posted image


_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 564
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:45:36   
Amam
IZVORNA PORUKA: Alma_27

dotukle ste me s ovim receptima za palacinke user posted image nije mi dobro nikako user posted image

kad smo kod toga, jel neko od vas pravio pohovane palacinke uvaljane u prezlu i zapecene na ulju? da mi je da napravim al dami se ne raspadnu. mislim, nisam jos pokusala al znam da sam smotana i da nece dobro ispasti user posted image




Jesam ja,punila ih svjezim sirom i kajmakom,zarolala,u jaje i prezlu,i onda na vrelo ulje, samo kratko da dobije boje user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 565
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:50:40   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: hapymum


IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Hapymum jel begovu corbu pravis domacu ili iz kese?



ma kesa sestro zakon.zivio VISPAK user posted image user posted image [sm=br
evo palacinci skoro gotovi dinsta se sad luk,ima li neki recept nesto s krompirom user posted image user posted image




eno na prethodnoj stranici link od hanady musaka sa veselim jajima. idu jaja kuhana, krompir i vrhnje. mislim da je mljac

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 566
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:51:03   
treće
moja nana je razlikovala nišeste i paluzu, a i to od kraja do kraja,user posted image kod nas nišeste je ovo mliječno, a paluza kada kompot npr od borovnica zagusti ili prenese gustinom tako da je bila paluza od borovnica , jagoda...
IZVORNA PORUKA: klemzi


IZVORNA PORUKA: treće

da nije nišeste
IZVORNA PORUKA: Hannan

Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept.



Ovo jelo se u Gradačcu zove paluza i pravi se, kao što ti Treće reče, od nišeste user posted image Nego, evo ti jedan user posted image


(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 567
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:51:23   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Amam

IZVORNA PORUKA: Alma_27

dotukle ste me s ovim receptima za palacinke user posted image nije mi dobro nikako user posted image

kad smo kod toga, jel neko od vas pravio pohovane palacinke uvaljane u prezlu i zapecene na ulju? da mi je da napravim al dami se ne raspadnu. mislim, nisam jos pokusala al znam da sam smotana i da nece dobro ispasti user posted image




Jesam ja,punila ih svjezim sirom i kajmakom,zarolala,u jaje i prezlu,i onda na vrelo ulje, samo kratko da dobije boje user posted image



I ja ih cesto pravim, mada nisam odavno, mazala ih ajvarom, ubacila sira i komadice suhog mesa i ili sudzuke i pohovala u brasno jaja i prezlu, samo kratko da dobije zlatnu boju

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 568
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 16:52:25   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: hapymum


IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Hapymum jel begovu corbu pravis domacu ili iz kese?



ma kesa sestro zakon.zivio VISPAK user posted image user posted image [sm=br
evo palacinci skoro gotovi dinsta se sad luk,ima li neki recept nesto s krompirom user posted image user posted image



Eh ja tu vispakovu preobucem u glavno jelo. U tavi isprzim filete izrezane na kockice, a u serpi skuham pola litre vode. Kad voda provri istresem tu smjesu iz vrecice razmucenu u malo vode i pustim da lagano krcka. Kad je skoro gotovo istresem one filete i ostavim jos par minuta. Extra ukusno a brzo i nema fule, jos uz to napravim pire krompir ili skuham rizu kao prilog ma prste polizat. user posted image


_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 569
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:03:40   
hapymum

Eh ja tu vispakovu preobucem u glavno jelo. U tavi isprzim filete izrezane na kockice, a u serpi skuham pola litre vode. Kad voda provri istresem tu smjesu iz vrecice razmucenu u malo vode i pustim da lagano krcka. Kad je skoro gotovo istresem one filete i ostavim jos par minuta. Extra ukusno a brzo i nema fule, jos uz to napravim pire krompir ili skuham rizu kao prilog ma prste polizat. user posted image

[/quote]


eh ja sam od palacinaka "ukrala" malo fileta i sad cu ih preprzizi i ubaciti u tu begovu da vidim kako izgleda,a neznam sta cu jos s krompirom nevolim vala musaku

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 570
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:04:44   
R&T@
*pcelice*, meni se pravo svidjaju ovi tvoji receptiuser posted image

Daj jos neki...

one kilometarske s milion sastojaka i ne citam...nije to za meuser posted image



_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 571
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:11:15   
hapymum
I meni se svidjaji pcelicini recepti bas su nekako ono ko "s nogu" lagani,hajd daj vala jos neki

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 572
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:13:39   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: medic slatki


IZVORNA PORUKA: Amam

IZVORNA PORUKA: Alma_27

dotukle ste me s ovim receptima za palacinke user posted image nije mi dobro nikako user posted image

kad smo kod toga, jel neko od vas pravio pohovane palacinke uvaljane u prezlu i zapecene na ulju? da mi je da napravim al dami se ne raspadnu. mislim, nisam jos pokusala al znam da sam smotana i da nece dobro ispasti user posted image




Jesam ja,punila ih svjezim sirom i kajmakom,zarolala,u jaje i prezlu,i onda na vrelo ulje, samo kratko da dobije boje user posted image



I ja ih cesto pravim, mada nisam odavno, mazala ih ajvarom, ubacila sira i komadice suhog mesa i ili sudzuke i pohovala u brasno jaja i prezlu, samo kratko da dobije zlatnu boju


Ja palacinke pohujem samo sa hrenovkamauser posted image Dok ispecem palacinke skuham hrenovke i onako cijele zamotam u palacinak i uvaljam u jaje i prezlu.mmmmmmm vec sam gladnauser posted image


_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 573
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:15:13   
Medić*
Mi ne volimo hrenovke user posted image zato volimo suhomesnate proizvode user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 574
   RE: Sehuri/Iftari
26.7.2012 17:16:22   
*pcelica*
Evo ti za krompir. Krompir ogulis i rezes ga u ploske ali ne rezes do kreja nego malo vise od pola. Tako zarezan poredas u tepsiju. Na svaki stavis malo putera i posolis Stavis da se pece. Kad je skoro gotov pospes parmeznom i vratis u rernu. On kako se bude pekao tako ce se "razlistati" i biti kao lepeza
Evo ovako http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/a/3/a31232a07ab81c9461a779c2cd9a7fb2_view_l.jpg

< Poruku je uredio *pcelica* -- 26.7.2012 17:18:04 >


_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *