|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
24.7.2012 22:26:31   
mala_sa
Hvala svima na uputama; ko mlada kuharica (pa jos pojma nema sa kuhanjem user posted image ). Prprike pecene u rerni su bile mraakkk, odsad ih samo ovako pravim user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 451
24.7.2012 22:32:32   
Amam
I mi na kraju dobismo za iftar

pileca supica

bataci izdinstani prilog krompir s gljivama u umaku od vrhnja i sira,bio je odlican,prvo sam zapekla krompir u zacinimas malo ulja u staklenoj posudi,zatim dodala gljive,kad su se malo zapekle,prelila vrhnjem,narendala "livade" i opet zalila vrhnjem,vratila u rernu na 10-tak min
desrt imamo grozdje i opet knafe,user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 452
24.7.2012 22:47:06   
Medić*
Jos jedan iftar prodje mashalah, da Allah ukabuli i upise u dobra djela, i dalje slabo jedemo, tako da nam je uvijek sehur spreman user posted image

Ljubicice daj nam recept za spu od griza, mi bez supe nista ne pocinjemo user posted image

Od veceras znam za sutra aBg

Corba od tarhane by Damma, ostalo cemo vec skontati, dosta ideja imamo pa sta ce prevagnuti otom potom user posted image

Klanjali aksam , iftarili i u set_nju izasli okolo, da se malo razdrmamo, jer meni se poslije iftara nemoguce spava. Muz ode na teavih namaz, ja uspavah sultance svoje i sada se spremam za pranje sudja.

< Poruku je uredio medic slatki -- 24.7.2012 22:48:16 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 453
24.7.2012 23:05:05   
Super Beba
Ja još preživam iftar iako se nisam prejela user posted image

Mi imali krompir zapečen u vatrostalnoj i preliven sa bijelim sosom..MM napravio pileće zalogajčiće u susamu...Ovaj put je bila begova iz kesice (sa mojim dodacima - piletina, mrkva, luk)...topa, hurme i limunada naravno..

I samo da kažem da je dženanin jogurt cake u čoko varijanti njami user posted image ...s tim da je MM imao jednu zamjerku, malo mu se previše osjetio jogurt user posted image Vjerovatno ga nisam dovoljno pošećerila...Naredni put ga pravim u voćnoj varijanti..I je li iko probao sa voćnim jogurtom umjesto običnim - je li malo previše??
Odoh završiti kafu dok se MM ne vrati sa teravije :)
Mahanjeee!

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 454
24.7.2012 23:13:19   
gvendolina
selam drage moje user posted image
evo da se i ja nakon duze vremena odsustva i nekih slatkih obaveza prijavim prvo na ovoj temi user posted image
meni za iftar godi samo lagana hrana,tako da je supica obavezna...veceras sam pravila povrtnu supicu sa mnooogo raznovrsnog povrca i pileci paprikas sa bulgurom

vidim da je jako popularna jogurt torta,ja pravim nesto slicno sa vocnim jogurtom,naravno za one koji vole vocne varijante...moze se raditi i u zdjelicama,prakticnije je
evo recept, vocni-mocni desert user posted image
pomijesati jedan vocni jogurt,manju pavlaku,dodati secer u prahu i voce po zelji(ja obicno pravim sa sumskim vocem i visnjama) umutiti i jednu slag kremu i dodati u smjesu
u zdjelice izlomiti piskote,preko staviti malo kreme zatim jos jedan red piskota i prekriti ponovo kremom...na kraju ukrasiti vocem ili slagom...ostaviti u frizider par sati da piskote omeksaju ili najbolje preko noci
desert je lagan i preukusan,mi smo ludi za ovimuser posted image

< Poruku je uredio gvendolina -- 24.7.2012 23:14:20 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 455
25.7.2012 1:28:41   
mykica
Ženice jeste ustale, spremate li sehur? Ja ne znam šta je ovo, ali nikako ne mogu da spavam prije sehura, valjda puno kahve poslije iftara popijem. A ustajem opet rano na posao, pa čitav dan na poslu "kunjam" što bi rekli ;)
Evo sehur se kvrčka, fileti u sosu od gljiva. A nešto puno napravih, kao da nas je 10 - ero. Pa bujrum, jeste mi ogladnile user posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 456
25.7.2012 1:36:12   
Honey3
Mi veceras bili u Olovu kod prijatelja na iftaru,i dosli iza 12 h.tako da evo nemam radi cega leci,a eto mykice moze malo tih fileta da sinu i mm nista ne spremam,ja svakako cu vjerovatno samo kafu,jer od iftara sve nesto grickam...

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 457
25.7.2012 1:36:15   
Anoniman
ja ostala do sehura , malo na miru d aposedim user posted image
inace ustajem za sehur , pa onda opet u 7 pa ko komirana budem
a preko dana nema sanse d amogu zaspat
j a kad zaspem preko dana onda se zna da sam mrtva-bolesna

al nejse

za sehur ne mozemo ni puno jesti , kasno iftar bude nocas bio kod nas u 20:44
jedino vocni jogurt i puno vode i toliko

prva dva sehura spremala ali sada skoro nista

(odgovor članu mykica)
  Neposredna veza do poruke: 458
25.7.2012 2:02:15   
rerica
Iftar prosao u krugu porodice....
Dok sam sve vratila na svoje mjesto pola dva,nemam od kojih doba spavat...
a za sehur dosta pipuna i lubenica,kahva i dosta sto se mene tice,a muzic pa vidit cemo user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 459
25.7.2012 2:23:07   
chantal
Ja svako jutro sjedim do sabaha,nemam šta spavati,a i godi tišina,onda ujutru malo duže odspavam,muž preuzme cure,inače vas više čitam,i kupim ideje za iftar,a mogla bih se malo i ja aktivirati user posted image Inače za sehur ništa ne pravim,jedemo ono što ostane od iftara,više voća i slatko,kafa obavezna!
Baš uživam u ovoj ramazanskoj atmosferi,da nam Allah dž.š. ukabuli naš post i dobra djela user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 460
25.7.2012 8:34:29   
pahuljica_25

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Jos jedan iftar prodje mashalah, da Allah ukabuli i upise u dobra djela, i dalje slabo jedemo, tako da nam je uvijek sehur spreman user posted image

Ljubicice daj nam recept za spu od griza, mi bez supe nista ne pocinjemo user posted image

Od veceras znam za sutra aBg

Corba od tarhane by Damma, ostalo cemo vec skontati, dosta ideja imamo pa sta ce prevagnuti otom potom user posted image

Klanjali aksam , iftarili i u set_nju izasli okolo, da se malo razdrmamo, jer meni se poslije iftara nemoguce spava. Muz ode na teavih namaz, ja uspavah sultance svoje i sada se spremam za pranje sudja.

Nije ljubicica ali jeste pahuljicauser posted image

Evo link za supu od griza:
http://www.coolinarika.com/recept/juha-od-griza/

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 461
25.7.2012 8:46:24   
palachinken
Ja sam jučer slikala svoj iftar, pa cu poslije podne da postavim slike, a bila je begova čorba, sirnica, salata od šampinjona i jogurt-torta.

Danas, gore spomenuta juha od griza i pizza party, jeeeeeee! Za desert, puding od čokolade sa bananama.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 462
25.7.2012 9:07:57   
Medić*
Oprosti pahuljice user posted image Hvala za recept, bas dobro supa izgleda, samo cu ja tjestenine malo staviti jer maleni dok ne zahvati tjesteninu nista. Eto aBg sutra za iftar.

Veceras planiramo corbu tarhana, pecene paprike u pavlaci i sirnicu ( odoh sada potraziti taj recept sa kiselom vodom )

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 463
25.7.2012 9:29:48   
niki83
Mi veceras aBd imamo neke prijatelje na iftaru pa cu lagano user posted image
Krem supa od tikve i mrkve,
Punjene maslenice/pogacice sa piletinom, preko ide sos sa gljivama,
Peceni patlidzani (onako na snite u pizza pan)
Salata piletina + svjeze povrce na kockice, zacinjeno sa limunovim sokom i malo majoneze
Desert Cokoladni rolat (breskva ga je prosle godine radilauser posted image )
I naravno sokovi, lubenica, kafa, hurme, i puno vodeee...

N&N

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 464
25.7.2012 9:34:47   
Medić*
Ja nikako da nadjem onaj recept za sirnicu sa kiselom vodom user posted image jednostavno mi se oci jos nisu probudile user posted image

Rerica stavi onaj recept za lisnato sa piletinom i jajima user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 25.7.2012 9:35:50 >

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 465
25.7.2012 10:11:37   
Dzenana_G
Kod nas i juce bili prijatelji na iftaru.
Pravila sam povrtnu supicu, bruskete sa paradajzom, karabatake bez kosti  u bijelom sosu, punjene paprike, pečeni krompir sa povrćem, salata, i kolac od dan prije.
Uglavnom najeli smo se, lijepo druzili i bas uzivali user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 466
25.7.2012 12:34:12   
Medić*
Dajte zene zive bile koja zna gdje je taj recept za sirnicu sa kiselom vodom , ja ga stvarno ne mogu naci user posted image

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 467
25.7.2012 12:37:43   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Amam

Ja ovako pravim
1/2 kg gotove jufke

svjezi sir,
100 ml ulja,200 ml mlijeka i 300 ml kisele vode,5 jaaja,sol

Jufke redam i posipam samo sirom,da jufka ostane zadnja,umutim jaja i sol,u to dodam ulje,mlijeko moze i jogurt tecni,ja obicno pola -pola i kiselu vodu na kraju,pitu isijeces i zalijes smjesom od jaja,pustis 10-tak min da upije i peces ,treba da bude fino rumena,sredinu probaj nozem,ja malo i razmaknem da vidim kakva je jufka user posted image ,kad je gotova samo je prekrijes salvetom i ponovis rezanje,meni je odlicna.

Evo ga medicu. Je li ovaj?

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 468
   [Obrisana poruka]
25.7.2012 12:38:20   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 469
25.7.2012 12:39:11   
djoisa
pogledaj ovaj http://tortekolaci.com/slana-peciva/sirnica

i ovaj http://www.coolinarika.com/recept/harmonika-za-poneti-pita-od-jogurta/ 

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 470
25.7.2012 12:40:41   
Medić*
IZVORNA PORUKA: djoisa

pogledaj ovaj http://tortekolaci.com/slana-peciva/sirnica

i ovaj http://www.coolinarika.com/recept/harmonika-za-poneti-pita-od-jogurta/ 

Evo mila ovaj je sto pcelica nadje od Amam, hvala curke user posted image

Izlazim s posla, pa da znam sta trebam uzeti usput user posted image

Amam za ovu sirnicu sa kiselom, da li svaku jufku posipas sirom ili ?

< Poruku je uredio medic slatki -- 25.7.2012 12:42:15 >

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 471
25.7.2012 12:53:22   
damma

IZVORNA PORUKA: triputmama

ja ostala do sehura , malo na miru d aposedim user posted image
inace ustajem za sehur , pa onda opet u 7 pa ko komirana budem
a preko dana nema sanse d amogu zaspat
j a kad zaspem preko dana onda se zna da sam mrtva-bolesna

al nejse

za sehur ne mozemo ni puno jesti , kasno iftar bude nocas bio kod nas u 20:44 jedino vocni jogurt i puno vode i toliko

prva dva sehura spremala ali sada skoro nista

A gdje ti zivis pa ti tako kasno iftar?

2004.
2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 472
25.7.2012 13:10:46   
chantal
Kod nas je sinoć bio u 20:39h (unsko-sanski kanton),prvu noć je bio u 20:43h

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 473
25.7.2012 13:13:33   
damma

IZVORNA PORUKA: chantal

Kod nas je sinoć bio u 20:39h (unsko-sanski kanton),prvu noć je bio u 20:43h

Kod nas sinoc 20.28h (TK), a i kod vas pookasno. Sinoc mi cekamo iftar, i gledamo na hajatu u kolko je gdje kaze moj h draga mama kad ce oni ljudi jest, gotov u 9, ono ce skroz ogladnit. Mislio je na vas user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 474
25.7.2012 13:37:56   
chantal
kaze moj h draga mama kad ce oni ljudi jest, gotov u 9, ono ce skroz ogladnit. Mislio je na vas user posted image

duša user posted image

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *