|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz...
14.7.2012 18:14:49   
Visnja RR
U ponedjeljak cu kontaktirati kliniku Bahceci i zamoliti ih za vise informacija kako bi nase clanice mogle mirnije uci i cijelu pricu...
a svima vama zelim da vam "borba" koja nije nimalo laka bude uspjesna sa onim naljepsim rezultatom...bebom user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 251
14.7.2012 18:17:46   
CICIKA MICIKA 74
ni po br. ni imenu ih se ne moze naci na stranici uprave za indirektno oporezivanje ,a sve registrovane firme odmah se pokazu ,ne znam ...vidjecemo.Ma slusaj ,ne zanima me na kraju krajeva draga mo girl niciji novcanik ,svak svoj gazda i u zivotu mjeri svojim arsinima ,al ne razumijem nesa u postupku jos nam nikad ne napisa niti jednu cijenu sta je do sad platila i radila ,na koncu i ne interesuje me ,ja sam dovoljno pitala i shvatila da s njima necu saradjivati,zao mi je i 100km sto sam dala za uz.user posted image

Neposredna veza do poruke: 252
14.7.2012 18:31:14   
sos15
Nema ih u pretraživaču, ali čim su dobili pdv broj znači da su dobili i dozvolu za rad, je li tako? Voljela bi da se javi neko od pravnika da nam to razjasni. Što se tiče lijekova, mislim da klinike nemaju dozvolu za prodavanje lijekova, to mogu samo apoteke (opet bih voljela čuti mišljenje pravnika). s druge strane, vidim da si i na forumu Roda vodila ista polemika i da i tamo u klinikama prodaju lijekove bez računa, izgleda da je to naš mentalitet, a većinom smo ga pokupili od Turaka, zar ne? Ipak smo 500 godina živjeli pod njihovom vlašću.

Neposredna veza do poruke: 253
14.7.2012 18:39:28   
Mia
Pitanje je da li su se registrovali kao PDV obveznici? Jer nemaju svi obavezu da se registuju kao PDV obveznici. Ako su se registrovali kao PDV obveznik, onda bi morali izdavati racune i to fiskalne. E sad kod nas je svasta moguce. Ne mogu tvrditi, ali vecina PDV brojeva koje sam ja vidjela su pocinjali sa brojem 2, sto opet ne mora da znaci da ih nema i sa drugim brojevima. Znam samo da JIB nije isto sto i PDV broj.

U svakom slucaju Visnja RR se ponudila da ih kontatktira u pon. pa cemo tada sigurno imati vise informacija.

< Poruku je uredio Mia -- 14.7.2012 18:43:46 >

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 254
14.7.2012 18:44:46   
sos15
Razlika između JIB i PDV broja je što ispred PDV broja dodate 4, bar ja tako mislim. U Federaciji svi PDV brojevi počinju 2, a u RS 4.

Našla sam i na Rodi da klinike ne smiju zakonski prodavati lijekove, osim ako u okviru djelatnosti nije prijavljena prodaja lijekova.
Većina ih prodaje na crno, navodno da bi pomogli pacijentima da ne lutaju tražeći lijekove. Uvijek možete reći da morate kupiti lijek tamo gdje ćete dobiti fiskalni račun zbog naknadne refundacije od Fonda i tako se ograditi od kupovine na crno.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 255
14.7.2012 18:50:58   
sos15
da li je moguće da iz nekog razloga klinike za vto nisu upisane kao pdv obveznici? Nisam našla ni Balić, ni MedicoS.user posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 256
14.7.2012 19:18:27   
CICIKA MICIKA 74
Imam ja fiskalni racun od uz sad cu da ga nadjem da vidim sta na njemu sve pise

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 257
14.7.2012 19:22:51   
CICIKA MICIKA 74
pise nesto PIB 000000000000,usluga 100,00,pdv 0,00.nek neko objasni pliz

Neposredna veza do poruke: 258
14.7.2012 19:34:00   
CICIKA MICIKA 74
PDV obveznici moraju imati dvanaestocifreni broj ,ovi se ne nalaze na pretrazivanju ni pod jednim ni imenom ni brojem ,a sad se vracam na dan kad sam s mm otisla na konsultacije kad sam cekala da im inspekcija zavrsi posjetu,ja molim Visnju da zaista ovo provjeri kako treba,ovo treba negdje provjeriti na sigurnom mjestu,nesto ipak nije u redu.

Neposredna veza do poruke: 259
14.7.2012 19:45:18   
CICIKA MICIKA 74
Sad sam nasla tragajuci u REGISTAR POSLOVNIH SUBJEKATA U BIH postoje ,MBS 65 05 0029 12 ,NAZIV privatna zdravstvena ustanova pa njihovo ime ,nije u stecaju likvidaciji,carinski broj nema carinski broj ,i sad najzanimljiviji dio u dnu na kraju stranice sitnim slovima pise pravosudna komisija brcko distrikta ,jesu se to registrovali u RS ,MIA molim te pomozi .

Neposredna veza do poruke: 260
14.7.2012 19:51:41   
mersudina 27
Djevojke sacekat cemo ponedjeljak sigurno da ce Visnja imati vise informacija o svemu sto nas zanima,mislim da je neka djevojka spomenula tursku vladavinu proslih nekoliko stoljeca,to sigurno nema veze sa ovom temom i nebih trebalo omalovazavati narode Turske zbog ove nase hebene situacije u zemlji.Za svu situaciju u ovoj nasoj zemlji iskljucivo je kriva vlada,koja na nas gleda ko na obicno smece,ali opet skontam da smo istu birali sami.Kolko dugo cekamo taj prokleti zakon,da nam bar odobre dva besplatna postupka,nacrt o zakonu je predat u maju i jos nikakvih naznaka nema da ce uopce biti usvojen,jer su se doticni trenutno zabavili oko svojih fotelja.Nama jedino ostaje da dizemo kredite,koje cemo godinama otplacivati.user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 261
14.7.2012 19:58:48   
CICIKA MICIKA 74
tako je mersudina27,sta nas briga za vladavine od prije 500 god.nas brine nasa vlast koja nista ne radi u interesu naroda i to je ziva istina ,ma eto nek Visnja raspita ,al meni je za sad dosta i ovo,a pitacu jos .I nek je ziva glava ,zdrav covjek moze sve ,a i krediti ce se vratiti abd ,da je nam ado user posted image ,sto bi rekli Turci insallah.

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 262
14.7.2012 22:21:14   
sos15
Kakve veze ima RS sa Brčko distriktom?!

Nije mi bila namjera omalovažavati turski narod, samo sam konstatovala da između nas i Turaka (na ovoj temi je u pitanju njihova klinika) ima veze, a kao i svaki narod tako i oni imaju svoje vrline i mane. Inače, to je više rečeno u šali, ali čini mi se da ova tema počinje dobijati neki drugi kontekst koji mi se ne sviđa. Uostalom, nisam ja ta koja je pisala protiv kinike.

Ako bude nekih konkretnih informacija vezano za kliniku i postupke na istoj, super,a ako nastavimo ovako, ništa nećemo postići.

Neposredna veza do poruke: 263
15.7.2012 10:01:17   
Jelena86
cicika, ja te maksimalno shvatam i moja razmišljanja o novoj klinici su približna tvojima, od početka. ja sam po prirodi skeptik i ne vjerujem olako pričama, tako da sam ja ovu kliniku od početka otpisala, naravno dok ne vidim ovdje pozitivne primjere naših žena. jedno je istanbul, drugo smo mi. a shvatam i žene koje moraju raditi microtese,pa se moraju na njih osloniti.
u svakom slučaju, sve najbolje želim i onima koji su u postupku u ovoj, bilo kojoj klinici na svijetu, kao i home made radinosti :).

Neposredna veza do poruke: 264
15.7.2012 12:44:27   
aboni76
Drage moje, vidim da ovdje ima nekih dilema u vezi Bahceci klinike i dilema da li su legalni ili ne. Kao prvo želim da naglasim da nemam namjeru niti da branim niti da kudim Bahceci kliniku i ne bih htjela da budem pogrešno shvaćena. Napisat ću vam samo činjenice koje su zasnovane na Zakonima u BiH.

Kao prvo da vam pojasnim razliku između JIB i PIB broja. JIB je sraćenica za Jedinstveni identifikacioni broj (trinaestcifreni) koji izdaje Poreska uprava. Sva pravna lica su dužna da se registruju kod Poreske uprave i dobiju JIB. Kod Bahceci klinike to je broj 4201761990004, što znači da su se registrovali kod Poreske uprave. Da bi se registrovali kod poreske uprave morali su imati rješenje od Suda. Da bi dobili rješenje od Suda morali su imati sve potrebne dozvole. Obzirom da na fiskalnom računu piše PZU Bahceci health services BH, adresa Garovići br. 16 Hadžići, znači da su registrovani na pravoj adresi jer te podatke na fiskalnom računu ne mogu sami unijeti.

Pravilnik o izgledu fiskalnih, nefiskalnih i testnih dokumenata, značenju pojedinih podataka sadržanih u fiskalnim dokumentima i konturama, obliku i sadržaju fiskalnog loga

Član 31.
Zaglavlje

(1) Prvi blok svakog fiskalnog dokumenta je zaglavlje, koje sadrži:
a) naziv obveznika, skraćen samo ako je to neophodno,
b) naziv prodajnog mjesta,
c) adresu prodajnog mjesta,
d) prazan red,
e) labelu identifikacijskog broja obveznika Zakona i JIB,
f) labelu identifikaciskog broja obveznika neizravnih/indirektnih poreza i PDV broj,
g) prazan red i
h) labelu identifikacijskog broja fiskalnog modula i IBFM.
(2) Adresa prodajnog mjesta obavezno sadrži poštanski broj i naziv mjesta, naziv ulice i broj, i može se tiskati u više redova.
(3) Ako se promet obavlja na nekoj manifestaciji, kao što je sajam, izložba, vašar i
slično, naziv prodajnog mjesta sadrži: naziv manifestacije, broj hale (ako postoji) i broj štanda (ako postoji), a ako se fiskalni uređaj nalazi u automobilu, registarski broj
automobila.
(4) Ako porezni obveznik nije registriran kao obveznik indirektnih poreza (tj. nije obveznik PDV-a), u polje sa labelom PIB se upisuje dvanaestocifrena sekvenca “000000000000“.

PIB je skraćenica za Porezni identifikacioni broj (dvanaestocifreni) koji izdaje Uprava za indirektno oporezivanje. Prema članu 57. Zakona o porezu na dodatu vrijednost („Službeni glasnik BiH“, br. 9/05) svako lice čiji oporezivi promet dobrima ili uslugama i promet dobrima oslobođenim uz kredit u prethodnoj godini prelazi ili je vjerovatno da će preći prag od 50.000 KM dužno je da se registrira prema ovom zakonu kao poreski obveznik. Kada se određuje da li je ili nije pređen prag od 50.000 KM, uzima se u obzir i promet povezanih firmi i ostalih subjekata koji su kroz posjedovanje dionica, ili na bilo koji drugi način, pod zajedničkom neposrednom ili posrednom kontrolom.

Izvinite što sam bila opširna, ali mi je draže da tačno napišem kako stoji u Zakonima, da ne bih nešto pogrešno protumačila i napisala....

Sretno svima i da mi svi što prije dođemo do svojih bebača, bilo u kojoj klinici, gradu ili državi...

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 265
15.7.2012 13:10:58   
Mia
Evo i ja sam malo procackala po Zakonu o PDV-u i koliko vidim, prema clanu 24, zdravstvene usluge su oslobodjene placanja PDV-a, sto bi onda znacio da Bahceci i nije PDV obveznik. Ali eto u pon. cemo imati vise inf.

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 266
15.7.2012 21:55:30   
sabas
abony hvala na info :)
ja dobila prve rezultate nalaza nisam zarazna :) Heatisi HIV i ostale baje -negativna TORCH negativan onaj IgG zanemarujem jes sam prosla sve vakcinacije pa je valjda to to, a IgM negativan :) Sutra su gotovi nalazi stitne i komplet spolnih hormona 3DC , papu sam odradila cekam rezultate jos kariotip , analizu krvi cu uraditi pred sam postupak aBd

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 267
15.7.2012 22:12:55   
aboni76
Nema na čemu, tu smo da razmijenjujemo info i pomažemo jedni drugima koliko možemo user posted image .

Super za nalaze user posted image , nadam se da će i ostali biti ok, javi se kad budu gotovi....

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 268
16.7.2012 9:16:39   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: AAvalon

cure, da vam svakoj bude sretno i da vam postupci budu uspjesni aBd user posted image user posted image user posted image

Elice nasa mila, molim Boga da sve prodje u redu, da bude JS kao u bajci i da ugledas svoj user posted image user posted image . ljubim te hrabricu user posted image

AAvalon,,,, mila moja hvala ti od srca user posted image user posted image user posted image što si uz nas i što nas bodriš,,, nadam se mila da ću ubrzo tvojim stopama nada zadnja umire nedam se pa sve je u Božijim rukama a na nama je da se borimo,,,,

Veliki veliki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tebe i tvog sinaaaa...

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 269
16.7.2012 9:22:45   
Elica 5
Drage moje nisam stigla sve da pročitam ali sam nešto malo vidjela da je priča oko lijekova i računa,, neznam šta bih vam rekla ja sam kod Reša u slovniji kupovala lijekove i nije mi mogao izdati račun za lijekove jer oni ja mislim nemaju dozvolu za prodaju lijekova ali iskreno jeste mimo zakona drage moje ali je meni godilo 40 KM mu je bio menopur povoljniji nego u apoteci i onda zašto ga nebih kupila kad se zakon toliko nebrine o nama koje se ovako mučimo i odričemo svega da bih sakupile i došle do svoje željene dječice tako da puno nisam ni ja razmišljala o zakonu a iskreno radim sa zakonom... Zato ja onako kažem neka svaka dobro razmisli gdje joj najviše odgovara da ide u postupak gdje može sebi to da priušti jer ja zaista nemam snage više da mislim i znajte da je baš nezgodno kad uđem i vidim ovako napisane postove onda sama sebi kažem pa da li je zaista pametno da idem dole kod njih ili ne..............

16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 270
16.7.2012 9:29:57   
Elica 5
Evo dok još malkice imam vremena da vam kažem i ovo nebranim zaista nikog jer sam i sama u sumnji sa svim i svačim kad su u ptanju klinike i pare jer sam i sama digla kredit da bih ovo pokušala ali evo jedna mala kratka pričica,,,,,

Bila sam na konsultacijama i dogovorirla sad postupak krajem jula,,,, i tad me je pregledao i sve nalaze koje sam imala i ništa nije naplatio,,,, i pošto nisam imala nalaze za muža on je morao otići kroz par dana da uradi kod njih spermiogram koji je koštao 100 KM,, i tada ga je doktor Enver pozvao i malo proazgovarao i pitao ga kako sam ja i muž mu je tad rekao da sam dobila ranije osam dana jer mi je stresan posao i tako i je istog momenta rekao da me pozove da dođem da samonom porazgovara ja sam rekla da nemogu jer radim ali je on rekao da dođem poslije posla i da će me sačekati i ja sam otišla razgovarali smo više od sat vremena i ponovo me pregledao nije ništa naplatio a sav se razgovor vodio na tu temu stresa i kako sebi to nesmije dozvoliti i iskreno zaista mi je godilo,,,,
E sad ako ja pođem razmišljati da li je to samo uvlakuša ili ne vjerujte da će opet sve to na mene uticati i onda je bolje da ne razmišljam puno o tome.

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 271
16.7.2012 9:36:27   
Elica 5
Zato drage moje kako god teški i trnoviti su naši putevi do cilja ali valjda će se i ovo sve jednog dana zvati juče,,, ja samo kažem da nas dragi Bog sve obraduje,,,,,,,,

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 272
16.7.2012 13:08:39   
sos15
Elice,

potpuno si u pravu. Najbitnije je da imaš povjerenja u doktora i da ne misliš loše. Najveći neprijetelj nam je stres.
Ja se pripremam za konsultacije u Bahceci, pa me interesuje šta treba od nalaza pripremiti.
Imam prikupljeno sledeće: krvnu sliku, lipidni status, šuk, spolne hormone, antiHIV, hepatitis B i C, sifilis, hormone štitne, prolaktin,jetrene probe, a nalaz rubele IGg čekam (biće za koji dan). Treba li još šta? MM je takođe odradio sve te nalaze, s tim što bi on tamo odradio spermiogram, a ja UZV.

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 273
16.7.2012 16:52:30   
napolitanka
sabo drago mi je za nalaze user posted image

eli, ti znaš sta si prošla, i ja vjerujem da je tvoja odluka za tebe najbolja...svi mi znamo da i kod reša pa i drugih klinika se mogu kupiti lijekovi "ispod " žita, a sto si rekla, kad se moja država ne brine za mene, pa ne mogu da dobijem ni povrat pdv, na sta 100 % imam pravo, a odbili su me, pa jel ja onda trebam da se ljutim na nekog ko će mi prodati lijekove 50% jeftinije, nemojmo da idemo u detalje sta se sve radi u zdravstvu, a ovdje se sad uhvatilo oko lijekova bez računa.....druga stvar koliko sam upućena zdravstvene usluge ne podliježu pdv, znači taj broj koji je navela cicka pa kad se odbije broj 4, se i ne može naći na stranici za indirektno oporezivanje, jer nisu pdv obveznici, mislim dođe klinika koja je mnogima ulila neku nadu, pa ne pljujte ljudi po tome, sta god da pokušali i provući, pa sta nam naša država radi, mislim stvarno paradoksuser posted image sretno svimauser posted image

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 274
16.7.2012 17:02:22   
AAvalon

IZVORNA PORUKA: Elica 5
ja zaista nemam snage više da mislim i znajte da je baš nezgodno kad uđem i vidim ovako napisane postove onda sama sebi kažem pa da li je zaista pametno da idem dole kod njih ili ne..............

Elice user posted image user posted image user posted image ne sikiraj se, ti znas zasto si se odlucila za ovu kliniku - a to je njihova stopa uspjesnih postupaka, i to je broj koji je tebi najvazniji. a eto i doktor je bio fin prema tebi, i cini sve da ti pomogne da se rijesis stresa i da imas najbolje sanse za uspjeh

to sto je tamo neki doktor rekao da oni nisu "skroz legalni" i to sto nekom smeta jesu li Turci ili nisu, tebe neka ne pometa. ti ides po svoju bebu ako Bog da user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *