|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Moja mama...
17.7.2012 13:34:29   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Vjeruj ja nikada ništa od njih nisam tražila niti mi treba,samo mi smeta to što nas razlikuje ja kao da nisam njihova sastaju se meni iza leđa nisam htjela u to vjerovati dok ih nisam zatekla u toj situaciji,a i dijecu razlikuje neznam zašto vjerojatno je problem u tome što maji kada odu tamo govore tata kupio ono mama ona mi imamo a tko će dijeci zabraniti da pričaju.Ja nisam zavidna stvarno samo mi nije drago što je to tako.

Meni nije jasno što tebi smeta što se sastaju sami.
Pa moje sestra i ja ne gledamo kad će koja kod mame, niti se dogovaramo posebno da idemo skupa.
To je i bolje, mama nikad nije sama.
A ti svoju djecu trebaš učiti tome šta je dobro šta je loše.
Loše je hvaliti se pred nekim tko nema i ne može si priuštiti isto.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 326
17.7.2012 13:38:18   
Apotekarka
Na ovu temu samo jedno mogu reci...Cuvajte svoje mame,pazite se,druzite jer kad ih izgubite tek onda cete shvatiti sta su vam znacile u zivotu....Zapamtite MAJKA JE JEDINI PRAVI ISTINSKI PRIJATELJ KOJI JE UVIJEK TU ZA TEBE I U DOBRU I ZLU...Sta bih ja sve dala da je moja ziva....

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 327
17.7.2012 13:39:32   
veeseelaa
ja kao da nisam njihova sastaju se meni iza leđa nisam htjela u to vjerovati dok ih nisam zatekla u toj situaciji

šta ovo znači???

mislim jel praksa da isključivo zajedno dolazite kod majke il šta??

ja idem kod mame kad mi je volja, a to je svaki dan, i buraz takodje al nekad se ne potrefimo u isti vakat.....

moj brat živi preko puta mame i ona često njega i njegovu porodicu zvrkne na ručak/večeru brzinsku jer dok ja dodjem na Č.vilu iz Nedžarića prodje voz user posted image

meni baš mora reći malo ranije da se organiziram.... ovo pričam za definiranje tačnog tremina večere il ručka

< Poruku je uredio veeseelaa -- 17.7.2012 13:40:36 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 328
17.7.2012 13:48:12   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja kao da nisam njihova sastaju se meni iza leđa nisam htjela u to vjerovati dok ih nisam zatekla u toj situaciji

šta ovo znači???

mislim jel praksa da isključivo zajedno dolazite kod majke il šta??

ja idem kod mame kad mi je volja, a to je svaki dan, i buraz takodje al nekad se ne potrefimo u isti vakat.....

moj brat živi preko puta mame i ona često njega i njegovu porodicu zvrkne na ručak/večeru brzinsku jer dok ja dodjem na Č.vilu iz Nedžarića prodje voz user posted image

meni baš mora reći malo ranije da se organiziram.... ovo pričam za definiranje tačnog tremina večere il ručka

Mislim da nije problem u tome sto idu, nego sto gove da Neidu a stalno su kod mame. Pitanje je samo sto lazu

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 329
17.7.2012 13:50:53   
veeseelaa
aha... možda im je neugodno jer su stalno tu user posted image
možda neće da anonimna stekne dojam da su u tom obimu ovisne o majci user posted image

mislim inače čemu tajna?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 330
17.7.2012 13:53:40   
SailorMoon

PA to kljucni problem mislim zasto se Anonimna i osjeca odbacenoj. CUj kriju da su kod mame bile. PA i ljepo je da je jedna uvjek oko mame da se neosjeca mama sama. ALi fakat sto lazu...

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

Neposredna veza do poruke: 331
17.7.2012 13:55:36   
veeseelaa
a ne znam možda su sklone lažuckanju
znaš koliko bi mene to tangiralo hahhaha ja bi se još odvalila smijat i rekla im u facu da su muljatorke user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 332
17.7.2012 14:00:41   
hanabanana
Ma ja mislim da Anonimna ne želi da kaže šta se iza brda valja.
Ja svojoj ni jednoj sestri ne govorim kad sam bila, kad ću ići...ne polažem računa o tome.
Znam nazvati stariju i reći: dolazim za vikend, hajd dodji na spavanje pa da čumuramo kod mame.

ANonimna ne kontam, šta ti hoćeš?
Da ti polažu računa o tome kad idu, zašto idu, šta pričaju?
Ma daj...molim te, odrasti.

Naravo da ti presucuju kad oko njihovih dolazaka pravis dramu.

< Poruku je uredio hanabanana -- 17.7.2012 14:01:21 >

Neposredna veza do poruke: 333
17.7.2012 14:13:07   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Na ovu temu samo jedno mogu reci...Cuvajte svoje mame,pazite se,druzite jer kad ih izgubite tek onda cete shvatiti sta su vam znacile u zivotu....Zapamtite MAJKA JE JEDINI PRAVI ISTINSKI PRIJATELJ KOJI JE UVIJEK TU ZA TEBE I U DOBRU I ZLU...Sta bih ja sve dala da je moja ziva....

user posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 334
17.7.2012 14:37:54   
Anoniman
potpuno se slažem sa hanombananom,mislim da je to problem sa anonimnom br.1,možda kriju od nje da su došle kod mama jer znaju da će se ljutiti sto su tu bez nje.bas sam pisala da je to problem kod moje sestre,ponekad svratim do mame uz put na 5min i ako i nju nisam zovnila ona odmah kaze sta ti je trebalo,sta si isla dok mene nisi zvalaa.mislim da je problem jasan,zavidna si svojim sestrama,pa tko tebi brani idi koliko hoces i kad hoces,mislim da oni od tebe ne traze da im se javljas kao sto ni ja ne trazim od svojih brace i sestara...draga razmisli malo,tako unistavas svoju obitelj!stavi se u maminu situaciju i nije sve u parama i materijalnim stvarima,ljubav i obiteljska sloga je najvaznija

(odgovor članu mamine oci)
  Neposredna veza do poruke: 335
17.7.2012 14:55:21   
koka i po
kad procitam slicne postpve tacno mi u grlu nesto "stane".
anonimna ti si majka....kazu kako djeca svojim roditeljima tako ce i njihova njima.
majka je majka...i ne moze da razlikuje i odvaja dijete od djeteta.
zasto ti se dogadja to sto ti se dogadja...zato sto je unaprijed zapisano i odluceno..i mora biti razlog za to...bio on sa osnovom ili bez osnova.
moj rahmetli brat je mojim roditeljima bio centar svijeta ...i neka je...nikad mi nije smetalo.ja sam uvijek bila nekako samostalnija i jaca.sad kad ga nema proklela bi svaki trenutak i da je bio,koji sam im zamjerila radi toga.
ljubomore izmedju brace i sestara je uvijek bilo i bice.u vecini slucajeva ljubomora je neosnovana i nalazi se samo u glavi onoga koji misli da je ostecen.
mozes li ti razlikovati svoju djecu?
cuvaj tu majku ko oci u glavi,pazi je postuj i njeguj.jednom ce doci trenutak kad ces zaliti za svim izgubljenjim minutama provedenim u zamjerovanju i svadji.ne grijesi dusu.ti si dio nje i ona je dio tebe.i to se izbrisati ne moze.
niko ama bas niko na svijetu te ne moze razumjeti kao ona,biti ti prijatelj kao ona jer ona je tvoja majka....kakva god bila...a ti si njeno dijete.
i vjerujem kad bi procitala o cemu ti ovdje pises da bi je povrijedilo do dna duse.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 336
17.7.2012 14:59:58   
Anoniman
Ma nije meni što se one sastaju nego ja nazovem pitam mame šta ima ima li joj itko ona kaže nema nitko neradi ništa ja govorim eto me na kavu ona meni da će ići negdje. Ja sjednem u auto i provozam se da vidim govori li mi istinu pa naravno mulja sestre tamo ona im još ručak kuha. Ja nisam protiv toga da se one sastaju nego nemora mi lagat rađe nek mi rekne nemoj dolazit one su tu nego da ode i da nema nitko s njom.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 337
17.7.2012 15:05:05   
veeseelaa
znači vi sve mislite da nijedna majka ne može da pogriješi? zanemari dijete nekad? učini il ne učini nešto što nije ok?
možda se anonimna nije dobro izrazila, možda je nismo dobro shvatile user posted image

smatram da majka treba da bude realna i da istu ljubav i pažnju pruža svoj djeci podjednako, s druge strane djeca treba da poštuju svoju majku i za sve nejasnoće u njhovom odnosu razgovaraju otvoreno, upravo da ne bi došlo do nesporazuma i sl

ta nije svekrva, neće zamjeriti pitaj anonimna otvoreno majku o onom šta te muči

Inače primjetila sam u nekim porodicama da se favorizira odredjeno dijete, bilo imovinom, bilo pažnjom, ophodjenjem prema djece tj odredjenim unučadima i sl

nemojte da mislite da to nije moguće

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 338
17.7.2012 15:15:32   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

znači vi sve mislite da nijedna majka ne može da pogriješi? zanemari dijete nekad? učini il ne učini nešto što nije ok?
možda se anonimna nije dobro izrazila, možda je nismo dobro shvatile user posted image

smatram da majka treba da bude realna i da istu ljubav i pažnju pruža svoj djeci podjednako, s druge strane djeca treba da poštuju svoju majku i za sve nejasnoće u njhovom odnosu razgovaraju otvoreno, upravo da ne bi došlo do nesporazuma i sl

ta nije svekrva, neće zamjeriti pitaj anonimna otvoreno majku o onom šta te muči

Inače primjetila sam u nekim porodicama da se favorizira odredjeno dijete, bilo imovinom, bilo pažnjom, ophodjenjem prema djece tj odredjenim unučadima i sl

nemojte da mislite da to nije moguće

ja se s tobom slazem sto se tice odvajanja ima ga i te kako i da nisu sve mame iste prema tome ne znam kakva price i bajke. Svakakvog naroda na svijetu , pa od mog rodjaka zena ostavi djecu , bebu i djecacica i ode sa frajerom i na sudu jasno i glasno rece NECE DJECE jos joj ga nudili , drzava sredjena sve na njenoj strani , i reci te mi da je to majka E JESTE SIPAK , i ne moze biti ista kao ona majka kao ona koja se bori za svoju djecu .
I da na temi svekrve ehh te zene vidis vec mogu da vole vise kcerke nego nase muzeve i sinove a nase majke e one vec ne mogu. JA sam mogu reci da ima svugdje svega . I to ako smo mame ne cini nas SVETCIMA i bez gresnima .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 339
   RE: MOJA MAMA
17.7.2012 15:23:50   
mayra
Tek sam vidjela ovu temu, i citala postove od pocetka.
Kao sto su mnoge od Vas rekle, sa mamom sam se puno vise zblizila otkako sam dobila sina.
Moja mama je jaka zena, moja podrska, moj stub na koji mogu da se oslonim i u najtezim trenucima, koja mi neda da se predam nikada.
I sad kad je moj svekar umro pocela sam razmisljati o tome sta ce biti kad neko od mojih roditelja preseli? pokusavam da o tome ne razmisljam ali djaba, uvijek zaplacem na tu pomisao. Ne samo mama, nego mama i tata VOLIM VAS NAJVISE NA SVIJETU, DA MI BUDETE ZIVI I ZDRAVI JOS PUNO, PUNO GODINA!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 340
17.7.2012 15:25:17   
veeseelaa
I to ako smo mame ne cini nas SVETCIMA i bez gresnima .

e baš tako
no teško je presuditi kad ne znaš priču  obje strane, i ta žena koja nije htjela uzeti djecu na sudu.... aj znaj njene razloge, na kraju krajeva zašto je normala da djeca idu majci po razvodu, ok ako majka tako isključivo želi al može i majka da se dvoumi i da nije sigurna da će moći biti samohrana majka

na kraju krajeva po razvodu mnogi očevi solisti, ko dečkići a žena se uprti s dvoje - troje djece
Ko može i ima snage bar jedno treba da ostavi bivšem, ko može naravno

malo se priča o (ne) očevima, kakva je njihova uloga u životu djeteta, mogima samo da ga naprave, pih

odoh ja Ot user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 17.7.2012 15:29:23 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 341
17.7.2012 15:25:29   
Anoniman
i jos nesto...anonimna,kazes da oni idu kod mame i rade po njenom zato što im ona finansijski pomaze,a kazes da si i ti imucna pa ako vec govoris istinu kako onda ne lete i tebi,mislim da si ti pobrkala loncice i kad bi tvoja obitelj znala sta mislis o njima mislim da bi oni bili ti koji bi htjeli prekinut veze s tobom.jako,jako ruzno i djetinjasto od tebe.ocito si navikla da lak i lagodan zivot,i da sve bude po tvome pa ti smeta sto one idu u mame bez tebe!BLAGO TEBI KAD NEMAS VECIH PROBLEMA fino smiri se i porazgovaraj sa njima(ako jos uvjek mislis da je problem u njima a ne u tebi a po tvojoj prici mislim da nije) vdjet ces da pravis problem oko nicega,a nedaj boze da izgubis nekog od njih zamisli kako bi ti bilo zao sto si se ljutila na njih bez nekog posebnog razloga.

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 342
17.7.2012 15:27:25   
veeseelaa
u ovoj situaciji anonimne očito su nesporazumi doveli do zaoštavanja odnosa, samo treba jedan opširniji iskren razgovor i sve će biti ok, ja tako mislim, uvjerena sam

jer neki stvarni veliki problem ne postoji

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 343
17.7.2012 15:31:47   
Anoniman
Neimastina moze jako negativno uticati na osobe AKO nemaju jak i stabilan karakter. Moze ih natjerati na raznorazne zloce, moze u njima izazvati zavist, nemir i zelju da drugima unesu nemir...ako ne svjesno, onda nesvjesno nesumljivo(naglasavam, ako osoba nije stabilna i odmjerena). Mozda je tvoje sestre zadesila takva sudbina...? Prepoznaj situaciju, distanciraj se, uzdigni, pomogni, na neke stvari zazmiri. Bices ponosna kasnije, kad se sve to jednom zvalo JUCER. S kim ces biti bliska (poslije muza i djece) ako ne sa mamom i sestrama?! Njeguj odnos. To ti je iduznost koliko god da se sad osjecas povrijedjenom i izdanom. Mama mozda grijesi, mozda ne zna biti odnjerenija. Ne vjerujem da te mama odvaja od sestara po osjecajima, vjerujem da se radi samo o brizi o nesposobnijim kcerkama. Mozda su se malo svi kolektivno izgubili u toj trci pomaganja...Ne daj da te snadje ljubomora, da budes cangrizava i da se te stvari previse odrazavaju na tebe. Sretno!

Neposredna veza do poruke: 344
17.7.2012 15:36:14   
veeseelaa
e sad malo o meni... user posted image

ja i moja mama kao i brat imamo  hB divne odnose, nikada nisam pomislila da moja mama favorizira mog brata a ni obrnuto.... mi smo dvije različite ličnosti i ona nam pristupa na različite načine
npr meni će otvoreno reći nešto što joj se ne dopada u nekim mojim odlukama, radnjama a sa bratom će okolo kole user posted image jer ja sam otvorena, direktna a brat je osjetljiv, i odmah mu je teško ako mu neko od nas bliskih ne odobri neki njegov postupak i sl

npr kad mama pravi ručak ona kaže staviću nešto jer Elvis voli, jer zna da je meni svejedno user posted image
jer ja sve jedem, nisam izbirljiva itd

meni je to sve normala, ja i volim da moja mama ugadja mom bratu više nego meni, jer ja volim svog brata iznad svega

al npr kad su kupovine u pitanju moja mama se konsultuje samnom kao sa ženom, jer ja bolje znam gdje šta i sl
šta sad treba da moj brat digne nos jer nije njega prvo konstultovala i sl?

ma neee, sve dok gledamo na roditelje i braću i sestre sa puno ljubavi nikada neće doći do zamjerki, ljubomore, prepucavanja itd

ja il moj brat, sve je to nama isto user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 345
17.7.2012 15:37:07   
ananas_ze
citajuci postove, ne smao ove teme nego i one problemi u braku, sjetim se jedne recenice "Nije problem u problemu, vec u pristupu problemu", i bas super kad postoji RR da ukaze na pristup problemuuser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 346
17.7.2012 15:37:44   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ma nije meni što se one sastaju nego ja nazovem pitam mame šta ima ima li joj itko ona kaže nema nitko neradi ništa ja govorim eto me na kavu ona meni da će ići negdje. Ja sjednem u auto i provozam se da vidim govori li mi istinu pa naravno mulja sestre tamo ona im još ručak kuha. Ja nisam protiv toga da se one sastaju nego nemora mi lagat rađe nek mi rekne nemoj dolazit one su tu nego da ode i da nema nitko s njom.

Mozda te tvoje sestre nemaju sta jesti, pa im mama hoce da ugodi a istovremeno se boji tvoje reakcije jer vidi da si pocela biti ljubomorna? Svaki novcic ima dvije strane...ne znam. Nemoj zakljucivati na prvu!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 347
17.7.2012 15:38:24   
veeseelaa
Neimastina moze jako negativno uticati na osobe AKO nemaju jak i stabilan karakter. Moze ih natjerati na raznorazne zloce, moze u njima izazvati zavist, nemir i zelju da drugima unesu nemir...ako ne svjesno, onda nesvjesno nesumljivo(naglasavam, ako osoba nije stabilna i odmjerena). Mozda je tvoje sestre zadesila takva sudbina...?

u tom slučaju anonimna treba da pomaže svojim sestrama
ja nikada ne bi mogla moju A odvesti na ćevape a znam da moj brat ne može to isto priuštiti svojoj djeci
moje bi srce otkazalo

sve što bi uradila za moje dijete i za bratovo bi bez pogovora

ne bi mogla imati pun frižider a da mi je kod brata poluprazan

hB pa smo takvi i ja i moj brat

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 348
17.7.2012 15:38:58   
Alma_27
bez obzira na odnos tvoje majke sa tvojim sestrama, trebala bi biti u dobrim odnosima sa majkom. ako je one odvracaju od tebe, to je njihovo. ti si odgovorna za ono sto ti radis a lijepo ponasanje prema roditeljima je neprocjenjivo. mozda je tvoja majka malo teska ne nekim stvarima ali budi ti dobra kcerka. zaduzila te je mnogo vise nego ti nju u svakom slucaju. budi proaktivna i kreni od sebe. stvari ce se poceti mijenjati na bolje.

i potpisujem ono sto je @apotekarka rekla za majke i dodajem da je i sestra neko koga ne trebamo lako odbaciti. sestraje sestra. moze nam biti prijatelj u dobru i u zlu do kraja zivota. sta bih ja sve dala da je moja sestra sada ziva! user posted image

Neposredna veza do poruke: 349
17.7.2012 15:40:14   
veeseelaa
sestra ti je nešto ko majka, samo malo bliža 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *